Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pethy23
Köszi. Közben, hamar szidtam az Operát mert a nettemmel volt a gond😄 Két hálózatra kapcsolódott valamiért, teljesen behalt tõle.
Dzsini
kapcsolatok 16/64, timeout 60sec, vinyó cache 50 mega, memória cache automata (1 giga ramom van)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Penge4

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Pethy23
Lehet😄 Am neked mire van beállítva a timeout és a kapcsolatok száma😊?
Dzsini
nekem egy oldallal sincs gondja - bár biztos én böngészek rossz helyen 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pethy23
Én akármi állítók kapcsolatok szám timeout stb, semmi nem használ, mindig beragadnak elemek gyakran oldalak is:S Eléggé idegesít, kénytelen leszek rókát használni, ha lassabban is indul, meg lassabban tölt be oldalakat, de ne keljen már mind 3. 4. oldalt még egyszer frissítenem😞
Pontosan ezt akartam most beírni, nálam is ez a probléma. Frissítés általában megoldja.

Máté94
Néha nem jelennek meg mások logói.........talán azt a timeout-ot kellene megnövelni?
Pethy23
Közben utorrent-be levettem a max kapcsolatokat 230-ról 150-re így már mindjárt másabb.
Pethy23
Esetleg még az is gond lehet hogy megy a háttérben a utorrent, és a 2 együtt már tényleg túl sok kapcsolat😊
Dzsini
akkor viszont már lehet, hogy oprendszer, router/modem vagy szolgáltató szinten léped túl a maximális kapcsolatszámot, és ott akad meg... nem tudom, csak tippelgetek
(a régi routerem például minden kapcsolatot végtelenül lelassított, ha túl sok kapcsolat élt (pl. egy sikeresebb torrentet töltöttem) - ha csak kevés (3-4 kapcsolat), akkor simán tartotta magát - így a torrentprogramot kellett átállítani, hogy maximum 20 körüli kapcsolatot nyisson)

Pethy23
Nálam, elég furán mûködik ha azt át állítom 128-ra. Én úgy veszem észre mintha inkább lassabban töltené be az oldalakat😞
Dzsini
igen, vagy a timeout-ot megnövelni.

Ja ezt megcsináltam, csak újra kellett indítani a böngészõt.

Pethy23
Amikor írod be a címsorba akkor ott a legördülõ listán a cím mellett kéne lennie egy x-nek elvileg úgy kitörlõdik.
Van az új feature, hogy elkezdem gépelni egy oldal címét, és befejezi helyettem az elõzményekbõl. Tök jó meg minden, de az egyik oldalnál egyszer elírtam az oldalt, és mindig a hibásra fejezi be. Az elõzményekbõl kitöröltem a hibás címet, de még mindig a hibást adja meg kiegészítésként. Hogy tudom kitörölni?

Pethy23
Ha egyszerre megnyitok 20 tabot akkor sokszor 2-3-at nem tölt be egyáltalán, azt írja hiba, ha frissítem õket egybõl bejön. Összes kapcsolatok számát kéne ehhez állítanom?
[HUN]FaTaL
W3C validator

http://goo.gl/gd6Zi5

Rage47
wow, köszi, most vettem észre, hogy mire jók ezek a user által készített gombok:p már csak olyan RSS olvasó kéne, mint a Firefox alap olvasója, amely megmutatja egybõl a hírek címét.
Rage47
hogyan?
Megoldva.

bojti
Most Xp-n vagyok egy pár napja a 6 éves gépemen és egyértelmû az Opera és a Chrome elõnye a Firefoxal szemben . (2.4 ghz cpu 512 mb ram ) Erõs gépen nincs ekkora különbség . Firefox 1 addonnal üresen könyvjelzõk nélkül kb 15 másodperc mire elindul . Opera könyvjelzõkkel jegyzetekkel , url filter kb 5 másodperc . Chrome üresen 3 mp .

A Hírcsatorna gombot hogy lehet áthelyezni? Az alább írt módon nem lehet.

Dzsini
vagy adsz pár betûs rövidítést a kedvenc könyvjelzõidnek (jobbgomb-tulajdonságok-azonosító), és a shift+f2-be elkezded begépelni, amint egyértelmûvé válik, már nyitja is a címet.

bojti
Ha a beállításoknál kiválasztod , hogy a böngészõ gyorshívóval induljon be tudsz állítani 25 elemet rögtön ( Gyorshívó beállítása gomb alul )
Amennyiben ez nem elég és a személyes sávra akarod tenni az ikonokat, megjelenésnél válaszd ki a személyes sávot és a "csak gombképek" menüt . Ennél sokkal jobb megoldás ha bekapcsolod az állapotsávot (alsó vékony csík) , majd shiftet lenyomva apanelból ráhúzod a könyvjelzõket . Ide még elfér 20-30 könyvjelzõd és kevesebb helyet foglal mint a személyes sáv .

berczely
Értem, köszönöm!

Én egy olyat használok arra, ami csak akkor jelenik meg, ha belekattintasz a címsorba. A megjelenés/eszköztárak menüben x-eld be a kezdõsávot. Oda is tudsz könyvjelzõket húzni, legegyszerûbben úgy, hogy bekapcsolod a könyvjelzõ panelt, és onnan húzod át miközben lenyomod a shiftet. Csak arra vigyázz hogy addig ne töröld le róla a felesleges ikonokat amíg nem húztad rá a sajátjaidat, mert különben eltûnik a sáv.

berczely
Juj de jó köszönöm szépen hogy lehettem ilyen atom bamba <#falbav>

És a címsor alá pakolható weblapokat meg lehet valahogy oldalni hogy normálisan nézzen ki?

Sokkal jobban testreszabható az opera, csak kicsit bonyolultabb. A következõ a teendõ: menj a megjelenés menübe, ott a gombok fül, majd válaszd ki a böngészést. És a könyvjelzõk gombot oda húzod a felületen ahova akarod.

berczely
Na valaki segítsen!

Én egy krva szaros könyvjlezõ gombot szeretnék a nyilak meg föoldal stb. gomb mellé hogy könnyebb legyen az elérés mert ez a hülye oldalt lévõ szarság nagyon nem tetszik nekem és már félórája itt állítok mindent de kb semmit nem lehet állítani!
FF-ben van ilyen izé is hogy a címsor fölé lehet pakolni weblapokat, na azt itt is megtaláltam azt erre bebasz egy nagy csíkot fentre ami nagyon ótvarul néz ki!

Szal valami minimal kéne könyvjelzõ ikonnal vagy valami nagyon gyors elérési úttal!Ne keljen itt mindenféle sz*rságot megnyitni... am gyors a böngészõ meg minden de ha ilyen bugyuta megoldásai vannak akkor maradok az FF-nél!

jhetedikj
Már mûködik.

anno 1987

Pethy23
Okés, köszi a kifejtett választ!
Dzsini
a vinyón tárolt tartalomnál? ha túl kicsire állítod, akkor nem változó tartalmakat (pl. fórum állandó háttérképei, gyakran látogatott oldalak állandó elemei) is kitörölhet, így felesleges adatforgalmat csinál azzal, hogy ezt újra és újra le kell töltenie.
ha túl nagyra, akkor rengeteg olyasmit is eltárol, ami amúgy is lejár, és azóta esetleg frissült, így plusz idõ telik el azzal, hogy megnézi az online változatot, összehasonlítja a helyben tárolttal, rájön, hogy frissült, kicseréli.
Valahol középen kell megtalálni az ideális helyzetet, hogy a statikus tartalomnak elegendõ legyen a cache, viszont a dinamikus tartalmak már feleslegesen ne legyenek eltárolva.
Ezért is van mellette az, hogy mennyi idõnként vizsgálja az oldalakat és a képeket, hogy frissültek-e. Értelemszerûen, ha dinamikus oldalakat (pl. fórum) látogatsz, akkor a dokumentumoknál ezt rövid idõre kell állítani, a képeknél már érdekesebb a kérdés. Itt lehet nagyobb idõt beállítani, ha tudod, hogy az oldalakon esetleg ugyanott (ugyanazon a néven) nem generálnak folyamatosan változó képeket, mert így csökkentheted az adatforgalmat, gyorsíthatod az oldalletöltést, és értelmesen használod fel a gyorsítótárat.

amúgy pedig van új build, és OSX-re nemsokára véglegesítik a 10.50-et.

Pethy23
A gyorsítótár méretét érdemes 200mb-ra beállítani😊?
Solten
A Freemail egy hulladek egyebkent is.

Saor Alba

Rage47
engem meg töröltek, mert nem voltak elég aktív😄 de jobb is, azóta van gmailem
Dzsini
én nem tudom, már sok éve nem lépek be a freemailes címemre - be van állítva egy külsõ letöltés és kész.

jhetedikj
Nekem eddig az 1.1-el mûködött. Amúgy szerintem ez a jobb felület mint az eredeti és reklám is sokkal kevesebb van itt.

anno 1987

Dzsini
A Freemail hosszú ideje a szégyenfal "büszke" tagja - ott van is link hozzá, hogy hogy érhetõ el az (egyébként mûködõképes) teljes felület. Ezt hívják kirekesztésnek, nincs oka, mégis kizárják az Opera használókat.

Dzsini
ja az - jobbgomb, forráskód ellenõrzése

jhetedikj
Nektek mûködik ez: freemail ?

anno 1987

Máté94
Mármint honnan szedted azokat a hibákat. Mert ha meglennének így tudnám bizonyítani, hogy rossz az oldal, nem a magyaroperán hanem az f1-sen. 😄
Mármint fatal honnan veszi! Opsz. ^^
Dzsini
fent klikk a szégyenfal topicra, és ott új hozzászólásként jelezd, hogy zûr van - melyik oldal, hogy kell elõhozni.

aztán írj te is (meg õk is szoktak) az f1 oldal üzemeltetõinek, hogy irgumburgum (ha elég sokan írtok talán lesz valami foganatja...)

Solten
Nah, most eloszor sz@rt be, egy file-t szerettem volna letolteni a paradoxplaza forumrol.

Saor Alba

Máté94
Leírnád nekem pontosabban?😄
Van regem így tudnám jelezni😊
Dzsini
hát... ne használd a vissza gombot 😊 és írd meg az oldal készítõinek, hogy esetleg gondolkozzanak el az úgynevezett webes szabványok használatán.
Meg mehet az oldal a szégyenfalra

Máté94
Hát bezárja magát és kéri, hogy küldjem el a hibajelentést. És csak ennél az egynél, és nincsenek userJS-ek.😊
Dzsini
friss install?
vannak userJS-ek fent?
milyen oldalnál történik?

a "nekem összeomlik" nem túl információdús 😊

Máté94
Nem mindig de ma például többször is.😊