40038
-
#35519 Laptopom van. 1gb ram, vista. Virtuális memoriát mennyire érdemes beállítani?
Nemsokára beszerzek 2gb, de lehet h az még sokára lesz:D -
tompka #35518 Már volt fent. Azért írtam, hogy gyors :) -
#35517 Hát ezt már próbáltam, de nem jött be, de köszi. -
strebacom #35516 Bárkinek lehet a prebeta.....csak olvasni kell a microsoft oldalát,,,na meg egy ismerös is számit... -
#35515 Honnan van Neked Windows Vienna-d?!
:) -
strebacom #35514 Ja és a Vista driverek totál komp. vele... -
strebacom #35513 Nem kicsit......próbáld ki és lehidalsz az biztos!!! -
tompka #35512 Gyorsabb a 7 mint a vista. -
#35511 Nem teljesen értek egyet ezzel, hogy a Te érdekedben.
Te az Én megoldásomnak "biztos" ellene vagy, de Én ha Vista-t telepítek, az első lépésem, az első dolog amit rögtön teszek, hogy előhívom az MMC-t és a helyi felhasználók között feloldom az Administrator fiókot (már ilyenkor is agyam eldobom attól a kúva figyelmeztető ablaktól!), log out, log in, telepítésnél megadott diók törlése az Account Manager-ből (ilenkor még Angol a Vista :) és utána kezdek el bármit telepíteni. Zéró UAC ablak, meg is őrölnék, ha azzal kellene szarakodnom, a világból kirohanok ettől az UAC ablaktól.
Nem kiszolgáló szerver-t üzemeltetek a Vista-n. Ami veszély fenyeget, ha beszedek vmi férget, trójait ami így rögtön megkapná az admin jogot, de azért ez sem teljesen igaz így :)
Azonban erre használjuk a real-time spyware és vírus kereső alkalmazásokat, stb...
Én csak javasolni tudom ezt mindenkinek. Sebezhetőbb leszel, de ha húzol óvszert és odafigyelsz, mi a rákot is telepítesz a gépre, szerintem egyszerűbb, jobb és kényelmesebb lesz az életed a Vista-val. 1 biztos, nem használnám a Vista-t, ha engedélyezve lenne az UAC!!! -
strebacom #35510 Na arra adjatok nekem válszt, hogy a progik miért települnek X-szer gyorsabban a W7-re mint a Vistára....a tombr.underW. vistára majdnem 25 percig települt...W7re 6 perc volt.....lemértem vitát nem nyitok..???? -
#35509 Talán telepítő lemezzel, egy próbát megér -
#35508 Jogosultságot kell adni. Sőt legjobb lett volna alapból Rendszergazda joggal telepítenni (jobb egérgomb a telepítő exe-n és futtatás Rendszergazdaként). Jogott adni meg így lehet: Jobb egérgomb a könyvtáron, tulajdonságok majd a biztonság fülön beállítható.
Alapból korlátoztott Rendszergazda vagy Vista-n de a te érdekedben. -
DooDoo #35507 Hi!
Vista tudorok segítsetek... Hogy lehet a program files könyvtárhoz teljesen hozzáférni? mert most csak olvasni tudom, vagy ilyesmi, mert egyik program se tud a saját config filejaiban túrkálni, ami elég idegesítő (pl firefox is minden induláskor megkérdezi hogy ő legyen-e az elepértelmezett böngésző, hiába mondom neki mindig, hogy igen) UAC ki van kapcsolva, adminisztrátor jogaim vannak, a program files tulajdonságainál a security fülön nem enged állítani semmit.... Komolyan ilyen van, hogy a windows nem engedi meg hogy azt csináljak a gépemmel amit akarok? Nem akarom elhinni, eddig mindig XPt használtam, most hogy újratelepítésre került a sor gondoltam adok esélyt a Vistának, de így erős handicap-el indul.... szal valami megoldás van erre? -
#35506 Olyankor mit lehet tenni, amikor indul a Vista, beírom a kódot, bejön a képernyőn a windows jel és ennyi?
Valami a bejelentkezési kernellle lehet. Ez hogy javítható? -
#35505 Urak! Azzal próbálkozom, hogy egy rendszergazdai joggal indított programot az éppen futó alkalmazásoknál a CPU affinitással állítsam be, hogy mindkét magot használja. De nem tudom, hibát ír ki... Hogyan lehetne ezt Vistán belül megoldani...tudom ott van a CPU Control progi is, de ha megy ez oprendszer szinten is... -
weky #35504 DVD-s, de megoldódott, csodák csodájára megjelent a telepítő menü. Az ötödik restart megoldotta a problémát. :) :) :) -
#35503 XP telepítő lemez be és ott már lesz módod törölni vagy formázni a particiót. -
#35502 Vagy csak rossz a Gadget.
Próbálj meg még egyéb RAM állapotot kijelző gadget-et letölteni, ha mind1ik ue. fogja megjeleníteni, akkor feledtébb fura :o -
#35501 Végigolvastam a történetet, de nem értem...
Ez most DVD-s telepítés, vagy vmi HDD-s?! -
#35500 Vista-d is eredeti?
;)
Én is kilövöm élből a rendszer visszaállítást. Kell a pöcsömnek.
Van egy olyan progi, hogy Wise Disk Cleaner (és van Registry Cleaner is).
Én ezeket használom. Ha frissítetted a Vista-t, vagy ahogyan írtad, hogy különféle progikat használsz és még nem ismered, meg fogsz lepődni, hogy mennyi kaki van a gépeden. Egy raklap szemét állomány. Én minden Vista telepítés után lefuttatom és pl. legutóbb a Nero9-es telepítése után lepődtem meg, hogy egy rakás gányát hagyott maga után :( -
#35499 Hali!
Van egy 1 Gigás memóriával megáldott laptopom ami amúgy egész jó még nem szeretném lecserélni kicsit (Asus X51R). Épp bekapcsoltam a sidebart poénból és azon valami okosság azt jelzi ki, hogy a memória majdnem 80 százalékban kivan használva. A Task Managerben erős túlzással is csak 25% jött össze. Mi a franc hasznája miközben nincs megnyitva semmi?
Ha valaki tudja vagy van tippje kérem írja meg! Köszönöm -
weky #35498 Köszi, de sajna nem tudom formázni, mert azt a menüt sem tudom behozni, parancssort pedig nem kapok. -
#35497 viszont azt a mai napig nem értem, miért lép ki "hibát észlelt és leáll" felkiáltással bizonyos játékokból. megjegyzem eredeti játékokról van szó. -
#35496 jaa a 40 giga is jól jön. -
#35495 Mondjuk én személy szerint nem kapcsoltam ki, volt már párszor, hogy jól jött. -
#35494 uhh. köszi. (me vaksi állat) -
#35493 Nincs eldugva: jobbklikk a sajátgépen->tulajdonságok, bal oldalt rendszer visszaállítás, s kiszeded a pipát a meghajtó mellől. -
#35492 és itt hol lehet kikapcsolni ezt a lehetőséget? mert totál nem találtam sehol. xp alatt telepítés után kilőttem. 40 gigát lenyúlni bazz... -
dashed_ #35491 formazd meg a particiot ahova telepitetted volna a vistat, majd utanna telepitsd fel ujra -
#35490 System Restore XP-hez (és ME-hez) hasonlóan Vistában is van, 15%-át foglalhatja el a HDD-nek, nem tudom, létezik-e (GUI-s) hangolóeszköz hozzá. Ez esetedben ~37 gigát foglalhat el maximum. Hogy a pontos foglalt méretet megtudd, add ki rendszergazdai jogosultságokkal indított parancssorban a "vssadmin list shadowstorage" parancsot (természetesen idézőjelek nélkül), s az Allocated... sort nézd. -
#35489 üdv!
lenne egy kérdésem/észrevételem a vista kockáknak :]
vista ultimate 32 van fent, és észrevettem hogy egyszerűen "zabálja" a tárhelyet. lepucoltam a vinyót, semmi nincs fent az alapvető programokon kívül(ez párszáz megát jelent) és a 250-es vinyóból 180- maradt meg így is. hova rakja a maradékot? ment magának valamit a rendszer?
-
weky #35488 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a telepítésben. Adott egy Ultimate verzió, amely annak és rendje módja szerint elkezdte az installást, de a telepítés utolsó fázisában bejött egy klassz áramszünet és nem fejeződött be.
Most ott tartok, hogy a gép elindul, bejön a töltőképernyő, ahol az alábbi üzenet fogad:
"A számítógép váratlanul újraindult vagy váratlan hibát észlelt. A Windows telepítését nem lehet folytatni. A Windows telepítéséhez az OK gombra kattintva indítsa újra a számítógépet és indítsa újra a telepítést".
Ez meg is történt pár alkalommal, de a telepítő nem indul újra, mindig a fenti üzenetnél kötök ki. Tudna valaki segíteni, hogyan tudnám újra elkezdeni a telepítést? Köszi! -
#35487 Nem. -
Madmano #35486 Mennyi idő kell,hogy "beálljon" a Vista?Ugy értem,hallottam,vmennyi idő kell neki hogy gyorsuljon,ilyesmi.Azért kérdem,mert a World in Conflict nevű játékom ugyanolyan beállítások mellett,amikkel XP-n toltam,szaggat Vistán.Várható ebben változás? -
#35485 Mappát másolni, én Total Commanderrel szoktam. De intézőben: jobb egérgomb másolás, majd a kívánt helyen beillesztés. De megfogom a mappát és áthuzom oda ahova szeretném is biztos műkődik.
Driver, nézzél szét a realtek oldalán hátha van friss driver, de az is lehet, hogy csak állítani kell valami. -
#35484 Szerintem ez jó volt. Most már visszapakoltam rá az adatokat, de eszembe jutott ez is és megcseréltem a vinyókat (próba képpen) megnéztem a BIOS-ban és csere után a jó állapotot mutatta, vagyis azt, hogy ez az új Samsung vinyó a First.
De még fogok tenni egy próbát, csak jelenleg az adatok ismételt másolása több időbe telik, mint a Vista felkúszik :)
Tűzfal:
XP-ben nem is találtam a tűzfalnak külön MMC-t :)
Jajj!
És van még egy kérdésem. :D
Melóhelyről ingyen jutok hozzá a McAffee Virusscan Enterprise verziójához. (8.5.0i) Életre szóló frissítéssel. Azonban Vista alatt le kellett cserélnem a NOD-ra, mert olyan hiba volt vele, hogy pár Update után a Vista az On-Access Scanner modulra hibát jelzett és betette a probléma bejelentés közé :(
Utána még elindulni elindult és tácán is megjelent, de amikor fölé vittem az egeret, akkor ikon, huss az ért. területről :(
Nem pöcsöltem, felraktam a NOD-ot, de ezzel meg az a bánatom, hogy a Real-time vírusellenőrzése, az szerintem brutál lassú :(
Ha pl. másolok, vagy lomtárba helyezek dolgokat, stb...
Melik vírus kergetőt használjátok Vista alatt?!
(szerintem a McAffee On-Access scanner-ének a Vista magyarítása után volt ez a problémája, ui. amikor telepítem, frissítem(tettem!!! - a Vista-t) közben a víruskergetőt update-eltem, de semmi hiba, aztán amikor magyarítottam, utána előjött ez a hiba..)
-
Madmano #35483 Na,főlhajítottam a 64bites Vistát....Végülis nem ütköztem sehol komolyabb gondba.De van pár kérdésem amugy Vista ügyben:hogy a bánatba lehet mappát másolni ezzel?Aztán Realtek HD alaplapi hangkarim van.Az XP-n szépen nyomta a mélyet is.De ezen inkább olyan kisrádió hangja van a házimozinak.Ezzel lehet vmit csinálni? -
#35482 Állítsd át a boot sorendet, mert lehet, hogy másik winyó előrébb van. -
#35481 XP-nek van/volt iszonyúan szar tűzfala, akkor volt nagy sikere Comodonak és társainak. -
#35480 Szia!
Köszi! Nekem nincs router-em, mert Mobile Internet-em van.
Pusztán csak arra lettem volna kíváncsi, hogy miért készítenek jobbnál jobbnak tűnő tűzfal alkalmazásokat, amikor szerintem már OS-ben van tűzfal és egyre jobbak. Ill. amennyire Én tudom egy tűzfal mást nem csinál, csak port-okat tilt és nyit meg. Legalábbis ez az alap. Ha meg befele semmit nem engedünk pl. a Vista tűzfalával sem, akkor minek más?!
(költői kérdés - gondolom: money :)
Más:
Ez már inkább Vista. Érdekesség, amire nem tudom a magyarázatot. Nem is egészen értem?! Van egy IDE HDD-m, egy Samsung 80GB-os. Most nem tudom fejből a típusát, mert mobile rack-ben van és most nem akarom kivenni...
Mindenesetre eddig arra használtam, hogy adatokat tároltam rajta. Egészen jó HDD, gyors is, csak kicsi a puffere, 2MB :(
Gondoltam, feldobom rá a Vista-t. Hát az Istenért sem sikerült :o
Bebootolok a Vista DVD-ről, BIOS szépen látja, hogy ez a IDE Master 1., Vista boot DVD-vel formázom (esetleg előtte törlöm) a partíciót és elkezdi a Vista telepíteni magát. Aztán amikor eljut abba a szakaszba, hogy újraindítja Magát, akkor nem akar a HDD-ről elindulni :o
Semmi hibaüzi, hogy nem található boot device, vagy hasonló. Fekete képernyő és tovább egy tapottat se.
5let?! , hogy mi rák lehet ez a probléma?!
(Nekem feledtébb érdekes....)