Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

meg lehet azt valahogy oldani, hogy minden böngészõben a kedvenceim szinkronizálva legyenek? ie, firefox, opera

Kaspersky van nagyobbrészt, de a laptopon csak nod fut. Az a fura, h ha nyomok az adott oldalra egy frissítést, akkor legtöbbször bejön már rendesen, de nem mindig. A többi böngészõ, meg mint a golyó, úgy megy. Talán még a róka a leglassúbb, csak árnyalatnyit, de az jelentéktelen.

Visca El Barça!

Dzsini
nem tudom mitõl - csak az általam közvetlenül kezelt gépeken 5 gépen problémamentes (van ahol 9.64 van ahol 10.00) és egyiknek sincs baja a flash tartalmakkal - pedig van köztük 1GHz alatti, több, mint 4 éves gép is... (ott az Opera az egyetlen, ami vállalható sebességgel mûködik, még a Chrome is akadozik)

még egy ötlet: lehet, hogy valamiféle aktív vírusvédelemmel vagy tûzfallal akad össze, ami ugyanaz a gépeken?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Csak az a fura, h 3 gépen, meg 5 rendszeren ugyanúgy rossz? A 9.63 az ok volt a 9-es flashel. Mind1 megoldódik biztosan, addig ott a slimbrowser. Nekem az a lényeg, h balkattra is mindig új fület nyisson, és ezt eddig csak az opera, meg a slim tudja, legalábbis én csak ezeket próbáltam.

Visca El Barça!

Dzsini
Gondolod, hogy ha a problémád általános lenne, akkor nem javították volna? A flash különben sem a böngészõ része alapból, az Adobe írja a plugint, amelyet mûködtet. A plugin ugyanaz, mint amit a Firefox is futtat, az, hogy nálad problémás, az elég egyedi eset - nem a böngészõ hibája és nem is a tiéd, valami pont így jött össze, hogy nálad meg van zavarodva.

(a 10.0 alfának is van magyar nyelvi modulja, nem kötelezõ angolul használni, ha nem akarod - sõt, már van helyesírás-ellenõrzõje is)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nekem 10.0 van igaz angol de az kit érdekel.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Na asszem én hanyagolom ezt a cuccot, amíg ki nem jönnek vmi használhatóval, mert ezt a 9.64-et perpill minden agyonveri gyorsaságban, szánalom, amit mûvel a flashes dolgokkal.

Visca El Barça!

Köc, megpróba, aztán ha nem lesz jó, akkor leszedem az egészet, a registrybõl is, azt újra felrakom.

Visca El Barça!

Dzsini
hát, nem tudom 😞 esetleg próbáld meg a legutolsó alfa verziót feltenni, hátha az... innen

Van 3 gépem, ezen van 64-es vista, meg 32-es xp is. A másikon 32-es Win7, meg 32-es xp, a 3.-on 32-es xp. Mindegyiken ugyanilyen szar lett<#nemtudom>

Visca El Barça!

Dzsini
aha, szóval 64 bites rendszer - ezt azért említsd meg a probléma továbbadásánál, lehet, hogy számít

Beépülõk
2007 Microsoft Office systemapplication/x-msoffice12
C:\Program Files (x86)\Opera\Program\Plugins\NPOFF12.DLL

Shockwave Flashapplication/futuresplash spl
application/x-shockwave-flash swf
C:\Program Files (x86)\Opera\Program\Plugins\NPSWF32.dll

Microsoft® Windows Media Player Firefox Pluginapplication/asx
video/x-ms-asf-plugin
application/x-mplayer2
video/x-ms-wm wm
audio/x-ms-wma wma
audio/x-ms-wax wax
video/x-ms-wvx wvx
video/x-ms-wmv wmv,wmx
video/x-ms-asf asf,asx
application/x-ms-wmp
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins\np-mswmp.dll

Shockwave for Directorapplication/x-director dcr,dir,dxr
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins\np32dsw.dll

BitCometAgentapplication/bitcomet-agent
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins\npBitCometAgent.dll

Java(TM) Platform SE 6 U13application/npruntime-scriptable-plugin;DeploymentToolkit
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins\npdeploytk.dll

Mozilla Default Plug-in*
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins\npnul32.dll

Adobe Acrobatapplication/pdf pdf
application/vnd.adobe.xdp+xml xdp
application/vnd.adobe.xfd+xml xfd
application/vnd.adobe.pdfxml pdfxml
application/vnd.adobe.x-mars mars
application/vnd.fdf fdf
application/vnd.adobe.xfdf xfdf
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins\nppdf32.dll

QuickTime Plug-in 7.0.3audio/wav wav,bwf
audio/x-wav wav,bwf
video/quicktime qt,mov,mqv
application/sdp sdp
application/x-sdp sdp
application/x-rtsp rtsp,rts
video/flc flc,fli,cel
C:\Program Files (x86)\QuickTime\Plugins\npqtplugin.dll

QuickTime Plug-in 7.0.3audio/midi midi,mid,smf,kar
audio/mid mid,midi,smf,kar
audio/basic au,snd,ulw
audio/x-aiff aiff,aif,aifc,cdda
audio/aiff aiff,aif,aifc,cdda
audio/x-midi mid,midi,smf,kar
audio/vnd.qcelp qcp
C:\Program Files (x86)\QuickTime\Plugins\npqtplugin2.dll

QuickTime Plug-in 7.0.3audio/x-gsm gsm
audio/AMR AMR
audio/aac aac,adts
audio/x-aac aac,adts
audio/x-caf caf
video/x-mpeg mpeg,mpg,m1s,m1v,m1a,m75,m15,mp2,mpm,mpv,mpa
C:\Program Files (x86)\QuickTime\Plugins\npqtplugin3.dll

QuickTime Plug-in 7.0.3video/mpeg mpeg,mpg,mpe,m2v,m1v,mpa,m1s,m1a,m75,m15,mp2,mpm,mpv
audio/mpeg mp3,mp2,mpga,mpeg,mpg,m1s,m1a,mpm,mpa,m2a
video/3gpp 3gp,3gpp
audio/x-mpeg mpeg,mpg,m1s,m1a,mp2,mpm,mpa,m2a
C:\Program Files (x86)\QuickTime\Plugins\npqtplugin4.dll

QuickTime Plug-in 7.0.3video/mp4 mp4,mpg4
audio/3gpp 3gp,3gpp
video/3gpp2 3g2,3gp2
audio/3gpp2 3g2,3gp2
video/sd-video sdv
application/x-mpeg amc
audio/mp4 mp4
audio/x-m4a m4a
audio/x-m4p m4p
audio/x-m4b m4b
C:\Program Files (x86)\QuickTime\Plugins\npqtplugin5.dll

QuickTime Plug-in 7.0.3image/png png
image/x-png png
image/x-pict pict,pic,pct
video/x-m4v m4v
image/x-macpaint pntg,pnt,mac
image/pict pict,pic,pct
image/x-quicktime qtif,qti
image/x-sgi sgi,rgb
image/x-targa targa,tga
C:\Program Files (x86)\QuickTime\Plugins\npqtplugin6.dll

QuickTime Plug-in 7.0.3image/tiff tif,tiff
image/x-tiff tif,tiff
C:\Program Files (x86)\QuickTime\Plugins\npqtplugin7.dll

Silverlight Plug-Inapplication/x-silverlight scr
application/x-silverlight-2
C:\Program Files (x86)\Microsoft Silverlight\2.0.40115.0\npctrl.dll

Windows Presentation Foundationapplication/xml xml,xaml
application/x-ms-xbap xbap
C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Windows Presentation Foundation\NPWPF.dll

Visca El Barça!

Dzsini
még egy ötlet: az opera:plugins oldalt betöltve nézd meg hogy nincs-e feleslegesen több példányban betöltve a flash plugin - 1 darab elég.
továbbiakban esetleg az upgrade-et tudom ajánlani a 10 alfára vagy a magyaropera fórum segítség topicját, ahogy írtam lejjebb (793ban) ott nálam sokkal okosabb emberek vannak 😊

Ez azóta van, mióta a 9.64 találkozott a 10,0,22,87-es flashel. Tudtommal ezek a legújabbak. Eccerûen elsõ betöltésre nem jelennek meg a flashes dolgok, megakad az egész, ha mákom van, akkor egy frissítést nyomva már jó.

Visca El Barça!

Dzsini
nézd meg, hogy a legújabb flash plugin van-e benne, és ha nem, frissítsd (vagy használsz esetleg user javascripteket?)
harmadik ötlet: frissíts a legújabb változatra, esetleg 10.00 alfára - elég stabil

Nemtom mér, de mostanában az opera lassú, mint a tetü. Lehet, h a flash-es oldalakkal van baja, dehát minden fenn van ami kell neki. Többi böngészõ megy, mint a golyó.

Visca El Barça!

hmm mégsem jó vmi. pedig már az elõbb jó volt

sikerült másképp 😊

És íme. elsõ gombom <#idiota>

Dzsini
a toolbar.ini-ben (ha jól rémlik abban vannak a gombok) kell a szöveget kicserélni képre - nézd meg a többit, hogy milyen módon van felépítve, és az alapján módosítsd.
Pl. rakd egymás mellé azt a gombot, amit tõlem kaptál, meg a szöveges gombot, és akkor a .ini-ben látod, hogy mi a különbség, és csak szerkeszd át (persze az ilyesmit akkor kell, mikor kiléptél az operából, és csinálj biztonsági mentést).

a te általad linkelt gomb kéne az én általam linkelt cucchoz

egyetlen szépséghibája van: ez a gomb egy nagy szöveges gomb, sokkal jobb volna, ha csak egy ikonja volna, egy áthúzott kör. azt nem tudod, Dzsini, hogy lehetne megcsinálni?

megtaláltam! hasznos és jól mûködõ javascript.

http://my.opera.com/Lex1/blog/2008/12/15/adblock-for-opera-analogue-of-adblock-plus-element-hiding-helper

Dzsini
Olyanom nekem nincs, nem beépített része az Operának - akkor ahol találtad, ott keress hozzá ilyesmit.

De én erre gondolok, valahol találtam és baromi jól mûködik, csak macerás minden egyes blokknyi reklámnál egyesével kattingatni.

Dzsini
(plusz csendben elárulom, hogy semmi köze az Adblock+ -hoz, ez az Opera beépített tartalomszûrõje)

Dzsini
ezt a linket húzd fel a gombsorba (ha minden jól megy)

Nem tudjátok, hogyan tehetném fel a fülek sávjára az Adblock+-ot mint gombot? Nagyon kényelmetlen jobb gombbal kattintani, majd a legaljára lemenni a menünek és ott kiválasztani ezt azt. Sokkal egyszerübb volna egy gombot megnyomni.

mflex
nem jelenik meg sajna😞 akkor próbálok írni nekik...

What about the forests?

Dzsini
megnézted az opera:plugins oldalon, hogy megjelenik-e a betöltött beépülõk között? (és mögötte megjelennek-e a megfelelõ kiterjesztések)
másodsorban nézd meg, hogy beállítások-haladó-letöltések résznél a megfelelõ kiterjesztéshez vagy protokollhoz (wmv meg ilyenek) be van-e állítva a beépülõ használata

ha nem sikerül ezekkel célt elérni, akkor esetleg próbálj meg írni az oldalon a Segítség az asztali Operához topicjába, ott okosabb népek vannak 😊

mflex
Hát Dzsini, akkor én nem értem, hogy nálam miért nem megy, nekem továbbra is ott van, hogy beüpülõ tartalom <#falbav>

Van valami ötleted?

What about the forests?

Dzsini
nekem simán mûködik vele (bár én kiszedtem utána, mert jobban szeretem, ha a programban nyílik meg)

mflex
köszi.

ok, ez már megvolt, vagy kell még állítani valamit, kezd már a tkm ki lenni ezzel az operával, ez volt az elsõ amit felraktam..

What about the forests?

Dzsini

mflex
tudnátok adni egy linket, hogy a media player plugint letölthessem, az opera elküldött egy helyre, de telepítés után semmi nem változott, még mindig ott van a beépülõ tartalom szöveg...

thx

What about the forests?

nálatok nincs olyan, hogy néha csak úgy kikapcsolnak az egérgesztusok? aztán másik lapra lépek és újra mûködnek.

Dzsini
Windows Vista része.

Most akkor mi ez a képmetszõ, és hol van? Opera vagy Windows része? Nekem mindkettõ magyar, és nem találtam.

Dzsini
beállítások - haladó - hálózat

és ott a kapcsolatok számánál beállíthatod, hogy összesen, és egy oldalra tekintve hány dolgot próbáljon egyszerre letölteni

hello!
olyat lehet állítani h ne 1szerre töltsön mindent hanem 1más után?
mflex
hát akkor nemtudom nálam mi a gond, de asztali 64 bit és laptop 32 bit-nél is ugyanez a helyzet<#nemtudom>

What about the forests?

Dzsini
alap, csak nekem angol windowsom van és nem tudtam hogy ez az 😊

de nálam semmi baja, most kivagdostam próbából pártucat képet, elmentettem mindenféle méretben meg formátumban, és gond nélkül mûködik... úgyhogy sajnos nem tudom mi lehet nálad a gond 😞

mflex
Az elõbb nem jól sikerült a kép:

What about the forests?

mflex
pl printscreen helyett nagyon jó, mert egybõl kitudom vágni, amit szeretnék és rögtön el tudom menteni, szóval gyorsabb mint a pain-t, nálam a kellékek mappában van, bár nem tudom, hogy ez alap, vagy valamelyik programmal kerül oda.

Képen látható, szóval, ha ezt a képet én most elmenteném, rögtön padlót fog az opera és nehezen dobja a kukába a vista, ráadásul nehezen is nyílik meg a kép.. kb jó 1 perc, olyan mintha mindent lassítana:

What about the forests?

Dzsini
mi az a képmetszõ?

mflex
Egyébként amit tapasztaltam...
Ha a KÉPMETSZÕ funkciót használom, az opera egybõl kifagy, de még a lomtárba is nagy nehezen tudja kivágni a vista.

Más tapasztalta a jelenséget?

What about the forests?

hm.. ma felraktam az Opera 9.64-et es sokkal jobb eddig mint a Mozzilla..😄

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

Dzsini
esetleg próbáld ki a legújabb tesztverziót: itt a blogbejegyzés róla

mflex
ok törlök mindent, egyébként semmi plugin, widget-et nem használok, csak ami alapból van, a legfrisseb flash van fent, na majd kiderül.

köszi

What about the forests?