Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Jelentem, nálad van a hiba. 😊
Ability
Kormányzati, banki, oktatási, stb oldalak szoktak csak ilyen hibáktól szenvedni. Nem rosszabb az Opera, mint a többi böngészõ, csak komplexebb rendszereknél szarnak a támogatására.
Airbus A380
Jelentem nem jutok be a gmail-ba

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Jóvanna 😊

Sokan csak állandó jól bejáratott oldalakra járnak.

ezért kérdeztem.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

[HUN]FaTaL
Nem, nem használjuk, csak fizetjük <#wilting>

http://goo.gl/gd6Zi5

Airbus A380
És hasznáéljátok is a netet ? úgy értem nem csak abból áll a netezés mint sokaknak hogy max kb napi 20 állandó oldalra fölmegy azt kész ?

Mert én használom megyek ide oda ahol olyat látok ami érdekel (nem fél rérteni... 😊 )

[HUN]FaTaL
Nekem ilyet talán eddig 1x, ha kiírt.

lck
Nekem ilyet évente 2x ha kiír.
Airbus A380
ti hogy bírjátok hogy elég sok oldalt nem bír futtatni az opera ?

Engem az õrületbe kergetett mikor 1 nap 10 szer írta ki hogy nem támogatott böngészõ.

rakja+m

Jaa, akkor oké, köszi. 😞

Amúgy: tegnap újraraktam, mert a könyjelzõimet összegányolta, és azóta az asztalra pakol olyan dlgokat, mint

activity.opr (egy fájl)

g_000A
g_000B
g_000D
...
(mappák)

Eddig ezek a saját mappájában voltak, program filesban: hogy lehetne újra arra ösztönözni, hogy oda tegye? Rakja még egyszer újra?

[HUN]FaTaL
Jaaa 10.5, nem figyeltem bocsánat. Én 10.1-et használok. 😊

Dzsini
nem tudsz, 10.50 alatt jelenleg így mûködik. a magyaropera blogon kint van a két prealfa bejegyzése, ott fel van sorolva az összes, eddig felfedezett probléma.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Már amennyiben Windowsról beszélünk. 😄

<#shakehead><#fejvakaras>

[HUN]FaTaL
Gyorsgörgetés nekem alapból mûködik.

Hogyan tudnék a görgõklikkre gyorsgörgetést (tudjátok, más lesz az ikon és aztán le vagy fel mozgatom az egeret) és a bookmarks panelben oldalt "megnyitás a háttérben" funkciót varázsolni a 10.50-ben?

jhetedikj
Felraktam én is most ezt a 10.5-öt bugok végetek van.😄

anno 1987

én nagyon szeretnék nyárra már egy jó bétát 😊

De jó, ezt a görgõklikkes bezárást nem is ismertem 😊 10.10 amúgy, és rájöttem, hogy miért van. Illetve csak akkor jelentezik, ha a laptop.hu-n böngészgetek. Próbáljátok ki ti is, lehet hogy az oldal nem szereti az operát? Ha a Lenovo laptopoknál böngészek, nyitok tabokat, stb, akkor jelentkezik a hiba, és nem csak a bezárás nem jó, hanem félig-meddig meghal az egész böngészõ. Ha nem csak nálam rossz, akkor beküldhetjük a szégyenfalra.

Dzsini
ha 10.5 prealfa, akkor elõfordulhat bõven ilyesmi - küldd be bugreportnak

ha a 10.10-es, akkor igencsak meglepõ, ha tudod bármikor reprodukálni akkor fõleg küldd be bugreportnak 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Nem tudom, mert görgõklikkel zárom a tabokat.

Újabban olyan bug jelentezik, hogy böngészgetek, és egyszer csak nem tudom bezárni a füleket. Tipikusan akkor van ez, ha sok fül van megnyitva egyszerre. Se az X-el, se ctrl+f4, se ctrw+w, semmivel nem zárja be. Nálatok nem fordult elõ?

lck
Prealfa léttére meglepõen stabil.
Dzsini
A 10.5 egyelõre prealfa stádiumban van, én leghamarabb nyár végére, õszre tenném a bétákat, és valamikor év végére a véglegest (aztán majd kiderül mekkorát tévedek 😊 )

Elõzmények: CTRL+F12 - Advanced - History - legfelsõ érték.

redmonk
ja meg kellenne egy olyan segítség h sehogy sem tudom kikapcsolni azt hogy törölje az elõzményeket az még jobb lenne ha meg se jegyezné (asszem elõzményeknek hivjuk a cimeket amiket url sorába irunk 😄 )

légyszi valaki segitsen ebben

köszönöm

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

redmonk
sziasztok

valaki nem tudja kb mikor jelenik meg a 10.5?

Kösz Dzsini ! -sejtettem, hogy profi vagy benne.
UHU_2.1-nél így már megoldódott. A többinél majd holnap futom le a kört.
A nyelvi fájlok bekeverései miatt kell egy kissé bolondbiztosabbá tenni ezt
az Opera_10.5 programozóinak.
Kicsit még szokni kell, de egyébként tetszik.

Dzsini
kapcsold át a skint a beépítettre, a régi skinek nem (vagy alig) kompatibilisek az új megjelenítéssel.

Ez egy másik kép róla.

Pár napja tesztelgetem az "Opera_10.5-alfa-6177." linuxos verzóját
UHU_2.1; OpenSuse_11.2; és MagyarUbi_9.11 alatt.
Almenüi között mozogva olyan lesz a háttér, mint amikor a kijelzõm már nem bírja el Azt_a frekvenciát.
IMG]/forumkepek/2010_01/opera105b-_4.jpg[/img]

Próbálj keresni hozzá valami könyvjelzõs kiterjesztést

Dzsini
egy akkora monitoron meg nyugodtan nyitva lehet az oldalsáv is állandóra, még egyszerûbb a dolgod 😊

mind1, értem én, hogy vannak majdnem ugyanolyan megoldások, de akkor sem teljesen ugyanaz.
helyet meg nem sajnálom, egy kb 20 px magas sávról beszélünk, 24"-on elfér 😊

gabi89
és van egy olyan megoldás is ,hogy minden gyakran használt oldalnak ami el van mentve a könyvjelzõk közé adhatsz egy azonosítót és akkor azt beírva a címsorba (vagy shift+f2) egybõl bajön az oldal. Ami hasznos mert gyakran használt oldalaimnál csak 1-2betût kell beírni és máris ott vagyok és akkor még a gyorshívó is ott van az oldalak számait beírom a címsorba és betöltödött az oldal. Rendezgetni is könnyen lehet szerintem ctrl+shift+b és máris pakolgathatod vagy már az említett f4 oldalt. Sose probálkoztam a kedvenceimet fentre kirakni csak a helyet foglalja.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Dzsini
de felül nem úgy mûködik 😊

felül jobb 😊

Dzsini
ha a sidebar-on (F4) megnyitod a könyvjelzõket, oda tudsz dobálni, pakolgatni, mûködik mindenhol a középsõ klikk is. beállítható, hogy egy klikkre eltûnjön-megjelenjen, vagy akár lehet, hogy vékony sávként ott marad a szélen.

hát gyerekek...kb 2,5 hétig teszteltem vala az operát, íme a konklúzió:

nagyon jó kis böngészõ, télleg, mondhatni luxus kivitel, a fapados krómhoz képest mindenképpen, és nagyon impozáns hogy implicite tud egy csomó mindent, amit a firefox csak kiegekkel. most engem ilyen acid tesztek meg hasonlók nem érdekelnek, megjelenítési problémák nem merültek fel sosem, egy két oldalon vmiért nem akarta megjegyezni normálisan a login infókat, de az ilyesmi elõfordul.

most mégis úgy alakul, hogy visszatérek ff-hoz. talán nevetségesnek fogjátok találni, de a bookmarkok miatt teszem. egyszerûen nem tudom megszokni azt, ahogy ez az operában meg van oldva. eljutottam odáig, hogy kiteszem a personalbart, és arra a kedvenceimet mappákba rendezve. azon is túltettem magam, hogy a mappákon belül már nem mûködik a mid-klikkes új tabon nyitás, mert shift+balklikkre megcsinálja. de az, hogy nem tudok sitty sutty ezekbe a mappákba belehúzni kedvenceket, és ezáltal folyamatosan rendezgetni...ez nekem egy hatalmas érvágás. mondom, bizonyára nevetségesnek találjátok ezt az indokot, de nekem több száz oldal van elmentve, a nagy részét aktívan látogatom is, és kulcsfontosságú, hogy a kedvencek kezelése gyors és gördülékeny legyen.
ezen felül pedig azért akad 1-2 olyan kiterjesztés is, aminek nincs operás megfelelõje, bár azt aláírom, hogy gyakorlatilag a gyakran használt ff addonok 99%-a így vagy úgy megoldható operában is.

szóval a konklúzió: az opera atom kis böngészõ, és mindenképpen feltelepítve marad a rendszeremen...de alapértelmezésnek marad a ff egyelõre.
egyébként azt is vártam az operától, hogy kevesebb ramot fog enni, de nem, alig 50-70 megával marad csak el a rókától, most viszont felraktam ff alá a memory fox-ot, és így több tucat tabbal 300-400 mega helyett 75-öt eszik.

továbbra sem vagyok kibékülve magával az iránnyal, amibe a FF fejlesztése halad, sajnos nem feltétlenül a jó utat követik. viszont egyelõre nekem jobban kézre esik, mint az opera. elképzelhetõ, hogy ez a jövõben majd változik.

anyway, köszi mindenkinek, aki itt segített operás kérdésekben, és nyugodalmas ünnepeket kívánok mindenkinek!

Ez igaz, egyetértek Dzsinivel. Igazából csak úgy lehetne összevetni a két böngészõt azokkal az oldalakkal ha pl. a megjelenített tartalom ugyanaz mind a két böngészõnél. De ... ezt már Dzsini alább már kifejtette.

Dzsini
a weboldalak betöltési sebessége attól is függ, mennyi mindent kell betöltenie (mi minden van letiltva), és hány kapcsolatot engedélyezel a böngészõ számára - a kirajzolás sebessége egy index/origo jellegû egyszerû oldalon érzékelhetetlen 😊

bojti
Na kipróbáltam az új buildet . Ígéretesnek tûnik . A teszteken jól szerepel , méltó vetélytársa lehet a Chromnak - ha sikerül idõben elkészülni vele. Azonban teszt ide , teszt oda az én konfigomon mégsem a 10.5 megy a leggyorsabban , nem is a Chrom , hanem a Minefield . Lehet , ha már Operában is mûködni fog a hardveres gyorsítás , az majd megdobja a sebességet .
Mindenesetre Index.hu betöltõdése Opera 10.5 - 5 másodperc
Firefox 3.7 - 3 másodperc

Origo.hu betöltése Opera 10.5 - 10 másodperc
Firefox 3.7 - 6 másodperc

redmonk
oké köszönöm kezdem kapizsgálni a dolgokat

[HUN]FaTaL
Esetleg külön telepítésként lehet érdemes, frissíteni a régit semmiféleképpen. Pre-alpha, elég instabil, sokminden nem mûködik benne.

Én egyelõre hanyagolom.

Dzsini
http://magyaropera.blog.hu/2009/12/22/opera_10_5_kicsit_bovebben
Ezt olvasd el, és döntsd el, hogy kell-e vagy sem.

redmonk
attol h pre-alpha változat érdemes feltenni vagy mig megnem jelenik addig használjam a legutobbit?

redmonk
ja értem...
köszönöm szépen a választ ennyivel többet tudok már

kellemes ünnepeket

Dzsini
pre-alpha változat - sok újdonságot megmutat, de több funkció mûködésképtelen benne (pl. autoscroll, helyesírásellenõrzõ, stb.)
viszont kipróbálható, hogy milyen új dolgok készülnek - gyorsabb JS motor, windows 7-es funkciók, privát böngészés...

[HUN]FaTaL
Alpha elõtti verzió.

redmonk
nem értelek titeket alant van egy link az most az amirõl beszéltek h jó lesz vagy csak ilyen béta verzió vagy mi?