40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Madmano
    Otthoni használatra milyen Vistát ajánlotok?
  • [HUN]FaTaL
    Updateld le az XPt, meg tegyél SP3at utána működnie kell.
  • SLICK
    A hálózat felderítés, fájlmegosztás és a nyilvános mappa megosztás van bekapcsolva, a többi nincs.
  • bon
    Nem, egy gépre érvényes a licensz.
  • bon
    Fájl és nyomtató mmegosztás bevan kapcsolva a hálózati megosztási központban?
  • karajjj
    sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy én kaptam az egyetemtől egy ingyen vistát és az egyik gépemen aktiváltam is, azt feltehetem a másik gépemre is úgy, hogy tudjam aktiválni?
  • SLICK
    Hali!

A gépemet hálózatba kötöttem egy laptoppal. A gépemen XP, a laptopon Vista van.
    Az lenne a problémám, hogy amit a gépemen megosztottam mappákat, azokat a Vista látja. Viszont akárhogy osztom meg Vistán a mappákat, azt az XP sehogy nem látja, sőt azt sem, hogy egyáltalán hálózatba lenne kötve a laptop.

Hogy tudnám megoldani, hogy végre az én gépem is lássa a laptopot? Akármit állítgattam nem akar működni.
    Előre is köszi a segítséget!
  • stormnet
    Sziasztok,
    új gépre telepítettem a Vista 64-et.
    A SATAs WD VelociRaptor mellé beszurtam a régi IDE merevlemezemet.
    A Vista szépen felismerte, ez lett az E: merevlemez a sajátgépben.
    Amikor viszont megnyitnám (2x katt vagy Open), akkor kinyitja a SATAs DVD-RW (ASUS) tálcáját, illetve ha van benne dvd akkor azt nyitja meg.
    Ha pedig jobbgomb Explore, akkor szépen tallozhatom a merevlemez tartalmát. szóval a 2x katt és az Open a DVD-RWre mutat, az explore pedig szépen megnyitja a vinyót.
    Valami tipp?
  • GX25
    Oks, akkor inkább hagyom. Köszi a gyors választ.
  • bon
    Szerintem inkább kérjél meg egy hozzáértőt, mert ha valmit nem jól csinál csúnya dolgokat tud okozni.
  • GX25
    Sziasztok!

Jelenleg Windows XP van a gépemen, szeretném felrakni a Vista-t, de még soha nem telepítettem op. rendszert. Az lenne a kérdésem hogy hol kezdjem, az XP-t le kell törölni vagy a Vista majd "felülírja"?
    Esetleg tudnátok adni egy részletes leírást hogy hogy kell feltelepíteni? Egy kezdő számára nagyon nehéz?
  • tompka
    Próbáld frissen
  • janos666 #34427
    Egész friss Vista, még le se járt a 30 nap. Múlt héten húztam fel, most jutott eszembe hogy aktiválni kéne. Ugyanazt az aktivátort használtam amit kezdetek óta, de most nem nyert elsőre. Lecseréltem frissre és nem segített. Akkor reinstall kéne és úgy a friss loader?
  • tompka
    Crack-el, csak vista újratelepítés után működik
  • janos666 #34425
    Dahmm. Megjelent a Vista SP1 asztalomon, hogy "this copy is not genuie". Mivel még az SP1 előtti időkből való boot loadert használok, így gondltam most jött el az ideje frissíteni. Töröltem is a dll-t, újraaktiváltam a Vista Loader 3.0.0.1-el, de ugyanaz. Aktivált, de nem eredeti...
    Ötlet?
  • Barpi
    Ezer köszönet, Sikerült! Én itt próbálkoztam: c:\Users\felhasználói név\AppData\Local\Temporary Internet Files
  • bon
    Elérési út: \Users\felhasználói név\AppData\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\ és simán tallózható a mappa Total Commander-el.
  • Barpi
    Sziasztok! Hogy lehet bejutni Ultimate verzió alatt a Temporary Internet Files mappába? Maga a mappa meg van, de nem lehet megnyitni.
  • Netgear
    ez már 30 perce áll, és seemi. Amugy próbálkoztam, és ugyan azt csinálja

Bootlok róla, elindítom a telepítőt,
    végig is megy
    de! [ez a kép után indul újra!]

miután újra indul, már DVD nem bótol, nem a Completing installation.... csinálja, hanem

ujra elkezdi a Copying Windows files (közbe alatta a többi már ki van pipálva). Mi lehet a hiba? mert amikor ujra indul, akkor már a Completing installation.... kellene kiírnia, de mégse. És csak áll a telepíto, már vártam rá 30 percet is!

(Amugy ez egy HP Pavilion notebbok amire telepítek)
  • [HUN]FaTaL
    Az hogy türelmetlen vagy:) Elég sokáig áll 0%-on (5-6 percig kb.) aztán beindul.
  • Netgear
    Lenne egy problémám. Vistát telepítek, felmásolja a telepítő a fájlokat, és újra indul. Kiírja hogy a telepítő konfigurálja a fájlokat, és elindul a Vista telepítése.......kiírja hogy Fájlok másolása ..... <---- ezek a pontok mozognak, de áll a telepítő..mi lehet a hiba?
  • blackgamer
    MS kiadta Ultimate verzióhoz a Tinker nevű játékát
    működőképessé tehető nem ultimate-en (esetleg XP-n is)? nagyon érdekelne

• Narxis
    Attól függ, pl. milyen proci? netezésre, filmnézésre maradhat, de ha néha játszanál valami régebbi vagy kisebb étvágyú játékkal akkor lehet jobb az XP. A laptop amúgy is gyenge játékhoz, sajnos ezen a Vista ront egy kicsit. Egyébként majd eldöntöd, adj neki egy hónapot.
  • bon
    Egyértelműen Vista.
  • tomko55
    Kedves Fatal!

Azért kértem tőletek segítséget, mert én még nem használtam Vistát! Ha gyorsabb mint az XP akor jó! Csak úgy olvasgattam más helyeken, hogy csak a Vistának kell 1GB ram, aztán jöhetnek a többiek!De persze ez csak egy dolog! Szó mi szó, még nem használtam Vistát!
    Amúgy köszönöm a gyors reagálást!
  • [HUN]FaTaL
    Én Vistat használok kb fél éve az asztali gépemen és semmiért sem váltanék vissza XPre. Gyorsabb, biztonságosabb, kényelmesebb. De döntsd el magad :)
  • tomko55
    Üdv mindenkinek!

Előre is elnézést, ha ez a kérdés valakinek is lelkébe pászol, csak egy gyors véleményezést szeretnék Tőletek kérni!
    A kérédés a következő!
    Adott egy laptop: 1,6-1,86GHz körüli proci, 2GB RAM,stb., +előre telepített Vista,
    Kérlek tegyétek a szívetekre a kezeteket és mondjátok meg nekem, hogy maradjon-e a Vista, vagy inkább XP! Otthoni használatra értendő a kérdés!
    Személy szerint elgondolkozok a Vistán mivel előre van telepítve, tehát biztos, hogy adnak hozzá minden drivert, de ez az egy előnyt tudtam magamnak felhozni az XP-vel szemben!
    Ha lehet akkor kikérném a Ti megtisztelő véleményeteket!
    Szóval maradjon az előre telepített Vista, vagy XP-re cseréljek?????

Előre is köszönöm a hozzászólásokat és a véleményeket!
    Üdv!
    Tomko
  • bon
    Kékhalál írni szokta általában, hogy mi az oka. Rossz driver, egyéb szoftver, hardver.
  • CroftManor
    Mi a rákért van kékhalál a Vistámban? Már háromszor előfordult csak úgy a semmiből.
  • Zsoltika 007
    uTorrent memory leakes.
    Próbálj helyette vuze-t!
  • [HUN]FaTaL
    Nem. A 32 és 64 bites telepítők külön lemezen vannak.
  • lck
    nem
  • Bagoly81
    ha van egy 64 bites telepitő lemezem, kilehet választani a 32 bites változatot?
  • [HUN]FaTaL
    2gb rammal felesleges a 64bites
  • bon
    4gb memória alatt ninsc értelem 64bit-es Vista-nak. Semmivel se lesz lassabb 32bit-en a procid.
  • Bagoly81
    hello van egy intel e8400 procim, csak a rendszer miatt irom, szerintetek a 64 bit vagy inkább a 32 bites vistát ajánjátok?

menyivel lehet lasabb a procim egy 32 bites vistán mint a 64 bitesen?

elvileg minden hadveremhez van vista driver mindenfle, kivéve egy szintetizátorhoz amihez csak 32 bites vista river van. szoval ez az egy dolog ami mitt a 32 bites vistát nézem..
  • [HUN]FaTaL
    A hiba nálad lehet, percekkel ezelőtt telepítettem a DiRTöt (installer ua. mint a gridnél) és hiba nélkül települt.
  • Kureszka
    Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy felraktam a Vistát és onnantól kezdve nem nagyon akar telepíteni hány játékot. A Grid elindítja a teleítés, majd megáll és se kép se hang, az Airborn csak addig jut el hogy kiírja hogy telepítés előkészítése v valami hasonlót. Más játékok pedig simán felmentek pl.: Tiberium wars, TDU
    Köszi előre is a segítséget!
  • Bébá70
    Igen, köszönöm ezt olvastam én is.Csak az volt furcsa hogy az összes ramot képes lefoglalni,ugy hogy csak pár mega volt szabadon.Ez azért hirtelen elég rémisztönek tünt számomra.De ha igy jó ám legyen.
  • [HUN]FaTaL
    oké, hát majd kiderül holnap, ha meg lesz az új gépem, hogy összeomlik e vagy nem:D