40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • [HUN]FaTaL
    1 nekem se ment fel.
  • Dzsini
    azon a gépen ami neked van nem fog feltűnni, hogy 1-2 helyen picit lassabb lehet. Viszont ki tudod majd használni a DirectX 10es dolgokat, ráadásul a Phenomod sok magját is okosabban kezeli, mint az XP.
  • geri777
    AHa

de akkor nem rosszabb a vista ha lassabbak a játékok ?
  • Narxis
    Egy kicsit nagyobb a gépigényük, ha pl. írják, hogy 1GB RAM kell a játékhoz minimum akkor ez Vistan 1,5-re módosul, de ezt oda szokták írni már. Home Premium elég neked szerintem. Ultimate nem jobb, nagyobb, több folyamatot futtat, ezáltal több erőforrást igényel, nem véletlen nem elég neki 20GB a merevlemezen, 40 kell neki.
  • [HUN]FaTaL
    Nagy nehezen leszenvedte a frissítéseket már telepít. :D

#35914: Valamivel lassabban de mennek a játékok. Ultimate nem jobb, minden szar benne van amit nem használsz, teljesen felesleges.
  • geri777
    Aha azt hogy megye a játék azért kérdeztme mert azt monták ha vistám van megnökedik a gépignye is a játéknak vagy ez nem igy van ?

A Vista ultimate nem jobb ?? vagy akkor maradjak a home premiumnal vagy a Business ?
  • Narxis
    Nekem 56Mb-ot szedett le, valamelyik Biztonsági frissítés a Win Vista rendszerhez viszont nem ment fel, ismeretlen hibát írt ki, aztán másodjára el kezdte tölteni, 65%-nál pöcsölt 10percet aztán feltelepítette kb 2sec alatt, pedig volt internet rendesen és az én rendszerem nincs tweakelve. :p
  • [HUN]FaTaL
    Minden új játék megy vistan (nekem még a régiek is mentek), Business vagy Home Premium.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor használj bazmeg win98at vagy a csoda milleniumot ne itt rinyálj. Mellesleg a sajtótájékoztatón a 98 omlott össze nem az XP, ennyit a csodás dos alapú rendszereidről. Nem, nem normális dolog hogy össze-vissza tweakeled meg barmolod a rendszert és aztán rinyálsz itt mint egy fürdőskurva..
  • bon
    Minden friss játék megy Vistán. Én a Home Premium változatott ajánlom.
  • geri777
    és melyik vistát melyik verzioját ?

És pl NFS Undercover meg a Gta 4 sztetek vistán is müködne ?
  • Dzsini
    ja, egy 1GB ramos, 1,5GHz-es Celeron M procis, akkor 2 éves laptopon (ahol a vinyó NAGYON lassú) kb 40 perc volt letöltés után az SP1 telepítése, 1 (egy, uno, one) újraindítással... igaz, én nem szivattam agyon a rendszert, hanem hagytam, hogy működjön úgy, ahogy kitalálták. biztos bennem van a hiba, hogy én 2 hetente látom 1x az UAC-t, nem láttam még lefagyni egyszer sem, működik minden speciális gomb külön driver telepítés nélkül, ugyanolyan gyors és kb. 30 perccel többet megy akkumulátorról a gép, mint előtte XP-vel. biztos bennem van a hiba, és a Vistában, hogy szemét módon szivat és hibátlanul működik több, mint 2 éve.
  • bon
    SP1 telepítés normál esetben (elég sokat raktam már fel) max 1 óra, a 3x újraindulás viszont reális. Nem tudom amúgy mit zavar a 3x újraindulást, mást úgy se tudsz csinálni a rendszerrel csak nézheted, mert bejelentkezésre nincs mód. Engem 1 helyen zavarnak az újraindulások szerver esetében, máshol nem.
  • Dzsini
    megkötözöd, levágod az ujjait, csodálkozol, hogy nem tudja bekötni a cipőjét és ezért ő a hibás?
    teljesen logikus gondolatmenet.
  • tengerilo
    ...ja persze, persze és normális, az is hogy megszakadt telpítésnél nincs újrainduló telepítés, hanem nekem kell megint nulláról kezdenem, normális hogy egy sp telepítés 2 óra és 3x boot-ol újra, és hadd ne soroljam azt a sok "normális" dolgot amivel kb az NT megjelenése óta szerencsétlenkedik a winfos..

Megismétlem: ezt a primitív hibát simán tolerálnia kéne, ez lenne a minimum, de képtelen rá és mint egy sufni-szoftver összeszarja magát.

Ez a világ vezető szoftvere?

Hát igen ilyen is a világ: 90% nyomorog...
    Amint fent, úgy lent. Szép anaógia, a winfos felhasználóinak 90%-a meg szopik... (még ha nem is veszi észre)

Az a baj, hogy sokat akar a szarka, immár másfél évtizede. A Microsoft, Dos alapú oprendszerek készítésében volt király, ahhoz ért. Az NT kernellel való görcsölésük világ szégyene. Azóta sem bírnak megbírkozni ezzel a kóddal és toldják foltozzák nyomorúságosan...
    Nem véletlen és nagyon jól illusztrálja az egész winfos szégyensorozatot, hogy az XP az első bemutató sajtótájékoztatón lefagyott...

Faszom használja az idióta rendszervisszaállítást, inkább újratelepítem a picsába... le is töröltem már XP-ből az egészet, hogy rohadna meg.
    Ebből össze fog állni egy cikk érzem, és meg fog jeleni USA-ban is, úgy hogy a billgeciékhez is eljut garantálom...
  • JSbyMSI8800
    Nagyon jó gép, csak ahelyett a kártya helyett amint van rá lehetőséged szerezz egy jobbat mert ha újabb meg "nagyobb" játékkal szeretnél játszani akkor az a kártya nem igazán lesz javadra amúgy meg az előttem szólóhoz csatlakozom jó lesz az a vista 32-bit...
  • Dzsini
    abból is a Home Premium változat bőven elegendő (vagy ha MSDNAA-s vagy akkor a Business)
  • bon
    WindowsUpdate.log nem ír semmit?
  • [HUN]FaTaL
    vista 32bit
  • geri777
    Hellosztok az lenne a kérdésem hogy szerintetek erre a gépre milyen op. rendszert rakjak

Alaplap :Gigabyte GA-MA770-DS3
    Proci: AMD Phenom 9550 X4 dobozos
    RAm 2*1 gb
    Videokari: Ati radeon 2600 XT

és játékra szeretném szerintetek ?
  • [HUN]FaTaL
    87%on megállt a letöltés és nem csinált semmit, mi a bánat ez?:/ Már rebootoltam, a 87megából lett 69 és 91%on állt most meg:D
  • [HUN]FaTaL
    Normális igen hogy a megint széjjeltweakelt fos rendszered összeomlott.
  • bon
    WSUS-ban letöltésre 350mb-ot jelöltem ki. :)
  • bon
    Miért nem sp1-est Vista-t raktál fel? Amúgy miért probléma, hogy pont a végén pusztult meg? Ha éppen a végén jutott arra a részre amit nem sikerült megcsinálni (és valóban van rá esély, hogy a te hibád miatt).
    Érdemes megpróbálni csökkentet módban egy rendszer visszaállítást, vagy a telepítő lemez helyreállító funkciójáva megpróbálni kijavítani a hibákat.
  • lck
    "Az okát sejtem. Elfelejtettem visszsadni az engedélyeket a registry local machine és current user - software-microsoft-windows-current verison-run bejegyzésekre."

Térjél már át a modellvasút építésre - LÉCCI !!!!
  • tengerilo
    Nahh összeomlott a Vista.

Persze ez nyilván megint az én hibám... Minden júzer hiba, soha semmi a kretén billgenyó és bandájáé...

Ráküldtem az SP1-et.
    "szépen" végig is futott az első process csupán 1 órát kb (pedig annyiranagyon nem mondanám hogy lassú a gépem)...
    Újraindult 20 perc...
    újraindult 20 perc...
    újraindult 20 perc...
    majd ezen harmadik újraindulás és 20 perc után közölte, hogy szervízcsomag telepítés sikertelen viszacsinálja az egészet és újrapróbálja.

Újraindult 20 perc...
    újraindult 20 perc...
    majd közölte hogy az újrapróbálás sem sikerült, ezért visszacsinálja.

Újraindult 20 perc...
    újraindult 20 perc...
    újraindult 20 perc - közben számolgatta, hogy hány %-ot tart a visszaállítás...
    és azóta is újraindul 20 perc...
    újraindul 20 perc...
    újraindul 20 perc...

NEM LEHET A TOBÁBBIAKBAN AZ OPERÁCIÓS RENDSZERHEZ FÉRNI.

Az okát sejtem. Elfelejtettem visszsadni az engedélyeket a registry local machine és current user - software-microsoft-windows-current verison-run bejegyzésekre.
    Nyilván ezt nehezményezi, hogy az erőszakos hülyeségeit nem tudja beírogatni oda...

Namármost, oké hibáztam, elfelejtettem visszaállítani. Amit mellesleg a Windows idegtépő, szükségtelen baromságai miatt voltam kénytelen letiltani.

De könyörgöm az normális és helyes hogy erre így reagál?
    Még ha minden rendben ment volna, akkor is őszítő egy normál szervízcsomag telepítés is. Semmi jogos, elfogadható magyarázat nincs arra, hogy 3x kell újrabootolni és a visszaállításnál is ugyanennyiszer
    Továbbá az pedig gyalázatos, hogy a (fölöslegesen és értelmetlenül több órás) procedúra legvégén vesz észre egy hibát, amit az elején kellene, hiszen bezzeg hatvanhétmillió funkció, hatszázezerféle (átlag felhasználónak szükségtelen) szogáltatás, hívás, csekkolás anyámbaszása történik meg (azért is ilyen lassú nyilván) de ezt a triviális dolgot, hogy nem tud a kedvenc, reszketve őrzött regisztri területére (amit imád a felhasználó tudta nélkül írogatni) becsempészni semmilyen bejegyzést, a legvégén veszi észre és képtelen lekezelni, olyannyira, hogy összeomlik a rendszer és nem marad más, mint ismét a több órás újrainstall???
    Ezt nevezi bárki operációs renszernek és a gyártóját szoftverfejlesztőknek? Én inkább dilettáns, idióták szánalmas csőcselékének... (azon kívül hogy undorító maffia)
  • [HUN]FaTaL
    74MB frissítés a mai adag az office2007hez és a vistahoz, omg :)
  • fehéry
    Szasztok,gyerekek!
    Tud segiteni vki, elszállt az msiexec és nem tudok semmit telepiteni.
    Legális vista ultim. 32 bit.
    Elöre is nagyszépkösz.
    Szikla
  • bon
    Talán ez kell neked: link
  • grebber
    Már összehoztam valahogy összevissza állítottam mindent!
  • [HUN]FaTaL
    UAC kikapcs, vagy regeditnek parancsikon, jobb gomb->futtatás rendszergazdaként
  • grebber
    Továbbra is ez a regedites problémám van :(
    Hogy tudom magam rendszergazdává tenni hogy mindenhez hozzá tudjak férni?
  • KranaZoli #35887
    Próbáld meg kóla és pizza mellett.
    Nekem ez szokott bejönni
  • tengerilo
    Egyébként azért erőltetem a Vistát, mert szeretnék minden szunnyadó kapacitást kiaknázni a gépemből...
    (hiszen az XP is egy nagy gány, sok szempontból, a mikrofos hagyományait ápolva..nemde?)

Ez megérthető nem?
  • tengerilo
    yoovanna kedvesek vagytok, érzem a megértést és törődést már +int.... Lenyugodott érzékeny lekem. Amúgy is bennem volt majd egy üveg Cabernet Savignon este...
  • El Protector
    Nem néztem ki belőled, hogy nem ismered, segíteni próbáltam, nem szoktam minősíteni senkit sem, főleg nem olyan témában, amiben én járatlan vagyok, szal peace :)
  • El Protector
    Gigabyte P35-DS3R alaplapom van, 17 rugó volt fél éve, proci E6750, 4 giga ram, 9600 GT, ez sem egy csúcsgép, főleg az alaplap nem az, szal én sem költöttem rá milliókat :)
  • KranaZoli #35882
    Ja, és prószáld felnyomni azt a redves SP1-et!!!
  • KranaZoli #35881
    Én meg azt mondom ne adja fel!
    Legyen férfi!

De a desktop.ini-t 1xűen töröld, Tengeriló :)
    Én pl. semmit nem pakolok az asztalra. Sidebar -> App Launch v3 gadget, aztán jólvan
  • Narxis
    Én már rég hagytam volna a picsába. Használj XP-t vagy valami j kis Linux disztribet, Fedorat vagy Ubuntut.