Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Hát ez baromi érdekes. Rádugtam haver vinyóját a gépre, betöltött a win, újraaktiválta (??) és a gyári, legális kulcsal települt Vistanal, alul megjelent a verziószám meg alatta a szöveg hogy This Copy of Windows is not genuine. Közben a rendszertulajdonságoknál meg azt írja hogy aktiválva van. Mi a teendõ?

http://goo.gl/gd6Zi5

Igen,adat is van rajta.

bon
Particiónálva van a winyó?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Dzsini
próbáld meg egy adminisztrátori módban indított totalcommanderbõl átlépni rá (nekem is volt ilyen gondom memóriakártyákkal, meg pendriveokkal - egy próbát megér)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

hi. Az miért van, hogy rádugtam egy 40 gigás vinyót a gépre, és látja is, csak éppen azt írja ki amikor a meghajtóra kattintok, hogy nincs ilyen meghajtó ?

Narxis
😄DDD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

akyyy
jaja bekapcsol. csak lehajtom laptopot, az készenlétbe teszi magát, majd a bizonyos idõpontba bekapcsol sé felveszi. igaz, utánna nem kapcsol ki, de futva hagyom torrentet, oszt legalább seedelek😄

csak bazz, anyám kihuzta a tunerbõl a tvkábelt, és nem vett fel semmit😞(((((((((((((((((((((((

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Narxis
Ha hibernálva kapcsolod ki akkor ELVILEG bekapcsol, bár még nem próbáltam.

akyyy
ha a medeia centerbe beállitom hogy elõre vegyen fel egy mûsort (olimia😄 mi más. hajnalba), akkor kikapcsolhatom a gépet, vagy lezárhatom, készenlétbe helyezhetem, hogy aztán magátol bekapcsoljodjon és felvegye, vagy mindenképpen futnia kell a vistának?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

zolee145

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Valaki tudna adni egy linket h honnan tudok jó kis minialkalmazásokat leszedni a vistamhoz?

Gigabyte P55A-UD3 Corae i5-760@2,8Ghz Zotac GTX460 AMP! 2*2GB Kingston HyperX 1600Mhz Samsung 2253LW

Narxis
Mondjuk én magyar Home Premiumnál próbáltam, nem tom ez jelent-e valamit.

kirol
Én is másoltam manuálisan is, de mégse jelenik meg a háttérképek kiválasztásánál a videó funkció. Magyar Businesst használok.

Narxis
Nekem manuálisan kellett a helyére másolnom a fájlokat, már nem emlékszem, hogy meg mit, csak azt tudom, hogy a sima reg fájlt hiába indítottam admin módba nem tudta bemásolni magától a dolgokat. Vagy exe is van asszem, nem emlékszem már. :S

kirol
Business-ben hogyan lehet aktiválni a dreamscene-t?
Van ez a dreamscene hack. De hiába csinálom, ahogy írják, nem megy.

Pedig anno amikor régen próbáltam, jó volt.

zolee145
Nem tudom hogy van ez, hogy a legújabb tartalmazza a régi fájlokat is, vagy nem, de az biztos, hogy elõször az ARCA Simracing került a gépre amit 2008-ban adtak ki, és másolt 1-2 fájlt dx9 telepítéskor. Ezután raktam fel a 3DMark 06-ot, onnan meg egy korábbi dx9-bõl másolt, és nem 1-2 dolgot, hanem többet mint a másiknál.
Mindegy nem értek hozzá, lényeg, hogy mûködik.😊

vénfarok
sziasztok!
amikor a vistán dreamscene-t akarok berakni háttérnek, ezt irja ki:
A windows intézõ mûdödése leállt
http://i194.photobucket.com/albums/z9/benike11/vista.jpg

bon
Nincs külön directx10 és 9-es telepítõ egy féle van és az felrakja mindkettõt a rendszerre (de alapból is tartalmazza mindkettõt a Vista). Nálam bevált dolog, hogy játék telepítésénél ha látom, hogy a játék telepítõje csomagolja kifelé a directx telepítõt leállítom így nem rakja fel és nem írja fel az álltalam rendszeresen frissen tartot változatott. Mondjuk volt már olyan, hogy nem volt lehetõségem megszakakítani a directx frissítését.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

zolee145
Rányomtam a telepítésre, és olyat írt ki, hogy megnézi milyen dx dolgok vannak a gépen, és frissíti amit szükséges. Mennek a programok, és dxdiag-ban továbbra is dx10-et ír, szóval elvileg nem kell felrakni a dx10-et ha olyan játékba botlom. Mégegyszer köszi!😊

grebber
Jólvan akkor hagyom azt hittem hogy valami vírus.

Next PC upgrade: 2022

MSN LIVE PLUS

grebber
De akkor maradhat is fennt nem ez akkor valamihez csak kell?

grebber
Az érdekes semmi ilyesmit nem tettem fel legalábbis nemtudok róla hogy apple lenne de ha az akkor az.

bon
Apple a tulajdonosa, és valamilyen apple progi teszi fel. eltávolítása módjának leírása: link

Itt is írnak rolla: link

zolee145
Köszi szépen!

Kaptár
A vistában mindkét directx megtalálható,ha telepíted is nem lesz semmi gond,de lehetõleg frisset telepíts.

zolee145
Sziasztok! Lenne egy kérdésem: a játékok nagy része még DX9c-t használ, és az installnál telepíteni is akarja azt. Alapból ugye a Vistán DX10 van. Ha engedem neki a telepítést akkor mi történik? Ezután DX9c lesz a gépen, és esetleg a DX10-es játékokhoz telepíteni kell majd újra a DX10-et, vagy létezik olyan, hogy a két verzió egyszerre van a gépen?
Eddig 2 programot akartam telepíteni, mindkettõ elõhozakodott a DX9c telepítési szándékával, én meg elhajtottam õket a fenébe. Cserébe õk meg elhajtottak engem amikor futtatni akartam õket.😄

grebber
Hm valaki tudja mi lehet ez:

Most találtam a program files könytáramban egy Bonjour mappát azon belül pedig egy mDNSResponder.exefájlt???

Narxis
Szívesen. 😉

Narxis
Jaja, SP1 se változtatott rajta, elõször aszittem, hogy nálam van csak így, de úgy látszik nem.

Kössz szépen! <#eljen>

Rage47
Szal nálad most is fennáll ez a probléma?
Narxis
Nálam alig van fent program, de megnéztem és semmi nem indul a Vistaval ami leterhelhetné a gépet. Én is hibernációval használom, csak ha program kéri akkor indítom újra.

Narxis
Hát nekem semmi sem javította meg pedig lemezkarbantartótól kezdve, Diskeeperen át, Nod, Defender mindent lefutattam, van bõven hely a vinyon is, hardver lecsekkolva, nincs túlmelegedés, gép nem rég lett kitakarítva. Szóval én valami szoftveres hibára gyanakszom.

Dzsini
nem fut valami program a háttérben ami teleszemeteli a gépet? nekem hónapokig szokott menni újraindítás nélkül (csak standby/hibernáció).

nézd meg belassuláskor a task manager-ben, hogy van-e valami program, ami eszi a processzort vagy a memóriát (nem csak a memory, hanem a commit size oszlopot is, meg a page faults-t)

az ilyen hosszú idõ alatt belassulásnak a legtöbbször egy hibás program áll a hátterében, ami egyre több memóriát foglal le magának.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Rage47
Amúgy rájöttem, hogy nem a játéktól van, hanem az idõtõl. Éjjel ment a gép, és megint be van lassulva. Máshol is írnak errõl, ha megtalálom a megoldást, akkor nem rakom fel az XP-t...😊
Rage47
így marad sajnos...
skateout
Sziasztok. Vki elárulná nekem hogy a Vista mér nyitja meg úgy a képeket a képnézegetõjében hogy full rózsaszín az egész? Maga a fehér háttér is meg a kép is teljes pink árnyalatban van. Próbáltam változtatni a társítást oda vissza de nem mükszik, most lett újratéve a Vista és egy idõ után vettem észre hogy vmi nem kóser ezzel. Nos ha vkinek van vmi ötlete kérem szóljon, köszi elõre is, Üdv mindenkinek.

Asus P5Q3 Deluxe, Intel Core2 Quad Q9550 @ 3.5GHz, 8GB DDR3 1335MHz Geil, Gainward Phantom GTX 580 OC @ 950/1900/2010MHz, 1536MB, Cooler Master HAF 922 case with Corsair HX 750 W Professional

Magnum PI
Sziasztok!

Nem tudjátok megcsinálni hogy a bejelentkezésnél az ikonok így helyezkedjenek el? Nekem most egymás mellett vannak kis pici ikonok és szarul néz ki. Az LogonStudio-t már felraktam de az gyakorlatilag csak a hátteret cseréli

kép

Dzsini
Hosszú távon ilyen marad, vagy csak kilépéskor ilyen? mert játékból kilépéskor persze, hogy ilyen, mert kirakja swap-felületre az egész asztal-felületet, és akkor kezdi visszatöltögetni. De ez tart kb. 10-20 másodpercig (lassú vinyóm van), utána már rendesen megy.

Narxis
Nekem is szokott ilyen lenni, nagy ritkán XP-nél is.

Rage47
Mitõl lehet az, hogy játszok egy játékkal hosszabb ideig, kilépek majd a Vista ezután rohadt lassú lesz. A gyorsikonok jobb alsó sarokban tetû lassan jönnek elõ, a képeket lassan nyitja meg stb. Mintha vmi leterhelné a gépet. :S
CroftManor
Azt nem tehetem, ugyanis egy probaverzió van feltörve...<#nyes>

Nothing is True, Everything is Permitted

bon
Ha nem a legõjabb változat van fent akkor szerintem frissítsd a progit.

bon
Szerintem simán okozhatja valami kártevõ. Ha le is lenne tiltva a hozzáférésé akkor is látszodna. Ha lenne olyan benne, hogy rétegek akkor arra tippelnék, hogy egy másik réteg takarja az ikonokat. Nincs fent valami egyéni theme vagy hasonló Windows Theme-át piszkáló progi?

CroftManor
😄 Nem vmelyik progim telepítette fel, hanem én magam, mármint az ACDsee-t

Nothing is True, Everything is Permitted

Én mindíg is használtam az a funkciót, de ha hoznak egy ülsõ vinyót és ha azt lehúzzák nem lesz baja. Mindíg mondom nekik, hogy várjanak, de már le is húzták az usb eszközt. Amúgy mindegyiket így használja. Ha sikerül átállítani, és megnézem az ablakot, visszaáll.
Vírustól lehet olyan, hogy levan tiltva az asztal? Nem jelenik meg rajta se ikon, se mappa, se fájl. jobb egérkatt rendesen reagál, tudok létrehozni új mappát meg mindent, de nem látom. Csak az intézõ ablakából, ill TC-bõl 😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Fogjuk arra hogy hát na ez van. Elõfordul az ilyen 😊 Elõfordul hogy hírtelen leáll ez-az 😄 Egy restart és kész 😊 Én ha hibrid alvásból visszahozom a gépet, váltok háttérképet, akkor "A Windows Intézõ leállt" ablak rögtön feljön. Ilyenkor kijelentkezek, meg vissza, és jó lesz 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

bon
Pendriver-ra nincs ötletem, de miért nem jó neked a biztonságos eltávolítást használva leválasztani az eszközt?

bon
Eszköz felismerõ, leginkább digitális fényképezõ gépek szoftveréhez szokták adni, de az Acdsee proginak is része. Msconfig-ban letiltható, tudtommal alapból nincs benne a Vista-ban, hanem valamelyik progid telepíthette.