5774
Opera
  • [HUN]FaTaL
    Ilyen a noads de nem blokkol csak elrejt elvileg mint a Chrome megoldása (be is lehet rakni neki az adblock listák linkjeit), de ez csak CSS-t szűr. Igazából úgy szokás, hogy a beépített urlfilter-rel szűrni mindent és utána az üres kockákat elrejteni a noadsal, nekem legalábbis így van.
  • Airbus A380
    Nem olyanra gondoltam mint a FF-blokker felteszem van benne lista és működik. Konkrétan olyanra mint az ABP, gondoltam.
  • [HUN]FaTaL
    ini fájlra gondolsz vagy a divek eltűntetésére? A noads extensionbe be lehet rakni az adblock plus listákat, de az csak eltűntetésre szolgál. Ha páran kéritek akkor kigyomlálom az urlfilter.ini-mből a szinkronizációs baromságokat és felrakhatom valahova.
  • Airbus A380
    Van a 11-eshez valami adblock féle cucc amit csak felrakni kell és be van állítva?
  • MeoH #3850
    koszonet
  • [HUN]FaTaL
    Címsorba opera:config

Check expiry history-t és a check expiry loadot tedd 0-ra.
  • MeoH #3848
    Sziasztok! Kerdesem, hogy tudom beallitani, ha nyomok 1 back gombot, akkor reloadolja az oldalt, ertem ez alatt pl. itt SGt, hogy lattom van 2 uzenet a topicban, megnezem, utana back, es ne jeleze az uzenetet. thx
  • [HUN]FaTaL
    Ja azt tudom, úgy értetettem, hogy 1:1 nem lehet :)
  • Dzsini
    lehet, csak ki kell pucolni belőle a sallangot - utána bemásolva következő indításkor megkapja a saját azonosítókat.

persze nem a legelegánsabb módszer, de működik.
  • [HUN]FaTaL
    De az csak elrejti nem akadályozza meg a letöltést. Sajnos mostmár init sem lehet adni senkinek a szinkronizáció miatt.
  • Dzsini
    ezt simán bevette nekem, mikor még régen kipróbáltam.
  • Máté94
    Arra gondoltam. Csak nem találok hufilterhez, ajnaszhoz linket, amit megtudna enni az Opera.
  • Dzsini
    a belsőhöz sehogy (nem olyan típusú blokkoló), ha 11 betát használsz, akkor a NoAds bővítmény gond nélkül viszi, vagy 10.63-hoz ugyanez UserJS-ként.
  • Máté94
    Opera adblockjához, hogyan lehetne hozzáadni Ajnasz meg hufiltert?
  • [HUN]FaTaL
    Oké, csak nem tudtam, hogy az extensionok appnak számítanak e :)
  • Dzsini
    azért írtam, mert nekem is feldobja, pedig nincsenek fenn appok :) (azt tudom, hogy azóta jelent meg, mióta írták, hogy ebben a snapshotban aktiválják az appok automata frissítésének lehetőségét)
  • [HUN]FaTaL
    Nincs fent egy darab app sem, majd otthon megnézem köszi szépen. :) Csak kiegészítőim vannak, de nem tudom milyen jelszó kellene oda :)
  • Dzsini
    Fatal: az az appok frissítéséhez jelenik meg, naponta elméletileg egyszer - talán ez lehet az:
    opera:config#AutoUpdate|Add-onsCheckIntervalGadgets
    az Opera Link jelszavammal nem enged be rá, ráadásul most épp nincsenek is fent appok nálam. Nem tudom.

Airbus: a beküldözgetés biztosan segít, mert gyűlnek az információk, hátha épp sikerül megfogniuk valamit. Akkor szoktak vele kevesebbet foglalkozni (azt írták), ha nincs kitöltve az emailcím, meg a "mit csináltál éppen" mező.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem meg néha valami unite-test.opera.com-hoz vagy mihez kér jelszót. Ezt nem lehet kikapcsolni?
  • Airbus A380
    Akkor ez sem egyedi esett hanrm médinbéta :) Menetközbe nálam még nem terült el. De bezárásnál állandóan mindig,ált. beküldöm a jelentést segít ez v-mit.? kköszi,
  • Dzsini
    nálam hol-igen-hol-nem... néha meg menet közben egy oldalfrissítésnél vágja hanyatt magát, küldözgetem szorgosan a crashlogokat.
  • Airbus A380
    A 11-es nektek is hiba üzenetet ad minden bezáráskor? Nekem a legelső alfától... (ma újra tettem ez a megolás kilőve)
  • Rage47
  • Airbus A380
    köszi
  • Dzsini
    Kedved szerinti helyre elpakolod a .lng fájlt, aztán preferences - general - language - details - user interface language -> choose. Betallózod a .lng-t és hajrá :)
  • Airbus A380
    facebookon van linkelve 1 magyar nyelvi fájl, azt hogy lehet beüzemelni? (még sose fordítottam le így mindig megvártam az international-t)köszi
  • [HUN]FaTaL
    Célszerűbb 1000re, legalábbis nekem elfogyott az 500-as limit és nem tudtam felvenni újabb szűrőt :D
  • Pethy23
    ÓÓ köszi, azt el is felejtettem.
  • Máté94
    Át kell állítani valamit 500-ra configban, és úgy fog működni a noads.
  • Pethy23
    11 beta alatt valakinek megy a noads js vagy maga a kiterjesztés, mert nekem egyik se akar:S
  • Airbus A380
    Az szép.
  • Dzsini
    a 10.6 több, mint 40 nyelven tud alapból: http://www.opera.com/download/languagefiles/
  • Airbus A380
    Hányat támogat ? mindegy alapszinten angolul is el lehet lenni bütykölni meg ráérek ha magyar lesz.
  • Dzsini
    csak tipp: gondolom egyelőre nem készült el a megfelelő mennyiségű fordítás, hogy kiadják az international változatot - olyat meg nem fognak csinálni, hogy magyarul mondjuk tud (mert Karbonade elkészült vele), litvánul meg nem, pedig eddig tudott. Plusz lehet, hogy még alakulnak a stringek, amiket fordítani kell és ezért nem kalapálták össze...

egy bétánál azért már tényleg illene több nyelvet támogatni, de ha nem jött össze...
  • Airbus A380
    Azt már feltettem a betatát csak azt hittem ebbe már benne lesz gyárilag, mindegy addig így is jó, köszi.
  • Dzsini
    amit tegnap is írtam, 4 hozzászólással ezelőtt - majd ha elkészül és csinálnak nemzetközit :)

http://www.opera.com/browser/next/ hivatalossá vált a 11 beta, és plusz funkció a tabok összehúzása (pin tab) és egymásra pakolása csoportosítás céljából (tab stacking)
  • Airbus A380
    Mikor lesz magyar? (Tehát gyárilag mikor választhtató benne a magyar)azt hittem a beta már az de ez is angol. És nem látok nyelv választási lehetőséget.
  • Dzsini
    Egyelőre még ezt a bétát se hirdették ki, a Next oldalon még az alfa van, desktopteamen meg az előző build - csak az FTP-re került ki :) (meg ezzel együtt szalad is szét a híre, ahogy az illik)
  • lck
    Nekem is angol, mert a magyar 10.60-as nyelvi fájllal elég idegesítő, soxor még üres gombok is vannak.
  • Dzsini
    majd ha elkészül a fordítás, és csinálnak nemzetközit - a magyaroperán azt mondták, hogy a régi nyelvi fájllal a legtöbb dolog rendesen működik, persze az újdonságok még nem (én nem tudom hogy kell nyelvi fájlt átpakolászni, sose zavart, ha angolul kommunikál velem)