40038
-
#35879 "Illetve elcsevegni hasonló érdeklődésű emberekkel kedélyesen, de sajnos Magyarországon ez sem megy. (ha megnézel bármely külföldi szakfórumot, SOHA nem minősítik egymást, akármekkora baromságot is ír be, hanem igyekeznek higgadtan, építően segíteni egymásnak..."
Próbálok segíteni de úgy látszik a te configod nem szereti a rendszert :D -
#35878 sajnos úgy néz ki, hogy a te gépeddel nehezen működnek együtt a dolgok, mert ennyit simán kellene vinnie.
De azért azt hozzá kell tenni, hogy az, hogy valamilyen olyan hardver nem működik, amihez nincs beépített driver, az nem elsősorban az oprendszer hibája, hanem a hardvergyártó cégé, akik nem képesek egy működő drivert írni hozzá :( Az AHCI inkompatibilitás nem tudom mitől jöhetett ki (nem feltétlen oprendszeri probléma, lehet, hogy egy frissített BIOS-al már minden rendben lesz), de ezek szerint találtál online másik forrást, ahol szintén problémákba futottak.
A Vista biztonsági rendszerét meg tessék abból az irányból lekapcsolni, ahonnan nem anyázik - nem registryből turkálni, hanem megvan mindenre a beépített parancssori/GUI-s felület (ez nem külső segédszoftver), ami olyan módon állít le dolgokat, hogy az nem fog összeomlást okozni a függések miatt - például a Security Centert is le lehet csendesíteni, hogy ne visítson az UAC miatt, ha már ennyire nincs rá szükséged. Nekem mióta összeraktam a rendszert kb. két hetente egyszer ugrik fel, mikor frissítés jön valamilyen szoftverhez - igazán nem zavaró, a telepítések idejére korlátoztam, hogy mikor visítson, azóta azt is visszaállítottam.
Például rendszergazdai jogokkal be tudod azt is állítani, hogy milyen alrendszerekre figyeljen az UAC, mikor figyelmeztessen, akkor bekapcsolva hagyhatod azt is anélkül, hogy állandóan jogosultságok miatt kapkodna: http://winportal.net/?id=1186. -
#35877 "Valamint ajánlanám az xp-antispy nevű progit"
Szomorú, hogy ezek után kinézed belőlem, hogy nem ismerem, de persze megértem...
Persze legtöbben dilettáns idiótának néznek itt. (mert pl nem vágom egy processzor teljes utasításkészletét és az összes hexa értéket, amin címezi a memóriát, és a sokszáz millió tranzisztor egyenkénti logikai műveleteinek kvantumfizikai jellemzőit sem sajnos bizony..)
Én itt a tapasztalataim konstruktíve igyekezném +osztani...
Illetve elcsevegni hasonló érdeklődésű emberekkel kedélyesen, de sajnos Magyarországon ez sem megy. (ha megnézel bármely külföldi szakfórumot, SOHA nem minősítik egymást, akármekkora baromságot is ír be, hanem igyekeznek higgadtan, építően segíteni egymásnak...)
Az XP Antispy, mindent amit csinál, azt én manuálisan szoktam beállítani. Jobb szeretem a kezemben tartani a dolgokat.
Ahogy itt már írták: "kiherélni" az oprendszert nem szeretem segédszoftverrel... :)
Úgy látszik, a mikrofos fejlesztői pont ezt a kontrollt igyekeznek végérvényesen elragadni... -
#35876 "Nem értem, én bármennyi oprendszert telepítettem, soha semmi hibám nem volt."
Nézd, amíg ebből éltem, Dos-t, win3,1-el, aztán win95, win98, Nt 4, Millenium és win2000- több ezer gépre raktam fel...
Xp megjelenése óta már csak hobbizok és néha alkalmilag konfigurálgatok (tudom tudom: bár ne tenném.. igaz?)
Mindig is az volt, ami másnak is, hogy zömmel simán megy, de van egy két "konstelláció", ami szétszivat... nemde? ;)
Valószínűleg egy ilyenbe tenyereltem bele ezzel a Phenomos Asus M3a-s csodával..
Nem volt pénzem 50 ezres csúcs alaplapra és Intel procira, ezt a Phenomot, (kapaszkodj!) 20 ezerért csíptem meg.
Tehát low budget projekt... és úgy tűnik, ezek a cuccok és az én idiotizmusom így együtt ezt produkálják.
De szerintem ez tanulságos egy szakmai fórumon.. Nemde? ;)
(mellesleg az XP-vel nem volt ennyi gondom, leszámítva a csodás Atheros hálócsatolót... de nyilván némi rutinom is volt már egy XP nekem megfelelő bekonfigurálásában) -
#35875 "...Vista 64 SEMMIFÉLE TÚLHAJTÁST NEM TOLERÁL..."
Már ne haragudj, de ha lefagy a túlhajtott géped, akkor nyilvánvalóan nem bírja adott órajelet. Vista nagyobb terhet ró a gépre, emiatt hamarabb kijön a stabilitásbeli hiányosság (ahogy az volt Win98-XP esetén is), így a "szar a Vista mert lefagy a húzott gépem" érv nem áll meg.
Az meg, hogy a 64 bites Vista kevésbé bírja az OC-t, nem csoda, példának okáért 64 bites módban olyan regiszterek is működnek, amelyek a 32 bitesben nem... -
#35874 ME az nálam már az első bootkor megfagyott, de merevre:D Mondjuk azt csak poénból raktam fel mert a win2k után az is egy határ fos volt. Azokat a barmokat sem értettem akik 2k helyett 98at használtak :D -
El Protector #35873 Valamint ajánlanám az xp-antispy nevű progit, ami kompatibilis a Pistával is, ezt szoktam még ráküldeni minden egyes rendszerre a telepítés után és onnantól kezdve már hozzá sem nagyon nyúlok :) -
El Protector #35872 Pedig én aztán tényleg nem értek hozzá, csak felhasználó vagyok, de biztos bennem van a hiba, hogy nálam soha nem rosszalkodik egyik rendszer sem :) Az utolsó, ami talán ezt tette, a szép emlékű Millenium volt :))) -
#35871 1. AHCI nem tom, én úgy telepítettem és működik.
2. Security centert nem kell kikapcsolni, bal oldalt megnyomod hogy "Change the way security center alerts me" és kiveszed a pipákat, akkor nem rinyál.
3. MSCONFIGot ajánlom figyelmedbe...
4. Nekem vista64 is engedte a túlhajtást a gyári hűtővel 3,6ghz-ig sikerült, alapfeszen
5. 4 gigabájt memóriát csak a 64bites oprendszerek tudnak megcímezni -
El Protector #35870 AHCI-vel nálad lehet a probléma, nálam simán megy a reg átírása után. Nem értem, én bármennyi oprendszert telepítettem, soha semmi hibám nem volt. Nem lépeget fel nekem sehová, ha nem akarom, akkor frissít, amikor mondom neki, UAC nem pofázik, windows search sem baszogatja a vinyómat, három hete raktam fel az XP helyett a 64 bitest, de nem bántam meg. -
#35869 Nahh további Vista64 tapasztalatok, hogy örüjjetek...
- ahci továbbra sem megy...
Mivel IDE-módban voltam kénytelen telepíteni, mert ahci-módban pontosan ugyanúgy, mint a 32 bites, megbízhatóan lefagyott. Ezért utólag voltam kénytelem megpróbálni. A msahci - registry key-t szépen átírtam 4-ről 0-ra, ahogy a régóta a netes szakfórumokban és az MS okosítójában is javallják. Ez Vista 32-nél átmenetileg eredményes is volt (legalábbis amíg az összes frissítést felraktam, utána rendíthetetlenül fagyott ahci módban..)
A Vista 64 még ennyi ahci élményt sem engedett, mert ahci-s újraboot-olás után már nem állt fel. Tehát továbbra is csak ide-módban tudom használni. Az SP-t még nem tettem fel. (még reménykedem hogy hátha utána... márha felmegy az SP, ami a 32-esre nem ment fel - jó tudom, barmolt Nlite verzió, csakis az lehet az oka..)
Gyártó drivert sem tudok feltenni, hiszen amíg nem él az ahci-mód, a driver telepítő elküld a sunyiba, hiszen nem érzékel ahci-t..
Megjegyzem, Desktop.ini immár kettő darab is van az asztalomon - de ez már fel sem tűnik...
Nézzük még milyen új +lepiket tartogatott a 32 biteshez képest a 64 bites...
- a biztonsági központ hiába van letiltva a szolgáltatások közt, akkor is elindul. Van egy ügyes biztonsági központ futás ellenőrző kis-biztonságiközpontocska, ami közli, hogy a biztonsági központ üzeni, hogy nem fut a biztonsági központ, talán le van tiltva, nagy a veszély.... (kösz Billy talán azért lehet, mert ÉN TILTOTTAM LE VAZE.... )
- hiába veszem ki a registry "run" bejegyzéseit (amiket a winfos odabarmol és nekem qrvára nem kellenek oda), amiket a Vista úgy gondol, saját belátásból, hogy nekem az márpedig kell, újraindításnál fáradhatatlanul visszaírja, gondolok itt a Windows Defender nevű mágikus komponensre (ami persze mellesleg hibaüzenettel elszáll), továbbá valami jószándékú Windows indítási-konfigurlálási segéd, ami a pofámba ugrik kéretlenül ha felállt a rendszer és mindenáron a neten akar kotorásztatni - persze nyilván hogy csekkolja minél előbb az eredetiséget - de rácseszett, mert a hálókártya tiltásával szoktam kezdeni (amíg nem tűzfalaztam fel), de amúgy is betárcsázós adsl-em van hálisten...
Ezeket a jóindulatú erőszakos "segítségeket" csak úgy tudtam kiküszöbölni a hogy a local machine- és a current user "run"- registry területektől elvettem minden engedélyt, tehát még maga a rendszer júzer - billgeci meghosszabított jobbkeze - sem tud belebabrálni - így végre elértem azt, hogy megkapjak egy desktopot, bármiféle kéretlen megszólítás és üzenet nélkül. (kb 10 újrabútolás után - persze láma vagyok tudom tudom...)
Mondom én, hogy csak részben én használom a Vistát,egyre inkább a mikrofos ill a Vista használ engem...
- a 32 bites Vistánál kissé vissza kellett vegyem a processzor túlhajtást (2,6-on stabilan ment Xp-n, Vista 32-n 2,5-ön), Vista 64 SEMMIFÉLE TÚLHAJTÁST NEM TOLERÁL... (egyelőre de ezzel még majd játszadozom)
Vicces, hogy kb egy hét, mire beáll stabilra egy túlhajtott gép nálam (tudom láma vagyok), örülök a stabil túlhajtott konfignak XP-n... De lám, ha új Vistát telepítek, ezt el is felejthetem...
Megint csak gratula billgennyzsák...!
- a 4 giga valós kijelzése (ami a lelki nyugalmamnak kellett), mellett még egyetlen előnyt tapasztaltam eddig: ha az idegtépő alapértelmezett rendszerhangokat lekapcsolom, végre a Vista az első winfos, ami nem kérdez rá, hogy akarom-e menteni a hangségmát... Már ennek is örülni kell...
Ha nézzük az eddigi ide beírt tapasztalataimat, amiből nem minden hülyeség, ezt akármennyire is fáj, be kell lássátok (Vistarajongó bagázs...) , már egy igencsak nem rövid lista állítható össze...
Nemde? (most lehet folytatni a hülyézést, lámázást, alig várom... ) -
#35868 A billentyűzet volt a ludas thx. -
#35867 Minden wake up tiltva a BIOSban. Ja és ha Biosban S3at állítok be, akkor szürke lesz a sleep gomb. -
#35866 Nem álom és nem akar aludni. :) Amúgy valószínüleg valami felébreszti. pl: egér, tvtuner, hálókártya. Biosban de az eszközkezelőben is állítható. -
#35865 Mitől lehet az hogy sleepbe téve a gépet azonnal fel is kel? -
#35864 Segítségre lenne szükségem!
Egy securomos játéknál mondom eljászom ami anno sokszor bejött:
Regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / MountedDevices mappára jobb klikk -> PERMISSIONS (Jogosultságok – Engedélyek…) ADMINISTRATORS (Redszergazdák) -ra téve A READ (Olvasás) bejegyzésnél kiválaszttam a DENY (Megtagadás)-t(Ezt persze anno xp-n csináltam.)
Nomármost az a gondom hogy ezt nem tudom visszacsinálni mertha rámegyek a MountedDevices mappára jobb klikkel azt irja ki hogy nincs jogosultságom :(
Mit lehet ezzel kezdeni? -
#35863 Nem csak Neki nem -
#35862 egyszerűen nem, de a mentések meg ilyesmik az AppData mappákban vannak, azokat át tudod telepíteni registry buhera nélkül, csak átmásolod. -
#35861 Egyszóval át lehet cuccolni a másik felhasználói fiókra? :D -
#35860 Remek. Esetleg van vmi progi ami az összes bejegyzést a registrybe az új felhasználói profilomhoz csatolja? Úgyértem ami átírja pl.: a "users/*profile*/dokumentumok/mappaneve" bejegyzéseket? Mert nem szeretném ha minden játékmentést, egyéb cuccokat újra kellen csinálni. -
#35859 Az asztalon lévő ikonok halvány áttetsző kijelölés-effektjét meg lehet valahogy szüntetni ? ( Asszonynak nemtetszik ) -
#35858 Én még esetleg azt tudnám javasolni, hogy:
1.) Vezérlőpult (klasszikus nézet) -> Felügyeleti Eszközök
2.) Számítógép kezelés
3.) Helyi felhasználók és Csoportok
4.) Itt megkeresed, hogy ki vagy és átnevezni
Ha ezt sem engedné, vagy Neked nem ez kell, akkor az amiket lentebb írtak. (sajna jelenleg nem Vista előtt csücsülök) -
#35857 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy miért áll meg a net amikor használok torrent programot. Ha kikapcsolom akkor jó lesz, de amíg megy, addig nem tudok netezni.
Előre is köszi!
-
#35856 "Once a profile-folder has been created, Windows will never rename that folder."
Bon megoldása működik, átnevezni nem lehet. -
#35855 Csinálsz új fiókot és a másikat törölöd, vagy tiltod. -
#35854 Üdv!
Amit még telepítésnél adtam meg felhasználónevet meglehet változtatni? Úgy értem, hogy nem csak a nevet (azt tudom hol lehet), hanem magát a fiók mappájának a nevét? Csak úgy átírni nem lehet, meg hát gondolom elég sok registry bejegyzésben benne van. Létezik erre egy módszer? -
#35853 az USB alapból csak ennyit csinál, nem foglal erőforrást, nincs elkülönítve neki (egy szál listen van mindegyikre kiküldve, ez az, ami nálad "figyeli a fizikai portot"). Ha rákapcsolsz valamit, akkor aktiválódik, kap időszeletet, lekéri az információkat, stb... Az, hogy a device managerben látod mindet, azok a lehetőségek, amelyikekre lehet kapcsolódni - és ki van írva, hogy HA lesz rajta valami, az melyik I/O-n és IRQ-n csatlakozik majd az erőforrásokhoz. Amíg nincs rajta semmi, addig nem foglalkozik vele az operációs rendszer, ennél azért okosabban vannak megírva már egy jó évtizede (mindegyik).
feltaláltad a spanyolviaszt :) Amikor még ez problémát okozott egy rendszernek, az utoljára a Windows 95 OSR 2 volt. -
#35852 ...miért véditek ennyire bilit, ad valami lét..?
pl nem egy ördöngős eletronikai és/vagy sw megoldás, pláne hogy a mai alaplapok tele vannak tömve minden majomsággal, hogy a két szabad USB kontroller figyeli az összes fizikai portot, és amelyiken bejön egy jel arra rácuppan... Ha bejön még egy jel, akkor a másik reserved portot neki ossza ki és ha mégegy, akkor hopp, feléled mégegy port.
De alaphelyzetben kettő áll készen és csak azok fognak erőforrásokat 6-8 helyett.
Ennyi. Sztem nem bonyi...
De mint írtam, nem vagyok szakember, bocs hogy okoskodom, inkább kérdezni és tanulni vagyok itt, mint észt osztani... -
#35851 pendrive, scanner, webkamera, kártyaolvasó - vagy mindig 2-t szabadon tart, és ha kihúzol valamit véletlenszerűen letilt egyet? Egy alaplapon mostanság 6-8 USB legalább van, néhány előre kivezetve, néhány hátul, esetleg a billentyűzet még hub is, vagy lakótársnak a monitor egy USB hub - mindig próbálgassam, hogy melyik 2 amit szabadon tart? -
#35850 mondom két SZABAD port...
ha a bill és egér rajta van, az nem szabad... -
#35849 igen, rendkívül okos dolog lenne - User1.0 hazaviszi a gépet, van rádugja az USB-s billentyűzetét és az egerét, majd használja a gépet. Haver hoz egy pendrive-ot, azt bedugják, és nem működik.
szerinted User1.0 nekiállna keresgélni, hogy manuálisan hogy kell bekapcsolni az USB portokat, vagy anyázna/visszavinné a gépet oda, ahol vette, hogy nem működik az USB? -
#35848 "mit értesz azalatt, h lekapcsolni pl. az USB-t"
Igen arra, hogy Bios ban nem engedélyezni, ugyanis tapasztalatom szerint, IRQ sharing ide vagy oda, amíg a winfoes nem kalibrálja be véglegesen a hardverek paramétereit, lehetnek összeakadások és az usb ugyebár elég sok erőforrást lefog, kismillió kontroller meg port szir-szar figyel (szerintem tökfölöslegesen) a rendszerben, amit nem is használsz. Én alaphelyzetként, két szabad usb portot engedélyeznék a winfos (okos fejlesztői) helyében, ennél többet speciális igény szerint, manuálisan tenném beállíthatóvá...
(de hát én láma vagyok rám ne hallgass lécci) -
#35847 Ügyes vagy!
Szidd piciny országunkat, amiben élünk pl.!
Na!
Akkor most, hogy sikerült, csináld meg újra, hogy gyakorold -
#35846 Ha figyeltél, telepítenék én ahci-ben, ha nem fagyna le mindig...
Biztos hallottál olyanokról (hiszen te nyilván nem vagy láma, hanem a Szilkonvölgyben is kinn van a képed minden iroda falán), hogy más hardveren (pl alaplapon), másképp viselkednek oprendszerek, namost minden jel arra utal, hogy okkal feltételezzem, az Asus M3A chipsetét nem szereti a Vista annyira, hogy ahci módban feltelepüljön..
Más gépeken én is telepítettem már Vistákat, mint írtam. Akkor nem szoptam ennyit. -
Inquisitor #35845 "aminek a telepítését felkínálja, Home, Ultimate stb stb), ha így van, ehhez is gratula billgecc.."
Lol. Ez már XP alatt is így van, de nagy méret difi nincs, mert annyi, hogy a telepítő kulcs alapján engedélyez vagy sem szolgáltatásokat. Magyarán lehet hackelni Home Basic-ből is Ultimatet, csak persze az illegális ... És így lesz szvsz W7 alatt is. Nem tök mindegy ha úgy is DVD-n jön ki? -
#35844 Csak te vagy ilyen láma hogy ennyit szenvedsz egy telepítéssel. Egyáltalán minek telepítesz IDE módban? Én AHCIben telepítek és nem kell szórakozni a registryvel sem, nem mellesleg az is hibátlanul működik. -
#35843 "mostantol csak 1 magot használ"
Ez egy olyan progi, ami behívja a megadott szoftvert és affinitást, prioritást állít hozzá előre?
Azaz hogy használ egy magot? A feladatkezelőben egy procit látsz mindig?
Vagy csak az adott, futó szoftvernél látod, hogy affinitás első mag? Vagymivaaaan?
Javaslom szabadulj meg attól az applettől rövid úton..! Pl az "uninstall" - művelet néha csodákra képes... -
#35842 Vista 64 a gépen mosolyog... Ügyes srác vagyok nem? Hihetetlen hogy egy primitív, triviális művelet, az informatikában a telepítés, kb analóg azzal mint mondjuk bekötni egy cipőfűzőt, is sikerélmény a mikrofos jóvoltából..
Képzeld el egy fociedzésen erről beszélgetnének:
- te ma két óra hosszát próbáltam bekötni a cipőfűzőmet, mert a gyártócég pár lukat elfelejtett kifúrni a cipőn...
- á ne is mondd.. nekem is attól a cégtől van a cipőm, de amikor kicsit jobban meghúztam a csomót, leesett a talpa...
- jajj ti is megszívtátok... nekem meg a fűző elején nem volt műanyag hanem helyette egy pom-pom, ami nem fért át a lyukakon
- nahh akkor a mai edzés is elmarad fiúk, menjünk sörözni...
Harmadik nekifutásra felment, nagyon lassan a Vista 64. Legalábbis a korábbi Nlite-hoz viszonyítok, de igaz ami igaz, amaz tokkal-vonóval kb 700 mega volt, ez meg 3,4 Giga... (nekem gyanús, hogy külön-külön benne van a csomagban paralel, az összes verzió, aminek a telepítését felkínálja, Home, Ultimate stb stb), ha így van, ehhez is gratula billgecc..
Egy valamit még nem is írtam.
A Windows 95 óta a telepítők észlelték, ha megszakadt telepítés volt és újraindítás után a felmásolt fájlokból újrakezdték a telepítést, azaz nem kellett teljesen elölről kezdeni, bebootolni stb
A Vista ebben is "fejlődött": elszállt telepítésnél újraindulsz, majd kedvesen közli, "megszakadt telepítés, nem tudja folytatni, legyek szíves TELJESEN elölről kezdeni... Ügyesen ezt is sikerült downgrade-elni... Ismét gratula bilgecc (nem mondtátok meg helyette kit kell szidni, így maradok nála...)
A következő bootolásom kritikus lesz, mert átállítottam a registry-ben az "Msahci"-key-t.... ;)
Az immár 6 gigás windows old mappáktól megint elragadva a jogosultságokat sikeresen megszabadultam....
UAC-ot letiltottam.
És most jön a lényeg srácok..!! TÁDÁMMMMM
Teljesült a vágyam..
4 gigát ír ki.. -
#35841 Sziasztok lett 1 hatalmas problemám Naszóval letöltöttem a cpu control nevü progit(a tetü gta4miatt)és lehet valamit elnyomtam vagy nemtom mert mostantol csak 1 magot használ a vista(tuti hülyén irom de remélem ti azért megértitek) A 3dmarkba kb 3000pontal kapok kevesebbet +a gta4 benchmarkba is a proci kihasználtságom kb 50%eddig 96 volt ott is kb 20 fpsel kapok kevesebbet Szóval jóvolna ha valaki tudna valami ötletet hogy most mivan vagy hogy tudnám visszaállitani az eredeti állapotot? előre is köszi -
#35840 Nem tudom mire gondolt.
Én arra gondolok, hogy BIOS-ban tiltani?!
(talán, de csak talán :)
Mert Én is szoktam ilyet :D