Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az mitõl van, hogy a Facebook nem enged posztolni, mert be kell jelentkeznem, aztán megpróbálom és nem enged be? Egy idõ után kiírja, hogy engedjem a cookiekat, pedig Accept all-on van a Facebook oldalain.<#sir>

Penge4
Sajnos nincs benne autofill. Ha mindig egy bizonyos dologgal akarod kiegészíteni (például felhasználónév) akkor használhatod a beépített ûrlapkitöltõt, keresõnek viszont javaslom inkább az egyéni keresõ készítését.

Jobbklikk a keresõdobozon -> Keresõ készítése, itt megadsz neki egy rövid nevet (de hagyhatod az eredetit is) beírsz egy kulcsszót egy karaktertõl egészen akármeddig és elmented.

Innentõl a címsorból kereshetsz beírod a kulcsszót majd szóköz és utána írod mire szeretnél keresni.
Bõvebben itt.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Sziasztok!

Van-e arra lehetõség, hogy egy keresõmezõbe korábban beírt keresések megjelenjenek?

pl. itt.

Korábban Firefox-ot használtam és ott, ha beírtam egy szót, akkor már az elsõ betû beírása után megjelentek a már korábban beírt szavak, amíbõl választani lehetett.

Elõre is köszi a választ.

Opera_10.51 alfa; magyarul, UHU_linuxon:
http://kep.ivpicture.hu/330310.jpg

Pethy23
Megoldva.
Pethy23
Kis segítség kellene, win 7 alatt valamiért nem jelennek meg most a tabok elõnézeti képei a tálcán, hogy lehet visszaállítani?
Nem 😄
Dzsini: jah, a görgõklikk nekem is régóta szarakodik már, valószínûleg az egérrel lesz a gond, nem egy nagyon minõségi darab 😄

Nem nyomod egy kicsit sokat a minesweeper-t? <#ejnye1>

Az eszi az egereket.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Dzsini
10.5-ben a külön keresõmezõ emlékszik a régebbi keresésekre:

a címsor a history tartalmában és a könyvjelzõk közül dob fel találatokat.

a honlapon belüli mezõkre sajnos nincs megoldás egyelõre, ezt már többen nagyon várják, hogy beépítve legyen... (nekem annyira nem hiányzik, de sokaknak igen) addig is a jegyzeteket lehet használni ilyen célra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Van rá valami mód, hogy a keresõmezõkbe beírt szavakat megjegyezze és újabb kereséskor legördülve mutassa azokat mint ff-ben vagy chrome-ban? Címsor alapértelmezett keresõje a gúgli, ott is jó lenne, meg honlapon belüli keresõ mezõknél is...

Help me pls!

infidel

Dzsini
Szerintem inkább az egered, én nem hallottam ilyesmirõl az Opera terén 😊
Kattintásból vagy 1 vagy 2 (vagy több) jön az egér felõl... és ha a mikrokapcsoló már nem új, akkor elõfordul, hogy elkezd beduplázni vagy épp nem érzékelni (nekem pl. a görgõ-középsõ klikkje kezdett nemrég szórakozni, másfél éves egér). Talán azért az Operánál észleled, mert azt használod gyakran 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Most vettem észre azt, hogy néha a duplakattintás rettenetesen gyors (tehát szimpla katt helyett duplát érzékel az opera). Más programban nem vettem észre. Van esetleg ilyen beállítás, vagy az egerem szivat?

Aham, ez volt a gond, valamiért a beépülõ volt megjelölve (pedig én nem állítottam át). Kösz!

Dzsini
valami be van állítva az .exe kiterjesztésre esetleg?
ctrl+f12 - haladó - letöltések
pipa az operás kiterjesztések elrejtése elõl ki
keresõbe: exe
és az ott megjelenõ soroknál szerkesztés - letöltési párbeszédablak megnyitása (vagy ami tetszik)

Nem tudom letölteni az exe fájlokat. Direkt linknél, ha simán rákattintok nem mûködik, jobb gombos menübõl igen... viszont ha html gomb indítja a letöltést, akkor nem jön be soha az ablak. Mint például ezen az oldalon a download gombok. Mi lehet a gond?

Köszi 😊

jhetedikj
Én már rájöttem, elég csak a youtube cookie-t törölni és már jó.😊

anno 1987

Nem tudod pontosan mit kell törölni? Szeretnék minél többet megtartani, ha lehet.

bojti
Személyes adatok törlése megoldja.

Akkor ez valami operás hiba, egy frissítés javítani fogja, ugye?

jhetedikj
nekem is ugyanaz a hiba

ha viszont alul rákattintasz a feltöltõ nevére és behozza az õ oldalát akkor meg tudod nézni a videókat

anno 1987

Nálatok jó a youtube? Most volt valami windows frissítés, és azóta nem hajlandó elindulni egyik videó se, mondván hogy nem elég friss a flash player. Más a youtube felülete is. Az adobe oldalán nem tudom letölteni a legfrissebb flash-t (nem történik semmi). Firefoxban minden jó, és a youtube is a régi felületû. Mi a franc baja van?

Penge4
Sajnos már sehol, régebben volt egy ua.ini nevû fájl, ami valahol a 9.x verziók környékén megszûnt.

Igazából az opera:config#ISP|Id résznél amit bemásolsz az lesz globálisan mindenhol a user agented, de megváltoztatása után újra kell indítani az Operát.

ps: Ha valaki még szeretné (vissza)kapni ezt a funkciót, az ebben a topicban nyomjon egy "+1"-et, hátha visszarakják.

macselek
Megoldottam

macselek
Sziasztok! Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy beizzítottam ezt az opera mailt, de valamiért nem tudom megnyitni a leveleimet. Szóval ott ahol a szövegnek kéne lennie szürkeség van. Valakinek van ötlete mi lehet a gond?

zyppy
az user agentet hol lehet megváltoztatni vagy hozzáadni újakat, ha én nem a beépítetteket szeretném használni?

Dzsini
elméletileg ha egyszer betöltöd az oldalt, akkor elmenti hozzá a favicont, és (azt hiszem csak) újraindítás után már megjelenik a helyén - de egyszer be kell tölteni az oldalt, hogy elmentse az új ikont a belsõ könyvjelzõ-ikon helyett.

Más böngészõbõl importált könyvjelzõknek miért nem jeleníti meg az ikonját? Ha betölti az adott oldalt akkor is csak az általános operás könyvjelzõ ikon van nem pedig a honlapé, pl.: sg kis kék háttérrel helyett csak egy kis négyszög csillaggal. Csak akkor változik ez, ha törlöm a könyvjelzõt és felveszem újra opera alatt, de több 100 könyvjelzõnél kicsit problémás... 10.50

infidel

Pano
Értem. Köszönöm a segítséget!

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

qetuol
köszi

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

[HUN]FaTaL
Nem tudok róla, hogy be lehetne osztani. Megnézi mennyi van a gépben és az alapján cachel magának.

http://goo.gl/gd6Zi5

Pano
Tudom, hogy nem az opera okozza, ezt nem is állítottam. Csak amíg nem oldódik meg a helyzet, be kéne osztanom ki menyit zabálhat. Azért kérdeztelek titeket.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Pano
Hát ez az. Kártevõ nincs a gépen, án nem látom nyomát, meg már kínomba minden lehetséges ilyen védelmi programot lefuttattam. Minden lehetséges és felesleges szolgáltatás ki van kapcsolva stb.

Pano
Eddig sose volt gond a memóriával Win7 alatt. Jelenleg járok utána, hogy most miért lett "keveslendõ", mert semmit nem használok másképp, mint eddig. Csak jelenleg mindenki a fejét vakarja.

[HUN]FaTaL
Akkor ott valami nagyon nem stimmel, 2GB-al simán megy win7, ha elfogy a RAM akkor valami gáz van.

Azt viszont bátran mondhatom, hogy nem az Opera okozza.

Pano
2GB

modellmaker
Feltettem egy az új SetPoint-ot az egeremhez. Logitech MX518. Ami eddig ment Operában, hogy az oldalsó funkció gombra google keresésnél elõre lapozott, vagy hogy egy user/pass mezõt (ha mentve volt persze) kitöltött és bejelentkezett, az most megszûnt. Az "Elõre" gombra most a History-ban menne elõre. Hol tudom beállítani az Operában, hogy ne ezt csinálja? Vagy inkább az egér beállításainál próbálkozzam?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Hát de akkor nem kell felrakni win7-et, én is megvártam amíg meglett az új gépem 😊

[HUN]FaTaL
Mennyi RAMod van?

Pano
Csak éppen nekem az a gondom, hogy így is kevés a RAMOM. Tehát Nincs! Amíg nem veszek többet, muszáj lesz visszaszedegetnem a cuccokat. Eddig magasról tettem arra mi mennyit zabál, de mostanában már eljutok odáig, hogy a Win 7 megadja magát, hogy nincs elég memória egy újabb program indítására.

Dzsini
az emberek nem tudják megszokni, hogy a memória azért van a gépben, hogy ki legyen használva - ezért fújtak az elejétõl fogva a Vistára is, mert az is cache-elte az egész memóriát, amikor nem volt más dolga... most az Opera van soron.

lck
Figyu !

Biztos azért használ annyit, mert VAN.
Így van megírva. Hagyjál a gépben 256-ot és egybõl kevesebbet fog fogyasztani.
Pano
Sziasztok!

Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy a 10.5 memóriazabálását hogyan tudom mérsékelni?
A beállításokba hiába állítom mondjuk 60 MB-ra, még így is már 300 megánál jár.
Köszi!

Pano

[HUN]FaTaL
wand.dat

qetuol
ha új gépet veszek, és azt akarom h a mentett jelszavak a régi gépemrõl átkerüljenek, akkor melyik fájlot kell átmásolnom ?

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

jhetedikj
sz@r a logód, már nem is aktuális

anno 1987

Penge4
A 10.51 már minden tekintetben stabilabb lesz, már nincs határidõ. Észre is lehet venni, hogy volt egy snapshot 5.-én, azóta egy sem, azelõtt meg 1-2 naponta dobálták ki a snapshotokat.

Én nem állítottam semmit az operában, mégis van ez a probléma... akkor várható, hogy az elsõ frissítéssel megjavul?

Dzsini
mert ott nem állítottál át valamit, amit itt esetleg igen

(meg mert másképp kezeli a cache-t, és ezt úgy hívják, bug -> nemrég írták újra az egész cache-rendszerét, és többek között hála a Microsoftnak 17 nappal hamarabb kellett véglegesíteniük a 10.50-et...)

Máté94
De hát ez olyan.......FF-nél miért nincs ilyen? Annyira bosszant.....😞