40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Narxis
    Az a feladata, hogy foglalja a helyet.
  •  Evil
    winsxs Könyvtár milyen szerepet tölt be? 13.2gbt foglal kicsit furcsállom
  • Tucsok04
    Hát nemtom mit sírnak egyesek h sok helyet foglal a vista.... Én 30 gigás vinyómból eszik 14.5öt és rajta van az 1gigás photoshop.Azt meg külön hozzá tennám h ultimate verzió.

Na csak egy gondom van vele, mégpedig az h cod5ben tudok gombnyomással beszélni és a többi játékban nem.Legyen szó ventriloról vagy ts-ről...Aki tud segítsen pls!
  • Dzsini
    ha telepítéskor jobbgomb - run as administrator-ként indítod a telepítőt, akkor induláskor adminisztrátori jogkörökkel indul majd elméletileg (nálam például a HDSentinel így működik) - de nem tudom, hogy felveszi-e normál usereknél is az admin jogköröket.
    konkrét setuid beállítás szerintem nincs
  • oneal1
    okés köszönöm , belenézek akkor a dolgokba!
  • hebbister
    Már hetek óta keresem a választ, de nem lelem sehol a következő kérdésre: Lehet-e vistában úgy egy programnak jogot adni, mint a linux-ban a "passwd" program? - mert ugye az root jogokkal fut "mezei" felhasználók által futtatva is.
  • Dzsini
    lehetséges megoldások:
    driverhiba -> minden driver legfrissebb-e?
    túlmelegedés -> jó-e a hűtés, húzva van-e?

a topicban visszakeresve kapcsold ki az automatikus ujraindítást, és a kék képernyőn általában meg lehet találni azt a file-t, ami az összeomlást okozza (általában egy .sys vagy ilyesmi), és azt a drivert kell közelebről megvizsgálni, hogy mi lehet vele...

esetleg lehet hardverhiba/memóriahiba is, de elsőre érdemes a fentieket megvizsgálni.
  • oneal1
    hali!

Remélem jó helyre írok a problémámmal.

Vista van a gépemen, van pár játék ami közben újraindul a gép:S
    Nem az történik hogy ugyanannál a dolognál fagy, nem is ugyanabban az időben, tehát változó...

Mikor befagy. beakad a hang, kijön a kék hátteres hibaüzenet, de el sem lehet olvasni mert egy-két másodpercre látom csak, aztán újraindul a gép.

Mi miatt lehet?

köszi előre is!
  • Dzsini
    De, pont az a feladata, hogy minden erőforrást lefoglaljon, hogy a te munkádat minél gördülékenyebbé tegye. Ezért cache-eli be az összes memóriát, ezért készít másolatot minden fileodról, hogy vissza tudd állítani a régebbi változatot, ha rámentettél, és kellene a régebbi változat. A Windows egy összetett programcsomag, ha üres háttérrendszer kell, amire mindent neked kell rápakolnod, akkor válassz egy naked linux disztrot. A OSX, a manapság elterjedt Ubuntu és a Windows is együtt jön párszáz programmal, amire egy átlag felhasználónak alig kell feltelepítenie valamit, hiszen minden működik - és ezzel jár, hogy 30+ másodperc alatt bootol, és rengeteg felesleges dolog is van benne.
  • Narxis
    Akkor ki venne új hardvert? Nem véletlen szopják le egymást M$-ék Intellel, csak már egyszer lebuktak. De biztos örül a többi gyártó is, hogy rá lehet sózni a sok szerencsétlenre a Dx 10.1-et meg a DDR3-at meg az 1Tb-os vinyokat. És a sok szerencsétlen vigyorog, hogy milyen olcsó, csak azt nem mondják mihez képest.
  • repvez
    HÁt ezért utálom a MS-t mert egy op rendszernek nem ez lenne a feladata, hogy az rendszer eröforrásait szinte teljesen lefoglalja az oprendszer futtatása.Annak csak egy max 100-200mbos kis proginak kellene lenni ami a gép rendszereit osszefogja,de minden mást majd a felhasználo telepit magának ami neki tetszik igy nem lesznek felesleges duplikáciok.
  • Dzsini
    Vistának 30, Ultimate változatnak 40 giga ajánlott. Kitölt bármennyi helyet, mert árnyékmásolatokat, biztonsági mentést meg ilyesmiket csinál.
  • repvez
    Az amugy normális hogy a vista 18gb helyet foglal mindenféle egyéb progi nélkül? egy 20gb-os particiora tettem és szinte fullon van az XP-nél még a feléig sem tellett be ugy hogy az összes felhasználoi progi is azon a particion volt.
    Vagy lehet valahol leszedegetni a sallangokat hogy kevesebb helyet foglaljon
  • bon
    Van topic-ja és még elég korai tszt változat. Én feltettem de még nem foglalkoztam vele.
  • mikiking
    Egyébként ugy láttam kijott a windows 7,gondolom ez csak olyan elő változat. topicja van,vagy itt ?? egyébként feltette valaki ?
  • [HUN]FaTaL
    talán használd a végleges, sp1es vistát... :)
  • mikiking
    Ultimate verzióm van
  • Hory84
    Csak ultimate veziónál lehet a nyelvi csomagokat telepiteni
  • Hory84
    Ez még nem is beta állapot mit csodálkozol.
  • mikiking
    Helo. Az miért van ,hogy a 32 bites vistára ( ninsc aktiválva) nem tudok nyelveket húzni ??? Egy havernál szeretném szlovákra tenni,ahoz le kell tölteni,de nem engedi. kiteszi hogy elérhető frissitések,rákattintipk kétszer és kijon valami kis tábla,meg a a vista hivatalos cime. Alul pedig nem lehet rámenni a telepitésre
  • adsa
    Sziasztok. Egy Windows 7-es problémám lenne, de azért írom ide, mert ugyanez a problémám volt a Windows Vista Beta 1-el. A tegnap felraktam a Windows 7 Build 6801-et, van routerem és amikor ráakarok menni az internetre akkor megszakad az internet, és egy végbe szakadozik, mind váltakozik a Limited Connectionről a Local and internet connectionre. Ma reggel direkt köttem be a netkábelt és megy jól az internet csak az a baj, hogy így a másik gépen nem megy. Nagyon megköszönném a segítséget.
  • Hory84
    tötld=töröld
  • Hory84
    Vezérlőpult->Felhasználói fiókok->itt tötld a másik felhasználót hogy csak az admin maradjon meg.
    És itt kapcsold ki a felhasználói fiókok felgyeletét is
  • repvez
    Azt meg lehet oldani ebben a vistába, hogy ugy müködjön minden mint XP alatt?Hogy ne kelljen mindent kétszer megerösiteni ha el akarok inditani valamit és ez a rendszergazdás dolog is tunjön el végleg,mert amit az elöbb leirtak az müködik,de nekem olyan megoldás kellene, hogy nem 2 külön felhasználoi fiokként jelenne meg,mert igy mindig választanom kell hogy melyiket akarom inditani az indulásnál.Mert igy 2x kell minden beálitást megcsinálni.Azt szeretném ha automatikusan csak rendszergazdaként indulna minden.

Amugy meg van még problémám, nem ismeri fel a bluetootos adomat igy nem tudom csatlakoztatni a telefont.Honnan lehet drivert letölteni hozzá.Noname a cucc.
    Nekem is az SP1-es változat van meg
  • Narxis
    Nincs benne aktivációs crack, de működik. Én is azt használtam amíg meg nem szereztem a gyárilag SP1 integrált MSDN-es Vista telepítőlemezt.
  • jaki88
    Sziasztok! Ez a verzió működőképes: Windows.Vista.Magyar.64bit-REFRONTERED. Bár FAQ-ba nem láttam, de ettől függetlenül szerintetek működik?
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem valamelyik betat, vagy valami buheraszart telepítettél :D
  • Narxis
    öööö legális rendszert használsz?
  • Magnum PI
    Sziasztok!

Találkozott valaki már olyan hibával hogy telepítés után első bootbál annyi jön be hogy egy fekete desktop bal alsó sarokban egy verzió szám és kész?
  • Tucsok04
    Hát izé:D Nekem az a bajom a legújjabb ventrivel h ahhoz nincs szeróm amúgy ez a jelenség jelentkezik ts-nél is:S és idegesítő
  • [HUN]FaTaL
    keresőbe beírod hogy cmd és enter
  • Hory84
    nekem start menü -> kellékek -> parancssor
  • Bartn73
    Hali Szerintetek az mitöl van hogy néha az asztal egyszerüen lefagy nemtudok sehova kattintani az egeret tudom mozgatni de semmi más nem reagál és kb 10-15 másodperc mulva helyreáll mintha semmi se történt volna ,a játékok mennek szuperül ott nincs baj Ez a hiba vagy nemtommi ma reggel jött elö eddig tökéletes volt Most telepitettem ujra(32bit) csak alapdolgok vannak fenn(msn,daemontools,nod,idm,utorrent+2 játék)és megin ujrakezdte Valakinek nemvolt hasonló problemája?Köszi ha tudtok segitteni
  • Örm
    Hello!
    Tudnátok abban segíteni, hogy hogy lehet aktíválni a Windows 7-et? Kösz!
  • repvez
    Ezt a parancssort hol találom mert a startmenüben nincs mint XP-nél.Most van fenn elöször a vista tegnap raktam fel és még nem mindent találok benne meg
  • Hory84
    -Nyiss egy parancssort admin jogosultsággal
    -Ird be: Net user Rendszergazda /active:yes
    -Kijelentkezés után már be tudsz lépni mint admin
  • repvez
    Tudja valaki hogy hogyan lehet állando jelleggel rendszergazdaként jelen lenni a gépen?Hogy ne kelljen minden proginál külön beállitani?Csak én használom a gépet akkor minek 2 felhasználo rá és igy minden proginál bekavarodik, már nagyon tele a törpöm vele.
    32-bites ultimate rendszeren
  • lck
    háát - szóval nemmondújat.
  • gurubefree
    Sziasztok

Szeretnek veletek valamit megosztani .... Lehet mar sok mindenki tisztaban van vele ( nekem uj volt ) de jovore nezve talan valakinek jo segitseget nyujt amit most leirok.

2 gepem van .... 1 asztali + 1 noti. A noti csak 1 hetes ( Sony Vaio VGN-FW11E ) es VISTA HOME PREMIUMmal kaptam , ami persze tele szemettel ... a VISTA 22GB emeszt fel a meghajtobol !!!! Semmi lemez nincs mellekelve.
    Az aztali gepen VISTA ULTIMATE 64bit amit Floridabol sikerult beszereznem ( 64bit + 32bit ) Sokat gondolkodtam rajta hogy tudnam a notim megszabaditani a szemettol . Azon is agyaltam hogy tudom a mar meglevo VISTAm telepiteni a notira . Kerdesek ... es kaptam ra valaszokat ... De mint kiderult sajnos nem tudom telepiteni a meglevo ULTIMATEm masik gepre ( csak 1 gepen hasznalhato )

Vettem a batorsagot es leformaztam a notiban levo meghajtot , es a gep aljan talahato termekkod es a 32bit-es ULTIMATE DVDvel neki alltam VISTAt telepiteni.

Es mukodik ..... A notimon egy tiszta alltalam beallitott sony etc. szoftver mentes VISTA HOME PREMIUM talalhato.
    Ez mukodik minden tipusu VISTAval a Home-tol az Ultimate-ig , csak megfelelo kod kell hozza es akarmelyik VISTA DVD hasznalhato.

Ha ez nem mond ujat senkinek akkor elnezest es torolheto.
  • Narxis
    Frissítsd a ventrilot.