Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
3369-ben odaírtam, idézem magamat: "mindkettõnél megjelenik egy kérdés a gomb leírásával, ha kilóg a képernyõrõl csak simán enter neki - azt kérdezi, hogy ez a gomb kell-e"

mondom, olvasni - akár magyarul is - meg kellene tanulni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
Akkor hol is van ? Mást nem láttam...

FF-nél meg Chrome-nál már persze el is felejtettem volna hogy betettem annyíra nehéz. 😛

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
hát, ha a "klikkelj ide a telepítéshez" csupa nagybetûvel azt jelenti neked, hogy telepíti a sajátgombok közé, akkor igen.

azért ne az operát hibáztasd, ha nem tudsz olvasni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
CLICK HERE TO INSTALL

ez a gomb linkje ? Vagy meik ?

Dzsini
igen, egyszerûen kezelhetõ.

ráklikkelsz, elteszi a saját gombok közé.
jobbgomb - testreszabás -> gombok, sajátgombok -> kirakod oda, ahova tetszik.
(egyébiránt itt szabadon átrendezheted a gombokat, felületeket az egész böngészõben, kirakhatsz a meglevõk közül is bármit bárhova)

másik módszer: megfogod a gomb linkjét, és felfele vagy lefele indulva drag&drop-al leteszed ott, ahol tetszik (ha balra-jobbra indulsz, akkor kijelöli a szöveget)

(mindkettõnél megjelenik egy kérdés a gomb leírásával, ha kilóg a képernyõrõl csak simán enter neki - azt kérdezi, hogy ez a gomb kell-e)

Airbus A380
A 3-as már nem az lesz az már Chrome alapú és gyanítom hogy a 2-esben jól megszokott dolgokat beteszik a 3-asba is. Mivel még eléggé pucér szegény, de még csak beta. link.

A gombot hogy tudom kitenni ? Mert ugye az operaa olyan nagyon egyszerûen kezelhetõ... köszi.

Penge4
Normál és Fullscreen

Már csak userJS kell hozzá, amivel automatizálni lehet a folyamatot. Baldric éppen fejleszt egy olyat, ami többek között erre is alkalmas lesz egy-két apró módosítással.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Dzsini
a megszerzett link a flash file fölött jelenik meg, "download" felirattal - azt, mint linket meg lementheted, megnyithatod kedvedre.

Dzsini
http://extendopera.org/macro/content/get-flash - ezt a gombot elhelyezed valahol, megszerzi a flash linkjét, azt új fülön megnyitva teljes képernyõs lesz (a fület meg szabadon huzigálhatod, átméretezheted, rakhatod külön ablakba)

és nem, az Opera sem tud mindent, viszont rengeteg mindent meg lehet írni hozzá 😊
(a maxthon meg "csak" egy IE-re épülõ felület, egy összeállított bõvítménygyûjtemény - persze, hogy telerakták funkcióval)

Airbus A380
na és a kérdés hogy az Opera erre képes e.

Airbus A380
Az opera mindent tud! Vagy mégsem ? 😛 A Maxthon-ba is vannak ám szép ficsõrök vagy mik.

Maxthon 2

Le tudja választani a videókat a weblapról és pl ami csak kicsibe nézhetõ eredetileg, azt kinagyíthatom, de le lehet választani külön ablakba az online játékokat is és kitenni teljes képernyõre. (ami ugye alapból a legtöbbnél nem megoldható hogy MAGA A JÁTÉK full képernyõn legyen .

Flashjáték rendesen

ugyan az a játék leválasztva full képen.

No így remélem érthetõ az alsó képen a játék külön fut full képen külön ablkba.

Dzsini
mit csinálni a kicsodával?

Airbus A380
Hella a nézett videótle lehet választani? Mint a Maxthon-ba?

Penge4
".js automata update-je nincs"

De van. A UJS Manager 3 naponta nézi a frissítést.

3 feltételnek kell teljesülnie:

1: A userJS header-jében benne kell lennie a // @download linknek
2: Kell lennie verziószámnak, ami alapján ellenõriz.
3: Javítaniuk kell egy bugot a 10.6x/10.70 verziókban, amely azóta létezik, hogy a UJS Manager-ben megjelent ez a funkció. Utána volt még 2-3 jó build aztán bugos lett.

Dzsini
annyiban lesz csak lassabb, hogy a visszagombot használva mindig újratölti az oldalt, nem a cache-bõl dobja ki eléd - 2-3 megabites net fölött, meg az aláírásodban szereplõ géppel észre sem veszed.

KranaZoli
Na, a history már okáj. Remélem azért ettõl nem lesz fényévekkel lassabb az Opera. Egy szóval sem mondtam, hogy az Opera hibája!!! Ahogyan írtam FF-el épp az volt a gondom, hogy a sok addon miatt már relatíve sokszor összehányta Magát és szerintem a legtöbb ember azért jól bevált mozdulatokat, szokásokat amik kézre álltak nehézkesen tolerál, ha vmi miatt nem mûködik másik alkalmazásban. Ofkórz, hogy nem akarok FF-et az Operából csak egyelõre nem tudtam pl. ennél sem, hogy ez most Nálam vmi bug (mint a jútyúb vidiknél); vagy ilyen az Opera?! No, mára megköszönöm, hogy csatlakozhattam ebbe a topic-ba. <#worship><#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Dzsini
ha egyszer beállítottad, akkor nem lesz gondod vele - de be kell lakni, nem úgy, mint egy Chrome-ot, ahol semmit nem állíthatsz át 😊 itt szinte mindent, cserébe van vele egy kis munka, ha nem jó alapból.

Dzsini
két klikk szót (linket), három mondatot, 4 bekezdést jelöl ki - kettõ után rögtön nyílik a helyi menü (nem is kell jobbgombot nyomni), és lehet nyomni az ugrás címre-t.

ff-ben meg rakosgathatod fel a bõvítményeket, hogy minden mûködjön, lehetõleg fele olyan gyorsan és kétszer annyi memóriát elfoglalva. de ha jobban tetszik használd azt, senki nem teszi kötelezõvé egyik böngészõt sem 😊 amelyik kényelmesebb, azt használd.

KranaZoli
Jólvannnna! 😄 Átírtam Õket. A jó édes anyámat azt, NA! Még lenne kérdésem, de már nem teszem fel, mert elmegy az estém az Opera-val. 😊

Köszi! foooooor everybody! 😊
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

[HUN]FaTaL
Fogod és pendrivera kirakod a profile mappát, vagy az egész operát aztán kész.

check expiry history, check expiry load ezeket kell átírni, semeddig nem tart

Mit kell pöcsörészni bazz? Duplaklikk a szaros linkre aztán jobb klikk és ugrás webcímre. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

KranaZoli
Kettõt?!?! Én csak egyet olvastam, de azt i 2-es értékre állítottam. No, asszem mára elég az Opera-ból. Ennyit pöcsörészni. 😊

Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ezeket le lehet-e menteni, mert gondolom a szinkron nem "viszi át" a js-eket és user config beállításokat.

Megjegyzés:

Ott van asszem a 3249-es hsz-ben, hogy mit kell mire állítani. No, ez sem URL-es link, de FF-ban drag and drop és új tab, itt meg pöcsörészés vele... 😞 VAGY! A jó édes anyámat, mert Én vagyok nagyon balf*sz. 😊

Dzsini
igen, itt problémás, de ez kivételesen nem az Opera hibája 😊 ha a visszább említett két check expiry-t lenullázod, akkor már minden visszalépéskor újratölt. annyi a hátrány, hogy máshol is, és le kell mondanod a gyors historyban rohangálásról. én inkább hagytam így, és ha tudom, hogy újratöltés kell, akkor a topic címénél levõ 'fórum / ...' linkre nyomok, akkor frissül.

KranaZoli
Gondolom Én is, hogy a gyorsaság miatt van így, de ez szerintem(!) így itt ezen a fórumon nem okés. Olvasgatok... 😊

Dzsini
az SG pedig nem állítja be az oldal lejáratát, hogy magától tudja: frissíteni kellene. tulajdonképpen helyesen és takarékosan mûködik (csak elõrántja a memóriából a kész oldalt, nem töltöget le semmit, hiszen az oldal nem szól, hogy ezt az oldalt újra kellene olvasni, mert megváltozhatott), csak az SG-n ez problémát okoz, mert nincs olyan fejlettre megírva.

KranaZoli
Kikapcsolom wazze. 😄 Mi logikus?! Az, hogy visszalépek és ugyanúgy olvasatlan XYdb hsz?!?! Ez inkább perverz, mintsem logikus. Állandóan manuálisan refersh-elni a topic-ot?! Vagy nem értem...

Dzsini
kb. 3249-55-ig olvasd el itt a topicban a bejegyzéseket, ott a magyarázat és a megoldás

Szerintem azt nem lehet beállítani (gondold el, másképpen hogy loginolnál be más felhasználónévvel?), de meg kell szokni, mert szerintem nagyon hasznos. Ugyanez a #3346-ben írt gondodra, szerintem így sokkal logikusabb, de a többiek majd írnak rá valamit, mert nemrég itt elõjött.

KranaZoli
Nahhh, meg még egy kérdés. Bocsika, most jönnek a kérdések, amikor net-ezek. 😊 De ma már több nem lesz. 😄

Ha SG-n rákattintok egy topicra ahol van Xdb olvasatlan üzi és vagy az egér back gombjával, vagy "egérmozdulattal" lépek vissza ugyanúgy azt írja, hogy még mindig van Xdb olvasatlan üzi. Sõt, még a címsor melletti vissza nyíllal is. 😞 Csak ha frissítek, akkor vált át, hogy már nincs olvasatlan hsz. 😞

Dzsini
.js automata update-je nincs, viszont bármelyiket átírhatod kedvedre, ha nem mûködik megfelelõen. nekem amúgy az elsõ teljesen jól mûködik, nem volt vele gondom az elmúlt 1+ évben 😊 emellett a kijelöl-jobbgomb-ugráscímre marad (ha shift-el együtt nyomsz rá, akkor új fülön, ha ctrl+shift+klikk, akkor új fülön háttérben nyitja)
itt van még egy, lehet ez jobban mûködik neked: http://extendopera.org/userjs/content/plain-text-hyperlinks

a bejelentkezés csak kulcssal (vagy ctrl+enterrel vagy egérgesztus-jobbra-val) mûködik, elõre nem fog kitölteni semmit neked, mert az biztonsági kockázat - ki lehet olvasni a kitöltött adatokat, vagy egy álcázott oldalra beírná magától a program. így neked kell rányomnod, miután meggyõzõdtél arról, hogy helyes oldalon jársz.

KranaZoli
A második Nekem egyáltalán nem mûködik. Az elsõ egy fokkal jobb, de ha egymás után van 2db URL az elsõt átalakítja kattintható URL-re, a másodikat már nem. 😞

Nem ragaszkodom ahhoz, hogy kattintható legyen az URL, csak egyszerûen tudjam kijelölni, aztán mittomén merre huzigálni és nyissa meg egy másik tab-on.

Ill. ha jól értem, akkor manuálisan kell figyelgetni, update-elgetni pl. a js-eket, ha közben a szerzõ orvosol rajta vmit?! Mert ez így nem túl jó. 😞

Más:

Pl. itt SG fórumon a bejelentkezési képernyõn nem lehet rávenni az Opera-t, hogy ne kelljen a kis kulcsra kattintgatni belépéshez, hanem login-oljon is be az eltárolt autentikációs adatok alapján?!

KranaZoli
Ok. No, a szinkron kipróbálására nem volt idõm. 😞 Ezt a js-et meg majd kipróbálom. Köszi!

Dzsini
van egy userjs (egy rövid javascript programocska), ami tud olyat, hogy a szöveges linkekbõl kattinthatót csinál, errõl beszélt Penge:

http://magyaropera.blog.hu/2010/08/24/userjs_telepitese

és:
http://my.opera.com/jebediah/homes/files/linkify-url9.js
vagy
http://extendopera.org/userjs/content/linkify-plus

[HUN]FaTaL
userjs kell hozzá vagy kijelölöd jobb klikk ugrás webcímre.

KranaZoli
Arról beszélünk, hogy adott egy oldal azon egy URL. DE! Nem link, nem hivatkozás! Én ezt kijelölöm, húzhatom akármerre nem jelenik meg új tab-on. FF-ban D&D addon-al ezt meg lehetett valósítani. Nem annyira bosszantó, de jó lenne ha mûködne.

Vagy Én nem értem amit írsz, vagy Te nem érted amit Én írok, vagy nem tudom. 😊

10.61, de csak végleges verziókra frissítek, annyira nem zavar.

Dzsini
a tanúsítványmegjegyzéssel voltak mostanában gondok, nem tudom melyiket használod - próbáld meg a 10.62 RC-vel

Az mitõl lehet, hogy egy e-mail kiszolgáló tanúsítványát nem jegyzi meg az Opera Mail? Hiába ikszelem be, hogy megjegyezze, mindig újra feldobja a kérdést. (céges e-mail, nem ismert)

Penge4
Ctrl+Shift+klikk vagy Shift+klikk

Mit hiányolsz, ezen a téren az Operának nincs párja, melyik másik böngészõben tudsz például
1: Bármelyik keresõdobozban Shift+Enterrel új lapon, Ctrl+Shift+Enterrel pedig új lapon a háttérben keresni?

2: Középsõklikkel mindenféle lightbox-os marhaságot áthidalni?

[HUN]FaTaL
Na ezt hiányolom én is, de linkkészítõ userjs van.

KranaZoli
Köszi! Jútyúbot majd holnap megnézem melóhelyen, hogy ott hogyan viselkedik. (ahogy írtam Én is Saját bug-ra gyanakszom) De mostanában inkább notit használgatok, amin a Seven már "elég" régóta telepítve és már sok progi megfordult rajta, szal nem csodálom, ha már ilyen buta anomáliákat produkál. 😊 A többit (szinkron) is majd holnap lesz lehetõségem kipróbálni. Ez viszont így keggyetlen intelligens fícsör. <#eljen><#worship>

Dzsini

Áhámm. Értem, hogy Te mire gondolsz, ez az egérmozdulatok. Ez is nagyon jó 5let, de Én most arra gondolok ha olyan oldalon van a link, ami nem készít belõle "aktív" URL-t, hanem az URL ugyanolyan része a lapnak, mint bármilyen bekezdés. Az ilyet FF-ban Drag & Drop addon-al kijelölve, majd jobb egérrel odébb húzva, dobva a kijelölést úgy tab-ot nyit. Amit Te írsz az aktív URL-re, mint pl. ezen topic-ban is lévõ URL-ek mûködik, de olyan oldalon ahol az URL-re nem tudsz úgymond klikkelni az nem mûködik.

[HUN]FaTaL
Nekem mûködik a következõ video. A szinkron így mûködik, sõt az új snapshotok (10.7 alfa) már az urlfilter.init (reklámszûrõ) is szinkronizálja.

URL-t lehet drag&droppolni (de lehet hogy userjs kell hozzá? már nem emlékszem)

Dzsini
igen, a Link pontosan erre való - könyvjelzõket, gyorshívót, jegyzeteket (és a 10.70 próbaváltozat már tartalomszûrõt) szinkronizál gépek között - még mobiltelefon meg asztali között is.

másik fülön nyitás: középsõ gomb a linkre (megnyitás új fülön háttérben), vagy jobbgomb+egér lefele a linkrõl kezdve (megnyitás új, aktív fülön), a dragndrop szintén mûködik, ha felhúzod a linket a fülsáv egy üres részére.

KranaZoli
Hi!

Elvileg ezzel az Opera szinkronizálással meg lehet oldani, hogy az itthon már beállított könyvjelzõim ; gyors hívó és egyéb beállításaim 1xerûen használjam bármilyen gépen amire Opera-t telepítek?! Hasonlóan lement és visszaállít mindent, mint pl. a MozBackup segédprogram Firefox-nál? (csak az off-line ez meg on-line?!) Eddig tetszik ez a böngészõ is, bár Nekem FF-al sem voltak(vannak) túl nagy problémáim, de ez azért valóban "többet tud". FF-nál a sok add-on-tól meg sokszor már összeomlott a jószág. 😞 Amit nem egészen értek, hogy pl. jútyúb videókat nézegetve, nem csak úgy találomra, hanem kifejezetten egy csatorna videót FF-ben egy lejátszott videó után szépen átlép a következõ vidire. Nem az automatikus lejátszásról beszélek! De Opera-nál meg vmi bug van és azt nem tudom, hogy ez csak Nálam van-é?! Egérrel kell pl. egyet föl, majd le görgetnem az oldalon és utána már betölti a videót, de különben nem. FF alatt hasznos kiegészítés volt, ha egy oldalon találtam egy URL-t azt Drag & Drop-al meg tudtam nyitni egy másik tabfülön. Itt erre eddig nem találtam mást, csak ami jobb egérben is van. Másképp nem lehet ezt?! Köszi!

[HUN]FaTaL
Youtube döglõdik, semmi köze az operához. Némelyik video akad, némelyik nem, az okára nem jöttem rá, mert másnap pl. már másik akad. Nekem csomószor mostanában azt írja hogy végig van bufferelve már kattintáskor. Érdekes, szerintem egyre szarabb lesz az egész sajnos.:/

Amióta újra raktam a Win7-et azóta idõnként beakadnak a videók független attól, hogy végig van-e már buffer-elve vagy sem. Ebben az az érdekes hogy a legújabb flash player van fenn és a leg újabb opera.

Penge4
Na összedobtam egy userCSS-t az SG-hez. Egyenlõre 0.1-es verzió: http://magyaropera.info/Stylesheets/sg.css

Akartam dinamikus szélességet is, de elég gányul van megoldva az oldal. Bár mentségére szóljon, hogy kompatibilisnek kell lennie IE-vel is, szóval kénytelenek voltak sok helyen képeket használni.

Dzsini
a Penge által ajánlott adblock+ elég egyszerûen kezelhetõ, nagy tudású eszköz - sokan használják, tudnak benne segíteni biztosan.

KranaZoli
Köszönöm! Meglesem Õket. Én sem járok sok "ismeretlen" oldalon, itt is inkább a sárga négyzet zavar-t. De közben találtam egy ilyen progit (link...), egyelõre most feldobtam azt, hogyan is viselkedik. De megnézem amiket küldtetek. <#worship>

Penge4
Az üresen maradt fix szélességû DIV-ek ott maradnak. Azokat Firefoxban is csak Element Hiding Helperrel tudod blokkolni. Mi CSS-vel oldjuk meg. Ha nem értesz hozzá, akkor javaslom az Adblock+-t, amivel egy kattintással tudod blokkolni, anélkül, hogy értenél a CSS-hez.