5774
Opera
  • Dzsini
    ez mind megvolt:
    -csinálsz egy mappát (akárhova, lehetőleg olyan helyre, ahova van szabad írási jogod - pl. Opera profil mappa)
    -felteszed az UJS managert, és beállítod neki ezt a mappát
    -felmégy az extendopera-ra (például) és az UJS-eket kiválasztva megjelenik a menedzser felugrója, hogy telepíti a scriptet, ha kéred
    -a menedzsert megnézve látszanak a scriptek, és amelyikek be vannak kapcsolva, azok mellett zöld pipa van
  • Rage47
    nekem nem müködik semmi, amit berakok a UJS Managerbe :|
    pedig mindent úgy csináltam, ahogy leírták, és bent is van a javascript a könyvtárban, ahonnan kiolvassa az Opera őket, mégsem aktiválódnak, vagy nemtom.
    sry, nem nagyon értem ezt, először használok operát:)
  • Dzsini
    http://extendopera.org/
  • [HUN]FaTaL
    Köszi, ez nekem is jól jött. :)
  • Dzsini
    dynamic image sizer UserJS
  • Rage47
    Firefoxban lehet kicsinyíteni/nagyítani a képen, ha nem illeszkedik a képernyő méretéhez - pl. googleben keresett képeknél
    Lehet ilyet csinálni Operában vhogy?
  • Máté94
    Új buildel mintha működne, F5-tel elmegy ha beakad.
  • Máté94
    Akkor értem, mindegy. TÉK-re nem Operát fogok használni:D
  • [HUN]FaTaL
    Igen tudom hogy megy. Ugattam már a bug miatt vagy hogy vegyék ki legalább a VIPeknek a 15sec korlátot, de leszarják.
  • Máté94
    Nem FF-el megy mert megkérdezi és újraküldés gombbal elküldi de Opera nem kérdez hanem megáll a világoskék képernyőnél.
  • [HUN]FaTaL
    Ez SG bug.

Már rinyáltam miatta, hogy legalább a VIPeknek vegyék le vagy valami, de szarnak rá.
  • Máté94
    És ha véletlenül 15 mp-n belül írok egy másik hsz-t akkor ugye fel kellene jönni e egy Újraküldés figyelmeztetésnek de ez nincs, és nem küldi el az üzenetet.:(
  • [HUN]FaTaL
    Az auto form savert Penge küldte be, ezt használtam eddig. :) A másikat majd megnézem, köszi.
  • Dzsini
    nincs, én nem használok ilyesmit - csak rémlik a Magyaropera blogról, hogy páran kérték és használják... (de nem tudtam, hogy gond van vele)

az ExtendOpera-n ezt a kettőt találtam:
    http://extendopera.org/userjs/content/textarea-backup
    http://extendopera.org/userjs/content/auto-form-saver
  • [HUN]FaTaL
    10.5-tel szar a userjs is. Sosem "felejti el" a cuccost és bepakolja az összes SG-s dobozba amit írtál. Illetve, ha neked egy másik userjs van ami működik a 10.5-tel is, akkor megoszthatnád velem. :)
  • janihunk
    Hát igen ez már jobb egy kicsit thx.
  • Dzsini
    ez így van, egyelőre userJS van rá, remélhetőleg felveszik a funkciók közé előbb-utóbb.
  • Máté94
    Ha véletlenül valakit kiütünk amikor a mehet gombra kattintunk akkor Firefox-nál ha vissza gombot nyomunk akkor ott volt a begépelt üzenet és nem kellett újra beírni itt viszont igen:(
  • Dzsini
    Új build (3266)
  • [HUN]FaTaL
    Ja, azt nem néztem.

Március 1-ig még van idejük lefordítani. :)
  • Dzsini
    Nem az - hanem a "további információ" gombra nyíló oldal.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem magyar mindegyiké.

Opera: A könnyen használható és gyors webböngésző. Élvezze a gyorsabb Internetet az egyetlen Turbo technológiával ellátott böngésző használata során!

Firefox: A Firefox ingyenes és biztonságos. Nem veszi át az irányítást a számítógépe felett, és nem veszélyezteti személyes adatait.

Mekkora kamu. Biztonságos? Lassan lyukasabb mint az IE6 :D
  • Dzsini
    akkor gondolom van valami hivatalos mirror-lista, ahonnan választ :) helyes.

viszont magyar bemutatkozása csak az Operának és a Firefoxnak nincs a nagy 5-ből...
  • [HUN]FaTaL
    Nekem az uni.miskolc.mittomenmit adta. :)
  • Dzsini
    http://www.browserchoice.eu/ - itt a böngészőválasztó oldal :) Egyelőre a 10.10-et adja (a filemirror.hu -ról?)
  • [HUN]FaTaL
    Értem. :) Semmi gondom a betűtípussal (a régivel sem volt) csak furcsa lett az előző után. De nem rossz ez sem. Először azt hittem valami mini Tahoma. :D
  • Dzsini
    a betűkészlet feature, ez a "hivatalos" fix szélességű font (Consolas) az új windowsokban, ezért utánaálltak.

végül is feltettem ezt a 63-ast, egyelőre talpon van :) (és működik az oldalsávon levő bookmarkokon a középsőgomb)
  • bojti
    Nem baj , az esti build majd jobb lesz :)
  • [HUN]FaTaL
    Mégis felraktam, Aero peek nélkül elvileg működik és nekem is így tűnik. :)
  • [HUN]FaTaL
    Fasza, akkor tehát mégsincs új build. :D
  • bojti
    Van új build . Aki Win 7-en van ne telpítse mert el se indul ! :)

Link

Known Issues

* Crashes a lot under Windows 7 (can be worked around by disabling opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails)
    * GDI leak when opening pages
    * HTML5 <video> is still broken
  • janihunk
    Ahan hát én csak használom :D várom mi jön ki az egészből.
  • Dzsini
    jók ezek, de tesztelési és nem használati célra - én meg most lusta vagyok fenntartani egy tesztváltozatot is, a 10.0-nál nagyon aktív voltam.
  • janihunk
    Hát igen ezek egyre rosszabbak az 57 nekem is mindíg vissza vándorol a gépre ezek valahogy nejók.
  • Dzsini
    nem tudom, nálam még az 57-es van fent, ez túl stabil, és a 60-61 ahogy olvastam még zűrös - várom a 62-t :) (rossz tesztelő vagyok)
  • [HUN]FaTaL
    Tényleg. :) Én tegnap szedtem le a 60ast :D

Legyen is mert a lenyíló listák bugosak.

Amúgy a szerkesztőmezők alap betűtípusának a megváltoztatása (pl. itt sg-n is látszik) az bug vagy feature?
  • Dzsini
    tegnap óta - már linkelve is volt (1797)

ma lesz még újabb (szerintem) :)
  • [HUN]FaTaL
    Új build (b3261)

Link
  • Dzsini
    ahogy látom akkor dobja fel újnak, ha hozzászólás után nem engeded végig betölteni az oldalt (a szerver ekkor regisztrálja "látogatott"-nak az oldalt, és állítja az olvasatlan üzeneteket 0-ra) - nem lehet, hogy ez a megoldás?
  • jhetedikj
    Nekem nem volt ilyen...