40038
-
#35679 hi a vista ultimate 32 bite menyi memoriát támogat 3v4gigát fontos lenne tudni
-
#35678 A Vista elég új alapokra épít sok szempontból, így a megszokott körök annyira nem működnek rajta :)
Egy mai gépnek (ahogy nézem az aláírásodat) nem kellene, hogy gondot okozzon, ha 10-20 megával több service fut a háttérben, óriási függési hálójuk van, és nem lehetsz benne biztos, hogy melyiket leállítva mi sérülhet, ami esetleg nem tűnik föl rögtön. Van rendszeradminisztrátor ismerős, aki komolyabb Windows hálózatokat tart rendben (nemzetközi méretűeket is), és nekik Vista / Server2008 téren olyan méretű továbbképzést tartottak, hogy szinte mindent újra kellett tanulnia. Alapvetően megváltoztatták a rendszer felépítését, elsősorban biztonsági és jogosultsági elvárások miatt. Az új biztonsági modell (az UAC-vel együtt, ami direkt lett ennyire idegesítő, hogy az embereket rádöbbentse, hogy mi minden történik a gépben - a Windows7-ben már jelentősen visszafogták) miatt is van az, hogy a rendszerben alapvetően Userként vagy jelen, és a rendszergazdai jogokat minden olyan alkalommal fel kell venni, amikor te a rendszerterülethez akarsz hozzányúlni (ez sokban hasonlít a modernebb linux rendszerekre). Ezért van az is, hogy az IE már sandboxban fut, hogy nem tud a rendszeredre a beleegyezésed nélkül feltelepülni semmi... (és ez az XP SP2-ben már kezdett működni)
Az lett a hatása, hogy a klasszikus "vírusok" mára kihaltak, és ahhoz, hogy a géped megfertőződjön valamivel, ahhoz már felhasználói beavatkozás kell - és napjainkra a trójaiak lettek az elsődleges fertőző programok (meg a rootkitek) - ezek ellen pedig talán kicsit tudatosítja a felhasználókat az UAC folyamatos okvetetlenkedése. -
#35677 ... és a segedelmet.. :) -
#35676 Köszi a türelmet... -
#35675 Mert nem a serviceket kell buzerálni. Ahhoz hogy egy progit rendszergazda módban futtass jobb klikk az exén/parancsikonon és futtatás rendszergazdaként. UAC kikapcsolása: control panel -> user accounts -> turn user access control on/off->és kikapcsolod -
#35674 UAC-t a felhasználói beállítások között tudod userenként ki-bekapcsolni, nálam angolban Control Panel > User Accounts > User Accounts
és itt Turn UAC on or off (legalsó)
de ha a control panelben jobb felülre beírod, hogy UAC akkor kidobja a találatok között. -
#35673 Ajánlom az lacy.hu oldalt -
#35672 Persze hogy júzer error, hiszen most kezdem beleásni magam a Vistába..
Legújabb drivert probáltam AHCI-hez.
Rendszergazda mód és UAC kikapcs persze boldogan, de hol?
Az összes szolgáltatást végignyálaztam, semmi...
ctrl+egérgörgő vagy jobb gomb->view menüpont - nem megy - lassan 20 éve használok Windowst, ilyen alapokat tudok... NEM CSINÁLJA...
"A desktop.ini csak akkor látszik ha bekapcsoltad a system fájlok megjelenítését"
Tudom jól. De én mindig is bekapcsoltam, hogy minden látszon. Nem ötéves gyerek vagyok.. Én így szeretm és mellesleg jó oka van, bizonyos esetekben másolásnál ha nincs bekapcsolva a rejtett fájlok mutatása, nem is másolja azokat adott mappából, ami inkonzisztens fájlálományokat eredményezhet..
Az XP-nél nem rak ki desktop ini-t, érdekes módon ott intelligensen rejti, akkor is, ha a rejtett és rendszerfájl megjelenítés be van kapcsolva. A Vistán ez is visszafejlődött úgy látszik.. (persze ez legyen a legnagyobb baj) -
#35671 A hibák nagyrésze user error:
Íráshoz a progit amivel írni akarsz rendszergazda módban futtasd vagy kapcsold ki az UACot. Az AHCI-re nem tudok megoldást, nem használom. Az ikonok mérete változtatható ctrl+egérgörgő vagy jobb gomb->view menüpont, a desktop.ini csak akkor látszik ha bekapcsoltad a system fájlok megjelenítését, kapcsold ki és fájlkezelésre használj valami értelmes programot, pl. total commander. A tuningra nincs ötletem, az előző gépemmel ugyanott omlott össze mint az XP, a jelenlegin pedig nem tuningoltam a procit. -
#35670 Szerintem valami nem stimmel a gépeddel, Tuning minden féle képpen felejtős telepítés idején, nekem a gép számára nem megfelelő memóriával akadtak gondjaim a munkahelyi géppemre történő telepítésnél. Legújabb drivert probáltad beadagolni a gépnek? -
#35669 Home Premium otthonra elég. -
#35668 Személyem minősítésén való csemegézés után, valaki tudna segíteni is?
pl AHCI mód aktiválása az ami leginkább nyomaszt... -
#35667 Nem használhatatlan, user error. -
Solt #35666 Visszavonulok! A csúcson kell abbahagyni! :D -
#35665 Ez is geci jó példa volt! -
#35664 Home Premium bőven elég egy otthoni felhasználónak. -
#35663 lol :D:D:D:D -
Solt #35662 No igen, nem szeretném, ha a lélegeztető gépemen bármely windows futna, ha egyszer arra kerül a sor! Ő egy reset után sokkal nagyobb eséllyel indul újra mint én! :D -
#35661 "Hangsúlyozom, felhasználói szinten!"
Nincs ezzel semmi gond. Erre tökkéletes a Vista.
Abban Én is csak reménykedem, hogy egy atombomba indító szerkezetben nem fognak Windows-t használni, de még csak Pentium CPU-t sem, mert azért volt a 0-val való osztás hibája, stb... ;) -
Solt #35660 Ott valami zavar támadt az erőben! Sötét fellegek gyülekeznek... :)) Igaz, hogy csak mezei felhasználói szinten, de végig zongoráztam már pár oprendszert... nem egyszer gépeltem be ezt a parancsot: format c:/s! Szóval igazán régen kezdtem, de összességében a 64 bites Vistánál jobb oprendszert még nem volt alkalmam használni! Hangsúlyozom, felhasználói szinten! Amiket leírsz, csak tátott szájjal nézem... még csak nem is hallottam ilyeneket! :) Valószínű, hogy a hiba az ön készülékében van! :) -
#35659 Jajj, bassz, egyébként meg szép és aranyos cuccos :)
És, jó, hogy van :) -
#35658 Most nincs időm hosszabb eposzra, geci jó volt ez a röffenet amit ide írtál :)
Az ikonok méretét talán még úgy is lehet állítani, hogy CTRL + egér görgő és egy ikon akár elfoglalhatja az egész képernyőt ;)
Nekem inkább a clear type fontokkal volt gondom, hogy XP alatt létezett olyan, hogy Megjelenés -> Nagyobb betűkkel, vagy mi a rák.
Itt meg csak a speciális tabfülön lehet 1enként baszakodni :(
De amivel Engem ki lehet kergetni a világból az az UAC. Naaa, az már nem a bazdmeg kategória, hanem a Fuck You Bazdmeg kategória.
"De biztos kúva nagy védelmet jelent ez az UAC?!" -
#35657 Mittomén :)
Asztali gépemre telepítve a Vista-t, mindig azt írja ki, hogy jogtiszta szoftver-t használok és még a 30 napos aktiválási idő sem jelenik meg.
Valóban!!!
Nem nagyon olvastam utána, de úgy tudom ez a probléma főleg márkás gépek esetében jön csak elő. Pl. ott a laptop-om. Az egy HP jószág. Arra felteszem ue. a Vista-t és kiírja, hogy aktiválnom kell :o
(fejvakarás...)
De nem kell beszarni, jók azok a Vista Activator-ok és egyéb crack cuccok. Azon is megy az Update és SP1-es.
Nem tudom. Aki ebbe jobban beleásta Magát, az biztos tudja, hogy hogyan van ez pontosan.
A noname-n meg azt értem, hogy pl. nem HP és amikor a BIOS-a készült Vista-nak még híre sem volt :)
-
#35656 Egyre inkább az a gyanúm hogy velem van a baj... :)
Vagy a gépemmel vagy mittudomén...
Próbáltam átállítani, tudom hol kell, megcsinálom, semmi nem történik... -
Solt #35655 Nem érzem magam szakértőnek, és lehet, hogy én értek valamit félre, de az asztali ikonok mérete egy jobb klikk után három különböző nagyságban állítható! Ha nem nekem van igazam, akkor a szakmaiságoddal komoly gondok vannak! Ha nem, akkor elnézést... -
lac556 #35654 noname gép? az h lehet? -
#35653 " ezek után gondolod, hogy a Vista a hibás?"
Az első Windowsos élményem 1989-ben volt. Azóta, minden verziót igen alaposan megismertem és használtam... Egy ideig ebből is éltem, és nem számítottam rossznak..
Az utóbbi években már csak hobbizok és a Vistához annyi "szerencsém" volt eddig, hogy pár gépre feltettem, de nagyon nem konfigurálgattam, irodai célokra vol..
Nem jöttek ki ezek a gyalázatos hibák, bár nem is nevezném ennek, hanem szándékos aljasságok, amikkel a Microsoft rendre szétcseszi az új verzióit, de most ezt extrém módon...
Szerintem nincs a világon, aki minden szervíz, vagy ha tetszik, szolgáltatás vagy folyamat, hajszálpontos funkcióját és működési elvét ismeri, pláne hogy a Microsoft ügyesen ködösít és zavar össze amit csak lehet. Maffia módszerekkel dolgozik, különféle érdekek, pl oktatás piacait gerjesztve, manipulálva.
Megéltem pár átállást, de ennyi felháborító jelenséget még soha.
(amúgy megtaláltam a szolgáltatást, ami a kontrol panel ürességéért felelős, megjegyzem sem a neve, sem a leírása SEMMIT nem utal a valós funkciójára)
Megjegyzem XP-n, ha az összes szolgáltatást letiltottad, akkor sem omlott össze (és igen, a vezérlőpult sem lett üres)...
"a 2.-re: Organize - Layout - Navigation Panel"
Megtaláltam rég (amúgy magyarom van), nem tünteti el teljesen, de megpróbálom mégegyszer köszi..
Nézzük az eddigi tapasztalataimat:
- alaptalanul korlátozza a diszk írást, a saját gépemen nincs jogom akárhová fájlt írni vagy törölni - nonszensz (azt majd had állítsam be én, ha akarom, mint eddig minden Windosban)
- a telepítés többszöri nekifutásra sikerült, pl AHCI módban fagyott, túlhúzott processzorral kékhalál volt (erre még kitérek) ezért Windows.old -mappák éktelenkednek, melyeket lehetetlen törölni (XP-vel boot-olva sem) és több gigásak - nincs saját használatba vételi lehetőség illetve, szokás szerint szürke nem aktív
- egyes szolgáltatásokat sem indítani sem tiltani nem lehet, szürkék azok is
- tökéletesen, tesztelten stabil, tuningolt (xp-n) processzor beállításokkal, a Vista rendszeresen kéken behal
- az AHCI módot nem tudtam aktiválni, mert ha be van kapcsolva (nyugi telepítésnél lekapcsolom a CPU overdrive-ot), akkor a telepítés lefagy. IDE módban telepítettem utólag a bios-ban bekapcsolt AHCI-vel is fagy, telepítésnél, a gyári a AHCI drivert beadva is fagy... Tehát Asus M3A alaplapon lehetetlen Vista-n használni az AHCI-t, utólag a registry-be beerőszakolva sem lehet, mint ahogy az XP-ben még lehetett, mert ignorál minden kézi beavatkozást a Vista
- az SP1 nem megy fel. Telepítés közben hibaüzenettel leáll, a Windows Update szervízt hiányolja, pedig megy (minden letiltott szervízt visszakapcsoltam már), online és ofline sem...
- vizuális funkciók és ablakok kezelhetetlensége már csak hab a tortán, nem lehet eltüntetni a kedvencek oldalsávot - az asztalra kirak egy desktop.ini fájlt őskori módon - az ablakban a menü módot nagy nehezen sikerült bekapcsolnom, de a view-módban semmit sem állít, mint ami eddig MINDEN Windowsban megszokott volt, és nem méretezhető, pozicionálható - az asztal ikonméret nem változtatható - telepítés közben a manuálisan megadott elérési utakra nem emlékszik (ez a 3-as Windows óta megvolt, a Vistán visszafejlődött ez is ügyesen.. ehhez is csak gratulálni tudok)
Eddigi konklúzió.
A Windows Vista HASZ-NÁL-HA-TAT-LAN
Lámáknak való trágya. Nagymaminak felteszem a gépére és e-mailt néz, szöveget szerkeszt, kb erre jó.... Gyalázat...
Mondjuk az XP-re is ezt mondtam kb 6 éve mikor legelőször magamnak feltettem... Aztán lassan kiforrt. Nyilván ez lesz a Vistával is, de úgy emlékszem, akkor ennyire nem borulam ki... Lehet, hogy öregszem..? -
#35652 Home-ról fingom sincs, hogy milen :o
Én ilyenekkel nem pöcsölök. Ultimate.
FAQ, jó lesz Neked. De Nekem crack sem kellett, mert noname gépem van :)
A laptop-om HP, ott már kellett crack-elni, de tökkéletesen működik ;) -
lac556 #35651 Tom h nincs olyan h warez vista csak siettem. Warezolt vista nah oanra gondoltam .
FAQ ot othon elolvasom csak most blokolja a válalati tuzfal!
Ti meik vista t ajánlátok? Home? Ultimate?
-
#35650 A RAM-okkal és 32bit-el kapcsolatban:
A video kártyán lévő memóriát azt nem a video kártyán lévő processzor használja?!
Én azt hittem, hogy azt csak a GPU használja is CPU-nak kevés köze van hozzá.
Aki otthon van ebben, az leírhatná egy pöppet részletesebben, mert ez érdekes, azt hiszem :) -
#35649 Mitől lenne nehéz feltenni?!
Olyan nincs, hogy WAREZ Vista!!!
Vista van. Pl. Ultimate. Ezt felteszed, aztán használhatod 30 napig legálisan, csak az elején kihagyod a serial number-s részt.
Aztán vmelyik Vista crack-t használva "jogtiszta" Vista-t kreálhatsz a Vista-dból. Még a frissítések is jönni fognak. És, igen, SP1-el együtt.
A FAQ-ban, részletesebb infók vannak arról, hogy milyen Vista Activator-ok és Crack-ek vannak. -
#35648 Igen, fenn áll a veszélye, megbízható törést kell keresni. -
#35647 Az a jó, több erőforrás marad a játéknak. -
lac556 #35646 warez vista-t nehéz feltenni és normálisan használni?hallottam olyat hogy feltelepítetttéka vistat majd 30nap mulva nem lehetett belépni
szoval vista 32bit hun sp1 kell nekem létezik hozzá megbizhato serial?automatikus frisitések nem érdekelnek ki fogom kapcsolni.
-
#35645 És ez sem minden játéknál igaz egyébként. -
#35644 Cserébe fapados OS:D -
lac556 #35643 hm -
#35642 Több fps a 2,5 éves játékoknál. :D -
lac556 #35641 válaszodat indokold:D -
#35640 XP SP3