Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
http://magyaropera.blog.hu/tags/reklámtiltás

van Adblock+ is, meg csomó egyéb lehetõség - válogass, kérdezz akár ott, akár itt is.

én speciel megelégszem a beépített tartalomszûrõvel, azon a néhány oldalon ahol járok, ott bõven elegendõ egy minimalista készlettel, csak a zavaró reklámokat fogom meg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KranaZoli
Sziasztok!

Én most kezdeném el használni, próbálgatni az Opera-t. A reklámok szûrésével kapcsolatban lenne kérdésem. Rákerestem gúgliban és egyik megoldásban azt olvasom, hogyjobb klikk az oldalon és kijelölni amit(amiket) blokkolni szeretnék. Ez így macerás, fõleg ha újra telepíteném pl. a böngészõt. Asszem elsõ blokkoláskor kiírta, hogy az Opera böngészõ "tanul", ez vmi olyasmi mint pl. a Thunderbird-ben lévõ Spam szûrõ?!Aztán találtam vki által elkészített listát is, amit lehetne használni. Szóval mi a leghatékonyabb módja Opera alatt a nem kívánatos reklámok blokkolásának?! Értem ezt oldalakra és pl. jútyúb videókban felbukkanó reklámokra. Addig okés, hogy jobb klikk az oldalon és kattintok amit tiltani akarok. De ez pl. egy jútyúb oldalon, egy csatornán a lejátszási lista felett található reklám tartalmát blokkolja is, de megjelenít a reklám helyén egy sárga négyzetet. Firefox alatt az AdBlock addon-t használom, mint szinte mindenki. Ott nincs ilyen négyzet, nincsenek reklámok a jútyúb vidikben, sötöbö és nem kell kézzel matyizgatni a reklámok blokkolását. Ti ezt hogyan oldjátok meg?! Beszúrok képeket, hogy pl. mikre is gondoltam, de talán értettétek. :)

Köszi! <#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Pethy23
Végül felraktam a 10.62RC1-et most teljesen megszûnt a probléma, sõt még a flashbloker miatt se crashel:)
Pethy23
Mégsem ez lesz:( Mi lehet a baja:S
"privát böngészõfülben nyitja meg a külsõ linkeket. ha jól emlékszem az a megoldás, hogy át kell állítani a windowsban a default böngészõt valami másra (mondjuk IE), és utána vissza Operára."

Müködött, köszönöm!
Pethy23
Megvan a hiba oka. Fanboy féle urlfilter.ini-t kitöröltem és lásd scriptekkel se omlik össze:)
Pethy23
Semmit nem használ. De portable Opera alatt nincs gond, csak itt nálam, de csak a js tiltás oldja meg:(
Dzsini
privát böngészõfülben nyitja meg a külsõ linkeket. ha jól emlékszem az a megoldás, hogy át kell állítani a windowsban a default böngészõt valami másra (mondjuk IE), és utána vissza Operára.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
más böngészõazonosítással?

Sorry, kihagytam:
Opera 10.61
Windows 7 Pro
Sziasztok. Egy érdekes és zavaró hibát produkál az operám.
Ha külsõ programból nyitok meg egy linket (pl. Outlook), akkor sosem veszi figyelembe, h a céloldalon be vagyok-e jelentkezve (pl. Facbook, youtube, gmail stb...).
Olyan mintha külön session-t indítana minden egyes külön linknek, pedig nem nyit új ablakot, csak fület.
Van erre megoldás?
Pethy23
Ha oldalon tilton a scripteket még is jó:S De ez mitõl lehet hogy csak nálam nem szuperál scriptekkel? Mert ha a saját js-eket kimásolom és úgy töltöm be akkor is becrashel:S
Pethy23
10.61, de csak ma kezdte el ezt. sütik, cahce törölve, scriptek tiltva és ugyanúgy omlik.
Dzsini
melyik opera verzió?
nálam (b9036) szépen mûködik, pár linket mászkáltam is rajta.

próbáld meg az (odatartozó) cookie-k és a cache törlését, userJS-ek letiltását (hátha azok közül valamelyik borítja meg)

Pethy23
nba.com nálatok is összeomlik?

Operaprefset is hiába törlöm:S
Anfara
Hali egy gyors kérdésem lenne! A legújabb opera-t használom és az a bajom, hogy e-mail-t kapok amiben van egy link vagy egyszerûen pdf-bõl akarok megnyitni egy linket akkor (opera az alap böngészõ) egyszerûen felugrik az opera (zárva volt az opera a link megnyitása elõtt) de nem a hivatkozott oldalt nyitja meg ahogy nekem eddig, hanem a fõoldalt hozza be. Nem tudom mit csináljak virus nincs a gépen és kémprogram sem. Pls help.

Az Erõ legyen veled!

Penge4
Van még ezen kívül két lehetõség.
Az egyik, hogy megnyitod a zoomolni kívánt oldal(aka)t új ablakban (Ctrl+N), elmented a sessiont (Fülek és Ablakok->Munkamenetek->Munkamenet mentése) itt pedig adsz neki egy kívánt nevet (lehetõleg ékezet és szóközök nélkül), majd bepipálod az "Only save active window" checkboxot.

Ha ez megvan, akkor pedig megadod gyorshívóban, vagy könyvjelzõben a profilod sessions könyvtárában lévõ általad választott nevû .win kiterjesztésû fájlt, például: C:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Roaming\Opera\Opera\sessions\sg.win

Hátránya, hogy így csak a session-re mutató könyvjelzõbõl lesz zoom-olt oldal.

A harmadik lehetõség inkább webfejlesztõknek szól, de tény, hogy ez a legjobb, leghatékonyabb és legigényesebb (mivelhogy az oldalakon található képek sem vektorgrafikusak).

Írj saját CSS-t bármelyik oldalhoz a Dragonfly segítségével. Utána pedig vagy globális CSS-ként használod, ami nem ajánlott, mert a class és id nevek lehet, hogy más oldalakon is léteznek, ilyenkor szükséged lesz a Lex1-féle Adblock+-os menüben alapból létezõ, amúgy gyárilag létrehozható (billentyûparancsként, mozdulatparancsként, sajátgombként, vagy akár saját menüként) "Reload stylesheets" parancsra.

Globális CSS-t szerkesztés után ezzel tudsz újratölteni. Viszont ha új CSS-t adsz hozzá, illetve törölsz a meglévõkbõl, akkor újra kell indítani. Egész pontosan törlésnél csak azért, hogy a listából eltûnjön, de a hatását enélkül is eltünteted a stíluslapok újratöltésével.

Domainspecifikus CSS-t pedig a jobbklikk->Webhely tulajdonságainak szerkesztése->Megjelenítés-nél tudsz betallózni. Egyszerre csak egyet, viszont ha több kell, akkor a betallózott CSS-n belül: @import "valami.css";

De ezzel viszont az oldal teljes megjelenését átalakíthatod. Én ezzel csináltam például border-radius-os szövegdobozt ide, meg toltam ki a jobbra és balra rendezett képek és a szöveg közötti paddingot a cikkekben, (mivel faszán rácsúszott 0 pixelnyi távolságra a kép mellett lévõ szöveg).

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Pethy23
Nekem müxik gond nélkül.

1. Bemásolod a zoom.js-t adott helyre.
2. bemásolod címsorva az a javascript:... kódot nyomsz egy entert
3. ezt a "hibás" oldalt elmented könyvjelzõbe
4. amelyik olalon akarod használni a zoomot, ott könyvjelzõk közül kiválasztod ezt az elõbb elmentettet és felugró üzibe belövöd
:)
Dzsini
akkor írjatok a magyaroperán a topicba, én sajnos nem tudok segíteni.

tigeroo
hát ja. felvétel közben emg folyton lépkedni kell befele hogy beenged-e pont. 100% terheltség, stb. aztán mazsolázni kell 3 oldal körül a kötelezõid :S
igen, nekem sem mûködik ,de nem is tudom, hogyan és mit kellene a könyvjelzõk közé menteni.a mûködését viszont értem mert van pár hozzászólás az elsõ link oldalán.

Dzsini
azt írja a bejegyzés (én nem használom), hogy el is kell menteni egy bookmarklet-gombbal.

És ez hogy mûködik? Kód alapján azt vettem ki, hogy oldalbetöltéskor ment, de nálam SG-n nem mûködik. Beállítottam az ideális zoom-ot, frissítettem, de nem jegyzi meg. Kár, pedig ez nagyon hasznos userjs lenne nekem.

Dzsini
alapból nem menti, de van hozzá egy külsõsök által írt Javascript, amely megoldja, ha ilyesmire szükséged van:
http://magyaropera.blog.hu/2010/07/05/gyorstipp_oldalspecifikus_zoom

userJS-ekrõl: http://magyaropera.blog.hu/2010/08/24/userjs_telepitese

üdv!
ctrl + -al bellítom minden lapnak a nagyságát, de bezárás után nem menti.
hogyan fogja menteni, hol kell beállítani?
(ebben a percben váltottam mozilláról, így elsõre szebb:))
köszönöm.

Dzsini
az a vírusirtó dolga, nem az Operáé - azon kell állítani: pl. beállítani DMZ-t, vagy kikapcsolni az eléréskori ellenõrzést, stb... bármit, amivel a saját biztonságodat kockáztathatod :)

Hogyan lehet beállítani azt az Operában, hogy ha letöltök egy fájlt, azt a vírusírtó ne ellenõrizze.

[HUN]FaTaL
Nálatok már rögtön az elején a gyorsaság számít?:) Ezért jó az ELTEn a rendszer. Itt rangsorol az alapján, hogy kötelezõ e neked a tárgy meg ilyesmi. Csak a végén van versenyjelentkezés. :)

http://goo.gl/gd6Zi5

Dzsini
szerveroldali (azért nem bénák írnak egy nemzetközileg is használt hallgatói adminisztrációs rendszert, bár néha úgy tûnt :D ), de nem is túl bonyolult: figyelik, hogy vándorolsz-e az oldalak közt, vagy ugyanazt töltöd vissza sokszor - lehetne írni egy scriptet, ami csak 2 oldal közt váltogat, az már elég lenne hozzá... amikor megrohanja az a sokezernyi user a szervert, arra felesleges méretezni.

Neptunról nem tudok, próbáld most ki egy fél órán át, és meglátod hogy mûködik... bár szerintem ott is van egy userszám limit, és ha túlterhelik kihajigálja a felhasználókat.

Penge4
Szerveroldali, vagy gányolt script? Mert ha utóbbi, akkor lehet, hogy simán valamelyik script blokkolásával, vagy komolyabb esetben valamilyen változó manipulálásával át lehet hidalni ezt a frissítés ellenõrzést.

Most ezzel szórakozom: http://www.zshare.net/adsblocked.html

var trap_active = false; értéket kéne kapnia, de a rohadék ki van kommentelve, így nem lehet átírni.

tigeroo
és a neptunról mit tudsz?

amúgy úgy akarom hogy lefekvés elõtt este úgyhagyom, reggel 8-9-10 (attól függ mennyire késnek vele) meg addig benntlennék
Dzsini
nekem meg záróvizsga-jelentkezéshez :) az 5 éves rutin beszél belõlem

Nekem már hál' istennek nem kell használnom az ETR-t :D Majd csak mesterképzésen, de az messze van :)

Dzsini
ha most kipróbálod, néhány f5 után közli, hogy ácsi :) ide-oda kell lépkedni, hogy bejelentkezve maradj, és használni a további szervereket, ha épp elérhetõek (pl. Szegeden a web11, web12, web13 volt www helyett - nem tudom máshol használnak-e ilyesmit).

viszont amivel még lehet gyorsulni - kikapcsolod a képek letöltését (csak cache-bõl legyenek), de a Turbo nem jó, mert Norvégia messze van, csak lassabb lenne :)

De durva, ezt nem is tudtam (ETR). Amúgy jah, tárgyfelvétel tiszta szerencsejáték :D

Dzsini
más böngészõben passz, nem szoktam olyat használni :)

tárgyfelvétel: ha ETR van, akkor ne is próbálkozz, a frissítgetésekre figyel, és kihajít a rendszerbõl (plusz olyan terhelés lesz a szerveren a megnyitáskor, hogy nem ezen fog múlni)

tigeroo
és más böngészõkben? pl mozilla, chrome hogyvan?

(tárgyfelvétellel akarunk trükközni majd)
tigeroo
voáh köszönöm
Dzsini
ugyanez mûködik a gyorshívókon is, ott a kis nézeti képet frissíti.

Penge4
Jobbklikk->Periódikus frissítés/Reload Every

tigeroo
hi! olyan programot keresek (Vagy ha az operában van ilyen lehetõség) hogy x percenként szeretnék egy weboldalt frissíteni automatikusan

megoldható ez valahogy?
Ja ennyire nem akarok belenyúlni :) Nem mintha nem érteném, csak annyira nem fontos. Azért köszi :)

Dzsini
http://magyaropera.blog.hu/2009/04/06/a_gyorshivo_elemek_cimenek_es_kepenek_megvaltoztatasa
3 klikk -> magyaropera, jobb oldalt 'gyorshívó' tag, egy kis görgetés lefele és ott a cím.

A gyorshívók neveit át lehet írni valahogy?

Dzsini
jobbgomb a fülekre - rendezés - és válogass :)

Pethy23
Melyik gyors bill.-el tudom az adott tabot kis ablakká méretezni? Tehát egy ablakba mondjuk két tabot egymás mellé rakok?
Nah kiderült hogy az internet expo is ezt csinálja. Nem tudom hol lehet a bibi.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Azt hogyan kell?

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Dzsini
próbáld meg a helyben tárolt tartalmakat törölni (cache, talán cookie-k is), nem kellene, hogy bármi gondja legyen, még ha flash is.

Pethy23
Értem, mind1 marad a külsõ scriptek blokkolása.