40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Gyári beépített tűzfalat és a routerem tűzfalát használom, mást nem.
  • KranaZoli #35478
    Sziasztok!

Én csak most fedeztem fel, hogy a Visa-ban a Felügyeleti Eszközöknél külön MMC van a Vista tűzfalának, ahol egy sokkal részletesebb beállítási és kontrolláló eszközt kap az ember, mint csak a Vezérlőpult -> Windows Tűzfal-on.

Kérdésem is ezzel kapcsolatos.

Nekem a NOD tűzfal-as verziója van fent a gépemen. Már olvastam több NOD-os topikban is, hogy másoknál is csinál olyat, hogy kikapcsolja a Vista tűzfalát. Aztán manuálisan kell visszakapcsolni. De ilyenkor a Vista nem küld Biztonsági riasztást, mert gondolom érzékeli, hogy fut az ESET tűzfala.

Ti milyen tűzfalat használtok és mennyit?!

Mert Én néha elgondolkozom, hogy mi a ráknak kell pl. a NOD-os tűzfal is? Ill. miért vannak egyéb tűzfal progik?!

Több olyan site-ot is találtam, amikkel tesztelni lehet a tűzfalat. Nézik, hogy milyen portok vannak nyitva, melyikek nem, stb...

Ha csak a Vista beépített tűzfalát használom, akkor is azt írja, hogy sikeres. Minek másik tűzfal?!
  • akyyy
    Köszi szépen, működik:) Ezt akartam
  • Dzsini
    A minap szerettem volna két mappát összelinkelni Vista alatt. Néhány perces keresgélés után ráakadtam egy beépített megoldásra, a neve: mklink. Ez a parancssori eszköz megengedi, hogy Windows rendszer alatt hasonló linkeléseket valósitsunk meg, mint ahogy azt már a linuxok esetében megszokhattuk. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a megoldás beépítet, megtalálható minden vistában! Az alkalmazás segítségével nem csak szimbolikus, hanem akár hard linkeket is létrehozhatunk a megfelelő paraméterezés mellet. Erre a műveletre egyébként mappa összekpcsolásként - directory junction - is hivatkoznak.Használata egyszerű, mint ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja:

MKLINK [[/D] | [/H] | [/J]] Link Target

/D Creates a directory symbolic link. Default is a file symbolic link.
    /H Creates a hard link instead of a symbolic link.
    /J Creates a Directory Junction.
    Link specifies the new symbolic link name.
    Target specifies the path (relative or absolute) that the new link refers to.

A használatához rendszergazdai jogosultságokal kell rendelkeznünk, így a parancsértelmezőnket rendszergazdaként (Run as Administrator) illik elindítani, különben egy figyelmeztetést fogunk kapni, miszerint nincs meg a kellő jogunk a művelethez.
  • desigo
    üdv
    egy ideje az a gondom,hogy FFből ha egy képet az asztalra szeretnék húzni akkor nem lesz csak egy fekete vagy hibás sérült kép a végeredmény.
    mi lehet a gond?
  • VistaUltimate
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.
    Pár napja megdöbbenve tapasztaltam, hogy a Start menü jobb oldalán levő
    Legutóbbi fájlok menün jobb klikkel kattintva kapott menüből hiányzik a következő parancs: Legutóbbi elemek listájának törlése.

Hogyan lehetne a funkciót visszaállítani vagy visszaszerezni valahogy?

-----------------------------------------------------------------------

Íme a megoldás: (Ha valakit érdekel.)
    próbáld meg azt, hogy megnyitod a legutóbbi fájlok mappát és beleszerkesztesz a desktop.ini fájljába. start menü keresőbe írd be:

C:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\desktop.ini

Elvileg megnyílik a fájl, ha nincs is ilyen, akkor létre kell hozni. Tartalmát módosítsd erre: (nekem ezzel jó)

[.ShellClassInfo]
    LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21797
    InfoTip=@shell32,dll,-12692
    IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-117
    CLSID={0C39A5CF-1A7A-40C8-BA74-8900E6DF5FCD}

Mentés. Utána csinálj valamit, például géprestartot.
    /Forrás: Lacy.hu fórum/
  • akyyy
    de ha ezt belehúzom total commanderbe, ugyanugy parancsikon lesz, és nekem könyvtárba kéne:S

olyasmi kéne, mint rejtettbe az "Documents and Settings" mappa, amibe ha belemegyek, akkor az már az Users mappa lesz.
  • Narxis
    XP-t már nem is lehet kapni. Amúgy én egy alternatív megoldásra gondoltam. Tudom bűn meg minden de gondolom senki sem a pénztárcájának ellensége, hogy 2 op. rendszert vegyen 1 de max. 2 éven belül. 2010-ben már fix, hogy Win 7-ről írogatunk fórumba.
  • bon
    Ha oprendszert kell vennem akkor inkább Vista-t veszek mint XP-t, mivel azonos kategóriában egyforma árban vannak. A Windows 7 megjelenése még messze van.
  • bon
    Azok parancsikonok, amik egy könyvtárhoz hivatkoztak. Jobb egérgomb az asztalon új\parancsikon majd megadott az elérési útvonalat pl.: C:\windows
  • bon
    Alaplap driver hiányzik konkrétan az energiatakarékossággal kapcsolatos ACPI driver
  • akyyy
    Volt a C-n nekem a gyökérbe olyna könyvtárak, amiket megnyitva egyből egy bizonyos helyre jutottak. kb olyan mintha parancsikonok lettek volna, de nem azok voltak hanem könyvtárat.

Hogy lehet ilyeneket létrehozni?
  • gurubefree
    Sziasztok

VISTA 32bit ( HOME Premium ) Unknown Device : Hardware ID ACPI\SNY5001
    Talalkozott mar valaki ilyennel ??? Sony Vaio VGN-FW11E.

Elore is koszi.
  • Narxis
    Így van, épp ezért nem érdemes már Vistat venni, nem véletlen vártak a cégek is.
  • grebber
    De ha jobb "jobb" lesz gyorsabb lesz a windows 7 mint a vista akkor ki a rák fog görcsölni a vistával:D
    Akinek eredetije van azt megértem mert nem lehetett olcsó.
  • fekete0012
    köszi
  • tompka
    Aszem 128GB :D
    Mármint a winportálon ennyit írnak :)
  • fekete0012
    hi a 64 byt-es vista ultimate mennyi memóriát kezel
  • tompka
    Sztem a Dx11 a Win7 újdonsága lesz. Azaz sztem majd akkor jön ki vistára, mikor kiadják a 7-et.
  • grebber
    "DirectX11 jön Windows 7-re és Vistára. Azt nem tudták megmondani, hogy az SP2-vel egyidőben vagy se."
  • Freddycom
    És ezek után még kérdés, h mi lehet a baj?
  • kakaoskalacs
    uhh akkor szedjem le ház falát és nezzem meg godnolom :D
    mert addig jovolt mig nem nyulkaltam oda ahol ag ombok be vannak kotve :D
  • [HUN]FaTaL
    Jó eséllyel rosszul van bekötve a gomb.
  • bon
    Véletlenül nem fordítva van rádugva a csatlakozó az alaplapra?
  • grebber
    Olyan programot keresek amivel lehet olyat csinálni hogy egymás mellé tenni két videót??Tehát egy videóban lesz két videó csak elválasztva középen.
    Mint pl az xbox360 vs ps3 grafikai összehasonlító videók szoktak lenni.

Tud valaki ilyen programot?? (persze vistán is menjen)
  • kakaoskalacs
    Üdv elég érdekes problemam van nem is operacios rendszer jellegü :D Nem mukodik a restart gomb a Házon :D hiaba nyomom be semmit sem csinal :C remelem valaki tud segiteni..
  • bon
    Egy próbát megér.
  • akyyy
    windows vista home premium OEMAct

ez van ráirva
  • setuh
    hat nekem nem akar sehogy se:(.de amik alapbol be vannak teve azokat beteszi csak amiket toltok azokat nem akarja.
  • Narxis
    Jobb klikk a gadgeten és a megjelenő menü legfelső vastag betűs részére bal klikk.
  • [HUN]FaTaL
    Gadgetekre nem mindig reagál ilyenkor jobb gomb->telepítés és általában reagál. De csak a 32bites verzión tapasztaltam ezt a hibát, 64 bitesen nem.
  • bon
    Nem, az az első a telepítéseimnél amit kikapcsolok, mert felesleges dolognak tartom.
  • setuh
    koszi,de a gadget-re nem tudsz megoldast?
  • gstup
    Sziasztok!

Nagyon örülnék,ha valaki tudna segíteni.A problémám az,hogy nem működik az explorer.Minden ami internettel kapcsolatos a gépen (msn,játékok multi része) működik,csak az explorer írja ki állandóan,hogy "Az internet explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot." Esetleg valaki tud rá valamilyen megoldást?!Már felraktam az explorer8 beta-t hátha az megoldja a gondot,de nem segített,az is ugyan azt írja ki!

Előre is köszönöm a segítséget!További szép napot Mindenkinek!

Üdv
  • bon
    Ha kikapcsolod a NOD-ot akkor se lesz jó?
  • bon
    ClearType kikapcsolára: jobb egérgomb az asztalon testreszabás ablak színe és megjelenítése, További színbeállításokét nyissa meg a klasszikus megjelenítés tulajdonságiat majd a megjelenő ablakban a hatások... gomb
  • bon
    Tapasztalatom alapján nem bitos, hogy jó lesz, éppen a múlt héten voltam így, felraktam egy Business 64bit-es változatott egy gépre, majd egy legális Dell géphez adott kóddal akartam aktiválni ami még nem volt használva. De nem sikerült. Ha lett volna olyan 64bit-es telepítőm amit a Dell cég adott ki akkor biztos lehetett volna aktiválni.Tehát ha neked valamilyen gyártó álltal adott licenszed van (rászokták írni a címkére) akkor nem fogod tudni aktiválni a leszedett telepítőtt. De ha egy sima OEM kódod van azzal van esély az aktiválásra.
    Én utánannéznék a laptop gyártó oldalán, hogy milen lehetőség van (ha van) töllük beszerezni egy 64bit-es telepítőt.
  • setuh
    szevasztok!

a gadgetek csak nalam nem mukodnek rendesen vagy masnal is van olyan problema h akarmien ujat toltok le nem teszi be az oldalsavb hiaba megyek ra ketszer nem reagal...help pls!
    jah es meg vmi hol tudom kikapcsolni a ClearType-os irast?:D
  • berczy #35441
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, miszerint miért van az, hogy egy nyolc megás vonalon, ha explorerrel töltök le, bitang lassan jön, kb 13-15 Kb/sec, de a torrent megy rendesen. Nem a sávszélességgel van a baj, de akkor mivel? Olyan helyről is ahonnan gyorsan kellene jönnie. Vista x64-et használok, NOD smart securityt, cfosspeed-et...
  • akyyy
    és ha felteszek egy letöltött 64 bitest és a laptop alján levő kóddal felteszemaz ugy jó?:D