40038
-
lac556 #35639 kösz ako választásom vista sp1 32bit hun -
#35638 Menni fognak. -
lac556 #35637 játékok mennyire kompatibilisek vista val? gondolok itt a régebbiekre pl. ut3, quake wars ,test drive max 2. 2,5évesek -
#35636 Én még 32bit-es Vista-t ajánlanék. -
lac556 #35635 3,5 gb memoriához (3gigaram+512mb videokártya)mit ajánlotok 32 v 64bites vista? esetleg xp sp3? -
#35634 "Felraktam a Vistát... Több sebből vérzik."
...
"A Vezérlőpult azóta üres hogy letiltogattam szerinte felesleges szervízeket"
ezek után gondolod, hogy a Vista a hibás?
(a 2.-re: Organize - Layout - Navigation Pane (még ikonja is van, ami mutatja, hogy melyik részék kapcsolja ki-be az ablaknak - annyira nem nehéz megtalálni)) -
#35633 Ne tiltogassál semmit, ha nem tudod mire jó. Mappa törlése: biztonság fülön jogosultság adása a felhasználódnak, vagy saját tulajdonba vétel. -
#35632 Ha ahcpi módba tettem a biost lefagyott a telepítés, tehát ide módban voltam kénytelen felrakni, a következő kisérlet az lesz, hogy átkapcsolom és megnézem elindul-e így... Azt tudom, hogy elvileg kezeli, de engem máris szivatott ezzel...
A Vezérlőpult azóta üres hogy letiltogattam szerinte felesleges szervízeket, valószínű olyat is ami a kellett neki.. Tipp? :)
A mappa törlésre mi a trükk? Ha átboot-olok XP-be, onnan sem tudom törölni... -
#35631 1. 4gigához 64bit
2. passz
3. nincsenek
4. kezeli
5. nem üres -
#35630 Újratelepítés. -
#35629 1. 4gb ram-hoz 64bit kell.
. nincs ötletem
3. nincs törölhetetlen mappa, max jogod nincs törölni, pláne, hogy nem vagy teljes jogú admin alapból (ez így jó)
4. kezeli
5. a vezérlőpult nem üres. -
#35628 Bocs, a 4 gigát látom pont mostanában tárgyaltátok.
Trükk nincs, hogy a 32 bites Vistát, 64-ere varázsoljuk?
Pl. a kernel file-ok felülírása vagy ilyesmi? -
#35627 Felraktam a Vistát... 8/
Több sebből vérzik.
- 4 giga ram-ot bnem lát csak 3,2-t mint az XP
- kedvencek oldalsáv nem kapcsolható ki az ablakokban
- törölhetetlen mappák vannak
- ahcpi-t nem kezeli
- control panel üres
Elsőre ennyi... :) -
#35626 Nekem minden működik, de nem működnek a 16bites programok, és régebbi 32bites programokkal/játékokkal lehetnek problémák. Nekem minden működik, ami 32es vistan működött. -
#35625 Köszi szépen az infókat erre voltam kíváncsi. Akkor még annyit kérdeznék hogy a 64 bites vista mennyiben különbözik a 32estől. Minden megy rajta frankón? Lesz vmi hátrányban részem ha 64bites vistát használok 32bites helyett? -
#35624 A 32bites vista sp1 már kiírja a 4gb memóriát, de nem kezeli. 4GB vagy több memóriához 64bites OS kell, és az XP x64 hát hogyismondjam nem a legjobb. -
#35623 4 giga az összes megcímezhető memória a 32 bites Windowsokban (az, hogy a sajátgépnél kiírja, hogy mennyi van benne, az teljesen mindegy).
a megcímezhető memóriába beletartozik a videokártya memóriája is, így pl. 512 megával kevesebbet tud az alaplapi memóriából megcímezni, az a rész "felesleges" a gépben. Ha felteszel egy 64 bites rendszert, az már meg tudja címezni azt a tartományt is. -
#35622 Ha nem 64bites a Vistád (az SP1-es) akkor elvileg nem használja a 4GB-ot..Hogy hogyan ismeri fel az más kérdés :-D -
EK1TEP #35621 64Bites Windows látja csak a 4GB-ot és csak az kezeli! -
#35620 Hello! Lehet erre van vmi másik topik is de sztem itt is megállja a helyét kérdésem. 4gb memóriám van a gépbe (4x1gb). A Vista Sp1 már látja a 4 gigát. XP(32bit) vmint a Vista (sp nélkül) sem látott csak 3 gigát belőle. Kérdésem a következő lenne. Ha nem látja a 4 gigát (pl. xp) akkor a 4. gb-ra nem is tud irni, nem is tudja haszálni, vagy használja csak nem írja ki? Vmint a Vista SP1 már tudja használni ezek szerint? Everest pl. még akkor is 3gigát lát. Remélem értitek mire gondolok. Nem mintha 3 giga nem lenne elég csak azt szeretném megtudni h akkor feleslegesen vettem e 4 gb ramot. Érdekelne a véleményetek ill. a szaktudásotok :) Köszi szépen előre is! Dávid -
#35619 Nem benne, hanem külön letölthető Enterprise és Ultimate változathoz. -
#35618 Csak az Ultimate és az Enterprise verzióban. -
simonl #35617 Sziasztok,
Vista 64 sp1 -ben van magyar nyelvi csomag???
Köszönöm -
#35616 Your Welcome!
:)
Nem is értettem, ha előzőek mentek, akkor itt hogyan akadtál el ez elején ;)
De akkor már tudod :) -
#35615 Jahh, hogy ebben ez lenne a kivételek lista :)
Azért odatehették volna vhova a szabályok szócska környékére, hogy ezek egyben a kivételek is :) -
Mokus1 #35614 Köszönöm, ez működik:)A Windows modules volt letiltva valami miatt:S -
Mokus1 #35613 Egyszer csak huss és pukk eltűnt.Most ezt az angol-t próbálgatom de nem nagyon értem az elejét:p -
#35612 Setup---Personal firewall---Configure rules and zones -
#35611 Egy ilyet leltem:
(pici angol tudás kell csak és az, hogy admin legyél a gépen!!!)
1.) Go to “Administrator Tools” (Control Panel > Administrator tools”
2.) Select “Services” and Run As Administrator.
3.) Go to the Windows Update service, and select properties.
4.) Set startup type to automatic and press OK, then restart the
service.
5.) Go to the Windows Modules Installer service, and select properties.
6.) Enable the service, set the Startup to automatic, and start the
service.
7.) Close the Services window and run Windows Update again.
Jé :) A 6-os pont Nálam nem Auto-n volt, hanem kézin, mégis korrektül működött az Update :O
Cseszegesd ezeket. Szerintem itt lesz Nálad vhol, a kaki :(
(stop, start, restart, manual, auto, stb....)
Biztos, hogy a fenti 2 szolgáltatás fut a gépeden?!
Egyik sincs letiltva kézire állítva?! -
#35610 De gondolom ez jó volt vmikor?!
Szóval nem az van, hogy feltetted és most lenne az első Update?!
Működött, 1xcsak huss, elromlott, és most nem jó?!?!
Ha Internet Explorer felől közelíted meg az Update-et, vagyis IE -> Eszközök menü és Windows Update, akkor is ugyanúgy kaki?!
A tűzfalat nem kell kikapcsolni. Az Én tapasztalatom az, ha a Vista tűzfala fut, akkor Nekem úgy nem frissített, ha minden bejövő kapcsolat blokkolva volt, kivételek sem voltak engedélyezve. -
#35609 ESET4
No, úgy látszik működik az ESET4. Felpakoltam csak a sima NOD-ot. (Béta) Aztán erre telepítettem rá az ESS4-et. Ha jól nézem, bele van égetve a BÉTA-ba, hogy ha tetszik, ha nem, Ő akkor is csinál egy Scan-t. Legalábbis Nekem csinált. Ha restart-oltam, akkor folytatta. Na, mind1, legalább lefutott a víruskeresés :)
Azonban!
Amit nem teljesen értek és eddig nem leltem rá :o
Ha azon van, hogy automata mode with exception, akkor már csak egy kérdésem lenne, hol vannak ezek a kivételek?!?! Mert Én az ESS-ben sehol nem leltem rájuk.
A Vista tűzfalában ott a tabfül, hogy kivételek.
DE!
Az Nekem, ahogyan feltettem az ESS-t szépen átment kikapcsolt állapotba, ami jó is! És hibát sem ír ki a Biztonsági Központ.
A kivételeket hol tudom megnézni?!
Vagy a Vista tűzfalán lévő Kivételek tabfül lenne az ESS kivétel "listája". Mert akkor ez így igencsak kaki :(
De az sem a legjobb, hogy Önmagát 3.0-snak látja :(
De ezt Én is lekakilom :)
A kivételek kérdés azonban érdekelne?! -
Mokus1 #35608 Nem jó a tűzfal ha kikapcsolom teljesen akkor nem fríssit és nem tom tom mit kéne engedni -
Mokus1 #35607 Megnézem a tűzfalat a súgót probáltam de nem oldotta meg -
#35606 Sugó ezt írja:
A 80070422 jelű Windows Update-hiba
Ha frissítések letöltése közben egy Windows Update-hiba 80070422 üzenetet kap, változtassa meg a Windows Update szolgáltatás beállításait, majd indítsa újra a szolgáltatást.
A Windows Update szolgáltatás módosítása vagy újraindítása
A műveletek végrehajtásához rendszergazdaként kell bejelentkeznie.
Kattintson ide a Felügyeleti eszközök megnyitásához.
Kattintson duplán a Szolgáltatások parancsra. Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet.
A jobb gombbal kattintson a Windows Update szolgáltatásra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
Az Általános lapon győződjön meg arról, hogy az Indítás típusa mellett az Automatikus beállítás van kijelölve.
A Szolgáltatás állapota sor mellett ellenőrizze, hogy a szolgáltatás elindult-e. Ha nem, kattintson az Indítás gombra. Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet.
--------------
Tűzfal probléma nem lehet?
Nincs rajta a pl. Vista tűzfalánál a blokkolás? -
Mokus1 #35605 Mi lehet a gond??Eredeti Vista Home premium és nem frissít.kiirja alul a tálcán hogy rendelkezésre állnak újak,rákattintok utánna a 80070422-es hiba kódot kapom és nem megy :( Mi a megoldás? -
#35604 Na, e már öreg hiba egy Béta szoftvernél ha még azt sem tudja Magáról, hogy Ő már 4.0-s :)
Nincs semmi védelmi program.
Csak a Vista saját tűzfala és a Windows Defender. Ennyi.
Milyen módban üzemel Nálatok az ESET tűzfala?!
(auto, interaktív, ...)
Én sem tudom mi lehet a rákfenéje, csak már kezdem unni, hogy állandóan uninstall, pucolni a rendszert, stb... Aztán újra azt írja ki, hogy nem fut a tűzfal, de ez a 3-as verziójú 4-es is elég érdekes ;) -
#35603 Na megnéztem én is, nálam is 3.0-át ír, de ezen kívül semmi olyan hiba nem fordult elő amit írtál. Teljesen jól működik. Nem tudom mi lehet a probléma nálad. Vannak egyéb védelmi programok a gépeden a beépített Defenderen kívül? -
#35602 Változás zéró.
A Biztonsági Központ ugyanúgy azt írja ki, hogy nincs bekapcsolva se a tűzfal, se a víruskereső. Ráadásul a víruskereső résznél azt írja ki, hogy a 3.0-s Smart Security jelenti, hogy ki van kapcsolva. Nem a 4-es, hanem ezt, hogy a 3-as.
Nektek ott mit ír ki? , hogy a Smart Sec. 4.0-s jelenti, hogy be van kapcsolva, vagy azt, hogy a 3-as?!
Ill. ugyanúgy lefutott egy startup scan, holott senki sem kérte Tőle :( -
#35601 Írd meg majd jó lett e. Kiwi vagyok. -
#35600 Következő ez lesz :)
1.) Mert ugyanúgy azt írja ki, hogy az ESET Smart S. 3.0 jelenti, hogy nem fut...
2.) Amit még nem értek, hogy Startup után lefutott egy Scan :o
Pedig a Schedule-ből kiszedtem mindent, mert Én csak az Update-t szoktam bennhagyni.
Most Unistall, pucolok, vmi mást is csinálok a lakásban, aztán újra nekiugrok :)