40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Brolly
    ööö hát most már hihetetlen de felment, mit értesz azalatt, h lekapcsolni pl. az USB-t, bocsi ha hülyeséget kérdezek:$
  • tengerilo
    Kössz a biztit, máris újra nekibútolok..
  • KranaZoli #35837
    Ne add fel!!! Légy férfi
    Én csak kb. érzem úgy Magam, mint aki nem aludt egész 7vgén, csak Engem az új alaplapom szívatott, mint geci, de már ott tartok, hogy játszottam is pár percet és ne fagy le

De Nekem annyiban volt szarabb, hogy Nekem a telepítés utolsó fázisában restartolt, amikor már a nagyján túl volt
  • tengerilo
    Nahh első helyzetjelentés a frontról.

Eddig 2x próbáltam és lefagyott.

1. ahci és NIC bekapcs, a kezdő (sárga) indikátor (bitkolbász) után nagy feketeség, amiből nem ébred fel

2. NIC kikapcs, (ahci még be maradt) eljut a telepítő a fájlok kicsomagolásáig, ott 0%-on megfagy...

3... ez lesz a következő nekifutás, ahci is kikapcs

(megfagyás: 5 percnél többet nem várok... esetleg: 6... 8) )
  • KranaZoli #35835
    Nincsen semmit :)
    Ezt most Én is elkezdtem használni :)
    Először pöttyet furcsa volt, hogyan kell a második oszlopban úgy rendezni a dolgokat, ahogyan azt Én szeretném, de rájöttem :D

Windows7-től sem kell megiledni! Szerintem arra meg majd írnak egy Sidebar 3rd party tool-t vkik
  • [HUN]FaTaL
    Köszi, én voltam az aki utálja ha lebegnek a cuccok :D
  • tengerilo
    NA most kezdem a telepítést skacok. Szurkoljatok!
    Ha pár napig nem jelentkezem, akkor az nem a véletlen műve...
  • KranaZoli #35832
    Tudom, már az is volt.
    Csak volt itt vki, aki kifejezetten nem szerette, ha csak úgy lebegnek a gadget-ek ;)
    /meg érdekes/

Tengerilóó!

Mostanában (legalábbis full 7vgén :) a gépemmel voltam elfoglalva, hogy életet leheljek bele... AsRock Dual szarságok, de talán végre stabil minda Vista, mind a game-k.

Több dologban is egyetértek Veled, azért vannak igazságok abban amiket írtál.
    Pl. erre jó pl. volt a desktop-ini állományok az asztalon! Nem fogadom el, hogy használjunk Total Commander-t. Használom, de egyre kevesebbet... Nem hiszem, hogy ez a megoldás. Ezt elkúrták :( Ez szerintem égbe kiáltó probléma. Igen, lehetne benne, akár egy checkbox az Folder View-nmál, hogy desktop.ini pl. desktop-on, stb.. NEM!!!

A Machintos gépek szerintem Nálunk is elterjedtek pl. grafikusok körében!

Én pl. még szoktam MP3-t is hallgatni Vista alatt és Internet-es rádiót hallgatni ;)
  • tompka
    Ha keskeny: húzd ki az asztalra a gadget cuccokat, majd zárt be a sidebart. Így Win7 feelingje lesz :D
  • Narxis
    Volt valami boot problémájuk, SP1 feltelepítése után valami fájlt felülírt, nem tom pontosan. Winportalon biztos le van írva részletesen ha érdekel. Mac-et én azért nem vennék mert drága és a megvétel után is pénzesek a cuccok hozzá. Meg amíg Windows és Linux is jó nekem, minek? Persze ha nyernék egy macbookot vagy ilyesmi akkor tuti nem adnám el.
  • tengerilo
    Hát hallod, ha USA-ban élnék és/vagy lenne lovém, tuti lenne vagy Mac-em vagy valami normális oprendszerem irodai célokra, winfost csak játékra tenném fel, mert leginkább arra fejlesztenek sajnos (és nem vagyok konzol párti). Volt is egy darabig egy Linuxos gépem arról neteztem főleg... (vannak hátrányai persze, de ez is csak winfos maffiának köszönhető) Windows-t és linuxot egy gépre viszont nem teszek fel, mert azok télleg összevesznek.. Nemde?

• KranaZoli #35828
    Jéé :O akiknek (mint Nekem is :) mindig keskeny a SideBar :)
  • Narxis
    Vista UAC
  • tengerilo
    Ilyet nekem is csinált. Aztán lekapcsoltam minden szir-szart és felment.
    (szerintem gyorsabb a telepítő procedúrája, mint az XP-jé)

szirszarok:
    - USB
    - NIC (integrált hálókártya)
    - ahci
    - túlhajtások

(de ha visszaolvasol, valakinek itt nemrég hasonló jelensége volt valami AGP-s kártya és alaplap inkompatibilitás miatt is, tehát légy résen... megoldás lehet pl szerintem ilyenkor, ha integrált VGA van a lapodon és be van téve egy kártya is, kivenni a karit, engedélyezni az integráltat, felcsapni az operndszert és utána berakni megint a karit)

• tengerilo
    "maximum a DOS való neked :)"

Cuki vagy, de amúgy beletrafáltál.. Bizony visszasírom a jó öreg DOS-os időket. Akkor voltam elememben. A DOS sosem tudott kifogni rajtam, még a 3.1-es Windows sem!

Akkor még totál a felhasználó kezelte és irányította az operációs rendszert, ami ma meg már egyre inkább fordítva van...
    Lassan az lesz, hogy irásos kérvényt kell írni billgecnek (5 pld), ha be akarok lépni a saját gépembe...
  • Brolly
    fasza, leformáztam az egyik partíciót, és megpróbáltam feltenni rá a 32bites vistat, elindul a telepítés, fájlok kibontás pipa, összetevők telepítése pipa, frissítések telepítése pipa, de itt megáll, és már vagy egy órája itt szenved, fájlok másolásánál a 3 pont megy folyamatosan, lent a csík kicsivel több mint a felénél van és ennyi:@ persze ha ki akarom nyomni, akkor "valószínűleg használhatatlan állapotban maradna..." valóban ennyi idő lenne a 32bites telepítése?:S Tegnap a 64bites fele ennyi idő alatt felment, már egy cseppet felbaszott:/
  • titan15
    ac97tel nem szol a sonar7. Van ra megoldas? Lehet mar 5.1et hasznalni?
  • bon
    De, sőt az összes memeóriát lefoglalja magának. Ha kell majd felszabadítja.
  • topcy666
    Nos az szép és jó hogy "Megosztot rendszermemoria" de mégis ido a ram
    1gb ram teszt vista

Kép 1gb vista ram

2gb ram teszt vista alat/ ja nem mondjad hogy a vista 859mb használ alapbol

kép 2gb ram
  • Brolly
    hmm, erre meg ezt írja ki:
    "A Rendszer-helyreállítási beállításoknak ez a verziója nem kompatibilis a Windows javítani próbált verziójával. Próbáljon ezzel a Windows-verzióval kompatibilis helyreállító lemezt használni:"
    64bites vista van fent... nem nagyon értem, h ez miért nem jó neki, 32-est kéne feltenni, vagy az nem számít?
  • Narxis
    Rakd be a Vista telepítőlemezt, bootolj róla és javítást válaszd.
  • Brolly
    Hali! Tegnap feltettem a vistat linpus linux helyett egy laptopra. Minden jó volt, lefeküdtem, ma reggel kapcsolom be, erre kiírja ezt:

Booting 'Windows Vista'

acpi
    Vista Loader 2.1.2

Done!
    fallback 1
    find --set-root /bootmgr

Error 17: File not found
    Booting 'Windows NT/2000/XP'

fallback 2
    find --set-root /ntldr

Error 17: File not found
    Booting 'Enter Command Line'

Boot failed

Nem értem, h miért nem találhatja a vistat:S:@
  • bon
    Nem használja ha nem kell, azért megosztott. Ha meg kell akkor, jobban jársz ha használja mint, hogy elfogyna a vga memeória.
  • topcy666
    Csá all

Hogy lehet ki kapcsolni a "Megosztot rendszermemoriát"?
    Zotav EMP 9800gt 512mb van és leszed a rambol 767mb-ot.

kép

Az alaplap Gigabyte EP45-DS3L és nincs integrált VGA.
  • [HUN]FaTaL
    Az AtiTool 600 éves és semmi köze az ATI saját szoftveréhez. Használj ATi Tray Toolst. Vagyis, te inkább ne használj semmit, maximum a DOS való neked :)
  • bexinho
    Aham. Hát mikor megosztottam a vistámon a mappát, ott társtulajdonosnak jelöltem(ami alapból adott a gép) a másik gépet.
    De megpróbálom mégegyszer. Bár tűzfalat nem értem, mert nekem NOD van, de az nem zavar be, próbáltam. A másikon viszont nincs semmi.
  • bon
    Megosztás jogosultság, könyvtár jogosultság. Lassú adatvitelt okozhatja pl. egy tűzfal is.
  • bexinho
    Nem értem mire gondolsz.
    Engedélyezve úgy értem, hogy zavarhat be semmilyen tűzfal, sőt, még a vista tűzfal is kivan kapcsolva, mert azt mindig kiszoktam.
    Jogosulatlanon nem tudom mit értesz.
    Viszont a lassú adatátvitelt nem értem h miért ilyen lassú.
  • tengerilo
    "Pedig minden engedélyezve van..."

Ezt pontosítsd lécci! ;)

A Vista jogosultság kezelése halálos...
  • bexinho
    Sziasztok!

Lenne egy fontos kérdésem, ami régóta aggaszt. Itthon van egy WRT54G wireless routerem, amire van egy xbox, 2 gép (XP-s + egy Vistás) + egy laptop amin szintén vista van.
    Xbox és XP-s gép kábelen van kötve, a laptop meg a Vistás asztali gép pedig wireless-es.
    A gond az, hogy látom a két vistával a gépeket, hálózaton belül rá is tudok lépni a mappákhoz, azonban a megosztot mappákra nem tudok belépni, csak a PUBLIC könyvtárb. Pedig minden engedélyezve van.
    A másik gond, h miért van az h ha publicból (mert onnan tudok húzni fájlokat) csak 1300-mal tudok húzni. :S Pedig G-s routerem van.
    Valakinek volt már ilyen problémája?
  • tengerilo
    "2 op. rendszer használata se teljesen biztonságos stabilitás szempontjából"

Másik partíción vagy diszken, mi okuk lenne az instabilitásra?
    Féltékenyek és durcásak lesznek? :)

Egyedül a file-ok kavarodása lehet baj tudtommal, de egymástól elszeparált, más meghajtón levő oprendszerek miért zavarnák egymást? Csak a boot terület közös, azon meg barátilag osztozkodnak nemde?

Figyelek és tanulok...
  • tengerilo
    És még néhány experimtentális "előnye" a Vistának.
    - A túlhajtást vissza kell vennem, ha Vistát indítok, mert ugyanazokkal a beállításokkal, amivel az XP betonstabil, a Vista kéken behal.
    - A 3dmark eleve alacsonyabb értékeket hoz valamivel.
    - Az ATI driver idegesítő energiatakarékosnak kreténsége, hogy periodikusan a névelges alapértelmezett órajelet visszaveszi kb 20%-al (oda-vissza-oda-vissza), XP alatt, ha Rivatunerrel (ez is vicces hogy az ATI saját szoftvere, az ATItool nem kezeli ezt a karit, csak a konkurens cég tuningszoftvere) fixálom az órajelet, megszünik az ugrálás; Vistánál természetesen nem, Rivatuner ide vagy oda, ha fejre állok is, ugrál a GPU órajel le-föl tovább....

Szóval csupa előnyök...
  • Narxis
    Aza a gond, hogy már 2 op. rendszer használata se teljesen biztonságos stabilitás szempontjából, neked van 3, és akarsz egy negyediket.. plusz ebből a 3-ból ha jól gondolom akkor 2 valami herélt sufni verzió. Azt így látatlanban garantálom neked, hogy a 64bites is össze fogja fosni magát a gépeden. Dönts egy rendszer mellett, maximum 2 mellett amik normális gyári verziók, legfrissebb Service Pack-el integrálva, na jó, Sata driver pack ha integrálva van XP-be az még nem egy rossz dolog, de semmi több. Utána ha feltelepítetted, olvass utána, hogy mit akarsz letiltani, kiszedni a rendszerből a teljesítménynövelés érdekében.
  • tengerilo
    hihi...cuki vagy, de ezeket mind vágom, de ha fejre állok is, akkor is lefagy amint bekapcsolom az ahci-t, mint írtam korábban, a frissítésig (amikor próbáltam felkönyörögni rá az SP1-et sikertelenül, amit azóta feladtam) működött egy kicsit...
    Tehát én is azon boldog ixpört (?) júzerek táborát gyarapítom, akik átélték azt a frenetikus, semmihez nem hasonlítható élményt, hogy milyen érzés ahci módban Vistázni, legalábbis pár órára belekóstoltam, csodás volt... 8-D
  • tengerilo
    azé_nem_tudok_csináni_még_egy_partícijót_mer_nincsmá_hová_menteni_róla

oksi? 8-D

A régi XP-imet meg nem áldozom fel még, utólagos partícióbarmolással meg nem próbálkozom, mert féltem az adatokat...

...akó most megin mié vagyok hüle..? 8)
  • KranaZoli #35804
    Ilyeneket?! és ehhez hasonló dolgokat olvastál?!
  • Dzsini
    semmi gond, téged így szeretünk :D
  • Narxis
    Baszki, én ehhez már nem is tudok mit szólni...
  • tengerilo
    HI

Még nem vettem rá magam a Vista 64 felimádkozására... :)

Ez a 32 bites most fenn van és stabil, de igazából nem is használom, mert semmivel nem nyújt többet mint az XP - mivel ugyebár, sem az AHCI mód nem műkszik, sem a 4 Gb ramot nem kezeli, csak ott figyel a harmadik partíción és a másik két partíción levő két régi XP-met használom továbbra is (egyik hálóra konfigolva, másik lebutítva, csak játékra...)

Igazából viszont sajnálom levenni ezt a Vista 32-őt ha már ennyit szívtam vele... :)
    Nincs több partícióm, amire felrakjam a 64-et is. 8)
    Tehát még hezitálok, vagy felülvágom ezt a Vista32-őt vagy veszek egy másik hdd-t...
    Majd tuti írok, hogy ment a 64 telepítése, mert garantáltan szopás lesz az is... a mikrofosra mindig lehet számítani, ha obiról van szó.. :)
  • KranaZoli #35800
    Tudtommal nem a full DX9 van benne.
    Legalábbis Nekem nem indultak a játékok :o
    Fel kellett tolnom a DX9.0c-t.