5774
Opera
  • lck
    Új build: 3275
    Igy elsőre béta 2-nél jobbnak tűnik
  • Pethy23
    Köszi tökéletes! Még valami amire szükségem van az hogy be lehet azt állítani hogy ctrl+1-re ne a speed dial 1.-t nyissa meg hanem váltson mondjuk az 1. tabra, mint fox esetén?
  • B@ldrick
    Első gomb. Már a 10.5 betával is megy.
  • Rage47
    jobb egér az oldalon és "Megnyitás ezzel". itt ki lehet választani, mivel akarod megnyitni az oldlat
  • Pethy23
    Valamint IE tab létezik Operahoz?
  • Pethy23
    Hogy tudom a gyors hívót beállítani kezdőlap gombra?
  • Shep
    Nincs nekem semmilyen skin.
  • bojti
    Ha fenn van az aero skin válts Opera Standard-ra . Indítsd újra az Operát és próbáld úgy ! Ha így se menne akkor bug report .
  • Shep
    Arra van valami megoldás, hogy pl. a digisport.hu-n az élő adásnál a video működjön és a lejátszó helyén ne csak krix-kraxok legyenek?
  • bojti
    Bocsi gyerekek ez a jó link : Letöltés
  • bojti
    Opera 10.5 Beta 2
  • Airbus A380
    Tartják a 1 hetes határidőt ? (az nemsoká lejár)
  • Shep
    Köszi.
  • Dzsini
    jobbgomb bármelyik szövegdobozba - (pl. itt a hozzászólásba) - és alul van egy "szótárak" menüpont.
  • msstz
    Sziasztok!

Mi lehet az oka annak, hogy ha nincs megnyitva a böngésző, és a Win7-es Bing gadgetet használnám, akkor kapok egy hibaüzenetet, hogy nem tudja elküldeni a parancsot? Megnyitja a böngészőt, de az oldalt nem.

Ellenben, ha már meg van nyitva a böngésző, akkor működik, de akkor minek használnám? - akkor elég a címsorba beírni a keresett dolgot.

Ötletek?
  • Shep
    Operahoz lehet valahonnan letölteni magyar helyesírás ellenőrzőt?
  • [HUN]FaTaL
    Vagy adatforgalom korlátnál jön még jól, pl. főként Opera Miniben (nem véletlen ott jelent meg először a funkció)
  • Dzsini
    arra, hogy lassú (1 megabit alatt - pl. betelefonálós, vagy régebbi mobilnet) kapcsolaton radikálisan lecsökkenti be bejövő adatmennyiséget - az Opera szerverei betöltik az oldalt, újrakódolják a képeket (nagyon alacsony minőségű jpeg-ként), betömörítik a szöveget, és úgy kapod meg az oldalt összenyomva.

2 megabit felett már nem éri meg használni, de pl. ha valami kritikus dolgot töltesz le, amellett le tudod csökkenteni vele a böngészés sávszélesség-igényét.
  • Rage47
    nem értem mire jó az opera turbó, ha minden kép homály lesz tőle...
  • Máté94
    Én nem választok, mert már fenn van három is!
  • Dzsini
    a böngészőválasztót március 1-el terítik Európában, az a sejtés, hogy akkorra szeretnék befejezni.
  • Máté94
    Márciust mondanak itt a többiek:)
  • Rage47
    mikorra várható kb. a végleges 10.5?
  • Máté94
    És ez miért jó nekünk?:)
    Szerk: de komolyat gyorsult! :o
  • bojti
    Új build

Átírták a cache-t . Gyakorlatilag mindent kitudsz szedni könnyedén a gyorsítótárból , csak ki kell jelölnöd a fájltípust és kilistázza .
  • Rage47
    ja ez segitett köszi
  • bojti
    Személyes adatok törlése
  • Rage47
    már vagy 10x megcsináltam
  • [HUN]FaTaL
    F5
  • Rage47
    meghülyült a youtube operán:S
    kép
  • ba32107
    Be lehet valahol állítani, tetszőleges fix nagyítást? 130%-on lenne ideális nekem, de a weblapok fülön 120 és 150 van csak. Lehet hozzáadni tetszőlegest?
  • bojti
    Én 4 éve szabadultam rá a netre . Operát 9.2 -es verzió óta használom . Először , mint mindenki én is az Explorerrel kezdtem . Aztán jött a Firefox . ' Asszem akkor az 1.5 -ös verziónál tartottak . A reklámblokkoláson kívül sokkal többet nem adott mint az IE , de mivel mindenhol azt hirdették , hogy a Firefox biztonságos ( az IE meg nem ) sokan áttértek rá . Nem mellesleg akkoriban a Google ugyanúgy nyomatta a Firefoxot , mint most a Chrome -ot . Aztán rátaláltam az Operára . A döntő érv mellette az volt , hogy sokkal gyorsabban renderelt mint az aktuális Firefox verzió . Az akkori fél megás netemmel pedig nem volt mindegy , hogy 10 vagy 5 másodperc alatt tölti be az oldalt . :) Azok a régi szép idők .. ;) Az Opera nyújtotta kényelmi funkciókat csak később , használat közben fedeztem fel . Gyorshívó , jegyzetek , ugrás a webcímre , egyebek . Ma már ez természetes , akkor ez újdonság volt . Szóval akkor mind sebesség mind funkcionalitás terén az Opera sokkal jobb volt . Cserébe hajlandó voltam elnézni a hibáit is . Aztán 2 éve jött a Chrome és felbolygatta az állóvizet . Ma már a Google diktálja az ütemet . Aki nem veszi fel a kesztyűt az lemarad , eltünhet a süllyesztőben . Amúgy én nagyon jól ellennék Firefoxon is , ha muszáj lenne . 8 - 10 addonnal egész jó kis böngészővé lehet tenni . Ami nem tetszik benne : Lassan indul ( különösen több hónapnyi intenzív használat után -Jó , most mondhatják erre is van addon ( fenn is van :)) , A flash-es tartalmakon ( videó , kép ) nem működik a görgetés . Ez főleg a You Tube-on tud nagyon zavaró lenni . Kikell vinni az egeret az oldal szélére , hogy görgetni tudd a lapot .
    Amit még nem tudtam megszokni az a gyorshívó . Mind a Speed dial , mind a Fast dial kiegészítő valami iszonyat ronda . És mivel legtöbbször innen indítom az oldalakat , nem mindegy .
    A Chrome tényleg veszett gyors , viszont testreszabhatósága ill. beállítási lehetősége a nullához közelít . A kiegészítők hozzá még nagyon bugosak .

Az Opera hibái közé sorolnám : egyes oldalakon egyes funkciók nem működtek . Ilyenkor egy jobb klikkel megnyitottam IE-ben az oldalt , majd gyors be is zártam .
    A 10.5-el már ilyen gondok sem lesznek . Az új Javascript motornak köszönhetően elenyésző lesz azon oldalak száma ami nem működik megfelelően .

Megjegyzem , a 10.5-el az utolsó pillanatban léptek . Ha nem lett volna előrelépés sebesség terén , váltottam volna .
  • [HUN]FaTaL
    Én is ezért váltottam amikor kijött a beta 10.0. Elegem lett az FF faszságaiból, és semmi pénzért nem térnék rá vissza. :)
  • Rage47
    az eddigiek alapján az Opera egy felüdülés a FF után:D már nagyon untam a lomhaságát, és hogy agyonterheli a gépet.
  • ba32107
    Ohh köszi. Most nézem hogy ez megjegyzett mindenféle beállítást, amit valaha is csináltam az eszköztárakkal :D Kurvajó ez az Opera :D
  • Rage47
    na rájöttem végre, operában engedélyezni kellett, hogy felismerje a user js-eket :|
  • Dzsini
    pedig az installer js ott van, elméletileg attól kell(ene) működnie...

ha az általam megosztott, vagy az extendopera-n bármelyik .js-re rányomsz, akkor be kell töltenie szövegként, aztán felül megjelennie a telepítési kérdésnek...
  • Rage47
    nekem nem jelenik meg a menedzser felugrója, mikor ráklikkelek egy js-re.
    kép
  • Dzsini
    beállítások - haladó - eszköztárak - és itt a menübeállítások közül válaszd ki az első Opera Standard-ot (több szokott lenni), elméletileg az a teljesen alap változat (a menüket is szabadon át lehet írogatni, azok vannak itt elmentve)
  • ba32107
    Már kérdeztem egyszer, de még egyszer a biztonság kedvéért: még régebben feltettem valami opera stumpleupon kiegészítőt, és igazából semmi értelme, csak a menüsorban van egy extra menü, amire nincs is szükségem. Hol lehet ezt kiszedni, nem tudja valaki?