Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
Dinamikus távolság talán?
Véletlenül leszedtem a bal alsó sarokból azt a kis gombot/mezõt, ami a linkeket mutatja, ha ráviszem az egeret egy linkre, és nem találom melyik gomb az. Tudtok segíteni?

[HUN]FaTaL
thx

http://goo.gl/gd6Zi5

Ú de fasza, mindehova beállítottam a googlet 😊 Sõt így eltávolíthatom a jobb felsõ keresõmezõt, ezzel is kevesebb cucc van az ablakon. Kurvajó az Opera 😊

Máté94
De üres az egész!<#idiota>
Dzsini
A g prefixes a google-ban keres, a simán címsorba írt az alapértelmezettnek beállított keresõvel, a jobb felsõ keresõmezõs pedig azzal, ami oda be van állítva (ez utóbbi elméletileg elmenti a régebben beírt kereséseidet, én nem használom).

Van emellett még egy, ha már: a gyorshívó felsõ részére is lehet kirakni egy keresõmezõt, az pedig abban keres, ami a "gyorshívó keresõje"-nek van beállítva 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mi a különbség az alábbi három keresési mód között?
- beírom a keresõmezõbe jobb felül
- beírom a címsorba a "g" prefixxel
- beírom simán a címsorba

Dzsini
jobbgomb egy szövegdobozba (pl. ebbe itt) szótárak - hozzáadása és törlése (plusz be kell kapcsolni a helyesírás ellenõrzést)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Nálam is jó.

http://goo.gl/gd6Zi5

Máté94
Valaki meg tudna dobni egy helyesírási szótárral? Mert nekem nem jelelnik meg! :S
bojti
Dzsini
1-2 napon belül biztos lesz, a linkify 9+ meg a plain text hyperlinks többé-kevésbé mûködik.
nézz körül az http://extendopera.org/-on.

Pethy23
Ja és van olyan linkify script ami mûködik is? Nekem valamiért egyik se teszi a dolgát.
Pethy23
Közben én is rájöttem, valamelyik képekkel kapcsolatos script volt.
Dzsini
akkor viszont nálam mûködik valami UserJS, ami beakaszt neki...

Dzsini
nem, nálam se jön elõ - de elnézve a forráskódot, csoda, hogy csak ennyi zûr van vele 😊 (és hogy más böngészõvel nem problémázik)

Pethy23
Köszi, akkor szerintem újra rakom.
Nálam jó

Pethy23
Egy oldalt néz már meg nálad jó-e ha rá kattintasz arra hogy more screenshots, nekem nem jön elõ semmi, ha csak nálam van hiba akkor törlöm a beállításokat.

pl. itt
Dzsini
én egyet sem találtam, pedig amióta a 10.50 prealfába került ezt használom elsõ böngészõnek - ha magyar oldal jelentsd a szégyenfalon, és mások is kipróbálják, hogy problémás-e, vagy csak nálad van valami beállítás, ami megszédíti.

Pethy23
Annyira jó "lehetett volna" ez a 10.50 ha nem lenne ennyi oldal megjelenéssel kapcsolatos bug-hiba nem is tudom minek nevezzem, de annyi helyen fordul elõ hogy hibába kattintok rá egy linkre semmi nem történik.
Dzsini

bojti
Feature

Menüsort végülis én is kikapcsoltam. Most már csak a mesterjelszó a gond, akármire állítom, rögtön indításnál bekéri a jelszót. Lehetséges, hogy bug?

Pethy23
Digi oldalán miért így jön be a flash lejátszó:

kép
modellmaker
Akkor megcsinálom úgy. Mert frissítésnél nincs. :|

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
hogyne lenne 😊

Dzsini
nekem mûködik a visszaállítás is - de próbáld meg itt: testreszabás - megjelenés - gombok - eszköztár visszaállítása.

modellmaker
Hm, a tiszta telepítésnél van private browsing?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Rage47
ez a része sztem bugos kicsit, mert nem reagált a visszaállításra. kitöröltem onnan mindent, beraktam kézzel az ikonokat, majd nyomtam egy visszaállítást és jó lett.
mikor beraktam kézzel az ikonokat, utána nem látszott a címsáv az ikonok után, de visszaállítás után jó lett😊
Dzsini
az a "gyors elõretekerés" gomb, ahol rájön az Opera, hogy hogy lehet a következõ oldalra lapozni, ott átvált, és ilyen mûködése van (pl. keresõk, képtárak, stb.) (a régi Operában is ott volt, csak külön gombként az elõre mellett - most össze lett vonva a jelszókezelõvel)

menüsort passz, kikapcsolva használom, mert minden megvan a kikapcsolt állapotnál az Opera gombban, csak a helyet foglalja...

Mesterjelszónál : beállítások - haladó - biztonság - mesterjelszónál próbáld ki a többi módot, lehet, hogy átállítva mûködni fog...

Igen, ha azt bejelölöm, visszajön a menüsor mint a régiben (legalábbis én mindig úgy használtam). Na és ez a menüsor mindig eltûnik, csak akkor jelenig meg ha ráviszem az egeret.

Két másik kérdés: van ugye a belépés gomb, a kulcs. Amikor betöltõdik egy-egy oldal, ez a gomb nekem átvált a következõ gombra (>>😉, és fingom sincs miért, meg hogy mit csinál az a gomb. Ez bug?

Másik, a fontosabb kérdés: eddig nálam úgy volt beállítva a mesterjelszó (amit a mentett jelszavak védelmére használok), hogy egyszer indításonként elkérte az Opera, amikor elõször szüksége volt rá (pl. ha a gmailnél beírtam, akkor a többinél már nem kellett). Most beállítottam az egyszer indításonként opciót, de most rögtön bekéri a jelszót, ahogy elindítom az operát, eddig csak akkor kérte amikor elõször tévedtem olyan oldalra, ahol volt mentett jelszavam. Ebben tudsz segíteni?

Dzsini
állítsd vissza a status bar-t alapbeállításokra (jobbgomb rajta - testreszabás - eszköztár visszaállítása)

Rage47
A bal alsó sarokban alapból duplázza az ikonokat a 10.5, vagy vmi hiba csúszott be nálam?
kép
Dzsini
nem használom a Personal Bar-t úgyhogy nem tudom hogy kellene (és hogy nem) viselkedik 😞

menüsor eltûnése-megjelenése: az elsõ menüpontban van egy menüsáv megjelenítése gomb - arra gondolsz?

Köszi felraktam az újat, nagyon fasza, most frissítgetem a cuccokat. Egy kérdés: a menüsor állandóan eltûnik, csak akkor jelenik meg, amikor ráviszem az egeret. Ez feature, vagy bug? Ha feature, hol lehet kikapcsolni?

modellmaker
A Personal bar Show when its needed opciója miért nem megy? Vagy hova kell tenni, hogy menjen? Mert ezzel az átlátszó izével nagyon fura.

Dzsini
ahogy írtam lejjebb: wand.dat file a profilmappádban.

modellmaker
OK, tud a telepítõ frissíteni. A 10.10 helyére feltolta a 10.5-t. (Y)

modellmaker
Igazából csak a mentett jelszavak kellenének... Azt honnan tudom kimenteni? Van vmi olyasmi, mint Firefoxhoz a MozBackup?

Dzsini
ha újat telepítesz, akkor a könyvjelzõket, gyorshívót, jegyzeteket, ilyesmit az Opera Link szinkronizálja - kapcsold be, akkor elmenti a központi szerverre, aztán a következõ friss installnál csak be kell jelentkezni.
a jelszavakat, beállításokat nem menti a Link, és a speciális, külön kirakott gombokat - ezeket vagy jegyezd meg, vagy ha túl sok van, akkor mentsd el a profilmappádból.

frissítésnél persze minden megmarad, viszont ha változtattál a gombsoron, ilyesmin, akkor nem kapod meg az új változatot (csak a defaultokat írja át).

Még nem látja a legújabb verziót. Te mit tanácsolsz, hogy tegyem fel? Full uninstall, és törölni amit lentebb írtál? Igazából a beállításaimat, könyvjelzõimet, gyorshívót, stb nagyon nem szeretném újra beállítgatni, akkor mi a teendõ? (persze a könyvjelzõket tudom hogy kell kiexportálni, a többit nem nagyon)

Dzsini
sõt, ilyen esetben használd a menüben a frissítés keresését - ha már van 😊

Dzsini
elméletileg nem, az elmúlt 2 RC azzal telt, hogy a 10.00 / 10.10-rõl migrálást tesztelték agyon...

Dzsini
Ha már fõverzió, szerintem mindenképp érdemes - uninstall, profil mappákat töröld (opera:about-ban nézd meg hol vannak) (esetleg a wand.dat-ot, a UserJS-eket mentsd el magadnak), a többit az Opera Link menti és visszaállítja telepítés után.

Ha nem raktam fel egy bétát sem, akkor simán rátelepíthetem a 10.10-re, ugye, nem lesz semmi kompatibilitási gond?

modellmaker
Én leragadtam asszem BETA2-nál, olyan gyorsan jöttek a buildek, követni nem bírtam. 😄

Érdemes egy teljesen tiszta telepítést megejteni, registry törléssel együtt, vagy egy unistall/install elég?

Dzsini
...ami a 3296-os build.

Dzsini
és a végleges is: http://www.opera.com/