40038
-
Mokus1 #35559 Adódott egy kis próblémám.
A C particion egy Vista van és az E-n XP.Külön vinyón is.Babráltam a VGA órajeleit hogy melyik a legkisebb de lefagyott.Itt a probléma inditottam újra a Vista-t de nem ment ekkor betettem a DVD-t és az Inditás javitása-ra kattintottam de nem tudta megoldani a próblémát.Kiírt hiba:Particiós tábla nem található,vagy hibás.Most XP-n vagyok bent.Megtudom valahogy javítani a Vista-t?Remélem érthető voltam -
Valamiért az egész Windowsban átállitodotta betütipus ilyen félkövérré de minden olyan lett a firefoxtol kezdve a vezézlőpiultig. Naon idegesit. OHl kell arra bisszaállitani ami alabol van???
HELP PLEASE -
tompka #35557 Melyik billentyű kombinációval lehet előtérbe hozni a gadget cuccokat? -
üdv :D Ingyenes, full és tökéletes. Azt vettem észre, hogy gyorsabban reagál dolgokra, pl. gyorsabban scannel és jobban együttműködik Vistaval. Nem fagyott le, semmi bajt nem csinált. 2009.03.02-ig érvényes a beta kulcs, addig teljes értékű programként funkcionál. -
Jobb egérgomb az asztalon testreszabás majd a megjelenő ablak ball felső részénél asztal ikonok módosítása -
mikiking #35554 gyerekek,nekem az asztalrol eltünt a lomtár. hol tudom megtalálni ????? -
beta.eset.com akkor szerinted?:D -
Igen ! Megbízható és üdv is egyben ! -
ez ingyenes full verzio? Üdv és megbizhato? -
ESET Smart Security 4.0 -
Az oldalsávon nyomj jobb gombot ne a tálcán és úgy bezárás, lebegő gadgetek megmaradnak :) -
jobbgomb a sidebar részre -> close sidebar (legalsó)
ekkor a "lebegő" gadgetek megmaradnak a képernyőn, csak azok tűnnek el, amik dokkolva vannak. -
Azért, mert vmit csalsz :)
Vagy vmi titkot nem árulsz el Nekünk :D
Nekem is bezárja a kipakolt gadget-eket, ha bezárom az oldalsávot :(
Azt nem értem, hogy mi a árknak kellett még rátenni a + <- -> jeleket is :o Azok is majdnem lefoglalnak egy gadget-nyi helyet :) Ha meg csak egy oldalnyi van kint, akkor igazán levehetné Őket Magától is :(
Engem nem zavarnak, ha csak lógnának. XP alatt a Yahoo Widget-eket használtam, ill. használom még mindig a melóhelyen :)
Ekkora egy hüleséget, hogy se a szélességét nem lehet állítani, se úgy lepakolni a gadget-eket, hogy oldalsávot bezárhassam :o -
Nekem nem záródnak be. -
Igen? Nem próbáltam, engem idegesít ha csak lógnak a cuccok össze-vissza, de kénytelen leszek megszokni a win7ben is. -
tompka #35544 jóva sikerült. rájöttem hogy van jobb klikk az oldalsávban is :D -
tompka #35543 ?? Ha kirakok mindent az asztalra, majd bezárom az oldalsávot, akkor a kivett cuccok is bezáródnak -
Ezt már most is meg lehet csinálni :) Kipakolsz mindent az asztalra és bezárod a sidebart :D -
vagy megvárod a Windows 7-et, ott már oldalsáv sincs, hanem csak lebegő eszközök. -
tompka #35540 Semmi. Nem lehet szélesíteni :) Vedd a felbontást 2x nagyobbra, és 2x több cucc fér el benne :D -
Azt tudom :)
De mi van, ha Én azt szeretném, hogy 2x olyan széles legyen :D -
tompka #35538 Lehet lapozni is. -
Az oldalsáv méretét lehet vhogyan növelni?!
Mert nem tudok mást csinálni, mint csak azt, ha több gadget-et használok, mint ami kifér 1 "hasábba", akkor azokat leválasztom az oldalsávról, amik már nem férnek el. -
kaiber #35536 kösz a gyors válasz -
Van. -
kaiber #35534 Hali! Érdeklődnék h van-e már hivatalos SP1-es Vista, nem pedig ilyen lebutított verziós? kössssz -
Átrakható másik winyóra is a swap fájl, gondot nem fog okozni és jelentős sebesség különbséget se fogsz érezni szerintem. -
Köszi! -
Prefetchet hagyd bekapcsolva, megéri, bár furcsa lehet, hogy üresjáratban is dolgozik a vinyó.
Readyboost 2 giga RAM alatt nagyon érezhető (nálam 1 gigánál áldás az a kb. +800 mega - de laptopnál problémás a sima memóriabővítés), 2 giga vagy felette már kevésbé tűnik fel, de egy kis töltési sebesség csökkenést okozhat - ha van erre egy "felesleges" pendrive-od, hajrá - de emiatt ne vegyél egy gyors pendrive-ot, a sima memória (még DDR400-as is) jobban számít.
A swapfile külön vinyóra helyezésével nincs tapasztalatom, de elméletben segíthet egy kicsit (a mai/tegnapi asztali vinyóknál azért akkora sebességkülönbség nincs, ha meg van egy lényegesen gyorsabb vinyód, akkor költözz át a rendszerrel). -
Bon!
Kérdésem az lenne, hogy Én is pakoltam már másik partícióra a virtuális fájlt, de ua. a HDD-n.
Ha IDE merevlemezekről van szó, amik külön IDE kábelen vannak, ott is érdemes ezt megtenni?! (vagy lehetnek ebből problémák?!)
Per pillanat a Vista-m nem a leggyorsabb merevlemezen van, és olvastam, hogy ilyen esetben a virtuális fájlt nyugodtan lehet arra a HDD-re rakni, amelyik a gyorsabb. De abban nem vagyok biztos, hogy most ettől tutira gyorsabban működne. Az IDE/ATA átvitel, nem fog ezen lassítani?!
Más:
Van vkinek tapasztalata arról, hogy a ReadyBoost funkció gyakorlatban, és érezhetően gyorsította volna a rendszerét?!
Ill. a Prefech-er kikapcsolása.
Most melik a jobb megoldás. Ha bekapcs, vagy ha kikapcs?!
(Tudom, puding próbája az evés, de akinek már van erről személyes tapasztalata, Én arra is kíváncsi lennék!)
Köszi! -
igen -
simonl #35528 Szuper, köszi
És a példád alapján a 110 gigát "közösen" használja a két rendszer? -
Partició állítására a Paragon Particion Manager progit ajánlom, C méretének meg 40gb-ot. -
Nyugottan hagyhatod hagy intéze magától a virtuális memória állítását. Esetleg külön particóra rakhatod, én úgy szoktam. -
ha van minden hardverhez drivered xp és vista alatt, akkor természetesen gond nem lesz.
az XP bootlemeze tud particionálni, ezekkel létrehozol mondjuk 3 particiót: (példaértékek)
20 giga az XP-nek
30 giga a Vistának
110 giga az adatoknak
ezek közül a 20 gigást kiválasztod, formázod és telepíted rá az XP-t.
ha ezzel kész vagy, és működik az XP, bootolsz a Vista telepítőlemezről
kiválasztod a 30 gigás particiót telepítéshez, a Vista felismeri, hogy van egy működő rendszer mellette, és lehetővé teszi, hogy induláskor válassz a 2 rendszer között.
Természetesen külön fel kell telepítened mindenféle programot XP-re és/vagy Vistára aszerint, hogy melyiken akarod használni. -
simonl #35524 ill. a driverekkel nem lesz probléma? -
simonl #35523 Köszi, de a legelején hogyan választok partíciót ill. a rendszerenként lehet e két partíciót használni?
Tehát berakom az XP telepítőt és hogyan tovább....
-
használhatsz két rendszert, ehhez mindkét rendszernek külön partició kell, és először az XP-t, majd utána a Vistát kell feltenned - ekkor a Vista felismeri önmaga mellett a másik rendszert, és lehetőséget nyújt induláskor arra, hogy válassz közöttük. -
simonl #35521 Sziasztok,
Tudna abban segíteni vki, hogyan lehet egy gépre két op. rendszert telepíteni?
Alapjáraton Vistát szeretnék használni, de játszani XP alatt jó:)
Egyáltalán ajánlatos e így használni a gépet?
Mivel kezdő vagyok e témában türelmes, segítőkész válaszokat várok.
Köszönöm. -
A problémám még az lenne, hogy a laptopomhoz(asus) vinyón kaptam a vistát. Tehát onnan kell telepítenem, nem lemezről. Már fél éves a gépem, tehát elején próbáltam is particionálni, de mivel nem sikerült, ezért mai napig hagytam a dolgot. Kérdésem az lenne, hogy hogyan particionáljak, hogyha a merevlemezemen (160gb) az eloszlás a C és D között 80GB és 60GB arányban történik. Utólagos zsugorításról meg növelésről is hallottam, próbáltam is a rendszeren belül, de a 80GB-ból, amin a rendszer van, nem enged, csak 1,5 gigát. De az szörnyen kevés.
Mit tegyek?
ui.: amikor anno telepíteni akartam, és telepítés előtt particionálni, akkor nem engedte a teljeset vinyót újraosztani(tehát maradt a gyári 2 partíció :S )