METALLICA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én kettõn, 93 és 99
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
elöször 12évesen hallottam meg a master of puppets-ot bár akkor még nemnagyon szerettem😛most persze kedvenc számom tölük
.
Emlékszem, hamar lerohantam a városunkban lévõ, akkoriban egyetlen egy zeneüzletbe, de szomorúan konstatáltam, hogy nincs és nem is árultak soha metallica lemezt. Végül annyit könyörögtem az unokatesómnak, míg elmentünk egy haverjához, akinek volt olyan kazója, amivel lehetett relative jól vetetni, és lemásoltattam egy best of Metallicat.
Akkoriben 94-et írtunk, tehát ez még a Loados korszak elõtt volt.
A legmenõbb érzés az az volt, hogy egyedüli olyan voltam az osztályba aki ilyen zeét hallgatott. Ahányszor osztálybuli volt, mindig meghallgattattam a velem egykorú kis Spice Girls-csitrikkel olyan oldschool MetallicAkat, mit pl a Kill, vagy a Master, vagy az osztály "kedvencét" a Fekete albumot!😊 (mûvelõggyenek má' õk is egy kissé! <#idiota>#idiota> )
Szóval csak annyit akartam mondani ezzeel, hogy engem is sok emlék fûz a zenéjükhez, talán mindegyik albumot, kivéve a St. Angert tudom társítani egy bizonyos szituációhoz, vagy szituácsiókhoz, esetleg személyekhez.
De hála a pipéknek, nem merül ki a zenei éhségem bennük. Annál sokkal színesebb a világ szerintem ,hogy leragadjunk egy kedvencnél. Én már voltam nagy Emperor-rajongó, sõt még most is meghallgatom õket, mert talán õk az egyedüli olyan norvég black metal együttes, akik igazán fejlõdtek albumról albumra.
Kb. 6 éve kezdtem el hallgatni a progressziv metált és rockot, ami szerintem talán az egyik legszínesebb stílus ami valaha is létezett. Két nagy Kedvenc a Dream Theater(összes sideprojectjükkel) és a Pain of Salvation, de még ott vannak a Porcupin Tree, az Opeth, a Karmachanic, Spock's Beard, és a nem rég megkedvelt ultrabrutál és komplex Meshuggah, akik mellesleg Kirk Hammett bácsinak is nagy kedvencei!😊
S akkor még nem említettem még zenekarokat más stílusokból, mint pl Dead can Dance, Mitsoura, Mike Oldfield, Besh o Drom(world), vagy experimentális, kortárs zene(zeneszerzõk mint pl: Ligeti György, Orbán Gyürgy, Johann Johannson, Roiji Ikeda, Alva Noto, etc),zenekarok (Experimental Dental school, Mr Bungle, Fantomas), vagy modern jazzek, mint pl Contemporary Noise Quintett, Esbjorn Svensson(R.I.P.) Trio, stb.
és ezek még csak azok, amelyek legelõre eszembe jutottak.
A lényeg az, hogy legnagyobb részüket mind-mind tudom kötni egy-egy érzéshez.
A zene a legjobb terápia, és ajánlom mindenkinek, hogy ne legyenek elõítélettel más stílusokra, együttesekre, próbálják a zenét meghallani bennük, és nem azt, hogy mi a faszért nincs/van benne tökig torzított gitár, vagy miért van/ vagy nincs esetleg tele az MTV az egyik másik számukkal.
on:
Már vagy 20x meghallgattam az új talicska albumot, és meg kell mondjam még mindig nem unalmas, tehát nálam 5ösre vizsgázott! Load/Reloaddal s feketalbummal nem akarom hasonlítani, mert midnegyiken jól megírt számok vannak, és más is a stílusuk.
A St. Angertõl meg mérföldekre van. Tudom, hogy a fentiek alapján nem kéne párhuzomot vonjak akkor ennél sem, de mégis megteszem, mert ott szerintem elszarták, de nagyon. Hosszú, és nagyobb részt unalmas számok vannak azon az albumon. Talán egy kezdõ zenekar szintjének megfelelne, de nem egy MetallicA mércéjéhez. Ami azt illeti, ami a legjobban megragadt engem a St. Angerben az a hangzás volt. Megvolt a feelingje, volt egy egyedisége, ellenben a tartalomtól nem ragadtattam el magam.
Az új album hangzása valóban hasónlít a Justice lemezéhez, de sokkal bikábban szól, mint a justice, hála a modern tehnológiának.
Szerintem, amivekkel nem veszi fel a versenyt a Death Magnetek, a következõk: Master of Puppets, ...And Justice for All, Ride The Lightning.
Rengeteg csúcspont van a lemezen, ezért nem is emelnék ki egy számot sem.
Egyetlen negatívum az az, hogy az Unforgiven III-ban a Kirk szólójának a vége fele(6.18 - 6.30) nagyon béna az a nem is tudom milyen szintieffekt, de ezért nem fogok levonni pontszámot, mert a szám maga gyönyörû.
10/10
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
mindig elõjönnek a régi érzések egy egy pillanatra ha meghallgatom õket, viszont az eddigi zenekarokat amiket hallgattam, nem becsültem annyira, mint a Metallicát, az eddigieket csak azért hallgattam mert tetszettek, de Metallicát hallgatni más, életérzés 😄
pl. ha szar kedvem volt, zenét halgattam. ha most meghallom azokat a számokat amiket "depis kedvemben" hallgattam, újra elõjönnek az emlékek. de már nem fáj. továbbléptem. ezért jó a zene, érzéseket tudsz párosítani vele😊
(mint a pavlovi reflex,a citrom és a nyálképzés<#idiota>#idiota>)
jó ötlet, én is begyüjtök majd pár Metallica lemezt, Rhcp-t meg Iron-t nem szoktam hallgatni, de tisztelem õket is, jól zenélnek
akkor red hot chili peppers, metallica és iron maiden albumokat fogok gyûjteni :o)
ez a három együttes jelentette az én serdülõkoromat. egy "falat" mindenképpen megérdemelnek az életembõl😊
ki milyen formában veszi meg? én maradok a hagyományos cd-nél,mivel többi is ilyen.
.
látjátok,metallica még a magyarokat is szereti <#gonosz1>#gonosz1>
.
amikor a Suicide-ban a lágy rész végén, mielõtt a darálás bejön, ott az egyik "sor" végén fel, a következõ végén meg leviszik a hangot, az olyan istván a királyos, szörényi-bródys. persze lehet, hogy egy barom vagyok.
mutattam pár embernek és mindenki imádta😊
.
Hunt you down all nightmare long
Feel us breathe upon your face
Feel us shift, every move we trace
Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long, yeah
FÁKKJEÁÁÁÁÁÁ
...vágod?
Chaos Anno Domini
szívesen betölteném a helyét ha ez persze öt nemzavarja😊<#crazya>#crazya>
.
Chaos Anno Domini
csak ez így fura volt.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
.
franciába megjelent, máshol meg még se híre se hamva ? :|
mert így megint letölti mindenki, az egy dolog, hogy egy része a rajongóknak pluszba meg is veszi...
"
http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=BiGaWaReZ&id=1207746740
GTA IV. Pc-re
Ha minden igaz Müködik!!
NEM SAJÁT FELTÖLTÉS!!!
"
Szerinted?!
Még nem volt idõm letöltögetni....
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Ez egy jó link a Metallica legújabb 2008-as Death Magnetic albumához!!!
http://rapidshare.com/files/142200471/Metallica-DM-2008-M4E_by_Doug.rar.html
"That Was Just Your Life"
"The End of the Line"
"Broken, Beat & Scarred"
"The Day That Never Comes"
"All Nightmare Long"
"Cyanide"
"The Unforgiven III"
"The Judas Kiss"
"Suicide & Redemption"
"My Apocalypse"
Minden szám 320Kbps rippelésû!!!
A fenti link innen van:
http://music-collective.blogspot.com/2008/09/death-magnetic-metallica.html
Itt még van egy rakás Deat Magnetic link, de Én azt töltöttem le, amit írtam.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
most mindenki megtudja miaz a zene!
.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
(eltekintve attól hogy kispöcs koromban nagybátyám hallgatott Metallicát és valszeg én is hallhattam, de akkor még nem fogtam fel 😄)
Minden album tetszik, minden szám(najó a St. Anger-ben nem mindegyik tetszik annyira, de nem hallgathatatlanok azok sem)
Ez a mostani is...hihetetlen, hogy ennyi idõ eltelik, de még mindig jó a szinvonal