METALLICA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"The dreams in which I\'m dying are the best I\'ve ever had\"
Na most rájöttem hogy a saint anger (a szám) meg a frantik egész jó. Mármint a szám az szar ahoyg van, de a riffek benne! A franticbõl is össze lehetne fobni egy 2 perces iszonyatzúzós számot, ehelyett a studió gyönygyszemei csináltak velõle egy 7 perces förmedvényt. A saint angerbõl lhet akár 4 perces ó számot is csinálni 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
St.Anger: borítója semmitmondó, már-már tipikus.
Albumborítókhoz annyit szólnék hozzá hogy:
Kill'em All: "zenénkkel mindenkit agyonzúzúnk, olyan kemények vagyunk"
Ride the Lightning: "aki az elsõt túlélte azt a második sokkolni fogja"
AJFA: no comment, szerintem igényes, bár ezt hallgatom a legkevesebbet, bár a One az alap😊.
Black: darkos hangulat, pont mint amilyen az albumon lévõ számok(legalábbis nem vidám 😊)
Loadok borítói nekem bejönnek, S&M borítója is passzol az albumhoz, bár hogy James feje nincs rajta, hmm, ez talán azt sugallja hogy nem egy-ember-központú az együttes(?)
Bocs, hogy húztam az idõt, bye!
St.Anger:
Úgy gondolom az album borítójának általában szokott lenni valami "mondanivalója". Vagy sokkolni (megbotránkoztatni) akar, vagy összefüggés van a dalok szövegével, vagy .....!
Valóban ez a csuklón keresztbe kötött köteles kéz, amint lefelé csap...
Csak megideologizálni tudom a St.Anger kezét: ""Visszatértünk, újra "támadunk", ilyen az új stílusunk, akár tetszik, akár nem, ezek vagyunk"" és talán elõre látták, hogy a közönséget megosztják vele (a dalokról nem is beszélve). <bár ez a mentalitás nem lepne meg, ugyanis tényleg ilyenek = öntörvényûek>
Match: van "némi" önkritikám és meghallgatom mások véleményét és ha igazuk van, vagy olyat mondanak, ami más megvilágításba helyez bizonyos dolgokat, azon elgondolkodom és vagy módosítok vagy nem. Jelenleg még "függõ" a dolog...
A Gauss-görbés elemzésbe belegondoltam a csapat "népszerûségét", világon való (el)ismertségét is. Úgy vélem 86-ban - a Master idején - ez nem biztos, hogy elmondható volt!? Egyébként én is nagyon kedvelem az albumot, de a dallamosabb számok inkább közelebb állnak hozzám (lásd: Black). Idõnként azonban bedugom a pörgõs dalaikból válogatott cd-t és egy kis "hangerõ-tuning"-ot követõen "elûzöm a szomszédokat"!
Most, hogy szó esett a Master borítójáról, vettem a nagyítót és alaposabban szemügyre vettem. Valóban a bal oldalon - abszolút kiesik a látómezõbõl - van a katonasisak, de a legelsõ (középen lévõ) kereszten viszont ott lóg a dögcédulája is!!! Azt már észrevetted? És valóban, errõl a borítóról is lehet elmélkedni. Nekem úgy tûnik, mintha búzamezõn lennének a keresztek, a két "isteni kéz", akik a hidegháborús idõszakot figyelembe véve lehet az USA és a CCCP, olyan ártatlan emberek (ezért lehet a kereszt fehér színû) haláláért felelõsek, akiknek talán nem is kellett volna meghalniuk. A (búza)mezõ pedig: "porból lettünk, porrá leszünk".... A keresztek fölötti alkonyat (naplemente) szimbolizálhatja ennek a háborúnak a végét (feltéve, ha jó nyomon járok)!
Ez pont olyan elemzés, mint hogy neked a Master jobban tetszik, mint a Black. Az én laikus "elemzésem" persze lehet, hogy teljesen mellélõtt, de az is lehet, hogy totál bele trafált!?!?!?!?!?!?!? Ha gondolod itt a lehetõség, hogy kifejtsd a véleményedet és prezentáld a gondolataidat a borítóról!? Lecsapod a labdát????
Ismét sikerült "telepiszkítanom" a fél képernyõt!

Azért különbözik, csak az ötlet ugyan az 😊)) (talán rosszul sikerült másolat? 😊)
Amúgy szerintem a master a metalllica csúcsa, nem a black 😊 De ez egyéni vélemény 😊
Szerintem itt még nem említettem hogy mekkor szar az anger boritója! Az ég világon SEMMI ÉRTELME! jóóó, ebben is lehet keresni (elkeseredetten) valamit, de igazából nincs! Nézz a masterre: Olyan apró is részletek vannak rajta ami igazán elemezhetõvé teszi! (pl szembetûnõ hoyg minden keresztbõl egy fonál megy az égbe a 2 kézhez, de az egyik síron lévõ katonasisakot nem vettem észre (disposible heroes).
Végre megint élénkebb lett a fórum. Ütköznek a vélemények, nagyon helyes.
Match: a Jason-James párost néha össze szoktam keverni és nem azt a nevet írom, akire gondolok. Ez történt a nov. 5-ei hozzászolásomkor is, ezzel lezártnak tekintem ezt a témát!
Talán igazad lehet abban, hogy "az elkeseredt rajongók próbálnak valamit kihozni, hoyg miért szeressék az új albumot"!?!? Próbálok objektív maradni - már amennyire egy rajongó azt tud lenni - és "kívülrõl", függetlenként értékelni a dolgokat. Párszor már megfordult a fejemben, nem vagyok-e néha "elvakult" rajongó!???
A beharangozó infok alapján (ha jól emlékszem, kb egy éve már potyogtattak morzsákat a hangzásról, stb.) én sem erre számítottam, ahogy már korábban írtam (az elsõ hallgatás totál ledöbbentett). Ugye olyan hírek jöttek, hogy hasonlítani fog a "garázs-hangzáshoz", stb. és én is az elsõ 4 albumhoz hasonló anyagra számítottam. Ehhez képest az állam is leesett....
A csapat munkáit (lemezek) tökéletesen le lehet írni egy Gauss-görbével. A 90-es évek eleje volt a csúcs (Black album és a World Tour). Utána meg "punnyadás" a Load-okkal. A Garage is "csak" átiratok összessége, semmi új. Az S&M viszont nagyon jól szólt. Nekem nagyon bejött a komolyzenei háttér. Majd idén a Szent Düh. Az albumon lévõ kéz, tényleg "belecsapott" a lecsóba és meglehetõsen megosztott mindenkit (rajongókat, kritikusokat - bár õk egy külön barom banda -, laikusokat, stb.).
A zeneszerzés menetét nem ismerem ilyen mélyen, persze a jó ötleteket megvalósítják, de a fõ irányvonalat a Hetfield-Ulrich páros viszi.
Egyetérteni biztos nem fogunk a st.anger-en, de sok másban igazat adok neked.
Jó volt ez a kis "párbeszéd"!
Végül pedig, mivel szólás- és véleménynyílvánítási szabadság van, azt írunk, amit akarunk, és amit gondolunk.
Majd még jövök....
Lez Lee: Jason játszotta fel a saint angert???? ÉÉÉÉrdekes!
Jajj hogy cliff csak a lifve is to die írta...ez hülyeség...leül hetfield és megír mindent? A szólókat kirk írja mégsem írják oda mindenhez a nevét. Cliff hatása erõteljesen érezhetõ az AJFA-on, viszont nagyon érezni az elvesztését is. Hasonlítsd össze a black albumot és jsutice-t.... De ezt most ne annyira kötötten fogd már fel ahoyg írom....az hoyg ott van hoyg hetfield&ulrich az nem azt jelenti hogy leültek és megírtak egy számot. Azt a zenekar írta...Hetfield azt mondja hoyg ez a riff így lenne jó, ebbe beleszól kirk hoyg ennyit változtassunk, akor jason aszongya hoyg joh akkor a basszus meg leygen inkább így stb stb...
Nah hogy a zeneszerzéshez nem értesz az ok, ahoz én se nagyon. De a saint anger akkora AMATÕR munka hogy komolyan a legkezdõbb punkzenekar jobbakat ír a kukázott cuccokkal.
Ismétlem: A-M-A-T-Õ-R!
Annyival foglalnám össze, hoyg Ez Pénz!
Match: igaz, nem James játszotta a basszust, hanem Jason!
Burtonrõl meg annyit, hogy csak a "To Live Is To Die" címû dalt szerezte, a többit Hetfield. Az album dalszövegeinek a végén megtalálod!
Az MTV Awardról meg annyit, hogy a jelölés is egy rang. Persze nem mindig az nyer, aki megérdemli, néha elõfordul "politikai döntés" is. De isten igazából nem ezek a díjak a mérvadók, hanem a lemezeladás. A srácok már min. 60 millió eladott lemez fölött járnak!!!! Csak a "Black" album 12-szeres platina lemez (USA-ban 1 millió db-ot jelent) lett 2001-ben! És akkor még a többi sikeres lemezrõl még nem is beszéltünk....
Azoknak pedig, akik fikázzák a srácokat, azt tudom mondani, hogy:
1) Nagyon könnyû lehordani adott dolgot (nem tetszik, nem értik meg, vagy nem is akarják, stb.)!
2) Amikor a kezembe vettem az albumot és benyomtam a centerbe, én is elszörnyülködtem (mi a jó büdös .... ez)!
3) Aztán egyre többször hallgattam meg, a szövegeket próbáltam értelmezni, a mondanivalójának megfelelõ zenei hangzás pedig egész jó lett!
4) Ismerni kell a hátteret, milyen események voltak hatással az életükre, és mindjárt letisztul a kép!
5) Alább már írkáltam ilyenekrõl, ha érdekel olvasd el frissítésként, aztán hallgasd meg még 10-szer és utána mondj véleményt!
6) Én, mint "egyszerû polgár", a zeneszerzéshez nem igazán értek, azt hiszem nincs jogom bárki szellemi alkotását fikázni, maximum azt kinyilvánítani, hogy tetszik vagy nem és PONT.
Mára ennyi elég lesz az okfejtésbõl!

Szerintem régen a Metallica nagyon jó zenét játszott, jó technikás, fasza zenét. Black album nagyon jóra sikeredett, de ez az új album, ez valami förtelmes szerintem... idétlen punk zene lett 😞 komolyan igénytelen a hangzása 😞( demmi érzés nincs benne... ez már csak pop zene 😞(( nagyot csalódtam bennük sajnos.
Ott a szmájli...poénból kérdeztem. Te bíráltad élesen a lemez hangzást, most meg írtad, hogy a hozzáértõk legyintenek rá. Ezek szerint, mivel te legyintesz rá = hozzáértõ vagy ? 😊))
Nekem sem tetszik...akkor én is hozzáértõ vagyok ?
Régebben tényleg gitároztam, de már csak gitározgatok, otthon.
Mondjuk a múltkori borzalmas Metallicás MTV Icon után volt rá esély, hogy elhódítják az idei tinikedvenc státuszt, de aztán mégsem.
A Coldplay nevû förmedvény lett a legjobb zenekar, a rock kategóriát meg a The White Stripes (?) nyerte.
Winamp megnyit -> CTRL + L -> Beillesztés
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
Amúgy az engem mit érdekel hoyg mivel játszotta fel hames a basszust? Ott van rob, a azt mondják neki hogy játszd fel az albumot holnapra, akkor feljátsza...volt ilyesmi ozzyxnál is. Tényleg sokkal jobb lett volna mint ezek az 5éves szintû basszusok....élõben elég korrektül játsza el õket rob.
Hogy mióta ismerem a metallicát? Nah ezért mindig mindenki lehurrog...
Elsõ albumomn a Load volt (igen, a load), amit imádtam (persze elõtte is hallottam pár számukat de az más volt)....azután már jött a többi...kill em all, master, ride ésatöbbi ésatöbbi.
Azóta voltam hihetelen nagy metallica fan...most is nagyonnagy tiszteletbe tartom õket a munkásságukért, de ez a saint anger el lett baszva szerintem (hátha a következõ job lesz). Kb 5-6 év metallica fanatizmus után (annyira hoyg smemi más, csak metallica, és máig sem untam meg) kezdtem más irányokba terelõdni (éljen ozzy és a gets me through, és persze zakk). Most már úgy vagyok hogy általában nem halgatom õket, csak nagyon néha, de a régi munkáig nagyonjók! (profik).
Röviden az albumokról a véleményem:
Kill em all: kicsit "gyerekes" de ez adja meg a feelingjét.
Ride: Tökéletes átmenet a master és a kill között, mivel kezd felbukkanni a master durvasága, deb enne van az a "gyerekes" hûdegyorsakvagyunk érzés is.
Master: ÁLLLAT! Minden idõk legjobb albuma!
AJFA: nemtom, én ezt az albumot halgatom legkevesebbszer, pedig nagyon jó számok vannak rajta...még hallani benne cliff munkáit.
Black: erõs stílusbeli kiforrás...tehtá egy kicsit komolyodott a többihez képest.
Load: erõs stílusbeli váltás, de nagyon jó, igényes.
Reload: hát most nem szarozom le, szoktam halgatni bár kevesebbszer mint az AJFA-t.
Garage: Egyik legnagyobb ötletük!
S&M: Nah ezzel történelmet írtak!
Disappear: szeretem 😊
St anger: C E N S O R E D !
Mainruler és Match "kollégák" szinte "vérre menõ" szópárbajt vívtak a hangzással kapcsolatban. Én speciel abszolút nem vagyok otthon az ilyen torzítós, ProTool-os világban, de azt azért meghallom, ha valami qrva jól szól!
Az örökös téma a dob: valóban az elsõ meghallgatásokkor "borzalmasnak hat". De, amint az ember kicsit elgondolkodik a számok tartalmán, mi történt a srácokkal a közelmúltban, milyen érzések kavarogtak bennük, azonnal világossá válik, hogy NAGYON passzol ez a hangulatvilág a mondanivalójukhoz. (A St.Anger-t például többször meghallgattam, amit a júniusi Rock am Ring-en játszottak, de a "régi" dobszerkóval korántsem tudta azt az erõteljes hatást kiváltani, mint a "kukás").
Secman-nek pedig azt üzenem, hogy a Metallica SOHA nem lesz a régi, ami a "filozófiából" is adódik, ráadásul azóta tagcsere is történt. Valóban, az igazi csúcs, ami a 90-es évek elejét jellemezte - amikor NAGYON futott a szekér (majdnem 3 éves TELJES világkörüli turné), stb. -, nem fog visszatérni. Akkor nagyon kiégtek, csak nézd meg a Load-okat!
És azért azt sem mellékes, hogy családapák lettek, 40 körül járnak, a fiatalos lendület és hév már alábbhagyott! Ez az élet velejáróra, de mivel még csak 18 vagy, ezt csak késõbb fogod érezni és megérteni.
A kérdéseidre a válasz benned van "elrejtve": <Csak gondolj bele: te egy híres zenész lennél, mondjuk 4 lemezzel a hátad mögött, amelyek többszörös platinák (ugye az USA-ban 1.000.000 db jelenti a platina minõsítést) lettek az évek során. Nem törnéd a fejed az újabb hangzásokon, újdonságokon? Csak a régi "bejáratott" ritmusokat, dallamokat adnád ki? Beleunnál a rajongókkal együtt!>
Match: nem tudom mióta ismered a srácokat, de azt azért tudnod kell, hogy James pengetõvel nyomta basszust, Robert pedig csak újjal nyúzza a húrokat. A hangzás tehát rögtön más lesz. A dobról már ejtettem pár szót. Az az észrevétel viszont igaz, hogy Kirk-nek nincsenek "igazi" szólói (sajnos).
Miután már füstöl a klaviatúrám, elmegyek és tárcsázom a 105-t!
Adios amigos
Ugye senki nem felejtette el, hogy holnap este lesz az MTV Europe Music Award 2003!
A srácokat jelölték a "BEST GROUP" (Coldplay, Evanescence, Radiohead, The White Stripes mellett) és a "BEST ROCK" (Good Charlotte, Linkin Park, Red Hot Chili Peppers, The White Stripes) kategóriákban.
Természetesen nagyon örülnék, ha mindkét díjat elvinnék, de az utóbbit biztos megérdemelnék!?
\"The old man then prepares to die regretfully, that old man here is me.\"
It\'s not hard to meet expenses...they\'re everywhere.
Az epizód egyébként a netes MP3 letöltésekrõl szólt
Mi másról is szólhatna amiben Metallica van 😊)) Elég ha visszagondolunk az Anti-Napster poénra(amiben az a néger van😊)
Amúgy ez a rész megszerezhetõ valahonnan? Nagyon kíváncsi lennék rá 😊 Mondjuk azt nem csodálom hogy nem eredeti hangok 😉
Jah még anniyt hogy LOL 😊))
Egy pár jobb hír:
A zenekar múlt csütörtökön elkezdett próbálni a nov. 6-án kezdõdõ Japán turnéra. Tehát eddig úgy áll a dolog, hogy elvonultak a felhõk. Mondjuk ez a japánoknak jó hír elsõsorban 😊
Az új album 3. kislemeznótája a The Unnamed Feeling, decemberben jelenik meg és év végére klipp készül belõle.
A Metallica tagjai rajzfilm figurákként bekerültek a South Park egyik epizódjába. A hangjaik nem az eredeti tagok voltak, hanem profi szinkronszínészek. Az epizód egyébként a netes MP3 letöltésekrõl szólt.

tisztelt hölgyeim és uraim. Ha meghalgatjátok a st angert akkor egy dolgot eléggé könnyen észre lehet venni: a studiósok mûvészetét!
Nagyon szépen lehet hallani hoyg minden riff 1x, max 2-3x van felvéve, és utána van keverve.
Mainruller: ezt azért opróbáld meg megfigyelni.....hiba épp ezért nem nagyon lehet benne."
Alább már szó volt róla, hogy az albumot ugyanúgy ProTools-al csinálták, mint a többi mai lemezt, de itt nem kitiszítottak (multiple guitar tracking pölö), hanem inkább torzítottak és direkt hibákat ejtettek hogy elérjék a garázshangzást.
Igen, tudom. 😊
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Na mindegy ezt hagyjuk.
eZ VISZONT DURVA HOYG ÉLETSZERÛ!
tisztelt hölgyeim és uraim. Ha meghalgatjátok a st angert akkor egy dolgot eléggé könnyen észre lehet venni: a studiósok mûvészetét!
Nagyon szépen lehet hallani hoyg minden riff 1x, max 2-3x van felvéve, és utána van keverve.
Mainruller: ezt azért opróbáld meg megfigyelni.....hiba épp ezért nem nagyon lehet benne.
James hangja boost-olva...ez is milyen már? nem szégyen az ha valaki nem tud szépet ordítozni, james meg amúgy is énekeljen, ne ordítozzon meg verseljen mint a saint angeren...
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
A pontokhoz szólnék hozzá:
1. igen. újat hoztak, de SOHA-SENKI nemfogja tudni felülmúlni a régi Metallica-t.
2. nem majmolnak másokat, teljesen egyediek ez így igaz.
3. ez már annyira nem jött össze nekik mostanában(legalábbis nem teljesen😊)
Másodszor viszont leszólok mindenkit 😊)
Mi az hogy ennek a dobnak jó hangja van?????
Az egész úgy nézve szar, de elmegy, viszont a pergõ....olyan mint egy vödör. Komolyan egy értelmnes dobos egy kukázott pergõböl is jobbat ki tud hozni....de larsnak meg ott van a tama......mi ez TAMA Vödör snare?
Egyszerüen szörnyû.
A saint anger hangszerelése szar, úgy ahogy van, minden.
Egyedül kirk gitárhangzása egy kicsit megfogott a franticben meg a st angerben.
James gitárja viszont úgy szól mint egy jolana egy házilag készíttett torzítóval....
Mikor kiadták az I Disappeart, akkor mindenki azt mondta hoyg milyen egyszerû szám, hogy egy egyszerû garázsbanda összedobja 10 perc alatt. Imádom azt a számot.
Akkor mit mondanak erre? Itt az egész albumot összedobják 10 perc alatt, továbá a hangzás sem éri utol a zenészenkénti 5000 ft-os cuccot, amit egy 25 éves magnóval vettek fel.
Én szeretem a metallicát de ez egy kicsit rossz húzás.
Ráadásl, aha már ilyen sokat pofázok, leszólom a riffeket is.
QRVA PRIMITÍV!!!
Kérdések:
Hogy adhat ki egy metallica egy ilyen lemezt?
Kirk csak szobadísz?
Larsnak nem tellik pergõre, vagy csak nem tudja hogy kell megfeszíteni a húrokat rajta?
James-nek bedöglött a rack?
Trulijo-t miért nem fogták be hoyg játsza fel újra a számokat? Legalább lenne valami jó is az albumon.
Na ennyi majd még fikázok mindent 😊)