40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • EK1TEP
    Mitől van az hogy nem jegyzi meg a windows a mappa nézet beállításait?
    Benyomom hogy minden mappára az aktuális nézet legyen alkalmazva és semmi!

+ felrakok valami programok és van úgy hogy nincs a Start/Minden programoknál mintha felse raktam volna!

pls help!
  • tengerilo
    Ne is álmodjatok arról, hogy fájl és mappamegosztás majd simán megy Vistán.

Az utoljára NT4-en és Windows 98-on működött normálisan..

• kabel15
    Odáig jutok el hogy csatlakozás elött kéri egy nevet + jelszavat.
    A gond csak az hogy nincs jelszó se név.
    A modemet felismeri de nem tudok mit kezdeni vele.
    Gépen úgy működik hogy bedugom a lan kábelt és van net.
    De a laptopomon semmi nem történik
  • Solt
    Akkor tedd vissza az XP-t! :)
  • zutyu
    Remek.Igazán 2 héttel ezelőtt még nem fososkodott.akkor még XP-m volt
  • bon
    Semelyiket, a tied a neve alapján nem intel hálókártya.
  • szala
    Nagyon köszi, müxik! :)
  • kabel15
    Kösz a választ!
    Tudom "A google az ember leg jobb barátja".
    De én már leszedtem 5féle drivert de egyikkel sem megy:(
    Fujitsu siemens amilo 5315 laptop om van és 32-es vista-m.
    Mit kéne leszednem hozzá hogy tudjak netezni?
    (Ez szörnyü hogy semmit nem adnak a laptop hoz)

Üdv:Kabel15
  • zutyu
    Hát ennek felettébb Örülök.Találtam egy ilyet:Ez lehetséges?

Most már csak tudnám melyiket vegyem le.
    Attansic L2 FAST Ethernet 10/100 Base-T Controller kártyám van
  • bon
    XP lan driver próbáld ki, hátha elfogadja.
  • bon
    Találkoztam már ilyen routerral ritka szar volt, ugyanezzel a problémával, feszt szakadt a net, sőt fagyot is a router. A tulajdonosa azóta se használja. Cseréld le egy linksys-re.
  • zutyu
    Hát Nekem se oldott meg a problémám 1 óra Netezés után ledob,ezután az istenért se akar újra felcsatlakozni csak újra indítással tudok vissza mászni a Netre.(a routert újra tettem és még is folytatja)
  • kabel15
    Hello!

Hogy lehet hálózati kapcsolatot teremteni?
    Kaptam egy laptop ot felraktam rá a VISTAT bedugtam a lan kábelt de nem csatlakozik fel.
    Amilo 3515 fujitsu siemens laptopom van de sehol sem találok hozzá LAN drivert.
    Aki tud tud segítni írjon PLZ.

Üdv:Kabel15
  • Borg
    A hálózatfelderítést is engedélyezni kell.
  • [HUN]FaTaL
    \\gépnév így csatlakozz, és a hálózati és megosztási központban engedélyezd a fájlmegosztást.
  • szala
    Sziasztok
    Óriási gondom volna. Van egy laptop és egy egy asztali gép, mindkettőn vista, az asztali kábellel, a laptop wlan on keresztül csatlakozik a lynksys wrt54g routerhez. Viszont hiába osztok meg mappákat mindgét épen, egyikröl sem látom a másikat. Azonos munkacsoport nevet adtam mindkettőnek, beállítottam, hogy más felhasználó is módosíthasson meg ilyesmi, de még a teljes hálozatnál sem látszik a másik gép :( Mit rontok el, vagy mi ennek apontos menete? Mindkét gépen Eset smart security van, lehet a tüzfal okozza ezt?
    Nagyon köszi előre is a segítséget
    üdv:szala
  • Gipsz75
    Szia!

Régen nekem is smc-m volt, hasonló problémával, de nálam még xp alatt is csinálta. Vettem egy Linksys -t és azóta nincs gond a nettel.

A tapasztalataim szerint a Linksys, D-link jó választás, az SMC és TP-Link meg a másik oldal :)
  • zutyu
    Esetleg UPNP az mi engedélyeznem kell?
  • zutyu
    Nincs Neki semmilyen az Én routerem típusa és széria számára....

Itt:
    http://www.smc.com/index.cfm?event=downloads.doSearchCriteria&localeCode=EN_HUN&knowsPartNumber=false&productCategory=1&modelNumber=927&partNumber=3658&downloadType=2&os=0
  • Narxis
    Nincs is olyan, megnézed milyen firmware van neked, megnézed a gyártó honlapján, hogy melyik a legújabb és frissíted ha kell. Nincs külön Vista meg ilyenek.
  • zutyu
    probáltam,de nincs vistás firmware.Azt hiszem délután resetelek.
  • Narxis
    Frissíts firmware-t. Ha akkor se megy, reseteld, de akkor mindent újra be kell állítanod.
  • zutyu
    SMC7004VBR szerinted egy reset a routerben nem megoldás?Még nem probáltam
  • Narxis
    Milyen router? Mert nekem sokat nem kellett babrálnom az enyémmel, d-link dir 615.

Amúgy nekem anno így jelezte a router, hogy halálán van.
  • zutyu
    Sziasztok.
    Vettem egy új gépet amin Vista van,sajnos egyenlőre nem tudom legyalulni, a garancia miatt(vista Home Premium).Router mögül netezek,a másik gép XP-s,digink van és a régi XP-s gépemnél,nem volt gond.De amióta ez van menet közben ledobál a netről és nem enged vissza(mindkét gépnél),csak újra indítás,vagy router kikapcsolás a megoldás.Hol kéne állítanom?A Vistában a routeren?
  • tengerilo
    1. Vista telepítő lemez kettétör
    2. format c:

• eddie
    Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni nekem?
    Olyan problémám van, hogy vistán állandóan megszakad az internet ha töltök le.A gépemen van xp is.Ott nem csinálja ezt, illetve ha meg is szakad újra csatlakozik.
    Vistán nem csatlakozik újra, hiába van beállítva hogy csatlakozzon.
    Előre is köszönöm a segítséget.
  • KranaZoli #36012
    Sziasztok!

Még a nincs a gépemre Office telepítve. Mert nem is akartam....
    De kellett volna egy Word fájl elolvasásához, hát gondoltam Én most nem fogok ezért Office 2003, 2007-t feltenni.

Feltettem a Word Viewer-t. Az tökkéletes lesz Nekem :)
    Az is, és az is volt, de ma frissítéseket talált hozzá.

Letölteném. (már lejön :) - csak nem tudja installálni :(

A 80070643 jelű Windows Update-hiba

Ha Windows Update-hiba 80070643 üzenetet kap a Microsoft Office 2003 frissítéseinek telepítése közben, újra kell indítania az Office forrásprogramot (OSE). Ha a szolgáltatás alapértelmezett kézi beállításra van beállítva, a Windows Update automatikusan el tudja indítani a szolgáltatást az Office-termékek frissítéseinek telepítéséhez. Amennyiben a szolgáltatás le van tiltva, újra kell indítania és újra kell próbálnia az Office-termékek legfrissebb frissítéseinek telepítését.

Az Office forrásprogram (OSE) szolgáltatás újraindítása
    A műveletek végrehajtásához rendszergazdaként kell bejelentkeznie.

Kattintson ide a Felügyeleti eszközök megnyitásához.

Kattintson duplán a Szolgáltatások parancsra. Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet.

Ha az Office forrásprogram szolgáltatás le van tiltva, kattintson rá duplán a tulajdonságainak megnyitásához.

Kattintson az Indítás típusa listára, kattintson az Automatikus (Késleltetett indítás) elemre, majd kattintson az Alkalmazás gombra.

A Szolgáltatás állapota területen kattintson az Indítás gombra.

Amennyiben a probléma a fenti lépések végrehajtása után is fennáll, tekintse meg a következő Tudásbázis cikket a Microsoft Súgó és támogatás webhelyen, vagy látogassa meg a Windows Update támogatási webhelyét támogatás e‑mail üzenetben történő kéréséhez.

Súgó és támogatás keresőszavak: WindowsUpdate_80070643

Régebben Office 2003 volt a gépemen, 2007 is van, azzal nem volt gond :(
    De baromira nem kell Nekem egy Office. Ez a viewer teljesen jó "lenne" :)

Vkinek 5lete, hogy miért nem akar települni?!
    Administrator fiókkal használom a Vista-t.
    (Nem rendszergazda a user-em, hanem a beépített Administrator fiókot használom!)

Szolgáltatást már állítottam mindenre, de csaknem akar installálódni egyik frissítés sem a 7 közül.

Köszi!
  • bon
    Természetesen nem, külön van 64bit-es sp1 telepítő.
  • lck
    IGEN !
    A kérdés elég hülye.
    NEM.
  • simonl #36009
    Sziasztok,

Gyors kérdés: Vista 64 hez is lehet a 32 -es SP1 -et telepíteni???

Köszi és bocs ha hülyeséget kérdeztem
  • [HUN]FaTaL
    Semmi baja a vistaval csak össze-vissza tweakeled, és fosatod vele a rendszert. SP2 még csak beta, áprilisban jön a végleges.
  • [HUN]FaTaL
    Az már elég nagy pirospont a vistanak ha te azt mondod hogy jó rendszer :D

Egyébként szerintem semmi probléma nincsen vele, nekem pl. sokkal stabilabb mint az XP.
  • [HUN]FaTaL
    Ez egy baromság, gond nélkül megy egy ASUS M6xxx-en több éve ismerősnek (egy kanyi drivert nem kellett feltennie).
  • Dzsini
    erről beszéltem én is, hogy nálam is gond nélkül működik - még drivert se kellett hozzá vadászni (wifihez sem).
  • Borg
    Eternity pack Vistát használja valaki?
  • bon
    Nem adták ki az SP2, majd jövőre.
  • bon
    Én telepítettem már régebbi nem Vista-hoz tervezett laptopra Vista Enterprise változatott és jelentem köszöni szépen jól van a gép.
  • tengerilo
    Az XP is ilyen volt az első években. Előbb-utóbb ki fog forrni a Vista is persze (már kezdeget), nyilván sok hasznos és fejlettebb eleme van és már kiadták az SP2-őt is asszem..nem?

Mire a winfos 7 megjelenik, a visnya is tűrhető (még akár esetenként egész jó) renccer lessz, de akkor meg majd kezdjük a szívást évekig a 7-essel....
  • Narxis
    Ma nekem is megroggyant a Vista, bekapcsoltam laptopot és nem volt egér, na mondom újraindítom és az istenért se akart újraindulni, nagy nehezen elment Kijelentkezésig... és ott állt 1 órát, fogtam egy tollat és benyomtam alul a laptopon a reset gombot. Azóta mondjuk jól működik, kopp-kopp... :D Eseménynapló nem ír semmit.

De ettől függetlenül szerintem nem rossz rendszer ha normális drivereket írnak hozzá és hivatalos, frissített verziód van. Pedig ebben a topikban szerintem én vagyok a legkritikusabb a Vistaval szemben.