Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Ezeket olvastam, pont ezért örülök neki és fogott el az érzés, hogy végre visszanyeri régi fényét, egy innovatív és modern böngészõ lesz. Sõt, újra a legjobbak egyike. 😊
Dzsini
"Don't worry, Unix users will not be forgotten. Like Opera for Mac, the Unix version will have some big changes under the platform hood: it will no longer be necessary to have Qt installed. This makes Opera for Unix much faster, smaller and easier to install. Naturally Opera will still integrate well with your desktop environment by supporting KDE/GTK skinning and show open/save dialogs that match your desktop. The Unix version of this labs release will be made available later."

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
render engine is új, Vega - egyelõre szoftveres, késõbb GPU-t is fog használni. HTML5 már van, video tag nincs, de lesz... itt irogatják, hogy még mi minden lesz (Win7 integráció, stb).

Rengeteg minden megújult benne, szerintem ezt szánták volna 10.00-nak, ha sikerül elkészülni vele - igazán modern böngészõ érzést nyújt (oldalon belüli keresés, üzenetablakok, privát böngészés...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ability
Legjobb az egészben, hogy az Operának Windows alatt sincs jelenleg natív felülete, ott is a QT lib-et használják, erre meg rákontárzik, hogy pont egy népszerû Linux disztró QT natív környezetében kell a legtöbbet szenvedni vele. 😄
Ability
Kezdi visszanyerni régi fényét, én már annak is örülök, hogy végre natív felületet kap minden rendszer és környezet alatt. Linux fronton olyan mocskósmód el van b*szva, hogy az eszméletlen. Induláskor kiírja, hogy "hellószia, látom KDE-t használsz" ami azt jelenti, hogy van rendszerszinten megosztott QT lib, de azért használatba venni már büdös neki, pedig még ki is írja. Na, amikor rászoktatod erre nagy nehezen, akkor meg egyszerûen csúnya. Megnéztem miért, rossz mappában ellenõrzi a QT témabeállításokat. Bugreport kb. már 2 éve van náluk, még mindig "undecided" állapottal. Na, akkor túrjunk opera indítófájt, beállítom neki a stílust, fel is veszi a natív környezet kinézetét. Azt hinnéd már készen van ezek után, de mégsem, óóóóó dehogy, még hátravan a filkezelõ és a rendszer kiterjesztés asszociációs játék. 😊

ui.: egyébként nagyon várom ezt az új verziót. Natív felület, jó rendszerszintû integráció, CSS3 és HTML5 támogatás, gyorsabb JS engine, gondolom a render engine is követi a vonalat, hogy tényleg gyors legyen, vannak benne extrák, mint private browsing, kis GUI reform, stb... jó lesz tényleg.
Dzsini
majd lesz az is 😊

viszont a tesztek alapján a Carakan (új javascript motor) jól fejbeveri a Chrome-ot is 😊 10-15%-al - ismét a leggyorsabb böngészõ lesz (ha megjelenik idõben, és addig nem fejlesztenek a többiek valami még gyorsabbat)

Ability
... és nincs linux build. 😞 <#sir>
Dzsini
"Some features, like Opera Unite are disabled." <#sir>

bojti
redmonk
na meglett csak a pipát kikell venni xD

köszi a segítséget

kellemes ünnepeket

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

redmonk
bakker nem jó nekem mert nekem kellett létrehozni
valami egyéb ötlet vagy h hogyan hozzam létre?

[HUN]FaTaL
ÁÁ 😄

Nem alkalmazások hanem letöltések.

Beállítások->Haladó->Letöltések

http://goo.gl/gd6Zi5

redmonk
hát nekem itt nincs semmilyen keresõ

[HUN]FaTaL
Ott van felette a keresõ.

redmonk
de nincs ott nekem torrent

[HUN]FaTaL
Beállítások->Haladó->Alkalmazások, keresd ki a torrentet és rendeld hozzá az alapértelmezett alkalmazást.

redmonk
sziasztok

hogy állítom be h a torrentet a bitcometemmel nyissa meg egybõl?

pyrohun
a bannerban aposztrof van az R után, vagy Á betû? 😄

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
elég szomorú 😞

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

[HUN]FaTaL
Nem.

Dzsini

Nekem nem, mindig azt írja bejelentkezés közben, hogy átmeneti hiba lépett fel a kapcsolatban. Firefoxban szoktam használni a netbankot, ott jól megy.

Sziasztok.

Valakinek megy Opera alatt a Cib net bank?

Eszközök /beállítások/ haladó/ elõzmények. és onnan már 1értelmû . saját tapasztalatom szerint dob a sebességén ha nem rögzít minden marhaságot

Isten kíséri utadat :)

redmonk
sziasztok

hol tudom azt beállítani h ne mentse el a a látogatott oldalakat?
tehát ne legyenek elõzmények.

elõre is köszi a választ

köszi srácok.

nektek mûködik a hotmail . ?

[HUN]FaTaL
Ez nekem is jól jött, jobb, mint az én urlfilterem volt. Köszi. 😊

lck
Igen, Dzsini módszerével a "Részletek..." -ben könnyebben meg lehet találni az adott oldal letiltott tartalmait.
lck
Eszközök > Haladó > Letiltott tartalmak...

Itt rákeresel az adott oldalra és törlöd a sorát vagy # - t teszel eléje.
- De nekem eddig még nem volt ilyen gondom.
- SG fórum chat itt van letiltva - itt törölheted ha használni akarod.
Dzsini
az oldal üres területén jobbgomb - tartalom letiltása (itt lehet további szûréseket állítani, vagy ki-be kapcsolni, hogy mik legyenek)

ugyanitt az oldalbeállítások szerkesztésénél (azon belül tartalom fül) lehet egy-egy oldalnál teljesen kikapcsolni a szûrést

Lehet állítqani hogy mit szûrjön ?

vagyis inkább mit ne.

Az a Chrome-ba is meg a FF-be is megesett hogy bizonyos oldalak nem mentek a blokkolás miatt.

köszi.

lck
Ezt a fájlt csomagold ki a

Seven esetében:

c:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Opera\Opera\

XP esetén a

c:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Opera\Opera\

mappába.

Úgy hogy felülírd az ott lévõ urlfilter.ini fájlt.

Aztán kész.

Egyszerû, mégis jobban szûr mint akármelyik a Chrome-ban.
Hali.

reklám szûrõt lehet belerakni ?

megvan kössz 😊

Dzsini
be kell lépni újra az accountodba és beállítani a google nyelvét - böngészõfüggõ

izé, opera alatt ménem látom a googleben ezeket a

"Keresés: Web Magyar nyelvû oldalak Oldalak ebbõl az országból: Magyarország"

rádiógombokat? nincsenek ott 😞

Dzsini
lockolni lehet (jobbgomb a tabon - fül lezárása), a faviconra rövidítés megoldható, de akkor az összes tabnak olyan lesz: jobbgomb - testreszabás - megjelenés, és az eszköztár (a tab bar is az) stílusát átkapcsolod csak ikonosra - utána keresel egy olyan skint, aminek a minimum tab szélessége elég kicsi (vagy átírod az általad használtat), és máris összehúzódnak.

még vmi, egyes tabokat nem lehet valahogy leminimalizálni úgy, hogy csak a favicon látszódjon benne, a label ne, és esetleg még lockolni is? 😊

aha most jöttem rá gyorsan frissen, hogy a shift+click végülis egy megoldás. csak így a bill is kell hozzá 😊

azokat a gombokat már én is megtaláltam köszi. igen hasznosak.
most a legfõbb problémám az, amit már korábban vázoltam, hogy a kedvenceim mappába rendezve figyelnek a személyes sávban, de ott nem tudom használni a középsõ egérgombot, hogy egybõl új tabon nyíljon meg az adott bookmark.

Dzsini
Ahhoz már
erre vagy erre lesz szükséged - a beépített tartalomblokkoló ilyesmire nem képes.

modellmaker
Közben megnéztem. 😄

Nem is külsõ .js, mivel elég kicsi, be van téve a kódba. 😞

Egy html div-et hogy tok betenni a tiltott tartalmak közé?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
szerintem ha berakod a letiltott tartalmak közé, akkor simán kiszûri azt is.

modellmaker
Ezek a gombok elég jók. 😊 Köszi!

Nekem viszont olyan kellene, hogy adott oldalon egy .js-t letiltani. Nem reklám, nem pop-up, csak vmi gebasz van vele és zavar. Ilyet hogy tudok?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
a levelezõkliens olyan alapötletû, mint a GMail - a levelek központilag vannak, és különféle nézeteket lehet beállítani (ugyanúgy, mint a GMailben címkéket) - próbáld ki, ha tetszik használd 😊

(amúgy azt is be lehet állítani, hogy új tab nyitáskor mit nyisson meg - lehet rögtön honlapot 😊

plusz nézegesd ezt végig, sok olyan gombot találhatsz, ami esetleg meggyorsítja vagy kényelmessé teszi a munkádat: http://homepage.hispeed.ch/ttt-o/button/h-bu-browser-adv.html
a gombokra rá kell nyomni bal egérgommbal, majd lenyomva tartott egérrel FELFELE elhúzni, és rávinni valahova a gombok területére, és ott letenni. ha nincs valamire szükség, ott jobbgomb - testreszabás - eltávolítás az eszköztárról.

[HUN]FaTaL
Nem tudom, windows live mailt használok. Sosem próbáltam az operáét, a torrent kliensét sem használom, csak a böngit. 😊

a mail kliense jó? érdemes használni?

[HUN]FaTaL
Igen mert ha inaktív az elõre (vagy a vissza) gomb, akkor ezek helyett az elõzõ akkor a mellette lévõ gombot nyomogatja (már ami felül mellette van). 😊

pff az hagyján de a google találati oldalon még úgy is lehet elõre lépkedni így, hogy elõtte rá se mentél a következõ oldalra.
aztamindenit 😊 kösz a tippet!