Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mflex
ez most tényleg gyorsabb, vagy csak én beszélem be magamnak? 😄

What about the forests?

Dzsini
a bétát kirakták már a fõoldalra is, valószínûleg vannak benne bugok, de átlagos böngészésre bõségesen alkalmas - és ki lehet benne próbálni az új dolgokat. szerintem nyugodtan tedd fel. (aztán ha megeszi az aranyhörcsögödet, nem vállalom a felelõsséget 😉 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

mennyire biztonságos a beta? érdemes váltani?

Dzsini
na, kijött az "igazi" beta1, 1551-es build, pár szép újdonsággal

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
magyaropera.blog.hu -n elérhetõ magyarítás a 10-hez, az új buildekben a helyesírásellenõrzõ berhelés nélkül tud magyarul, a netsebesség kikerülésére meg tud turbo-zni, bár a képminõség kárára megy (valamit valamiért).

nekem sincs igazából bajom vele, 1-2x száll el maximum pár naponta, de másoknak mások a böngészési szokásai, ki tudja mivel lehet gond.

és hát persze ott vannak azok az oldalak, amelyeket megírnak FF-re, és opera alatt megzakkannak (lásd Szégyenfal a magyaropera blogon)

"vannak vele zûrök alkalomadtán"
Amikor feltettem, kérdeztem a nálam tapasztaltabbakat, hogy mennyire gáz a 10-es alfája. Azt felelték, hogy nem kevésbé stabil, mint a "végleges" 9.xx ... és tényleg. 😄
Annyi, hogy egy halom lokalizáció nincs beépítve, ha megprobálod azokat feltenni, pl. magyar nyelv, elszáll mint gyõzelmi zászló. De eddig (kopp-kopp) szinte semmi fagyásom vagy egyébb malöröm nem volt.

Legalább is olyan nem, ami a 9-es verzióval ne fordult volna elõ. A renderelõ motorja meg (fõleg telepakolt oldalaknál) észvesztõen gyors, tényleg csak a pillanatnyi netsebesség korlátozza be.

Dzsini
érezhetõen pörgõsebb a 10.00 már jó ideje (persze mivel teszt-build, vannak vele zûrök alkalomadtán 😊 )

pyrohun
nem gondoltam volna, hogy a beta az beta-t jelent 😄DD

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

hm, azt tudni kell, hogy a beta az a 'beta' teszt verziót jelenti. Az próbálja ki aki tudja, hogy mit miért csinál és van mentése
pyrohun
miért, a 9.64 lassú? Leggyorsabb böngészõm jelenleg 😄

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
jé, tényleg... semmi csinnadratta nem volt körülötte és átléptek bétába?

az viszont baj, mert akkor a kódbázist kezdik lezárni - és még sok minden hiányzik, amit ígértek 😞

Annyival gyorsabb a 10-es, hogy semmi pénzért nem térnék vissza 9.xx-re.

Nos. Feltettem. Kb. 5x közölte már telepítés közben, hogy õ béta, és a névjegyen is ez van. Meg valahogy máshogy néznek ki a tabok is benne. Szóval szerintem nem volt hiba a hírforrásban. Persze magyar nyelvet továbbra se tolerálja se telepítésnél, se késöbb.

Dzsini
hát, több híroldallal elõfordult, hogy hülyeséget írt... megbízható forrás a magyaropera blog meg a fejlesztõk oldala 😊

pyrohun
engem érdekel, de inkább várok egy RC-ig 😊 a 9.64 most annyira jó, hogy nem tesztelgetem a 10-est. Bár a 9.64 alatt pl. a Google Maps nem mûködik 100%-osan, mert jobbklikkre nem a Google menüjét dobja fel, hanem simán az opera default menüjét, amikor képen kattintasz 😊

Nem tudom, nekem még a 1491 van fent, az tuti alpha, de így volt kint több híroldalon, hogy prebéta. Mindegy, azért frissítünk. 😊

Dzsini
nem prebéta, alfa - és 2 napja azt használom, meg mindig az új snapshotot 😄

Már elérhetõ az Opera 10 pre-Béta ha érdekel valakit rajtam kívûl. 😊

http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1535.exe
http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1535m.exe

pyrohun
Köszönöm szépen, ez az!! Kerestem én itt is, de ez a sor elkerülte a figyelmem! 😊

Dzsini
talán ez lesz az

pyrohun
Eddig magamtól is eljutottam, de ez az elõzmények. Én meg, mint írtam a KEDVENCEK-et akarom, illetve NEM akarom, hogy így megjelenítse. Tehát magyarul ha el van mentve bármi a kedvencekbe és egy olyan webcímet kezdesz el beírni, akkor a kedvencekbõl is kiegészíti - hiába nincsenek elõzmények. Erre nincs megoldás??

Dzsini
ki, a beállítások - haladó - elõzmények: az elsõ beállítás, hogy hány oldalra emlékezzen, és hogy a tartalmat is indexelje-e

pyrohun
Opera 9.64 alatt valahogy ki lehet azt kapcsolni, hogy ha elkezdek beirni a cimsorba egy webcimet, akkor a kedvencekbõl automatikusan kiegészíti, azaz legördíti a mentett oldalakat... ??

jhetedikj
nekem megy,nem a sebességgel van gond,sõt nagyon is gyors csak ezek a fránya videók nem jönnek be valami miatt

anno 1987

Dzsini
itt a 810es hozzászólás környékén másnak is volt ezzel gondja, nem tudom neki sikerült-e megoldania 😞

jhetedikj
Valamiért itt a fórumon nem tudom megnézni youtubos videókat,ha valakinek van ötlete akkor segíthetne.

Ha közvetlen a youtube oldalára megyek tudom nézni õket,origón,kuruc.info-n is látom.

Fent van a legújabb flash,java még a mediaplayer plugint is felraktam.

Iexplorerrel érdekes módon látom õket,de most csak ezért nem szeretném azt használni. Az Opera 9.64-es verzióju.

anno 1987

Dzsini
ismerem a magyaropera blogot, ismerem az opera:configot is (az 5-ös verzió óta használok Operát, általában a legújabb buildet), de az opera:configban nincs olyan lehetõség, hogy a maximális letöltési sebességet beállítsd.

ezért kérdeztem vissza, hogy milyen célból írtad be.

olvasd: http://magyaropera.blog.hu/2006/09/19/title_1454
Dzsini
de az opera:configban nem lehet a letöltési sebességet állítani.

A tbbi adja magát mivel a módositások megjelennek. Fontos, hogy ne felejsd el menteni (ezt is belõrül csinalja(
Dzsini
igen, és?

opera:config
Dzsini
Belülrõl csak a Bittorrent kliens maximális sebességét állíthatod, a sima letöltésekét nem - ehhez van néhány külsõ program, amivel 1-1 program maximális sávfoglalását korlátozhatod (vannak fizetõs és ingyenes változatok is, pl. NetLimiter, Speedlimiter... keress néhányat, és nézd meg neked melyik felel meg a legjobban). Sajnos ez sem lesz képes arra, hogy csak a letöltéseket korlátozza le, hanem a böngészõ által elérhetõ sávszélességet -> ha letöltesz, akkor ezt ki fogja tölteni, és mellette a böngészés lassú lesz.

hy
lenne egy olyan kérdésem ,h Opera 9.64-em van és lehet e olyat csinálni h a letöltésekben korlátozom a sebességet? Nem fontos h külön-külön elég lenne az összeset megszabni h ne töltsön X értéknél többel...
vki ha tud pls segítsen Thx
csáó
Köszönöm a tanácsot, a fájltipushoz való hozzárendelés mûködik. <#nevetes1><#worship>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hát, ha tényleg ez a baj, akkor a Beállítások, Haladó, Letöltések pontnál a fájltípusokhoz egyenként hozzárendeled, hogy jelenítse meg a párbeszédablakot, vagy valahogyan resteled az Operát, amit nem tudok, hogy kell. <#pardon1>
de lehet van a configban valami kulcs, amit atírva mindig megjelenik az ablak, ezt sem tudom, létezik-e, de ezek jutottak eszembe elsõre, majd Dzsini megmondja a frankót.<#help>

Újabban, ha le akarok tölteni valamit az Opera kliensével a letöltési linkre kattintva nem jelenik meg ablak, hanem a fülsávon megnyílik vagy tíz "Üres lap"

Úgy tudok letölteni, hogy jobb klikk a linken és a "Hivatkozott tartalom mentése másként..."-et választva ki tudom jelölni hova mentsen.
Valószínüleg véletlenül kipipáltam a felugró ablaknál, hogy ne jelenen meg újra és nem tudom visszakapcsolni.
Légyszi segítsen valaki.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Heló opera 10 em van és érdekelne hogyan lehet saját skin-t (bõrt) csinálni? Lehetõleg magyar leírás kellene.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Hát..nekem azért zavaró, mert valamiért túl érzékenyek az egerem gombjai(vagy az ujjaim nehezek 😄) és sokszor véletlenül lenyomom õket.

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Dzsini
nincs mit - én egyébként szeretem, jobbgombot lenyomva bal klikkel visszalépked, bal gombot lenyomva jobb klikkel pedig elõre a historyban (gyorsabb, mint a sima gesture-ok)

Sikerült, köszi.

Dzsini
itt kapcsold ki a mouse flip-et, ezekszerint ezt külön kezeli

Igen, egérmozdulatok, de nincs kipipálva, és ugyanúgy csinálja. 😞

Dzsini
mouse gestures-nek hívja 😊 Preferences - Advanced - Shortcuts - Enable Mouse Gestures (magyarul talán egérmodzdulatok)

Hol lehet kikapcsolni, hogy a két egérgombot egyszerre lenyomva ugráljon elõre meg hátra a látogatott oldalak között? Idegesítõ nagyon.

mert a kedvenceim folyamatosan változnak.

na igen, csak ez így körülményes

Dzsini
az összes böngészõ tudja importálni a bookmarkokat a többibõl, de ezt nem lehet automatizálni, neked kell elindítani az importálást kézzel.