Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
ha letöltöd és futtatod a telepítõt úgy is lehet update-elni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Vajon ez az új 1601 build kijön majd Update-re is? Nincs kedvem újrarakni az egészet megint.

Köszi, ez nem rossz, de nem az igazi. Az volna az abszolút menõ, ha érintésre lenyílnának (Firefox), a tálca pedig felnyílna (illetve az ablak alja felemelkedne) érintésre. 😞

Dzsini
sokféle teljes képernyõ gomb
- lehet, hogy van köztük olyan, amilyet szeretnél

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

A Firefoxnak baromi jó a Full-screenje, az autohide-os tab és address barral. Hasonló, érintésre/kattintásra lenyíló tab+address bart nem lehet az operába programozni valahogy?

értettem kapitány<#smile>

Dzsini
passz, nekem nagyon rég volt üres az Opera (most 247 megán üldögél) - ha jól tudom amúgy többet foglal alapból, késõbb viszont nem növekszik annyival, mint a fox, jól hasznosítja azt, amit az elején megeszik.

gondolj bele, hogy a firefoxban alapból nagyjából csak egy html megjelenítõ van benne - az operában (most már) webszerver, levelezõprogram, torrentkliens, és még egy vödör mindenféle. ha mindezt megoldod pluginekkel firefoxban, valószínûleg annak is nagyobb lesz a lábnyoma.

az tök normális, hogy az opera 100-120 megát eszik, míg a firefox csak 20- 30at - üresjáraton?

jaértem<#pardon1>

Dzsini
nem szokás, jobb, ha szép, szellõs, könnyen elkülöníthetõ gombok vannak, amik 1024tõl felfele minden képernyõn jól látszanak, és nem kell profi egerészõnek lenni, hogy eltaláld a gombokat 😊

aki kicsit jobban belenéz, úgyis talál seperc alatt egy slim skint, valaki úgyis megcsinálja.

Amúgy nem tervezi az Opera, hogy a végsõ skin is slim lesz? Tudom, hogy ez a mániám<#rolleyes>, de szebb volna.

Most újra kipróbáltam, felraktam újból és most mûködik, juhé. 😊

Dzsini
próbáld ki mindkét féle installert, az, amelyik nem "classic", annak be kellene kerülnie a default programs-ba. persze lehet, hogy a win7 még problémás ilyen szempontból, nem végleges.

a minialkalmazásokat meg én nem használom, azzal kapcsolatban nincs tippem.

nálatok nincs ilyen baj?

pyrohun
Hú, azért vannak itt jók - köszönöm!

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
itt egy lista - ebbõl a GMX-et használtam (használom) a Yahoo POP-elzárása után, azzal semmi gond nincs, jól összerakott kis rendszer.
Magyar szolgáltatók közül nem tudom, hogy melyiküknél van ilyen lehetõség, nem foglalkoztam velük...

pyrohun
Értem. Én a jó öreg freemail-lel kezdtem anno, aztán maradtam is ott, a fontosabb leveleimet meg a chello-s címeimrõl írtam, de imap hiányában...

gmail-en kívül egyébként létezik még normális minõséget nyújtó ingyenes imap-ot is támogató email szolgáltatás? Tehát akkor a yahoo meg a live gondolom nem az, vagy nem ingyenes 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Dzsini
megvan az az elõnyük, hogy sok évvel hamarabb kezdték, mint a google - az msn a messengerbõl és az explorer nyitóoldalóból szedett össze ennyi felhasználót (amikor legelõször csatlakozik a netre), a yahoo pedig sok évig piacvezetõ és a leglátogatottabb weboldalt szolgáltató cég volt (nekem is van yahoos címem, akkoriban ez volt egyértelmûen a legjobb, majdnem egyetlen ingyenes mailszolgáltató, ami pop3 elérést is nyújtott (most már nem) - ez meg betárcsázós rendszernél alapvetõ igény)

pyrohun
Hmm, nem gondoltam volna, hogy a másik kettõt ennyi ember hazsnálja!

Dzsini
nekik nem érdekük, hogy te IMAP-on át olvasgasd a leveleidet, nekik az az érdekük, hogy a webes felületet használd, mert ott tudnak elhelyezni reklámot.
én azon csodálkozom, hogy egyáltalán van egész normálisan mûködõ IMAP (van, ahol a pop3 is fizetõs)

A Gmail amúgy a 3. helyezett jelenleg is a Yahoo és a Live mail mögött.
Ez egy múlt évi adat, azóta az elsõ 2 helyezett helyet cserélt, csak nem találok aktuális számokat.
Microsoft webmail properties: 256.2 million users
Yahoo: 254.6 million users
Google: 91.6 million users

pyrohun
Értem, köszönöm. Egyébként erre én is rájöttem, de eddig nekem úgy volt - és ez az amit nem tudtam megcsinálni, pedig Ability is kérdezte - hogy még a 9.64 alól belõtt 3 gmail accountomnál berakta a gmail-es kimenõk közé PLUSZ a lokális kimenõk közé is.

Az /outgoing/imap sent folder a /Sent Items- re volt álítva - mégis abban a mappában is megvolt minden kimenõm, és ha töröltem valamit, akkor természetesen mind2 helyrõl törlõdött, de most ezt nem tudom így beállítani 😊

gmail meg elmehet a sunyiba, mindenki azt használja és képtelen egy normálisat alkotni, hihetetlen.

Dzsini
ha a mail settingsben beállítod, hogy hol keresse az elküldött leveleket (tools/mail accounts/ - /outgoing/imap sent folder - és ide a /Sent Mail, akkor berakja a normál kimenõ folderébe az összes kimenõ leveled, ott van To: oszlop. Ezután én kikapcsoltam az IMAP foldersben a /Sent Mail-t, és akkor nincs meg két helyen (sajnos ott tényleg nincs To: oszlop) - ez megint a Gmail töketlensége, mert nem a szabványos IMAP mapparendszert használja...

pyrohun
Kérdés:

már pár napja is írtam opera MAIL-lel kapcsolatban.

gmail accountokat használok és az a bajom, hogy a / elküldött elemek mappában IS a leveleimnél csak az látszik, hogy ki küldte (nyilván én basszus 😊, de az, hogy kinek, az nem. Tehát csak FROM oszlop van a levelek kilistázásánál, TO oszlop nincs. Ez miért van? Nem lehet beállítani? Eddig pl. néha a FROM oszlopba úgy írta, hogy ahhoz a levélhez, amiket küldtem, odaírta 'To: xy', de most csak az én nevem látszik mindenhol, mert én küldtem a levelet... Ez meg így egy kalap fos 😞

pyrohun
van pár bug még benne 😊

qetuol
nekem az unite-ra azt írja ki, amikor loginezek, h

"the server response was invalid"

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

pyrohun
Nekem is tök pozitív a Unite. 60GB-nyi zenét érek el bárhonnan, bármikor. Nem kell tökölni, ha 4 embernek ugyanazt a 20 megás fájlt akarom elküldeni (email-ben nem lehet, msn problémás, stb...) csak berakom a megosztott mappámba és szedhetik is. Imádom! Ráadásul kb. 2x ennyi jó szolgáltatás ráhúzható még!

Dzsini
Ha jobban tetszik a Safari, azt kell használni.

nekem nagyon bejön a Unite (otthonról tudok zenét hallgatni pl. bent a könyvtárban wifin át), nincs szükség chatkliensre, ha át akarok valakinek küldeni valamit csak megosztom és dobok egy linket neki - nem kell zümmögni a feltöltéssel, majd õ letölti amikor ráér.
Az UI komoly megújítása nemsokára várható a Presto továbbfejlesztésével (2.3-ra igérték asszem) - 3D gyorsítást kap az egész felület, akkor majd tekeredik, villog, csicsereg, táncol kedvedre, akinek eyecandy kell. (lásd itt)
Textareát átméretezni egy userJS-el már most is lehet, natív felület meg a skingyártóktól függ, ízlés kérdése - olyanra cseréled, amilyenre akarod. Nekem egy skin ne foglaljon el a képernyõrõl semmilyen fontos felületet, én a weboldalakat akarom látni, nem a böngészõt.

nálam valahogy így néz ki egy böngészõfelület - a lehetõ legkevesebb helyet foglalja (ez egy régi állapot, azóta picit átalakult, de az elv maradt).

Az, hogy kell-e a népnek a Unite majd kiderül, mostanában a web fele arról szól, hogy oszd meg, mutasd meg, közösségezz, írj hozzá - erre mind jó a Unite, és nagyon sok netkapcsolat már bõven elegendõ hozzá, hogy elfusson egy webszerver az oldalon. Az meg, hogy nem kell magammal cipelnem a dolgaimat, meg szinkronizálni egy online felülettel, hanem simán hozzáférek az otthon beállított megosztásaimhoz bárhonnan, hallgathatom a zenéimet, feljegyezhetek dolgokat - ez szerintem igencsak elõremutató. De nem kötelezõ ezt sem használni, nem erõltet rád semmit a program. Lehetõséget nyújt, hogy ha szeretnéd, akkor van ez is.

Ability
Én régi nagy Operás vagyok, mostanában szemezgetek a webkit alapú böngészõkkel, de jelenleg is Opera 10 Bétát használok. Ugyanakkor néha már azt gondolom, hogy az Operások foglalkozhatnának valami értelmessel. Itt ez a Unite szolgáltatás. Elfér meg minden, de kell ez az átlagembernek? Szerintem inkább csak még jobban elijesztik az embereket, sokaknak már így is bonyolult az Opera. Én szívesebben látnék valami UI reform fejlesztést. Kicsit natívabb felületet... meg úgy alapjáraton ... kicsit fejleszteni a design-t. Safariban sokkal igényesebb a Top Sites, mint az Operás Speed Dial. Tabkezelésbe is vihetnének valami kis animációt, lehessen huzigálni õket, ahogy nyitsz egy újat animálva teszi oda, stb. Nem vagyok egy divatmajom, de én nem látom az óriási innovációt ebben az Unite fejlesztésben. Inkább csináljanak átméretezhetõ textareát és társait. Szóval Operások számomra az egyik leginnovatívabb csapat, de azért néha a meglévõt is lehetne csiszolni kicsit.
pyrohun
Hmm, nekem ez a unite nem akar menni, illetve sokszor az alábbi hibaüzenetet adja, ha rákattintok az ikonra és ott megnézem a status-t:

Web server error: The proxy server appears to be down.

És fogalmam sincs, hogy ez mi. Ilyenkor nem is jön be az operaunite-os oldalam. De néha meg igen. Nincs routerem, a tûzfalon is átengedem, mi lehet a baja?

nem mûködik a gmail gadgetem, mert ez az új nem teszi fel magát rendesen, és a 7 nem tudja hozzárendelni a dolgokhoz a default programsben, mert nincs is ott. 😞(( ötlet? már próbáltam egyesével hozzárendelni a fájlokat, de az nem elég

pyrohun
kurva jó! Nagyon bejön 😊)))

bocsánat, én éltem egy plusz beállítással az install során. probléma megoldva.

Azt nem tudod, véletlenül, hogy hova teszi az application data-t? Mert a sima Betáé ott van ahol kell (users/én/appdata/roaming/opera/opera 10 beta/....), de a unite-ost nem találom.

Dzsini
igen - és korrektül mûködik, a magyaropera blogon már nagy zenehallgatás meg beszélgetés tört ki az egyik tag gépén 😊

pyrohun
És elvileg ez az errõl az oldalról letölthetõ opera 10 beta-ban már benne van?

Dzsini
Opera Unite

azért ez nemsemmi ötlet

Dzsini
annál azért több munkát igényel, nézegess meg pár skin.ini-t (slimet meg nemslimet) a zip-eken belül, és hasonlítsd össze, hogy hol vannak különbségek - padding-ek meg height-ek vannak lecsökkentve, pár ráhúzott kép átméretezve... nem 2-3 sor átírása.

pyrohun
<!--
We start our little story with the invention of the modern day computer.
Over the years, the computers grew in numbers, and the next natural step in the evolution was to connect them together. To share things.
But as these little networks grew, some computers gained more power than the rest and called themselves servers.
Today, millions of people are connected together in a great web ...
-->

Egy hete errõl van szó.

Amúgy, hogyan lehet beállítani egy skinnél, hogy slim legyen - mit kell hozzá átírni a fájlban, és mivel?

FZoleee
pyrohun
Nálam a GMAIL is bekerül érdekes módon, de nem tudom már mit állítottam be és hol 😊

Azt viszont nem értem, hogy ma az apámnál is belõttem az Opera / gmail párost és nála ha a folderre kattintok (az email címre, amiben benne van a gmail mappa is meg az összes többi IMAP folder), akkor minden levelet kb. 3x jelenít meg. Ezt nem lehet valahogy beállítani? MEg az is érdekes és idegesítõ, hogy az "összes levél"-nél egy adott címen belül ugye a fogadott és küldött leveleket is mutatja, DE az elküldötteknél a feladót írja (saját magamat ugye), nem azt, hogy kinek küldtem 😊) ennek sok értelme nincs. Ami viszont megint csak furcsa, hogy nálam itthon ez is jól mûködik, mert nálam annyit ír, hogy Címzett: xy.

Dzsini
ez attól függ, hogy a levelezõszervered megfelelõen támogatja-e a hivatalos IMAP mappaneveket. A Gmail például nem, ezért ott külön mappákban lehet megnézni az elküldött leveleket, stb. Ha szabvány szerinti a levelezõszerver, akkor elméletileg minden bekerül a megfelelõ mappába.

930-ra: a könyvjelzõk már rég nem (csak) a gépen vannak tárolva, az Opera Link a könyvjelzõket, jegyzeteket, gyorshívót eltárolja, és bárhol hozzájuk férhetsz. Itt az érdekes az, hogy azt mondja, hogy a web lesz a böngészõ... hogy ez mit jelenthet, az kiderül kedden.

ezt egy böngészõvel, hogy lehet*

én is ezen gondolkodtam, hogy na azt hogy. mert a felhõnek ugye, az a lényege, hogy nem minden van a gépeden, de mondjuk pl. cookiekat meg ilyen apróságokat felesleges nem a felhasználó gépére tenni. Ezek után én sem tudom elképzelni ez egy böngészõvel, hogy mehet - a könyvjelzõk nem a gépen lesznek és akkor bárhol netezhetsz velük? hááááát... <#nemtudom>

Ability
Elõzõ kérdésem mellett még egy olyan lenne, hogy hogyan tudom megcsinálni azt, hogy mail kliensben a Sent alatt ott legyen az összes kimenõ levelem? Nem csak azok, amiket a telepítés után írtam ezzel a klienssel. Illetve a fogadottnál ne kerüljenek már bele az elküldöttek is. IMAP-ot használok, Opera 10 beta.
Italo4ever
thx

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

OPERA.EXE melé <#bee1>
Italo4ever
a lng file-t hova kell másolni?<#fejvakaras>

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

van ami már megvan : magyaritás a többi pedig majd kiderül<#sniffles>