40038
-
Borg #35759 Nade milyen probléma? Az event logban nincs semmi... -
#35758 A rendszerben problémát okozó alkalamzások problámás fájlait pakolja ide, amit továbbítani lehet a Microsoft felé, a vezérlőpult/problémajelentések és megoldásoknál. -
Borg #35757 c:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\
Ide mi a rákot tárol, és miért nőtt nekem 2GB-osra? -
#35756 -
#35755 Valakinek AHCI problémái voltak (kék halál boot után):
Megoldás:
-
#35754 Nem vagyok hardvermérnök, remélem megbocsátható bűn...
És akkó most kit kell szidni, ha nem a billgenyót? -
#35753 kiváló példa a jelszókérős / adminisztrátorként futtatós dolog - linux jellegű rendszerekben régen van, errefele most lett. a start menüs, futó programokat sávra helyezős meg itt volt előbb, és vette át rengeteg rendszer 95 után - mindkét oldalnak van mit tanulnia a másiktól, és mindannyian akkor járunk a legjobban, ha a kellemes dolgok hamar elterjednek és elvárttá válnak minden rendszeren. -
#35752 Hi! Te sem surun olvasod a privat uzeneteid igaz? -
#35751 Félreértés történt szerintem.
Az "ellen" példát nem azért írtuk le, mert ez Linux topic. De talán érintőlegesen meg lehet említeni más OS-eket is. Mi itt arra gondoltunk, pontosabban Én(!), ha vki azért akar Vista-ra váltani, mert Aero, de geci szar-nak tartja az egészet, mert kibaszott hardver igényes, akkor van más megoldás is.
Ill. szerintem nem szabad és lehet elzárkózni és megosztani egy közösséget "vallási" alapon ami az OS-ek terén kialakult.
A Linux éppenséggel a legjobb példa, ui. a Vista és a Windows7 sem véletlen, hogy olyan külsőt öltött amilyet. Ebben óriási döntő jelentősége van egyéb OS-ek mibenlétének. Ez az első olyan MS OS, aminek a "külseje" elkezd közeledni ahhoz, amit már a Linux régóta tud.
De hidd el sok-sok egyéb összetevőben is építkezik egyik a másikra, vagy építkezik egyik a másikból. -
#35750 Most ez a linux topic vagy mi?
64bit kell 4gigánál több memóriához és ebben benne van a vga jé is. Ezvan ezt kell szokni, ha van jobb értelmes ötleted esetleg írsz új oprendszert szívesen fogadjuk, nemértem miért kell ezen itt vitatkozni azt kell használni ami van, kinek linux kinek vista, ezért van külön topic is a kettőnek. -
#35749 azt nem tudja így széthekkelni, mert a parancssorba gépelni kell.. ráadásul jelszót kér minden módosításhoz :) (arról nem is beszélve, hogy külön van root, akire méginkább szükség van ahhoz, hogy szét lehessen barmolni a rendszert) -
#35748 Ember!
Te ezt csinálod, vagy gyárilag vagy ilyen?!
Néha azt hiszem, hogy szellemi fogyatékos vagy!
Pontosan arra gondoltam, amire mások és ez pöttyet fura, hogy mindenkinek világos volt, Neked nem.
Szerintem B.G.-nek van vmi fejlesztői köze a Vista-hoz?!
De mást mondok. Nézd meg, hogy a MS weblapján mennyi féle MS alkalmazás van. Vannak még ilen apróságok, hogy .NET és SQL Server és Visual Studio, ... ezek mind-mind MS termékek. Nem csak a Windows létezik.
De szerinted a Vista és Win7 fejlesztése mellett még megoldja ezeket is.
És erről beszéltem lentebb!!!
Ne azt nézd, hogy maffiózó-e, vagy sem. Leszarom, hogyan tett szert a vagyonára, hogyan és miből építette fel a birodalmát.
Amit Én nézek azok a fenti termékek és amiket közvetlenül vagy közvetve letett Nekünk.
A Linux-nak a KDE-je sokkal kevesebb erőforrást igényel, minden ami Aero meg ablakkezelés ésatöbbi és jóval több már sokkal előbb tudta, mint a Vista...
Töltsd le, tedd fel, nézd meg és használd!
Most már az is megvan egy este alatt ;) -
#35747 keress rá ezekre a rövidítésekre egy értelmező szótárban:
Key people
Bill Gates (Chairman)
Steve Ballmer (CEO)
Ray Ozzie (CSA)
Craig Mundie (CRSO)
- másrészt a 32 bites rendszer "megbarmolása" minden ilyenre építkező rendszerben hasonlóan működik, lehet az Linux, vagy bármilyen 32 bites rendszer. PAE-vel ennél több elérhető, de attól még a teljes egyszerre megcímezhető (egy processz számára elérhető) memóriatartalom akkor sem lesz 4GB-nál több (ez azért van, mert 32 biten ennyit lehet megcímezni - nem oprendszerfüggő, hanem processzorfüggő)
...az az érzésem, hogy kicsit sok volt itt számodra az idegen kifejezés, de sebaj, talán kicsit utánaolvasol, hogy megértsd. -
#35746 Mit tapsikolsz ha fingod sincs az architektúráról? Szerinted nem kell megcímezni a vga memóriáját, az csak lóg a levegőben? 32bites rendszereknek 4gigabájt a korlátjuk, kész pont. Bill Gates a többségi tulajdonos, de rég nem a cég igazgatója, és előtte sem programozott már réges-régen egy sort se.. -
#35745 "Mert a videokártya memóriáját is meg kell ám címeznie a rendszernek."
Áhá, szóval így sikerült megbarmolniuk..?
Elhangzott itt, hogy billgeccnek semmi köze a Vistához...
Én eddig úgy tudtam, hogy a Vista a Microsoft cég terméke, és Billgennyzsák pedig a mikrofos elnöke és többségi tulajdonoda, azaz ő ott a góré...
Lemaradtam valamiről?
Remélem megbocsáttok tudatlanságomért ha így van, de hát tán azért van mert olyan nagyon azé nem izgat, hogy mi van azzal a bűnözővel és banditáival... -
#35744 De ahogyan Téged megismerhettünk, installálod és kiheréled, hogy elférjen majd 1 CD-n
Majd jelezd, hogy mire jutottál!!! -
#35743 Vista koppintás tudom, de nem is annyira koppintás, mintsem inkább csak egy Shell Pack. Azonban a NET-en Én még találtam pár Vista -> Windows7 transformation pack nevű alkalmazást. Sok nincs, párat majd kiprószálok és van olyan is, ami XP -> Windows7.
Ez főként azért érdekel a mh-i gépemen XP van. Nem tudom ismeritek-e a Vista Inspirat 2 nevű alkalmazást, de egészen pofássá formálja a fapados XP kinézetét.
Ezeket a Vista -> Windows7 "konvertálókat" is majd előbb a Vista-s laptop-omon fogom kipróbálni.
Mert már leltem olyat is, amiben hang sémák is vannak.
(azt persze még nem néztem, hogy mind1ik Free alkalmazás-e. Bár mondjuk ezek általában azok szoktak lenni.)
A Béta tesztelése és amúgy a tesztelésre meg szerint óriási szükség van. Egy alkalmazás megszületésének az életében a tesztelés nagyon fontos szakasz. Sőt, egyre nagyobb hangsúlyt kezd kapni. -
#35742 4 giga memóriát probléma nélkül megcímez a 32 bites oprendszer. Csak amikor te ezt olvastad, akkor nem volt szokás, hogy a videokártyán 4-8 megánál több legyen, és ha annyi hiányzik a 4 giga rendszermemóriából, az fel se tűnik. Ez azóta 512 megára vagy afölé emelkedett, így már érezhető része lett ennek a 4 gigának (nálad az 1024-es kártyával pont az 1/4-e). Mert a videokártya memóriáját is meg kell ám címeznie a rendszernek. -
#35741 Vista koppintás, bár az önjavító funkció nagyon tetszik! -
#35740 Korrekció. Nem 2,4 Giga, hanem 3,5 Giga! áááááááááááááááááááááááááááá
A 32 bites Nlite verzió pedig, amivel eddig szívtam, elfért egy CD-n... -
#35739 Nahh még1x köc a türelemért és a törődésért skacok!
Beadtam a derekam, töltődik a Vista 64.... 2,4 giga vaze..áááá
Amúgy nyilván ha a sok bulvárszintű, okostojás cikket és tesztet olvasgatom a Vistáról tudnám, ha akarnám, hogy 32-es sem képes 4 gigát használni, csak nem tudom ki emlékszik itt, de amikor Vista ükapja, az NT 3,5 megjelent, akkor verték a nyálukat a mikrofososok, hogy ez biza 256 db processzort 64 terra merevlemezt és 4 gigabájt memórát képes kezelni, mert nagygépről fejlesztett kernelre húzták rá a felhsználóbarát Winfos héjat, aztán kiderült, hogy az akkor még legnagyobb, 256 megás PC szervereken is összefosta magát, nemhogy 4 giga... Igaz már az is 32 bites kódolásúnak volt kikiáltva...
Aztán ezért bátorkodtam azt feltételezni, hogy így 14 év után, talán tényleg sikerült nekik annyit pofozni - mellesleg alapjaiban ugyanazon - a kódkészleten és magon, hogy eme "döbbenetesen nagy" igénynek eleget tegyen, hogy 4 gigát képes legyen natívan címezgetni... -
#35738 Persze, mivel Vista v2. De én akkor se érzek kedvet hozzá, apróbb hibáknál is már az életkedvem is elmegy, most sikerült behangolnom úgy a Vistat, hogy gyönyörűen, gyorsan, stabilan fut, hetek óta megy, mivel töltök. De persze próbáljátok csak ki minél többen, annál jobb lesz a végleges változat minél több a tesztelő. -
#35737 Én csak kíváncsiságból raktam fel, egyébként is le újra akartam húzni az op. rendszert.
Nekem semmi gondom vele, pont azokat a hardvereket ismeri fel (és azokat nem) mint a Vista, a felülete már kicsit modernebb mint a Vista-é, driver terén pedig nem volt problémám.
Még a játékok is ugyanolyan jól futnak mint XP alatt.
-
#35736 Én még betat se használnék, max. ha fizetnek érte. Bár gondolom most zökkenőmentesebb a tesztelés mivel nincsenek gyökeres változtatások mint anno Vista tesztelésének idején, vannak driverek is... -
#35735 Ez már létező op. rendszer csak még pre-beta állapotban.
De ezt mondjuk én nem érzem... KÉP -
#35734 Az, hogy pazar. )
-
#35733 Erről mi a véleményetek?!
Tudtok esetleg más, hasonló terméket is?!
-
#35732 Ne ítéljetek elsőre.
Attól mert vmi csúnya, még lehet finom :)
DE! József Attila-nak a költői munkásságát értékeljük, NE LEGYEN PÉLDAKÉP és NE LEGYÜNK BÜSZKÉK arra, hogy volt egy alkoholista és nőket faló költőnk. NE EZT TANÍTSÁK AZ ISKOLÁKBAN.
Egy sportolónak az EREDMÉNYEIT ismerjük el és NE AZZAL FOGLALKOZZUNK, hogy doppingolt az Olimpia alatt. Az nem a fussuk körbe a házat 10x kategória. Leszarom, ha egy sportoló doppingol. Én az embert nézem benne, aki ezért geci keményen megdolgozott. 100m futni 10 alatt lehetetlenség. De nem mindenki fog 10 környékén futni!
Nem mindenkiből lesz jó autóversenyző, mert van egy jó autója. Az EREDMÉNYEIKET ismerjük el és ki a pöcsömet érdekel, hogy buzi, vagy nem buzi....
Namost!
Ezen sorok között olvasni kell.
DE aki GYP-s:
Egy Fórumban a HSZ-eim TARTALMA alapján ítéljenek meg, ne a fogalmazás miatt! -
#35731 juj -
#35730 de csúnyán beszélsz -
#35729 Ja, és NOD-ból is a Beta4-et használom és IE-ből is a 8.0 Béta-t..... -
#35728 Mi a geci van?! Mi az, hogy mi a ráknak Nekem Ultimate?!
Mert nem pöcsölök Home, Business, stb... kiadásokkal. Mi a szarnak. Dreamscene: Azért baszki, mert kíváncsi voltam rá, hogy mi a rák is az. És gondolom Én, nem lesz olyan extra, amit majd a Home-hoz adnak ki és Ultimate-hez nem. Egyébként lentebb megírtam.
De tudod Én olyan vagyok, hogy Nekem Nero-ból is a 9-es kell. Leszarom, ha nem használom ki, de érdekel, hogy milyen a 9-es.
Meg tudod. Videokártya driver-ből is mindig a legfrissebbet töltöm le.
Miért?!
Mert ilyen vagyok. -
#35727 Egyrészt a szoftvereket nem úgy adják ki hogy a warezpista igényeinek megfeleljen, más részt nem fog mindenki 50 meg 150k-ért ultimatet venni mert tök fölösleges. Neked pl. minek ultimate? Hány szolgáltatását használod ami a Home Premiumban vagy a Businessben nincs benne? Ha meg nem használod a dreamscenet pl. akkor minek raktad fel? Ja értem már, hogy legyen mi foglalja az erőforrást :D -
#35726 Ez most jutott eszembe, miközben az IE-ben az előzményeket tallóztam. Szerintem nem lenne rossz egy olan kiegészítő se Mozilla, se IE alatt, ami a hivatkozások alatt tenné ki egy sávban az előzményeket és lehetne balra, jobbra vízszintesen görgetni :)
És ha egy "link"-re kattintanál, vagy megállsz fölötte az egérrel pár ms-re, akkor kibontja a látogatott oldalakat :)
Ennek zéró köze a Vista-hoz, de esetleg van is ilyen már?!
Ha nem, akkor majd lesz :) és vki pénzt akar majd csinálni belőle, mint a Vista menüből hiányzó Up nyilacskából
Ami Nekem is hiányzik -
#35725 -
#35724 No, az jó lesz. Kíváncsian várom a MS vírusírtót. A OneCare-ről még nem is hallottam :o
Home <-> Ultimate
Ultimate-ben sem mucáj a DreamScene-t használni ;)
De Nekem tetszik :) zéró értelme van, mert kúrva ritkán nézem az asztalom - kicsit hauzodok, mert Sidebar toszogatásnál elég sokat :) - de az ember kíváncsi :)
Pénzt szoftverért eddig 2db-ért adtam:
- Half Life
- Imperium Galactica
-
#35723 Pontosan. -
#35722 OneCare volt egy rendszerkarbantartó+védelmi program, de megbukott mert hulladék volt. Jövőre kiad egy sima, ingyenes vírusirtót az M$. -
#35721 lesz nemsokára ingyenes irtó, fizetős meg már most is van, OneCare néven.
És azért jó a Home, mert sokkal olcsóbb, mint az Ultimate, és a legtöbb embernek nincs szüksége arra a sok plusz szolgáltatásra, lehetőségre (nem akar webszervert üzemeltetni, nem érdekli az animálós háttér, nem akar több nyelv között válogatni...) -
#35720 Kérdés:
Azt furcsállom, hogy miért ticcsen a Vista-ban víruskereső, vagy miért nincs ingyenes MS-os vírusírtó prg?! :o
De még pénzes sincs, nemhogy ingyenes :O
Ott a Windows Defender, de vírusirtó az zéró.