40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • tengerilo
    Szarakodó régebbi (nem Vista ready) notebook-okra. Xp-t ajánlok, de nagyon.

Mint látható, Vista összefossa magát wifi-től, hang-driverektől, Agp drivertől és had ne soroljam...
    Pont most voltam egy helyen, ahol Xp-ről átállás Vista-ra után (nem én csináltam nyugi) nemhogy nem ment a wifi (ez mindennapos), hanem egyszerűen TÖNKREMENT a wifi kártya vaze (utána már XP-vel sem működött más gépeben sem, sehogy)... - persze lehet véletlen egybeesés is nyilván, de én már ennyi Vista-anomália látta után nem vagyok róla +győződve...

Egyébként mindenki más átlag felhasználónak is szinte minden esetben inkább az XP-t ajánlom, hacsak teheted inkább azt telepítsd! A Vista tragédia...

Hacsak nem vagy egy kicsit haladóbb júzer és kötélidegzetű, hogy bekonfiguráld magadnak tökéletesre ill. hacsak nem gyárilag telepített, gyári driver-ekkel szállított "Vistára dizájnolt" konfigról van szó...
  • TopGun
    Sziasztok!
    Nekem az a kerdesem, hogy azt hogy lehet megcsinalni, hogy az ikonok a talcan igy nezzenek ki mint ezen az oldalon vannak ill. hogy az egesz talca igy nezzen ki?
  • szabicsekk
    4375
  • bon
    Ez lenne az eseménynaplóban? Mi a száma az eseményazonosítónak?
  • szabicsekk
    Hiba alatt ezt írta: Windows szolgáltatáskezelőnek nem sikerült a(z) KB936330(Service Pack) csomag 936330-54_hu-hu_GDR frissítését Fájlok másolása folyamatban(Staging) állapotban állítani
  • Adi
    ok thx..
  • Narxis
    Van 32bites és 64 bites Vista, X86=32bit. A sima Vista az Vista, csak gondolom nem írták oda, hogy hány bites. :)
  • Adi
    Viszont lenne egy kérdésem:
    mi a különbség a sima vista és a vista x86 között?
  • AMD Norbee
    Sziasztok!

Egy kis help-et szeretnék kérni tőletek!
    Havernak fentvan egy Vista 64bit rendszer 1-2 hónapja kb, namármost egyik pillanatról a másikra üdvözlőképernyő után nem tőlt be a explorer.exe, csak a hátteret látni semmi mást, nem tölti be se az ikonokat se a startmenüt. Úgy engedi hogyha a feladatkezelőben rákényszerítem az explorer.exe futtatást. Próbáltuk azt a megoldást hogy msconfig-ba kilőttünk minden progi automatikus indítását hátha vmelyik zavar be, de nem javult meg. A kérdésem pedig az hogy winreinstall nélkül meg lehet-e úszni a dolgot?
  • Narxis
    :DDDDDDDDDDD
  • Adi
    "Persze a chip készlet meg egyéb progikat dobálom fel az oldalra"
    oldalra= gépre
  • Adi
    Annyira láma dolog történt, h ezt még leírni is rossz!:D
    Laptop nem az enyém csak családon belüli.(mostoha anyámé:)
    Apám mutatja a laptopot, h rajta a vista bla..bla.. csak vannak driverek amik nincsenek fent. mondom ok.
    kezembe nyom egy lapot amire rá van írva, h XI3650 alá pedig a fujinak a honlapja és ott nyomjak support -ot és szedjem le a drivereket. Ok.. tettem már fel párszor rendszert a gépemre, gépekre.
    realtek drivere-t nem találom a support oldalon, akkor elkalandozok a realtek oldalára onnét sikerül leszednem.. és ügye láttom az alábbi problémákat. Persze a chip készlet meg egyéb progikat dobálom fel az oldalra.
    ...... de a rohadt wifi nem akar beindulni. Még a gyártoját se tudom, csak láttom, h 5100-as.. már kivagyok teljesen. beállítottam mindent a gépen, mert kábelesen végül bejött a net. Mondom a rohadt wifinek nem tom a tipusát és nem igaz, h nem írják. Esetleg különböző típusokkal szerelik.. utolsó reményem, h megnézzem a biosba bár semmit se remélve hátha írnak vmit róla. Erre bejön a bios ablak.. olvasom a modelszámot: PI3540
    Szólok faternak 6 óra szenvedés után.
    Én: Apu ez az XI3650 amit ide írtál az mi?
    Fater: az egy laptop amit mondtak, hogy nézzem meg és felírtam rá.
    Én: (vörös fej) BAZZ + én annak a drivereit szedtem le, mert azt mondtad, h innen szedjem le és itt a papír. Nem gondolod, h ha írsz egy típusszámot egy papírra egy azonos márkájú laptop tipusszámát akkor én azt fogom leszedni??
    Apu: nem!!....
    Persze a gép-re leszedtem a jó wifi drivert de nem indult el úgy se.. valószínű rendszer reinstall lesz, mert úgy össze lett kutyulva:)
    mi ez ha nem kib@szás!?:D
  • LeWyTy
  • bon
    Utóbbi 1 évben az összes megjelent játék. De még korábbiak is mennek.
  • LeWyTy
    Kaphatok egy legfrissebb listát a kompatibilis játékokról?
    Köszönöm.
  • LeWyTy
    kössz.
    Má megoldottam.
  • Adi
    igen! nem akarja úgyse
  • bon
    A kérdőjeles eszköz kézzel probáltad már telepíteni? Jobb egérogmb az eszközön tulajdonságok és az illesztőprogram füllön a frissítés, majd kézzel megadod a wifi driver könyvtárját.
  • Adi
    Sziasztok!
    Nekem is segítség kellene:
    van egy Fujitsu siemens xi 3650-es laptopom.
    Következő a gondom: feltelepítették rá a vista premiumot de az eszközelőbe egynél még mindig kérdő jel van: egyéb eszközök > hálózati vezérlőnél van a gond. Jah és Wifi sincs gondolom ez vezérelné de egyszerűen nincs. Letöltöttem a fujitsu honlapjáról a WLan driverét de így se jó. Chipsetet leszedtem meg a SATA vezérlőket is de azoktól se javult. JAh és Intel(R) 82567LF Gigabit Network Connection is leszedtem de ez se segített.
    Esetleg vmi megoldást nem tudnátok javasolni?
  • bfg900
    Szinten segitseget kerek toletek.
    oztak nekem egy hibasan mukodo laptopot, amire gyarilag telepitett vista van felteven.
    Egy honapja lejart a rarakott Norton Internet Security trial es felrakott ra a tulajdonosa egy nod32-t, meg egy avg nevu virusirtot (nem 1xre termeszetesen) es azota ha telepitve van anivirus software, akkor csatlakozik a gep az internetre, lehet oldalakat pingelni, de az msn nem csatlakozik es a bongeszes se megy.
    Ha uninstallalja ezeket, akkor siman mukodik a net.

Kiprobaltam a Kaspersky triallal es ugyanez volt. Feltelepive nem jonnek be az oldalak, uninstallava muxik.

Van tanacsotok a javitassal kapcsolatban?
  • bon
    Eseménynapló nem ír semmit? Mert az, hogy belső hiba van az nem sokat segít.
  • bazza
    Köszönöm szépen, működött! :)
  • szabicsekk
    Helló
    A segítségeteket szeretném kérni abban h szükségem, van a Vistámra sp1
    Ha rámegyek h Windows update, akkor elkezdi tölteni és 19%-nál kilép
    Ha pedig letöltöm, valahonnan akkor elkezdi telepíteni végig is megy, de a végén az írja ki h belső hiba.
    Előre is köszönöm a segítségeteket

üdv:szabi
  • kabel15
    Hello!

Chello netem van az asztali gépemen.
    Kaptam egy laptop ott és arra csak a VISTAT tudtam felrakni.
    Bedugtam a LAN kábelt a laptop ba de nincs net.
    Mit kell tennem hogy létrejöjjön a hálózat?
    Remélem tudtok segíteni.

Üdv:Kabel15
  • KranaZoli #35975
    Bocsi, gyors leszek, mert indulok haza melóból:

1.) Nézd meg ezt:
    http://www.askvg.com/

(angol, ez vanÖ

2.) Onnan ezt az oldalt ajánlom:
    http://www.askvg.com/yet-another-windows-7-theme-for-windows-vista/

http://www.askvg.com/how-to-install-and-use-3rd-party-themes-in-windows-vista/

http://www.askvg.com/how-to-apply-3rd-party-themes-in-windows-vista-and-server-2008-without-using-any-software/

Az utolsón írja le, hogyan kell 3rd party utility-k nélkül.
  • KranaZoli #35974
    Ezt Nekem írtad, amikor az volt a problémám, hogy az ESET BÉTA 4 állandóan azt írja ki, hogy nem fut :)
    Sajna nem tette rendbe :(

De az ESET4 azóta összejött, az megint más kérdés, hogy most csak a 3-as EAV van fent :D
  • lck
    Elvileg így lehet kiszedni:
    ( nekem már működött, de egyszer valaki azt írta hogy neki nem lett jó - azért próba szerencse )

Nyitsz egy parancssort, lehetőleg jobb egér futtatás adminisztrátorként opcióval. Aztán egyesével kiadod a parancsokat.

net stop winmgmt - Leállítja a winmgmnt szolgáltatást
    cd /d %windir%\system32\wbem - Belép a system32/wbem könyvtárba
    ren repository repository.old - Átnevezi az állományt
    net start winmgmt - Elindítja a szolgáltatást
  • LeWyTy
    Ittvan.
    De nekem nincs ilyesmi. Csak témaválasztás mint XP-n.
  • bazza
    Már több napja töröltem, azóta volt pár restart :D
    CCleanert már futtattam, semmi.
  • bazza
    Ilyet találtam regeditbe:

DriverDesc BitDefender Firewall NDIS Filter Miniport

lol...
  • KranaZoli #35969
    Pl.: Google

1.) Wise Registry Cleaner website
    2.) Aztán Download és felrak
    3.) Mindent kipipál és amiket talál, abból CSAK(!) a biztonságosan eltávolíthatóakat törölni.
    4.) Ha ugyanúgy marad a kaki, akkor
    5.) CCleaner-el is ue.
    6.) Ha még mindig kaki, akkor Én egyenlőre passz....

+1) DE! Remélem az uninstall után megvolt egy gép restart?!?!
  • KranaZoli #35968
    Egy részét IGEN
  • LeWyTy
    Ezt nekem írta/d?
  • bazza
    A gond az, hogy nincs a szolgáltatások közt. A Vista biztonsági központja viszont örömmel jelenti, hogy a BitDefender tűzfala műküdik :)
    Regeditben is rákerestem, és millió helyen bennvan. Hogy a kurkászoltjézusszakállba töröljem?
  • KranaZoli #35965
    Talán a Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Szolgáltatások között keresd meg. Szerintem szolgáltatásban futtatja a tűzfalát.

Ha így van, akkor először stop, aztán disable.

Aztán vmi registry tisztító sem ártana... Nekem még nem volt Bitdefender-m, érdekes lehet akkor az "uninstallja"...
  • KranaZoli #35964
    De azt mondja már meg leggyen szíves, hogyan sikerült Neked lementeni azt a shell.rar-t?!
    (Mert Nekem azt írja ki, hogy Access Denied ;)

De ha shell a neve, akkor ez a 3 fájlos dolog kell majd hozzá.
  • bazza
    Megint én vagyok!

Elkövettem egy nagy hibát: feltettem a BitDefendert. Összeakadt a NOD32-vel, le kellett törölnöm. Viszont a tűzfala még most is aktív!!! Hogy a rákba kapcsolhatom ki?
  • KranaZoli #35962
    Csak egy pillantást vetettem rá.
    Szerintem nézd meg a lacy.hu-n talán fent van, hogyan kell a Vista alá egyéb témákat feltenni. Ha ez egy ilyen móka, akkor asszem 3 állománnyal kell csinálni pár dolgot. Egyszer csináltam, már nem emléxem rá :(
    Azóta még nem kellett...

A fájlok neve mögött a kiterjesztés akkor lesz látható, ha a Vezérlőpult -> Mappák-ban kiveszed a pipát, hogy rejtse el ;)
  • LeWyTy
    Meg azt hogy lehet hogy mutassa a fájlok neve mögött hogy milyen kiterjesztésű?
  • LeWyTy
    Ezt hogytom megcsinálni hogy működjön-is?
    Plz help.
    Hozzátenném: Tegnap láttam először vistat.