5774
Opera
  • bojti
    Most látom RC-t kaptunk :)
  • bojti
    Hagyd úgy ! Ha az azonnali újrarajzolást választod akkor sem fogja gyorsabban tölteni csak vibrál a képernyő , így fárasztja a szemet . Többre sem érdemes rakni , mert az oldalak nagy többsége betöltődik 1 mp-en belül .
  • Pethy23
    Ezt, hogy érdemes beállítani:

• [HUN]FaTaL
    Jéé, tényleg. :)
  • Dzsini
    az új default skinnél (90-es build) állítólag a fülek átlátszóak már... (nekem nincs Aerom, nem tudom)
    meg vagy ezer dolgot javítottak még :) cserébe a video megint nem működik
  • [HUN]FaTaL
    Na majd meglátjuk, mert amúgy a skin az tetszik. :)
  • Dzsini
    csak a flash és pdf pluginek alatt átlátszó, mert ott "nincs html" - és az ablak amúgy átlátszó... az a skin (és könnyen lehet, hogy a pluginek) baja, hogy a flash/pdf tartalmat az alá az átlátszó réteg alá helyezi el...

eleinte még külön hack is kellett hozzá, hogy ilyen szintű átlátszóságot el lehessen érni (prealfa státusz elején), majd lassacskán kialakul, hogy hogy lehet (ha egyáltalán lehet - máshol még ez sem megy)
  • [HUN]FaTaL
    Ettől még a softwarenek le kéne kezelnie, hogyha oldalt nézel akkor az nem átlátszó. :)
  • Dzsini
    a normál skin (meg még pár) is átlátszó, csak nem viszi túlzásba pl. azzal, hogy a böngészőoldal felületére is ráhúzza :)
  • [HUN]FaTaL
    Mert csak az a skin átlátszó. :)
  • Dzsini
    A pdf-eket is csak azzal a skinnel barmolja szét -> a skin a hibás :)
  • [HUN]FaTaL
    Az opera kezeli rosszul elvileg az átlátszóságot.

Pl. a pdfeket is szétbarmolja. Na mindegy egyelőre másik skint használok: 10.5 clean version.
  • Máté94
    deviantart.com-ot optimalizálni kéne mert Opere sose tudja betölteni teljesen.....
  • bojti
    Én sem használom jelenleg azt a skint , az átlátszóságon kívül más gondok is vannak vele .
    Idáig ez a legjobb build . Rendkívül gyorsan és szépen renderel .
  • Dzsini
    Az nem az ő hibájuk, hanem a Z-Glass skiné - a skin nem hivatalos része a programnak.
  • janihunk
    Mien búg van benne? Én azt használom de nálam jó mindenre még a bizonyos videó megosztón lehetne javítani de amúgy semmi gond vele.
  • [HUN]FaTaL
    Az átlátszóság bugot vajon mikor óhajtják javítani, hogy lehessen használni a Z-Glasst?
  • janihunk
    Azt nemlehet valahogy megoldani ha kisablakra kattintok szinte minden másodiknál az opera portal jön be nagyon idegesít már nincs valami gyógymód?
  • bojti
    Új build

Azt hittem ma RC-t kapunk .

As you can see from the changelog, this build has a couple of fixes, and further fixes are expected in upcoming snapshots. At this stage, we are particularly interested in any recent regressions you may find

Ezek szerint nem akarják időnap előtt kiadni , csak ha javítottak mindent . Helyes !
  • Dzsini
    végül is az ki is van írva, ha bekapcsolod a blokkolót...
  • Pethy23
    Köszi, a Shift-clickelős megoldás tökéletes.
  • Dzsini
    shift-el lehet egy elemet letiltani, valamint ha látod, hogy rosszul "találja ki" a szűrendő adatokat, akkor át is szerkezthetetd. de van hozzá előre gyártott tartalomszűrő file is, ez a magyar oldalak nagy részét kipucolja.

valamint, ha ez nem lenne elég, akkor:
    http://magyaropera.blog.hu/2009/10/08/adblock_plus_az_operaban
    egy összetettebb, de nagy hatásfokú blokkolórendszer - ezzel a reklámok helyét is ki lehet pucolni.
  • Pethy23
    Még valami, reklámokat nem lehet kicsit korrektebben blokkolni, szóval ha rákattintok egyikre akkor ne tiltson le másik 3-at?
  • Pethy23
    Köszi, ez is jobb mint a semmi.
  • toto2700
    Nekem is nagyon tetszik az új 10.50-es Opera. Nagyon jó kis böngésző lesz ez.

A Firefox 3.6 indulására igaz már sokat javult, de én úgy oldottam meg a problémát, hogy felraktam a MinimizeToTray Plus 1.0.8 kiegészítőt és így mindig fut a böngésző a háttérben. Így az "indulás" egy pillanat műve. Ja és persze virtuális memória is ki van kapcsolva.
  • Dzsini
    ez az egyik leginkább hiányolt feature - azt lehet helyette, hogy elraksz egysoros dolgokat jegyzetbe, azokat feldobja, de oldal szerinti emlékező nincs (az új HTML5 webstorage lehetőséggel mondjuk már kiált egy egyszerű UserJS-ért, de nem tudom, hogy van-e már)
  • Pethy23
    Ez nem az amire én gondoltam. Ha egy oldalon keresek az oldalon lévő keresővel akkor a firefox ott megjegyzi a beírt régebbi kereséseket.
  • ba32107
    Van rá egy külön gomb az eszköztárban, egy kulcs. Vagy ctrl+enter.
  • Pethy23
    Opera, hogy jegyzi meg az űrlapokat? User neveket amik azonosak. Esetleg ha valahol nem maradok bejelentkezve akkor ott miért nem kínálja fel csak a nevet?
  • Airbus A380
    Nekem HOTMAIL-el még mindig nem jó .
  • Dzsini
    nem, ilyen funkció (jelenleg) nincs - csak ha a google oldalán a keresőbe írsz, akkor ad ajánlást.
    A keresősávba csak az elmúlt kereséseidet gyűjti össze.
  • Pethy23
    Értem, de ezt akkor nem is lehet orvosolni?
  • Dzsini
    mert nem kommunikál a Google szervereivel mielőtt elküldöd a keresést.
  • Pethy23
    A keresődoboznál jobb fent ha írok be miért nem írja ki a javaslatokat?
  • Pethy23
    Köszi. Nagyon jó lesz ez a 10.50. A firefox-val az az egyetlen bajom hogy olyan lassan működik és én itt leginkább a tabok kezelésére és az indulására gondolok.
  • Dzsini
    itt ajánlanak többfélét is
  • Pethy23
    Ilyen script vagy addon van Opera alá?
  • janihunk
    Sziasztok van arra lehetőség hogy a google fordítót beépülő modulként lehessen használni? Mer van egy orosz oldal ahol megjelenik máshol nem valahogy meglehet oldani hogy mindenhol megjelenjen ami idegen nyelvű oldal
  • lck
    Nekem a beta 2 tűnt lassúbbnak.És ez mintha jobb lenne.
    De ez egyénileg sok mindenen múlhat.
    Annyira nem akarok itt téríteni , de nekem most a Palemoon mindegyiknél jobb.
  • Máté94
    Szerintem most lassult :S