Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem a következõ szempontjaim vannak: legyen biztonságos (csak az tudjon bejönni akit ÉN akarok, legyen sok fül rajta, keymediát és társait kivül tarthassam, szeresse az RSS) <#bee1>
Dzsini
ja, de ezt hogy lehet egy böngészõben hasznosítani? és mit jelent az a mondat, hogy "a web a te böngészõd"? 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Valszeg a Cloud Computing lesz<#confused>

mflex
köszi

What about the forests?

Dzsini
mivel az Opera hivatalos fordítója tudja, hogy mirõl van szó - és nem a végleges 10-rõl, ezt elmondta, ezért lehet tudni.

az átvételhez pedig lépj be a 9.64-be, indítsd be az Opera Linket, az elmenti a könyvjelzõidet, majd a 10-be belépve a Linkhez máris letölti.

másik lehetõség, hogy a fájl menüben van export-impot, ott exportálod, majd a 10-ben importálod.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

megjelenés elõtt nagyon nem lehet tudni <#whatever>
mflex
laptopra is feltenném a bétát, lehet láma kérdés, de a 9.64-õl, hogyan tudom beletenni a sok elmentett oldalt a 10-be?

thx

What about the forests?

Dzsini
nem a végleges 10 fog megjelenni, hanem valamilyen új funkciót kürtölnek világgá (benne van a rövidhírben).

16-n jelenik meg a 10-s info <#bee1>
<#worship>

Dzsini
10 béta van már, és mûködnek, csak kapcsold ki és vissza a tab bart és az address bart a toolbars-ban - máris "összemennek" a slim méretekre.

Az tök normális, hogy a slim skinek nem mûködnek 10 Alpha alatt?

pyrohun
9.64 alatt dettó.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Ability
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy az normális dolog, hogy ha a leveleket, RSS-t úgy állítom be, hogy felül legyen a legfrissebb, akkor sosem görget teljesen fel, hanem megjegyzi az utolsó scroll állapotot és igazából el is rejti az új dolgokat, külön kell fentebb görgetni hozzá. Opera 10 Béta
A my.opera.com-on találtam egy hasonló problémát
kurzorprobléma
de a választ nem találom rá. Ezekszerint nem teljesen egyedi a gondom.
Most jelenleg megint jó, igaz csináltam egy javító ujratelepítést, bár utána is fennált a jelenség, de most OK!
Lehet hogy az Opera ... fantomja?
Mindenesetre köszi a választ.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Dzsini
én se hallottam még ilyesmirõl, de az egér megjelenítése inkább videokártya dolga, lehet, hogy egy driverfrissítés javítja a dolgot.
még egy ötlet talán, hogy egy flash animáció állítja át az egérkurzort - esetleg azt is érdemes lehet frissíteni.

Mostmár harmadszorra fordult elõ, hogy böngészés közben spontán eltünik az egér kurzor, illetve fel fel villan, de többnyire nem látszik. Az egér mûküdik, csak a kurzor nem látszik.
Az opera újraindítása után megszûnik a probléma és x ideig jó.
Több éve operát használok eddig ilyet nem tapasztaltam, ez is pár napja van. Nem tudom összefüggésbe hozni semmivel, hogy mi okozhatta a változást.
Opera 9.64-et és Windows XP-t használok.
Van-e valakinek ötlete, hogy mi okozhatja a problémát?

lck
Azt észrevettétek, hogy egy nagyon széles weboldal esetében, ha lemész az egérrel a vízszintes görgetõsáv fölé, akkor az egérgörgõvel automatikusan átvált a vízszintes irányú görgetésre ? Többi ilyet nem tud.
pyrohun
van benne nagyon sok logikus dolog, de kb. ugyanennyi logikátlan is 😊 De önmagában, ha azt veszem, hogy egy pár MB-os setup állományt letöltve kapok egy villámgyors (indulásra és netezésre is) böngészõt, ami még jól is néz ki és sokat is tud + torrent klienst + mail kliens (windows mail elbujhat hozzá képest szerintem) + stb.... , szóval lenne mit tanulni egyes fejlesztõknek!

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
hát igen, az Operának vannak ilyen furcsa szokásai, hogy a dolgokat ott kell beállítani, ahol vannak (skint a felületen, szövegbevitelt szövegbevitelnél, új keresõt a weboldal keresõmezõjénél, levelezést leveleknél, gyorsindítót a gyorsindítón) 😊

viccen kívül az átlag "minden a preferences-ben van" szemlélettel sokszor szembefordulnak, ráadásul az opera:config-ból sem lehet mindent elérni (pedig ezt meg illene) - itt sem ártana egy kis racionalizálás a fejlesztésben.

Ability
Köszönöm, én a beállításokban kerestem. 😊
Dzsini
jobbgomb bármelyik szövegbeviteli mezõre (akár az ittenire is), majd a menüben legalul ott a spellcheck ki/bekapcsolója, és a nyelvválasztó, ahol további nyelveket fel lehet tenni és átkapcsolni az alapnyelvet.

Ability
Sziasztok!

Opera 10 bétában hol lehet vagy kikapcsolni a spell checker-t, vagy hozzáadni magyar nyelvet?
Dzsini
oh, ezekszerint akkor macen nincs ilyen - windows alatt van 5 pont ott, nem csak 2 😊

végül is más témákat is átnéztem, és találtam egyet, ami nagyon megtetszett, és annál maradok. 😊

mflex
próbáltam, de jobban tetszik simán😊

What about the forests?

mflex
ilyet találtam még:

What about the forests?

mflex
itt másképp van:

What about the forests?

Dzsini
meg ekkora felbontáson próbáld ki (ha még nem tetted), hogy a tabok alatti vékony sorra (középen van 3 pötty rajta) nyomsz egy duplaklikket vagy lehúzod, nem sokat vesz el a képernyõteredbõl, és marha jól néz ki

Dzsini
Tools - Preferences - Advanced - Tabs - Additional tab options - Allow windows with no tabs
így lesz egy üres Opera ablakod, ahova jobbklikk-le mozdulattal, ctrl+t-vel vagy f2-vel tudsz újat nyitni

mflex
Hát cserélj háttérképet...

Mondjuk annyit észrevettem, hogy ha a tabot bezárom, az utolsót, akkor alapból nem a speed dial jelenik meg, hanem rögtön bezárja az egész operát, hmm furcsa...

most ilyen, de egyébként minden faxa! 😊

What about the forests?

Dzsini
ja, az elsõ mondat 889-re ment 😊

Dzsini
állítsd át a gyorshívó beállításaiban.

Sajnos sok oldal amiatt nem mûködik, hogy a weboldalak készítõi magasról tesznek a szabványosítási törekvésekre, és olyan oldalakat készítenek, amelyek 1-2 böngészõben mûködnek csak. Az ilyen oldalaknál meg kell nézni, hogy szabvány szempontból hogy állnak, aztán írni nekik, hogy próbálkozzanak meg a javítással, mert néhány usert így kizárnak az oldal használatából. (plusz ha magyarok fel lehet õket jelenteni a magyaropera blog szégyenfalára 😊 )

amúgy nehéz kérdés ez - szabványos oldalakat csinálni (és ezzel plusz munkát végezni) vagy olyan böngészõt, amely elfogadja a szabálytalan dolgokat, és azokat is megjeleníti (ezzel plusz munkát végezni böngészõtervezési oldalról, és hagyni, hogy az oldalkészítõk továbbra se foglalkozzanak a szabványokkal - akkor viszont minek vannak) - és amíg a hozzáállás egy oldal készítõi részérõl az, hogy "a látogatóink 1%-a XZ böngészõs, nem fogunk nekik optimalizálni" - persze, hogy csak 1%, mert nem mûködik az oldal XZ böngészõvel, nem mennek oda, hiába 8% körüli a részesedése egyébként, addig ez nem is fog megváltozni.

bojti
Én a 9.2 - es verziótól használok Operát és bizony már akkor is ez volt a legjobb böngészõ összességében . Gyorsaságban csak a Safari verte . De azon kívül h a Safari gyors , más jó tulajdonsága nem nagyon van . Ezzel szemben az Opera elõnyei : gyors - a 10 - es kb mint a Safari - nálam ez elsõdleges szempont - gyorshívó ,jegyzetelés ( jegyzettömböt én nem is használok) , ugrás a webcímre funkció , az oldalak rendkívül gyors betöltése és görgetése , nagyítás a plusz - mínusz gombokkal , egérparancsok ,reklámblokkolás és most már végre megkaptuk a magyar helyesírás ellenõrzõt is 😊. A 10-es változattal egyenlõre még nem megy az Orbit letöltõprogram , viszont az IDM gond nélkül beépül .

Egyetlen hibája - ami viszont sok felhasználót elriaszt : egyes oldalakon némely funkciók nem mûködnek . Ilyenkor viszont elõ kell venni a Firefoxot 😞 . ígéret van rá hogy ezekre a hibákat megpróbálják javítani . Majd meglátjuk ..

Ja és tényleg ez jelenleg legszebb böngészõ 😊

nálam megfehérek a thumbnailek... 😞

mflex
mac alatt ilyen alapból...

What about the forests?

Dzsini
ez a 10 beta alap skinje, a speed dial ott már szabadon módosítható.

ez milyen skin? nálam a sima alap nem így néz ki. a speed dialra gondolok.

Dzsini
a gyorshívó már szabadabban állítható, mint eddig, de egyelõre a szinkronizálás és a sorszám alapján betöltés nem mûködik 10 felett... meg nem mûködik a képes tab-bar oldalra téve

gabi89
Ja igen az kimaradt,hogy én a 9.64-es verziót használom szóval config speed.. nincs :S
9-nél több oldalt is a speeddial.ini fájlban írtam át 😄

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

mflex
ott a 20-as gyorsindító alján a config speed dial, semmi buhera, csak megadod mennyi legyen és hátteret is rakhatsz oda, ha akarsz..

What about the forests?

gabi89
Meglepõ,hogy MAC alatt is ilyen jó (számomra) 😄
Látom te is buheráltad kicsit a gyorsindítót. Evvel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Alapból ugye ha az itt elhelyezett oldalak számát beírod a böngészõ címsorába akkor egybõl megnyitja ,de ez csak 1-9megy (gondolom azért mert alapból 9oldalt lehet elhelyezni itt) a 10.-et már hiába írom be nem hozza be az az oldalt amelyiket bekellene :S

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

mflex
Windowson is gyorsank tünt, de nem tudom valki próbálta-e MAC OSX alatt?

A Safari és az FF is elbújhat, pedig én mindig SAFARI fun voltam, de az opera 10b MAC alat egy álom.. hihetelen..

Minden szempontból kenterbe veri a másik két böngészõt (javascript etc...)

Csak gratulálni tudok!

Aki tudja próbálja ki MAC alatt és természetesen az egyik legszebb böngészõ is most alapból!

De ez csak magánvélemény! (most cseréljem le a jó kis safarimat? <#fejvakaras>, szerintem már megtörtént) 😄

What about the forests?

Prince23
Köszi szépen, már a régi lett 😊

Dzsini
ha fel van telepítve, akkor az opera:about oldalt betöltve megtalálod az összes mappát, ahova dolgozik az Opera, és menti a dolgait.

Prince23
*tálca (nem tálva)
Tehát hogy ne jelenjen meg a tálcán az ikonja, az óra és a vírusírtó mellett.

Prince23
Nem tudjátok, hogy hova rakja az opera a konfig mentéseit? Mert mióta megnyomtam rajta valamit, azóta megjelenik az ikona a tálván, az óra mellé. asszem az RSS-re feliratkoztam, azóta. És hiába uninstalálom, csak ott vagyok azona honlapon feliratkozva és továbbra megjelenik. Ja és Ccleaner tisztító felületén (alkalmazások) is ott van az opera, hiába uninstaláltam.

Most már 10 alól írok, és tényleg gyorsabb, mint volt. Meg végre van spellcheck 😊

Dzsini
amikor kész lesz... most szerencsére nincs semmi böngészõ, amivel versenyezni kell, hogy hamarabb jelenjenek meg, tele bugokkal. úgyhogy csiszolgatják, javítgatják - valószínûleg még idén elkészülnek vele, de ha nem, az se baj.

mflex: tényleg gyorsabb, sokat javítottak az engine-en, meg egy kicsit a javascript feldolgozáson is, bár ott még van mit fejlõdni a Safarihoz és a Chrome-hoz képest.

Nincs hír véletlenül, hogy mikor jelenik meg a végleges 10.0?