40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • KranaZoli #35959
    Én(!) azt mondom, hogy IGEN!
    Ha jól tudom, akkor ez a Windows Search csak a keresésnél gyorsít. Amennyit pl. használom a keresést a gépemen, annak mértéke a nullához konvergál :)

Ha Windows Search-nek van egyéb funkciója is, akkor ennél tovább tudatlan vagyok...

Én ezt az 1 szolgáltatást lövöm le.
    De ezt rögtön, ahogyan felment a Vista :)

Még ha vmit gyorsít is, Engem akkor is idegesített a HDD állandó "reszelése"... Ill. amit még kilövök, mert van még 1 :) az a Windows Defrag beütemezett task-ja.

Jobb klikk a merevlemezen -> és ahol a régi defrag ott van egy pipa, hogy ütemezve van.

A lacy.hu-n vannak tippek, amikhez még magyarázat is van.
    De Nekem olyan eget rengetően nem segítettek.
    (csak a hardver update :)
  • [HUN]FaTaL
    Na felment az update ami tegnap nem volt hajlandó. Gondolom túlterhelt volt a szerver.
  • EK1TEP
    Gyorsíthatok azzal a Vista-n ha kikapcsolom a lemez indexelést?
    Esetleg 1-2 tipp hogy mi az amivel ki-be kapcsolással gyorsíthatok a rendszeren?
  • szabicsekk
    Helló
    A segítségeteket szeretném kérni abban h szükségem, van a Vistámra sp1
    Ha rámegyek h Windows update, akkor elkezdi tölteni és 19%-nál kilép
    Ha pedig letöltöm, valahonnan akkor elkezdi telepíteni végig is megy, de a végén az írja ki h belső hiba.
    Előre is köszönöm a segítségeteket
  • Narxis
    Nem, x86-ot keress.
  • bon
    Ezt most komolyan kérded??? Ott van a nevében, hogy x64.
  • geri777
    Hellosztok

ez a verzio 32 bites ?
    Microsoft Windows Vista SP1 x64

Válaszotokat előre köszönöm
  • tengerilo
    Túlhajtani a vasat, a jelek szerint bajos lesz ezen...

Igazából csak játékra akarnám használni amúgy.

Ez a kiherélési mániám régi reflex, hiszen tapasztalat, hogy eddig minden winfost, ha lebutítottam, azzal processzoridőt, memóriát és ebből következően teljesítményt, fps-t nyertem, nem keveset...
    (játék profilban XP-n nálam 3-4 szolgáltatás fut, autostartokban semmi - esetleg a VGA tuningoló progi, minden hálózati funkció tiltva-törölve, maga a csatoló is)

Szöveget szerkesztgeni, netezgetni marad a bejáratott XP szerintem még egy jó ideig.

Amúgy a pizza ok, de nem kóla, hanem sör...
  • Dzsini
    nálam a lassú vinyónál elég áldásos a Search :)
  • KranaZoli #35950
    Így van Tengeriló!

Szerintem is. Öröm itt mindenkinek, hogy van 1 Vista 64 bites-ed SP1-el :)
    A kiherélésnek nem sok értelmét látom. Ha annyira tuningot akarsz, akkor húzd a vasat ne a Vista-ból vegyél el.
    Max. Windows Search ;)
  • simonl #35949
    Köszönöm, megprószálom:)
  • bon
    A laptop semmi extra, egy HP compaq 6720s, core2 1,6ghz, 3gb ram, 160gb winyo, wifi stb. anyámnak lesz, meg kicsit nekem is ha 1 gép nem elég. Telepíteni meg pl: nero, office 2007, total comamnder, symantec Endpoint, meg néhány apróság + frissítések a rendszerhez. Ja meg alapból töröltem rakat felesleges dolgot (számomra felesleges) az előtelepített rendszerből.
    Munkahelyemen meg vegyesen vannak az oprendszerek. Oktatásban a termi gépek egységesen XP office 2003-al, az iródákban, szertárokban többségben vannak a Vista-k office 2003-al esetleg office 2007-el. Akad még néhány win2000-es régi gép is (kb 10db). Csak a teljesítmény miatt vannak rajtuk win2000.
  • Dzsini
    Idáig jól hangzik most a Vista telepítés, remélem most már nem lesz vele gondod... és gondold meg a kiherélgetést, szerintem nem azon a pár mega ram-on múlik a boldogságod, meg azon az 1-2 másodpercen amivel gyorsabban bootol :) hidd el, hogy ha beüzemelted és feltelepítetted rá a dolgaidat, akkor már észre sem venni, hogy milyen dolgok futnak, mert utánaáll a géphasználati szokásaidnak (nem árulom el melyik service-ek ezek ;) ). Valamint gondolom a géphasználat nálad nem azt jelenti, hogy process explorereket nézel, hogy melyik service meg folyamat fut és foglal le 1 magon 1-2% teljesítményt, hanem kihasználod a gép teljesítményét, amin viszont nem fogod észre venni, hogy nem 37 hanem 48 process fut.

(a laptop meg nem "designed for vista", mert mikor megvettem még csak Longhorn létezett, oprendszer nélkül vettem, és először XP, aztán Vista lett rajta - a hivatalos weboldalon pedig nincs is hozzá Vistás driverkészlet (szerencsére nem is kell)) :)
  • lck
    A letöltött vista elvileg jó sok rar fájlból áll. Ezt kicsomagolva 1 db nagy iso-kiterjesztésű fájlt kapsz. Meg esetleg mellett 1-2 kis fájlt, de ezekkel nem kell foglalkozni. Telepítési leírás van bennük.
    A nagy lemezkép fájlt kell kiírnod. ( azt már nem szabad tovább kicsomagolni ) De nem úgy hogy simán rámásolod a dvd-re, hanem speciálisan lemezképfájl kiírással. Ez pl Neroban a : CD/DVD-író > CD-kép felírás... menüben van. Max. 4-szeres sebességgel írd.
  • simonl #35945
    Szép jó reggelt,

Letöltikéztem egy 64 -es Vistát, kérdésem: hogyan írjam ki DVD re, hogy a későbbiekben erről boot -on?
    Kicsomagolás után egy mappában az összetevőket vagy külön -külön minden összetevőt egymás után írjam adat DVD re?

Köszönöm a segítséget,
  • tengerilo
    Kösz a bíztatást és hogy legalább te nem hülyézel le (burkoltan sem).

Továbbrta is Vista 64-ről van szó. Felraktam újra amúgy, nem nyúltam semmihez, csak az UAC-ot tiltottam és fel is ment az SP1 szépen.
    De ha egyszer beáll és stabil lesz úgy kipicsázom, hogy csak úgy zuhog, csakazértis...

Nem kell nekem semmi okostojás, barmolt segédszoftver, azt majd hadd tudjam én, hogy hogy herélem ki, azaz hogy távolítom el a sok, átlag felhasználó számára teljesen fölösleges "szolgáltatását" és "funkcióját" ennek az ótvarnak.

Egyébként notebookokon jóhogy nincs gond a Vistával. Azzal szállítják, a Vistára design-olt notebbookokat, ami azt jelent hogy ezt a szopást, amit most én átélek, a gyár mérnökei csinálták végig és bekalibrálták a konfigurációt (billgecet anyázva végig szerintem) úgy, hogy billgenyzsák szara se szarja magát össze rajta... (bocs a vulgaritásért, de a winfos ezt hozza ki belőlem, pedig jólnevelt forma vagyok amúgy... )
  • Narxis
    Milyen laptop ha szabad tudni? És miért telepítesz rá, nem előtelepített rendszer? Nem sok ember engedheti meg a vituális gépet, ha nincs erős vas alatta. :p Hogy-hogy nem Vista van a munkahelyeden, ti is kivárjátok a 7-est?:D
  • bon
    Elég ritka a hiba, nagyon körültekintő vagyok a rendszereimmel (ma jött meg a laptopom :) Vista business-el, éppen azt telepítem). Kísérletezgetni ott vannak a Virtuális gépek. Mivel elég kevés telepítés zajlik a gépemen kisebb a hiba lehetőség is. Na meg nem vagyok híve semmilyen rendszer piszkáló progiknak.
    Egyébként A munkahelyemen pénteken volt egy csúnya szívásom xp és ie7 párossal, nem akart feltelepülni a frissen installált xp-re. Végül az ie7 logfájlból kiderült, hogy bizonyos regsztriy kulcsokhoz nem fér hozzá a telepítő, engedélyeztem kézzel a hozzáférést és máris felment. Na de míg eljutottam a megoldásig elég sok időbe tellett.
  • Narxis
    Nálad mindig minden tökéletes.. :p
  • KranaZoli #35940
    Tengeriló!

Te már semmivel sem tudsz meglepni ;)
    De nem vagy egy túl inaktív csávó, ezt semmi esetre sem lehetne mondani...

Mondjuk Én már elveszítettem a fonalat, hogy most éppen melyik Vista-t telepíted (és miért?!), de ha jól emléxem a 64 bites van fent és talán ahhoz próbáltad az SP1-et?!?!

Azzal, hogy "hibáztál" és ezt be is ismered semmi probléma, sőt! De FUCK, hányszor mondjam még el, hogy légy már férfi és ne add fel!!! Attól mert nem sikerült elsőre, ne írj egy eposzt. Próbáld még többször és többször.

De legalább 1x próbáld meg, hogy pl. felteszed a Vista 64 bites-t, vhogyan próbáld megállni, hogy nem írod be, hogy regedit, hanem rögtön felrakod az SP1-et.

ÉS! Ha, mondjuk, tfh(!) felmenne, akkor is előbb mondjuk vesézd ki a Felügyeleti Eszközök által nyújtott lehetőségeket. Aztán ha az már OK és ha bele döglesz is, de Te Tweak-elni akarsz (1ÉBKÉNT MIÉRT?!) akkor pl használd ezeket: TweakVI, Vista Smoker, MzVista. Csak talán, de csak talán, a Vista-hoz jobban értő emberkék alkották meg ;)

Persze a saját OS-eddel azt csinálsz amit akarsz. Akár 3 naponta reinstall....

Na, de azért ne add fel!!!

------------------------------------

Én már játék célzattal kapcsolatban is azt mondom, hogy Vista. Szerintem az összes alkalmazás és játék már sokkal inkább optimalizált Vista-ra, mint XP-re.
    Én pl. szoktam nézni You Tube-on videókat, amiket a játék fejlesztő team-ekkel készítenek. Kevés gépén látok XP-t!
  • geri777
    Aha kösszönöm szépen a segítségeket remélem télleg jol járok a vistával
  • [HUN]FaTaL
    Nekem valami ie7 biztonsági szar nem ment fel. Nem használok IE7et de a fél rendszer arra épül ezért jó lenne ha feltelepülne.
  • [HUN]FaTaL
    Ittvan a gépemen a business, fentvan a movie maker :)
  • Dzsini
    *szerk: Movie Maker HD :)
  • bon
    Nekem mindegyik felment.
  • Dzsini
    Akkor Home Premium, abban van a Media Center meg a Movie Maker - Businessben nincs.
    Változatok
  • [HUN]FaTaL
    Fotó retusálást gondolom nem painttel gondoltad (mindegyikben benne van), de a movie maker még a businessben is benne van, persze érdemesebb valami komolyabb progival azt is. Csak a hozzáadott szoftverekben, és a kezelt memória mennyiségben (64bit esetén) térnek el a verziók.

32biten mindegyik oprendszer 4gb memóriát kezel, 64biten 16-128 között mozog az érték, ha jól emlékszem.
  • Dzsini
    tudom, onnan van a Business verzióm - Backup nem világvége, ha nincs - van rá alternatíva még ingyenes is, Remote Desktopot otthoni játékos user nem fog használni. A Media Center jól jön, ha van tévékártya a gépben (vagy lesz), a Movie Maker meg ugyanúgy nem tragédia, ha nincs.
    Persze, ha MSDNAA-s, akkor Business változat (az jár), de ahogy nézem virágbolti változat lesz, abból viszont akkor a Home Premium elég.
  • geri777
    meg szeretnék Video szerkesztés
    meg foto retusálásal is foglalkozni

arra is jo a home premium ?
  • Narxis
    Ok, akkor Home Premium mert az otthoni használatra van tervezve és optimalizálva. :D
  • Narxis
    Nekem is ez volt, letöltésnél akadt meg aztán másodjára lejött. Mondjuk lehet mindenki most szedi és túlterheltek a szerverek.
  • Dzsini
    Home Premium tényleg bőven elég otthoni használatra (elsősorban játékra meg netezésre), semmi nincs a Business vagy Ultimate változatokban amit te használnál, és csak több helyet foglal.
  • [HUN]FaTaL
    Ha MSDNAA-s vagy egyetemre jár és a tisztaszoftver.hu-n keresztül be tudja szerezni akkor Business. Mellesleg az üzleti cuccok szerintem sokkal értelmesebbek (pl. backup, távoli asztal kiszolgáló) mint az otthoni baromságok (media center)
  • Narxis
    :DDD
  • [HUN]FaTaL
    Akkor se megy, nem bírja leszedni. Majd valamikor máskor :)
  • geri777
    A pénz nem számít :X akkor ki melyikre dönt ha lehet érveljetek is :)
  • Dzsini
    a Home Premium jóval olcsóbb, elég az otthonra.
    [naiv]
  • Narxis
    :DDD

Business lesz az. Amúsz szerintem Home Premium de te döntesz.
  • geri777
    köszönöm szépen és akkor a következő nagy kérdés melyik verzioját home prem. bassine ?
  • Narxis
    Próbáld újra.