40038
-
#35599 Asszem megvan ez a köcsög. Letiltottam a firefox kiegészítői között a tűzfalam (bitdefender total security 2009) szarságát és azóta mintha leszokott volna róla.
Az a jó, ha már az embert a saját biztonságát szolgáló programok is baszogatják. -
#35598 Tudom, azt megnéztem. Nem engedi teljesen kikapcsolni, amint láttam. Olyan van, hogy az alapvető windows programokat felügyelje vagy hogy az összeset. Ha az összesre teszem, akkor vannak kivételek, de természetesen nem lenne a windows az, ami, ha engedné betenni a firefoxot oda. Azt mondja, hogy azzal kell futnia.
Most egyenlőre célom, hogy túlterheljem a mozilla szervereit, mert az elmúlt 20 percben k 6 hibajelentést kaptak. -
#35597 Ez egy feature a vistaban, de már nem tom, hol lehet kikapcsolni. Súgóban benne van. -
#35596 Sziasztok! Ismét hozzátok fordulok, a winfos nem hagy békét nekem.
Újabban elkezdte nekem csinálni a Vista azt, hogy ahányszor kilépek a firefox-ból (3.0.4), kapok egy olyat, hogy a firefox működése leállt és utána megnyugtat engem a vista a tálcán egy kis szövegbuborékkal, hogy a számítógép védelme érdekében a windows valami adatvégrehalytás faszság miatt leállította a firefoxot.
Volt ez a hiba, kapott egy windows reinstallt és még mindig van ez a hiba.
Mi a fene okozhatja ezt? -
#35595 Nem muszáj felpakolnod, csak példa volt.
Az a tűzfal interaktív módja, mint a beépített Vistanal a pipa, hogy értesítsen ha blokkol valamit, Nod annyival többet tud, hogy variálhatsz, hogy ideiglenesen adsz-e neki jogokat vagy sem stb.
Igen, elképzelhető, hogy scan miatt 1-2s-el tovább tart átmásolni de lehet kap majd a program egy indexelési mechanizmust, így amit már egyszer átvizsgált, azt nem fogja többé. Biztos nem az a baj, hogy nem tudják megcsinálni, inkább nem volt rá igény, írni kell nekik, panaszkodni, feedbackelni és akkor lehet megcsinálják. -
#35594 Telepítsd le a védelmi szoftvereket.
Utána ezt csináld:
Nyitsz egy parancssort, lehetőleg jobb egér futtatás adminisztrátorként opcióval. Aztán egyesével kiadod a parancsokat.
net stop winmgmt - Leállítja a winmgmnt szolgáltatást
cd /d %windir%\system32\wbem - Belép a system32/wbem könyvtárba
ren repository repository.old - Átnevezi az állományt
net start winmgmt - Elindítja a szolgáltatást
Utána telepítsd fel az új védelmet.
Ez elvileg kiszedi a régi vírusirtó és tűzfal előzményeket. Utána beállítja az új védelmet a biztonsági központban. -
#35593 1.) Unistall megvolt :) A nélkül nehezen ment volna fel ;)
2.) Lemezkarbantartó igen
3.) Én Wise Registry Cleaner-t használok
(ám legyen, fölpakolom a CCCleaner-t is :)
4.) A PF alól az Uninstall is kiszedi szépen.
De most rákerestem az ESET-re és NOD-ra a C:\-n és a User\Admin
mappákban hagy némit kaikt. Most azokat is legyalultam.
Majd beszámolok, hogy mi lett a végeredmény :)
Ami Nekem feltűnt benne az az, hogy okosan kikapcsolja az egyéb tűzfalat, ill. van ez a "tanuló" tűzfal, vagy mi a rák, amikről még fingom sincs, hogy mit is jelent :)
Más nem nagyon tűnt fel. Nekem a NOD-al a fő problémám, hogy amikor pl. fájlt másolok és van benne pl. EXE, akkor Nekem a Real-Time Scan eléggé megfogja a gépet, agyal rejte egy keveset, mire tovább biccen :( -
#35592 Nekem sem. (bár Windows 7 van fent, de gondolom itt most nem sok jelentősége van...)
Sima uninstall-lal raktam fel, semmi registry-takarítás. -
#35591 Gondolom mielőtt feltetted a 4-es verziót megteted a következőket:
-uninstall korábbi verziók
-lemezkarbantartó vagy cccleaner
-registry cleaner
-kitörölted a korábbi verziók mappáját amit a meghajtón hagy hátra uninstall után, alapesetben C/Program Files/ESET
Mert nekem ilyet egyáltalán nem csinált, de végső esetben kapcsold ki a biztonsági központ riasztását. -
#35590 (Béta) ESET 4-el kapcsolatban!!!
Sziasztok!
Azoktól kérdezném, akik esetleg feltették próbálgatni az ESET4-et, hogy Nektek nem csinál olyat a Vista, hogy a Biztonsági Központban mindig beriaszt, hogy nem fut az ESET 3(!)-om?!
Nekem minden egyes újraindítás után ezt írja ki. Nem ESET4, hanem ESET3 :o Ill. állandóan kiírja, hogy nem fut :(
Azt látom megcsinálták benne, ha érzékeli a Vista tűzfalát, akkor azt automatikusan letiltja. Most újra megprószálom Uninstallálni, regedit-ből és egyéb helyekről kigyomlálni aztán a Wise Registry Cleaner-el is kipucoltatni a regedit-et. Felteszem újra, de ha még mindig az ESET3-ra fog panaszkodni, akkor kib*szom :(
-
Vagabond1961 #35589 Köszi a választ mindkettőtöknek. :-) -
#35588 Mint írtam korábban, hogy nem lehet, ha csak nincs külső antenna csatlakozó a laptopon. -
#35587 azzal sajnos nincs mit kezdeni, az adóállomás antennáját hozhatod esetleg jobb helyzetbe. -
Vagabond1961 #35586 BON !
Köszi szépen a választ! Akkor mostanában nem cserélem le. A másik kérdésben tudsz segíteni? Laptop wifi vételkörzetét lehet-e növelni valami antennával? Beépített wifi-m van. -
#35585 Ha ki akarod használni a teljes memóriatartalmat, akkor igen.
Igen, igen, igen. -
simonl #35584 sziasztok,
Nekem 4 gb memori van alaptopban ezek szerint 64 -es vistát kellene hazsnálnom?
Total commander, nero, office mennek 64 bit en is??
köszi
-
#35583 Ha nem használsz valódi 64bit-es programokat (nagyon ritkák) akkor még az is lehetséges, hogy a hagyományos 32bit-es programok lassabbak is lehetnek 64bit alatt mint 32bit-en.
Ha bővíted 4gb-ra a memóriát akkor viszont már muszáj váltani 64bit-re, mivel a 32bit-es oprendszer nem fogja lekezelni mind a 4gb memóriát.
-
Vagabond1961 #35582 Szia!
De ha bővítem 4 GB-ra, akkor van értelme? Mennyivel lesz gyorsabb, vagy egyáltalán? Bocs de nem értek hozzá, hogy mennyivel jobb ha 64-bit-re váltok? köszi. -
#35581 winportalon van egy leírás gyengébb gépekre, nyilván erősebb gépekhez is jó, mert leírja, hogy felesleges dolgokat hogyan kapcsold ki, mire kell vigyázni stabilitás miatt stb. -
#35580 Ehh, feleslegesen írtam. :D -
#35579 Sehonnan, alapból azzal települ a program. Persze beírhatsz mást is de felesleges. -
#35578 Ha nincs legalább 4gb ram-od akkor nincs értelem a 64bit-nek. Wifihez nem lehet külső antennát kapcsolni, ha csak nincs kivezetése (kicsi arany színű csavaros csatlakozó) -
#35577 Ha vállalkozó kedvű vagy, akkor kísérletezgess :)
Amiket Én próbáltam eddig:
1.) MzVista
2.) Tweak VI.
3.) Vista Smoker
Az MzVista azt hiszem freeware. És amiket tud a többi, azokat ez is. Talán, ami nincsen benne, az az autotweak. A Tweak VI-hoz Nekem van crack, amivel az összes olyan opcióhoz hozzáférni, amihez az alappal nem tudsz. Ezzel a progival lehet Auto Tweak-elni. Én érezhető sebességbeli különbséget vettem észre. Igaz, ez pl. a felületben annyiban nyilvánult meg, hogy kibaszott szar lett :) de gyorsabb :) A Vista Smoker az előző kettőhöz képest Nekem nagy csalódás :(
Én személy szerint az MzVista-t ajánlom. -
#35576 MEA CULPA! Látom a BÉTA Install-ban benne van az account :) -
Vagabond1961 #35575 Sziasztok!
A gépemen 32 bit-es Vista van. A processzorom 64 bit-es, dual core. Érdemes lecserélni a rendszert 64-esre? mennyivel lesz gyorsabb, vagy mi a különbség a 32-es és a 64-es között? Illetve azt szeretném kérdezni, hogy a laptopom wifi vételét hogyan lehet növelni, vagy külső wifi antennát nem lehet hozzá kapcsolni? -
#35574 Paragon Particion Manager.
Erős többmagos proci és sok sok ram. -
#35573 Sziasztok!
Újra fel szeretném rakni a Vistát, de csak 18 gigás partícióm van, amin szűkösen fér el. Van olyan program amivel meg lehetne növelni a kapacitását? Ha igen, mi?
A másik kérdésem az lenne, hogy tudtok-e ötleteket amivel meg lehetne növelni az oprendszer sebességét, pl tweak, meg ilyenek.
Előre is köszi :) -
#35572 Naccerű :) -
tompka #35571 "hogyan jelenik meg reboot után?!"
jól
Az oldalsáv marad zárva, de a gadget-ek megjelennek az asztalon, ahova előzőleg tetted :) -
#35570 Én most kezdtem el letölteni.
Beta kulcsod honnan van?! -
#35569 Én pl. rendszeresen törölni szoktam a Lomtár ikont az Lomtár ürítése helyett :(
Ez már annyira idegesített, hogy rászoktam az App Launcher gadget-re, azóta zéró ikon van az asztalomon és vagy az abban lévő Lomtár-at használom, vagy külön Recycle Bin gadget-eteket :) -
#35568 Ez egy pöppet érdekelne Engem is, csak Én felfelé szoktam húzni :)
A Vista csökkentet módot is próbáltad, vagy addig sem jutott el a Vista-d?! -
#35567 Először az ikonon nyomtam és huss minden gadget.
Aztán olvastam, hogy az oldalsávon :)
Gépet még nem indítottam újra, de kíváncsi leszek, hogy hogyan jelenik meg reboot után?! -
#35566 Áramszünet? -
#35565 valaki azt monjda meg, hogy indulhat ujra a gép, ALVÓ ÁLLAPOTBÓL????
oLY szépen elveszett igy egy egész napos munkám, hogy csak na:((( -
#35564 Tönkre nem fogja tenni a rendszert. -
Mokus1 #35563 Ő esetleg olyat még megprobálhatok csak nem tudom nem ront-e el valamit hogy BIOS és default-ra állt be.De a XP IDE Vista SATA és van ilyen mód hogy sata kezelés IDE, AHCI,auto.És nem tudom min volt ha cserélgetem okozhat bajt? -
#35562 Ha látod rajta az adatokat akkor nem tünhetett el a particó tábla. A rendszer visszaállítást érdemes kipróbálni. -
Mokus1 #35561 Hát 2900pro-m van és hogy este ne pörögjön a venti és ne is süljön meg este:)
Hát nem tudom hogy érted de nem eltűnt csak nem boot-olja be.Láttom rajta az adatokat is:P esetleg rendszervisszaállitás? -
#35560 Ha valóban eltünt a partíció akkor már szerintem nem. A rajta lévő adatok esetleg valami mentő progival visszanyerhetők egy másik particióra. pl: Stellar Phoenix Windows Data Recovery Software programmal.
A legkisebb vga órajelnek meg mi az értelme?