40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Alaptop helyreállító funkcióját kell használni. Ez elérhető a boot során vagy a helyreállító lemez használatával. ha x86-os mappa van csak akkor biztos, hogy 32bit-e változat érhető el és nem lehet telepítésnél választani. A 32bit és 64bit-es telepítő külön lemez szokot lenni.
  • akyyy
    Újra kéne raknom a vistát a laptopon, és ugye alapbol rajta volt a telepítője meg driverei. van egy olyan mappa is hogy x86. ebbe van a vista (bár érdekes, elvileg ez 64 bites de most 32 van rajta, nem tudom már, hogy hogyan, sztem telepitője rákérdezett, melyiket akarom)

Ahoz hogy ujrategyem, le is szeretném formázni a C-t, de akkor eltünike z a mappa, hogyan telepitsem akkor ujra? rakjam át a D-re, vagy irjam ki dvd-re? és ha kiirom, hogyan, gyökérkönyvtárostul, vagy mehet simán más mappákkal is?
  • El Protector
    NFS Undercoverrel együtt feltelepül asszem a Punkbuster is, szal ne aggódj a win miatt :)
  • akyyy
    jelenlegi vistában a media centerbe el vannak tárolva a tv csatornák. ezenek a beállitásait nem lehet valahogy kimenteni, hogy újratéve a rendszert, ne kelljen előről beállitani az egészet???
  • RoCkEtAnDrEw
    nekem nincs :D de most ez hogy jött?
  • tompka
    Az egyetlen 1 játék, ami telepítve van, az az NFS Undercover
    De ha nektek van, akkor no para :)
  • Narxis
    Nincs COD telepítve a gépedre? Szerintem a Punkbuster programhoz tartozik.
  • scs17
    nekem van
  • tompka
    A system32 mappában van olyan fájl aminek a neve "PnkBstrA"??
  • hebbister
    a beszédhangok a centerhangfalra mennek ki általában, az működik?
  • SgtChris
    Pedig valami ilyesmiben bíztam...Hogy optimalizálnak kicsit az egészen.
  • KranaZoli #35428
    Több helyen olvastam róla, nem kell hanyatt esni.
    Főként az SP1 óta megjelent frissítéseket fogja tartalmazni.
    Úttörő javításokat és gyorsulást, stb... nem kell várni tőle...
  • KranaZoli #35427
    Legegyszerűbb, ha a felügyeleti eszközök-nél helyi felhasználók és ott a tiltott Administrator fiókot feloldod. Aztán log-off, admin-ként be, törlöd a régi fiókot és mindent admin-ként csinálsz.

Nincs többet kérdés, csak oda kell figyelni, hogy a miket pakolsz fel, installálsz, stb... De így nem kell semmi "tweak" progi.

Én így használom. Nem kell ezt túlspil(r?!)ázni :)
  • KranaZoli #35426
    Használsz-e a gépeden vmi real-time (valós idejű) ellenőrző progit (víruskereső, spyware figyelő, stb...) Pl.: NOD32, Windows Defender, Spyware-Terminator, ...

Ha használsz ilyeneket csak 1 próbe erejéig kapcsold ki Őket.
    Pl.: Vedd le a valós idejű védelmet a víruskereső és spyware kereső alkalmazásoknál.

Ha így szar, akkor nem ezek voltak :(

De 1 prószát megér....
  • Narxis
    Nálam is van ilyen, TC-ből indítom és vagy ezer év mire elindul, SP1 telepítője meg WoW patch meg nagyobb játék ptheknél volt ilyen nálam.
  • xelag
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem hogy amikor elindítok egy nagy méretű .exe fájlt (pl egy setup fájlt) akkor miért kell várnom rá vagy 10 percet hogy beolvassa és elinduljon..!?
    Beolvassa a memóriába vagy mi? Fogalmam sincs de nagyon idegesítő, másoknál nincs ilyen jellegű probléma egyből indul.

configom: 2gb ram 2*3000 mhz amd)

Gondoltam már arra is hogy a vinyóm hülyül, de arra is hogy csak vista egy marhasága és csak át kellene állítani valamit, ezért vagyok itt szóval aki tud tippet adni, annak előre is köszönöm.
  • [HUN]FaTaL
    Fel lehet tenni, működik 2GB-tal is.
  • Narxis
    Simán fel lehet tenni, aztán csak simán beleteszed a RAM-ot.
  • akyyy
    jeleneg 32 bites vista van fent 2 giga rammal, venni akarok 4 gigát, amihez ugye 64 bites kell, a kérdésem az, hogy fellehet e tenni most a 64 bites vistát 2 gigával, hogy majd amikor megveszem a memóriát, és beleteszem, ne akkor keljen, igy felismeri, vagy ujra kellesz tenni hozzá megint?:S
  • timexxx
    és azt nemtudod hogy miért van az hogy amikor filmet nézek minden hang van csak a beszéd hang nincs?? pedig feltettem már a k-lite codec-et, az ffdshow-ot de egyikkel se jo.. beszédhang nics de minden más van
  • timexxx
    köszi
  • bon
    Jobb egérgomb az asztalon és nézet menüpont.
  • timexxx
    köszi. még 1 kérdés :D az iknokat nem lehet le kicsinyiteni? mer ez olyan mintha vakoknak készült volna :D
  • [HUN]FaTaL
    Vezérlőpult->Felhasználói fiókok->Felhasználói fiókok felügyelete és kikapcsolod. Én is kikapcsolva használom kompatibilitási okokból, de biztonsági szempontból nem javallott a kikapcsolása.
  • Narxis
    Helló!

Nincs.
  • timexxx
    még 1 kérdés.. amikor telepiteni akarok meg ilyenek, mindig megkérdezi h folytatás? azt nem lehet valahogy lelőni?
  • simonl #35413
    Szia,

Ne haragudj, hogy kéretlenül megszólítalak, nekem is ezekkel a VGA -al van szerelve a laptopom mint a tied.
    Meg tudod nézni - mondjuk egy telepített játéknál - hogy van e 1280 x 720 as felbontásod?

Köszönöm

• SgtChris
    Lassan csordogálnak különféle beta SP2-k...ezekkel mi a helyzet? Persze, beta, meg csak mértékkel, meg mindenki saját felelősségére... Próbálta valaki? Valami vélemény?
  • bon
    N-ben nincs media player integrálva
  • timexxx
    valaki megtudná nekem mondani hogy mi a külömbség a vista home basic és a home basic N között??
  • Narxis
    Na megoldottam, letöltöttem ezt: 8-7_vista32_dd_65998.exe

Ez már felülírta a szar "szabvány" microsoft drivert, X1250 IGP kártya alatt is van Aero és 1280x800-as felbontás.
  • TopGun
    Erre senki nem mond semmit? :(
  • Narxis
    ATI Mobility Radeon HD 2600 (512 MB)
    ATI Radeon X1250(integrált)

Ezt írja Everest. Na most újraraktam Vistat ezen a laptopon, SP1-el integráltHome Premiumot raktam fel, gondolom a kibővített SP1-es driverek már felismerték az X1250-es kártyát, felrakott hozzá valami szabvány drivert ami miatt max. felbontás 1024x768 és nincs Aero, amikor SP1 nélküli Vistat telepítettem nem ismerte fel és kérte a rendes, friss ATi drivert, amivel Aero volt meg minden. Hogy tudnám ezt most ugyanúgy megcsinálni? Ha eltávolítom eszközkezelőből, akkor újraindítást kér aztán megint rögtön felrakja azt a szabványos szar drivert. Gondolom kézzel kéne törölnöm és bemásolgatnom. Vagy letiltani valamit.
  • bon
    Ezt én most nem értem. Laptopon 1 vga szokot lenni és az is integrált. Esetleg van egy külső vga-d?
  • Narxis
    Adott egy laptop, egy integrált és egy nem integrált VGA-val, a nem integrálthot felraktam az ATi driverét, az integrálthoz viszont a vista felrakott valami Szabványos VGA drivert, emiatt az integrált tök szarul működik, nincs Aero, 1024x768 a max felbontás, korábban feltudtam tenni az ATi drivert erre is mielőtt a windows a sajátját felrakta volna és volt Aero meg minden. Eszközkezelőben hiába próbálom frissíteni és betallózni az ATi driver mappát, semmit se csinál, kézzel ki lehet törölni?
  • [HUN]FaTaL
    Biztonság fülön és a megosztásnál is állítsd be az engedélyeket.
  • slylecz13
    Köszi a segítséget!

SP3-as XP-m van és látja a Vista-s gépet csak valami engedély vagy ilyesmi miatt nem engedi csatlakozni a meghajtóhoz...

Még valami ötlet?
  • [HUN]FaTaL
    XPre tedd fel az SP3at vagy a hotfixet ami kell hogy lássa a vistas gépét, de most nem tudom kikeresni neked a linket.
  • slylecz13
    Az miért van, hogy Vista-s gép látja és olvassa az XP-s gép meghajtóját, de fordítva nem találja a meghajtót. Pedig az engedélyek meg vannak adva a teljes hozzáféréshez bekapcsolva, a jelszavas védelem pedig ki...

Kell még valamit állítani?

A segítséget előre is köszönöm!
  • bon
    Nekem a kijelző rádugása után egyből megjelent a bellítási lehetőség, nem kellett keresgetni. Amúgy a Vezérlőpult/személyre szabás-nál nézelődjél. Na meg a gyártó drivere környékén, ott elég bőséges állítási lehetőség szokott lenni.