40038
-
#35719 Mi a pöcsömet jelent az, hogy Home verzió?!
Ha van Ultimate, akkor minek pöcsöljön az ember Home verzióval?!
-
#35718 "Én már a Home Vista-tól is ki tudok rohanni a világból."
Mert? :D -
#35717 Hát bassz, ez dúrva volt nagyon.
Tengeriló!
Nem érzed a törődést?!
Eszembe jut az a Gangsta szám, amikor regélnek, hogy próbálták pöcgölgetni az Orbitot a nagyon büdös szájú emberke szájába, de Ő csak nem érezte a törődést :D
Ez geci jó rész :)
Bill Gates bácsinak már zéró köze van a Vista-hoz. A DOS prompt benne marad, mert kötelező betenni minden MS OS-be, de kb. ennyi Gates bácsi a Vista-ban.
Mi a rákot vársz el és pöcsölsz egy Lite, vagy mi a faszom Vista-tól. Ne ezzel pöcsölj! Ezt hagyd a gecibe! Töltsél le, kérj, egy Vista Ultimate verziót. Nekem sem gyors a NET-em. Szaros mobil NET-em van. Napokba telik, mire lejön pl. egy DVD, de kivárom. Töltsd le, tedd fel és ha fent van egy normális Vista, akkor már is jobban képben leszünk. Én már a Home Vista-tól is ki tudok rohanni a világból. -
#35716 Nalam 8gb ram-nál engedélyezve van és használgatja a Vista a swap fájlt. Egyébként ha 4gb-ot kiakarod használni akkor kelleni fog a 64bit-es Vista és természetesen nem iyyen gagyi házi barkács mint amit korábban írtál. -
#35715 ...a 4 giga ramról és annak megjelenéséről/kezeléséről meg az elmúlt 3 napban legalább négyszer volt szó, olvasni is kellene.
Azt állítod értesz a gép lelkivilágához, és ilyet feltételezel, hogy egy 32 bites rendszer kezel 4 gigánál több memóriát a gépben (SP1 ide vagy oda) -
#35714 egyrészt játéka válogatja, másrészt szedj le a monitorodhoz egy illeszkedő drivert, és meg fognak jelenni a felbontások (HA a játék fel van ilyesmire készítve)
tengerilo: azért lassan csak kiderül, hogy nem az eredeti Vistával van gond - kiherélt változatot teszel fel, tovább próbálod herélni úgy, hogy nem ismered / nem olvasol utána, csodálkozol, hogy nem működik jól, és te vagy felháborodva, hogy a program a parancsaid és nem a vágyaid szerint működik. -
simonl #35713 Sziasztok,
Már volt hasonló kérdésem:
Ha alapjáraton Vista és ezen belül a játékok alatt nincs 1280 x 720 as felbontás attól még a Catalyst -on ( display manager) belül be tudom állítani a fent említett értéket és tudok azon játszani??
Köszi a választ valaki már próbálta -
#35712 Nem hiszme hogyk ényes nekem 4giga van de le van tiltva, igaz néha 2giga szabad ramnál is kiírja hogy elfogyott, de csak leokézom és kész :D Tegyél fel egy rendes Vistat. -
Solt #35711 Vegyél egy új autót, majd gyomláld ki belőle amit te feleslegesnek tartasz... például az ablaktörlőt... amikor nem esik teljesen felesleges! -
#35710 swap file-t tiltottam az lehet gond..? xp-n már 2 giga ramnál sem használtam mert szerintem felesleges, nem tudom a Vista kényes-e erre? -
#35709 Nekem szimpatikusnak tűnt, hogy egy lebutított Vista, a sok MS baromság lepucolva róla... Nem vagok meggyőződve egyelőre hogy ez sok fiaskó nem lenne egy orginal Vistával sem.. -
#35708 Nyilván ha USA-ban élnék és úgy döntenék, hogy perelek (mellesleg szerintem ezer ok lehetne rá), egyrészt eleve lenne lóvém megvenni a szoftvereket, másrészt meg ha mégsem, a per előtt megvenném (és tesztelném, hogy csinálja-e az officiális is a hibát)... ;)
Egyelőre nem töltök le semmit mást, mert lassú a netem.. -
#35707 Jóhát az ilyen simplicity meg diablo féle vérpista által összerakott xp meg vista buheraszarokat rühellem én is. -
Solt #35706 Amikor én telepítettem, akkor még hivatalos nem volt, azzal persze semmi gond... én az xy jóskapista által egybe másoltakról beszélek! :) Főleg amikor mellette 50 pontban sorolja, hogy a mi kedvünkért mit rakott még bele, és ne idegeskedjünk majd, ha a vírusirtó bejelezz.... nincs ott gond! :D -
#35705 SP1 integrálttal semmi gond (persze a hivatalossal). -
Solt #35704 Ahhhhh... te most szívatsz minket? :D Szedj le egy original, normális vistát... én még az SP1 integráltat sem szeretem... -
#35703 Miért is perelnéd szét? Mert a szétbuherált CD-s warezolt szarod nem megy? Ezt ugye te sem gondolod komolyan :D -
#35702 LOL ne ezeket a buheraszarokat rakd fel. Rakjál fel egy rendes vistat, vagy gyomláld ki magadnak de az ilyen buherált szarok mind egy rakás trágya. -
#35701 Na jó... elárulom a nagy tikot. Ez egy lebutított Nlite Vista, amit letöltöttem (ki tudja ki rakta össze...), ISO-t cd-re kiírtam estébé... Lehet hogy ebben rejlik a sok anomália oka..? ;)
Az AHCI elindult, a regisztri buhera után (msahci értéket 4-ről 0-ra) ..
(de könyörgöm enne ez a hivatalos menete? más júzerbarát módja nincs? ez már magában egy sokszámjegyű per lehetne...)
Majd feltettem a gyári Asus ahci drivert, ami második boot-olás után az SCSI kontrollerek közé betett egy ATI Raid Console - nevű illesztőprogramot és eltünt az ahci vezérlő... Ez nekem nem tetszett...
A Vista saját standard ahci kontrollere, valahogy szimpatikusabb volt..
De az SP1 nem megy fel ha fejre állok is.
Megpróbáltam az MS Update online szolgáltatáson keresztül kínomban, pedig ez az, amit mindig is a legjobban kerültem..
Ügyesen feltett vagy 100 db javítást, (kbxxx file-ok garmadája), de az sp1-é nem volt köztük. Most üres a listája, aszondja a Vistám tökfriss, de az SP1 nincs még mindig fenn..
A fő bajom az, hogy állítólag sp1-el kezeli a 4 giga ramot és még mindig 3,2-őt látok. Vista 64-et nincs kedvem feltenni, csak emiatt és még többet szívni...
Namost miután üdén frissen újraindult, ugyanaz a fagyás van, mint korábban, a merevlemez sys driverek töltése közben.
Megnéztem a file verziókat, természetesen átírta egy másikra az msahci.sys-t okosan. Ami úgy látszik, összevész a pc-mmel.
Most tehát továbbra is nuku sp1, baromi friss a Vistám, de az AHCI megint nem működik, ide módban vagyok újra..
Azért raktam fel a Vistát elsősorban, mert azt vártam, hogy kezeli a 4 giga ramot és az ahci-t korrekten.
A négy magot szépen viszi ugyan, de azt az XP is tudta multiprocesszoros kernellel..
Tulajdonképpen akkor most mi az előnyöm a Vistával?
Van egy memória- és helyzabáló, barmolt káosz oprendszerem és semmivel nem tud többet mint a jó öreg XP.
(legalábbis egyelőre.. de nem adom fel, úgyis bekonfigurálom, mint eddig mindig mindent, csak pár szállal kevesebb hajam lesz a végére, az amúgy sem sokból..)
Tehát most van 4 db különböző méretű msahci.sys-em. Ebből három dátuma gyanúsan ugyanaz (mi a bánatért más a méretük nem tom, talán vírus..? )
Ezekből kettőt már próbáltam.. Eper fagyi...
Ha billgect és egy villamosszéket a kezem ügyébe találnék, lenne pár ötletem, hogy mit kezdjek velük....
Ja? A hiberfil.sys rendíthetetlenül ott mosolyog. De pill.. most hogy nézem... Khössz skacok a disk cleanup levette...!!! 8)
Ez is szándékos szívatás a Microsoftnak az tuti. Há nehogymá te itten okos legyé...! Sima manuális törlés lehetetlen. Tehát nem törölhetem a saját seggem a saját kezemmel, hanem meg kell kérjem a szomszédot.. Gratulálok..!!!
Néha elgondolkodom, hogy ez a számítógép az enyém egyáltalán vagy a mikrofosé? Merthogy ők többet használják, mint én vaze...
Ha USA-ban élnék, szétperelném az agyát a kretén billdzsuvának... Csak az eddigi mentális károm 1 milka dolcsi... -
#35700 Mit kell a BIOSban vagy a Vistában beállítani hogy tudjam altatni/hibernálni a gépet? A sleep szürke és az energiagazdálkodási opcióknál sem engedi beállítani, gondolom a BIOSban kéne valamit beállítanom. -
#35699 Ezt csak alátámasztani tudom.
Nem tudom, hogy mi a rákot pöcsölsz már a Vista-val.
Baszki, tedd fel, használd és ne rögtön azzal kezd, hogy XP-t akarsz csinálni belőle.
Én 1 szem szolgáltatást lőttem ki, aminek zéró értelmét látom és állandóan reszelte a vinyóm. Ez pedig a Windows Search.
Gecibe, nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy Nálunk pl. a Lemezkarbantartó simán törli a Hibernálási állományt, de Nálad nem?!?! -
#35698 de ne töröld kézzel a hiberfil.sys-t, Bon leírta, hogy ki kell kapcsolni energiagazdálkodásban vagy a lemezkarbantartó (Disk Cleanup) el tudja pucolni 2 (esetleg 3) gombnyomással.
ne függj már ennyire a manuális buherálástól :D
(amúgy a processzoridő és a teljesítmény - ha hagynál egy alap beállítású Vistát kb. 1 hétig magadhoz idomulni az eredeti beállításokkal, akkor a Superfetch és a többi szolgáltatás szépen beállítgatná magát, és meglepődnél milyen pörgős tud lenni - nálam egy 4 generációval régebbi laptopon 1 giga rammal az XP sebességét hozza kb. fél órával nagyobb akkumulátorkapacitással)
simonl: a 64 bites rendszerhez 64 bites driverek kellenek. -
simonl #35697 Sziasztok,
Vista 64 -hez jók leszneka "normal" vista driverek? -
#35696 A hibernálás be sem volt kapcsolva amúgy, de mindent egyesével lekapcsolgattam, a sys-file változatlanul ott figyel, nem törölhető...
Mindjárt felbootolok XP-vel és megint törlöm (amit persze már hetvenszer megcsináltam és mindig visszaírja..) -
#35695 Kell a processzoridő és a memória másra... ;) -
#35694 Ja, én nem értem, hogy miért kell ennyire kiherélni a Vistat, azért ennyire nem szar. :) Ráadásul azon a konfigon... -
#35693 De ha már megint vmi szolgáltatás lesz tiltva és azért volt a hiba, akkor megverlek!!! :)
-
#35692 "Azonban a SP1-et továbbra sem tudom feltenni. 101139 -es hibakóddal elszáll."
Google találatokat nézted már?!
Egy raklap ilyen van, de Én nem tudom próbálni, csak látom, hogy van ilyen és talán vmelyikben ott a megoldás is ;) -
#35691 Így van. -
#35690 Ill. a lemezkarbantartóval is le lehet pucolni a hibernálási állományt :)
-
#35689 Na ezért nem kell cseszegetni a szolgáltatásokat, ha nem tudod mire valók, agy milyen egyéb szolgáltatások függnek tőle. Nekem jelenleg 78 fut és elférek mellettük. -
#35688 A vezérlőpult ürességéért amúgy a szoftverliszenszelő szolgáltatás volt a hunyó... -
#35687 Meg jobb gomb az asztalon nézet klasszikus ikonok. -
#35686 Az asztali ikonok valóban a ctrl-egérgörgővel állíthatóak, azonban a régi XP-s módon nem (Megjelenítés beállításai - Speciális beállítások - Ikon méret). Pedig az opciót otthagyták, de minek...
-
#35685 Hibernálás letiltása: start/vezérlőpult/Energiagazdálkodási lehetőségek/Séma beállítások módosítása/speciálsi energialellátási beállítások módosítása itt megtalálod. Majda hibernációs fájlt a lemezkezelővel tudod törölni. -
#35684 Integráltat tegyél fel. -
#35683 Nahh kérem..
UAC letiltva -
kedvencek sáv levéve -
(direkt jól elkavarták a rohadékok: rendezés - elrendezés - navigációs ablak - csak kapnám a kezem közé a Billgenyát... a nézet menüpont gyakorlatilag kettévált teljesen fölöslegesen kompikálva)
- törölhetetlen file-ok-ra grafikus, felhasználóbarát megoldást nem találtam. Valós tulajdonba vétel egérrel nem megy, hanem DOS command line módban. Írtam is egy kis batch-et, hogy lássátok azért nem vagyok olyan hülye, mint amilyennek látszom...
Íme:
"echo off
echo %1 %2
pause
takeown /f %1 /r
pause
icacls %1 /grant %2:f /t /c
pause"
(gyengébbek kedvéért, ha használni akarod, notepadba másold be és mentsd el xy.bat néven a Windows mappába, az yx-al indítod cmd-ből, két paraméterrel az első a file neve - ha mindent akarsz majd törölni és az almappákban is, akkor * vagy *.*, a második a bejelentkezett felhasználóneved)
Ez az adott mappából cmd módban indítva, minden felett átveszi az agresszív idióta Vistától a "hatalmat" és ha lefutott, utána úgy törlöd, mint a huzat.. ;)
Azonban a SP1-et továbbra sem tudom feltenni. 101139 -es hibakóddal elszáll. Próbáltam már online, offline, minden szolgáltatás ami létezik elindítva, megfésülködve, frissen bortoválkozva.. De mindig leakad...
A Microsoft hibaelhárítási tanácsadót végigolvastam, semmit sem segít..
A másik gondom, pedig még a jó öreg hiberfil.sys..
Az XP-n csodálatosan le lehetett tiltani, a hibernálást ugyebár.. itt Vistában meg nem találok tiltási opciót, csak három profilt, de a legkevésbé takarékos módban is megmarad a hiberfil.sys, nincs kikapcsolási lehetőség. Nekem nem kell az a több mint 3 gigás fájl oda... -
#35682 Max 4-et, de ebben benne van minden memória foglalás pl: VGA. Ja és minden 32bit-es oprendszerre igaz, nem csak a Vista-ra. -
#35681 Valaki csinálja már meg a FAQ-ot. -
#35680 nem nehéz visszaolvasni, még ezen az oldalon van, tegnap este volt róla szó.