40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bexinho
    Laptopom van. 1gb ram, vista. Virtuális memoriát mennyire érdemes beállítani?
    Nemsokára beszerzek 2gb, de lehet h az még sokára lesz:D
  • tompka
    Már volt fent. Azért írtam, hogy gyors :)
  • kirol
    Hát ezt már próbáltam, de nem jött be, de köszi.
  • strebacom
    Bárkinek lehet a prebeta.....csak olvasni kell a microsoft oldalát,,,na meg egy ismerös is számit...
  • KranaZoli #35515
    Honnan van Neked Windows Vienna-d?!
    :)
  • strebacom
    Ja és a Vista driverek totál komp. vele...
  • strebacom
    Nem kicsit......próbáld ki és lehidalsz az biztos!!!
  • tompka
    Gyorsabb a 7 mint a vista.
  • KranaZoli #35511
    Nem teljesen értek egyet ezzel, hogy a Te érdekedben.
    Te az Én megoldásomnak "biztos" ellene vagy, de Én ha Vista-t telepítek, az első lépésem, az első dolog amit rögtön teszek, hogy előhívom az MMC-t és a helyi felhasználók között feloldom az Administrator fiókot (már ilyenkor is agyam eldobom attól a kúva figyelmeztető ablaktól!), log out, log in, telepítésnél megadott diók törlése az Account Manager-ből (ilenkor még Angol a Vista :) és utána kezdek el bármit telepíteni. Zéró UAC ablak, meg is őrölnék, ha azzal kellene szarakodnom, a világból kirohanok ettől az UAC ablaktól.

Nem kiszolgáló szerver-t üzemeltetek a Vista-n. Ami veszély fenyeget, ha beszedek vmi férget, trójait ami így rögtön megkapná az admin jogot, de azért ez sem teljesen igaz így :)

Azonban erre használjuk a real-time spyware és vírus kereső alkalmazásokat, stb...

Én csak javasolni tudom ezt mindenkinek. Sebezhetőbb leszel, de ha húzol óvszert és odafigyelsz, mi a rákot is telepítesz a gépre, szerintem egyszerűbb, jobb és kényelmesebb lesz az életed a Vista-val. 1 biztos, nem használnám a Vista-t, ha engedélyezve lenne az UAC!!!
  • strebacom
    Na arra adjatok nekem válszt, hogy a progik miért települnek X-szer gyorsabban a W7-re mint a Vistára....a tombr.underW. vistára majdnem 25 percig települt...W7re 6 perc volt.....lemértem vitát nem nyitok..????
  • bon
    Talán telepítő lemezzel, egy próbát megér
  • bon
    Jogosultságot kell adni. Sőt legjobb lett volna alapból Rendszergazda joggal telepítenni (jobb egérgomb a telepítő exe-n és futtatás Rendszergazdaként). Jogott adni meg így lehet: Jobb egérgomb a könyvtáron, tulajdonságok majd a biztonság fülön beállítható.
    Alapból korlátoztott Rendszergazda vagy Vista-n de a te érdekedben.
  • DooDoo
    Hi!

Vista tudorok segítsetek... Hogy lehet a program files könyvtárhoz teljesen hozzáférni? mert most csak olvasni tudom, vagy ilyesmi, mert egyik program se tud a saját config filejaiban túrkálni, ami elég idegesítő (pl firefox is minden induláskor megkérdezi hogy ő legyen-e az elepértelmezett böngésző, hiába mondom neki mindig, hogy igen) UAC ki van kapcsolva, adminisztrátor jogaim vannak, a program files tulajdonságainál a security fülön nem enged állítani semmit.... Komolyan ilyen van, hogy a windows nem engedi meg hogy azt csináljak a gépemmel amit akarok? Nem akarom elhinni, eddig mindig XPt használtam, most hogy újratelepítésre került a sor gondoltam adok esélyt a Vistának, de így erős handicap-el indul.... szal valami megoldás van erre?
  • kirol
    Olyankor mit lehet tenni, amikor indul a Vista, beírom a kódot, bejön a képernyőn a windows jel és ennyi?

Valami a bejelentkezési kernellle lehet. Ez hogy javítható?
  • SgtChris
    Urak! Azzal próbálkozom, hogy egy rendszergazdai joggal indított programot az éppen futó alkalmazásoknál a CPU affinitással állítsam be, hogy mindkét magot használja. De nem tudom, hibát ír ki... Hogyan lehetne ezt Vistán belül megoldani...tudom ott van a CPU Control progi is, de ha megy ez oprendszer szinten is...
  • weky
    DVD-s, de megoldódott, csodák csodájára megjelent a telepítő menü. Az ötödik restart megoldotta a problémát. :) :) :)
  • bon
    XP telepítő lemez be és ott már lesz módod törölni vagy formázni a particiót.
  • KranaZoli #35502
    Vagy csak rossz a Gadget.
    Próbálj meg még egyéb RAM állapotot kijelző gadget-et letölteni, ha mind1ik ue. fogja megjeleníteni, akkor feledtébb fura :o
  • KranaZoli #35501
    Végigolvastam a történetet, de nem értem...
    Ez most DVD-s telepítés, vagy vmi HDD-s?!
  • KranaZoli #35500
    Vista-d is eredeti?
    ;)

Én is kilövöm élből a rendszer visszaállítást. Kell a pöcsömnek.
    Van egy olyan progi, hogy Wise Disk Cleaner (és van Registry Cleaner is).

Én ezeket használom. Ha frissítetted a Vista-t, vagy ahogyan írtad, hogy különféle progikat használsz és még nem ismered, meg fogsz lepődni, hogy mennyi kaki van a gépeden. Egy raklap szemét állomány. Én minden Vista telepítés után lefuttatom és pl. legutóbb a Nero9-es telepítése után lepődtem meg, hogy egy rakás gányát hagyott maga után :(
  • Tomalak
    Hali!

Van egy 1 Gigás memóriával megáldott laptopom ami amúgy egész jó még nem szeretném lecserélni kicsit (Asus X51R). Épp bekapcsoltam a sidebart poénból és azon valami okosság azt jelzi ki, hogy a memória majdnem 80 százalékban kivan használva. A Task Managerben erős túlzással is csak 25% jött össze. Mi a franc hasznája miközben nincs megnyitva semmi?

Ha valaki tudja vagy van tippje kérem írja meg! Köszönöm
  • weky
    Köszi, de sajna nem tudom formázni, mert azt a menüt sem tudom behozni, parancssort pedig nem kapok.
  • monzta
    viszont azt a mai napig nem értem, miért lép ki "hibát észlelt és leáll" felkiáltással bizonyos játékokból. megjegyzem eredeti játékokról van szó.
  • monzta
    jaa a 40 giga is jól jön.
  • asysoft
    Mondjuk én személy szerint nem kapcsoltam ki, volt már párszor, hogy jól jött.
  • monzta
    uhh. köszi. (me vaksi állat)
  • asysoft
    Nincs eldugva: jobbklikk a sajátgépen->tulajdonságok, bal oldalt rendszer visszaállítás, s kiszeded a pipát a meghajtó mellől.
  • monzta
    és itt hol lehet kikapcsolni ezt a lehetőséget? mert totál nem találtam sehol. xp alatt telepítés után kilőttem. 40 gigát lenyúlni bazz...
  • dashed_
    formazd meg a particiot ahova telepitetted volna a vistat, majd utanna telepitsd fel ujra
  • asysoft
    System Restore XP-hez (és ME-hez) hasonlóan Vistában is van, 15%-át foglalhatja el a HDD-nek, nem tudom, létezik-e (GUI-s) hangolóeszköz hozzá. Ez esetedben ~37 gigát foglalhat el maximum. Hogy a pontos foglalt méretet megtudd, add ki rendszergazdai jogosultságokkal indított parancssorban a "vssadmin list shadowstorage" parancsot (természetesen idézőjelek nélkül), s az Allocated... sort nézd.
  • monzta
    üdv!

lenne egy kérdésem/észrevételem a vista kockáknak :]

vista ultimate 32 van fent, és észrevettem hogy egyszerűen "zabálja" a tárhelyet. lepucoltam a vinyót, semmi nincs fent az alapvető programokon kívül(ez párszáz megát jelent) és a 250-es vinyóból 180- maradt meg így is. hova rakja a maradékot? ment magának valamit a rendszer?

• weky
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a telepítésben. Adott egy Ultimate verzió, amely annak és rendje módja szerint elkezdte az installást, de a telepítés utolsó fázisában bejött egy klassz áramszünet és nem fejeződött be.
    Most ott tartok, hogy a gép elindul, bejön a töltőképernyő, ahol az alábbi üzenet fogad:
    "A számítógép váratlanul újraindult vagy váratlan hibát észlelt. A Windows telepítését nem lehet folytatni. A Windows telepítéséhez az OK gombra kattintva indítsa újra a számítógépet és indítsa újra a telepítést".

Ez meg is történt pár alkalommal, de a telepítő nem indul újra, mindig a fenti üzenetnél kötök ki. Tudna valaki segíteni, hogyan tudnám újra elkezdeni a telepítést? Köszi!
  • bon
    Nem.
  • Madmano
    Mennyi idő kell,hogy "beálljon" a Vista?Ugy értem,hallottam,vmennyi idő kell neki hogy gyorsuljon,ilyesmi.Azért kérdem,mert a World in Conflict nevű játékom ugyanolyan beállítások mellett,amikkel XP-n toltam,szaggat Vistán.Várható ebben változás?
  • bon
    Mappát másolni, én Total Commanderrel szoktam. De intézőben: jobb egérgomb másolás, majd a kívánt helyen beillesztés. De megfogom a mappát és áthuzom oda ahova szeretném is biztos műkődik.
    Driver, nézzél szét a realtek oldalán hátha van friss driver, de az is lehet, hogy csak állítani kell valami.
  • KranaZoli #35484
    Szerintem ez jó volt. Most már visszapakoltam rá az adatokat, de eszembe jutott ez is és megcseréltem a vinyókat (próba képpen) megnéztem a BIOS-ban és csere után a jó állapotot mutatta, vagyis azt, hogy ez az új Samsung vinyó a First.

De még fogok tenni egy próbát, csak jelenleg az adatok ismételt másolása több időbe telik, mint a Vista felkúszik :)

Tűzfal:

XP-ben nem is találtam a tűzfalnak külön MMC-t :)

Jajj!
    És van még egy kérdésem. :D

Melóhelyről ingyen jutok hozzá a McAffee Virusscan Enterprise verziójához. (8.5.0i) Életre szóló frissítéssel. Azonban Vista alatt le kellett cserélnem a NOD-ra, mert olyan hiba volt vele, hogy pár Update után a Vista az On-Access Scanner modulra hibát jelzett és betette a probléma bejelentés közé :(
    Utána még elindulni elindult és tácán is megjelent, de amikor fölé vittem az egeret, akkor ikon, huss az ért. területről :(

Nem pöcsöltem, felraktam a NOD-ot, de ezzel meg az a bánatom, hogy a Real-time vírusellenőrzése, az szerintem brutál lassú :(
    Ha pl. másolok, vagy lomtárba helyezek dolgokat, stb...

Melik vírus kergetőt használjátok Vista alatt?!

(szerintem a McAffee On-Access scanner-ének a Vista magyarítása után volt ez a problémája, ui. amikor telepítem, frissítem(tettem!!! - a Vista-t) közben a víruskergetőt update-eltem, de semmi hiba, aztán amikor magyarítottam, utána előjött ez a hiba..)
  • Madmano
    Na,főlhajítottam a 64bites Vistát....Végülis nem ütköztem sehol komolyabb gondba.De van pár kérdésem amugy Vista ügyben:hogy a bánatba lehet mappát másolni ezzel?Aztán Realtek HD alaplapi hangkarim van.Az XP-n szépen nyomta a mélyet is.De ezen inkább olyan kisrádió hangja van a házimozinak.Ezzel lehet vmit csinálni?
  • bon
    Állítsd át a boot sorendet, mert lehet, hogy másik winyó előrébb van.
  • Narxis
    XP-nek van/volt iszonyúan szar tűzfala, akkor volt nagy sikere Comodonak és társainak.
  • KranaZoli #35480
    Szia!

Köszi! Nekem nincs router-em, mert Mobile Internet-em van.
    Pusztán csak arra lettem volna kíváncsi, hogy miért készítenek jobbnál jobbnak tűnő tűzfal alkalmazásokat, amikor szerintem már OS-ben van tűzfal és egyre jobbak. Ill. amennyire Én tudom egy tűzfal mást nem csinál, csak port-okat tilt és nyit meg. Legalábbis ez az alap. Ha meg befele semmit nem engedünk pl. a Vista tűzfalával sem, akkor minek más?!
    (költői kérdés - gondolom: money :)

Más:
    Ez már inkább Vista. Érdekesség, amire nem tudom a magyarázatot. Nem is egészen értem?! Van egy IDE HDD-m, egy Samsung 80GB-os. Most nem tudom fejből a típusát, mert mobile rack-ben van és most nem akarom kivenni...

Mindenesetre eddig arra használtam, hogy adatokat tároltam rajta. Egészen jó HDD, gyors is, csak kicsi a puffere, 2MB :(

Gondoltam, feldobom rá a Vista-t. Hát az Istenért sem sikerült :o
    Bebootolok a Vista DVD-ről, BIOS szépen látja, hogy ez a IDE Master 1., Vista boot DVD-vel formázom (esetleg előtte törlöm) a partíciót és elkezdi a Vista telepíteni magát. Aztán amikor eljut abba a szakaszba, hogy újraindítja Magát, akkor nem akar a HDD-ről elindulni :o

Semmi hibaüzi, hogy nem található boot device, vagy hasonló. Fekete képernyő és tovább egy tapottat se.

5let?! , hogy mi rák lehet ez a probléma?!
    (Nekem feledtébb érdekes....)