5774
Opera
  • [HUN]FaTaL
    Na úgylátszik mégis csak van valamiféle whitelist az urlfilterben? Az include részbe beraktam azt az egy darab gemiusos scriptet és jó lett. Viszont nem találom melyik szabály tiltja le, de jó ez így :D
  • ba32107
    Aham, pontosan
  • [HUN]FaTaL
    Ez nem csak annyit csinál hogy mutatja a teljes url-t? Erre van gui a beállításokban is, de ettől még a domaint (pl. itt sg.hu) kiemeli, a többi világosszűrkével van, szerintem ezt szeretné kikapcsolni.
  • Dzsini
  • ba32107
    Az URL sávban a kiemelést ki lehet valahogy kapcsolni?
  • [HUN]FaTaL
    Köszi :)

#3976 amúgy :)
  • Arkon
    Lehet, hogy volt már. Megjött a végleges Opera 11.
  • [HUN]FaTaL
    A gemiust mondják de nem találtam semmit amire az ráillene. Kár hogy nincs whitelist, ez az egyetlen dolog hiányzik nekem a beépített reklámblokkolóból.
  • [HUN]FaTaL
    Oké, nem szóltam valamelyik szűrőm, most már csak megkéne keresni melyik nem tetszik neki :D
  • [HUN]FaTaL
    Nekem amint elindul a video az egész tab merevre fagy, még görgetni sem tudok csak új címet beírni, de akkor mindjárt megnézem mindenféle szűrő nélkül. :)
  • [HUN]FaTaL
    Ja tényleg bocsi, csak ott nincsenek avatarok :)
  • ba32107
    Aham tényleg így lenne logikus, ez tetszik nekem is.
  • Penge4
    Ahogy Chrome-ban. És ahogy Operában is működött, amíg nem "javították meg" a Tab Stackinget.

Ha egy fülről megnyitsz háttérben oldalakat, azok vonatkozó oldalak, azokat a fül mellé pakolja, viszont(!) mindig a legutolsó után, tehát ebben a sorrendben
    szülő_tab,1,2,3,utolsó_tab

Ha viszont simán új fület nyitsz, akkor a sor végére rakja, mivel többnyire már nem tartozik az aktuális lap témájához. De bővebben itt olvasható.
  • ba32107
    Nekem is fura kicsit. Szerintem az is logikus hogy az aktív fül melletti fülön nyitja meg, és az is, hogy a legvégén, én néha itt, néha ott keresem a megnyitott fület, attól függően hogy éppen milyen "kedvem" van (nem túl pontos kifejezés). Szerinted hogy működhetne jól?
  • Penge4
    Ez nem újdonság. Az lenne az újdonság, ha logikusan működne az a funkció. Próbálkozni lehet, de szerintem kifejezetten zavaró, hogy minden esetben a következő után nyit és ezáltal több háttérben nyitott oldalnál megfordul a sorrend is.

Más: Én emlékezek rosszul, vagy nem régóta van a Feeds és Unread fülek címében számláló?

Csak mert ez is egy régi kívánságom volt.
  • ba32107
    Aham, működik, köszi
  • Dzsini
    akkor a stacken belül nyit, ha már azon belül kezded nyitni - tehát nyisd meg az elsőt, húzd be egy stackbe, és onnantól már a további megnyitott oldalak belülre nyílnak (ha jól olvastam az is kell hozzá, hogy az "új fül megnyitása a jelenlegi mellett" be legyen kapcsolva) - ez nem domainfüggő, de működik.

@3997: oldalsávra nyisd meg a könyvjelzőket, és onnan nekem simán dobálható.
  • Airbus A380
    Nem húzza ki ez srm hiába fogom meg a mappát és rángatnám ki nem engedi
  • Airbus A380
    Ennyi eszem van de nem akarja kitenni, legalábbis a tegnapi RC1 nem akarta de akkor kipróbálom ezzel is.
  • ba32107
    Az megoldható valahogy, hogy ugyanazon a fő domain-en nyitott tabok automatikusan belekerüljenek ugyanabba a tab-stack-be? Pl ha SG-n böngészek, akkor minden nyitott fül rögtön az SG-s stackbe kerüljön. Szerintem ez egészen elfogadható igény, ha most nincs ilyen, lehetne jelezni az Opera felé.
  • Dzsini
    testreszabás - megjelenés - eszköztárak - bekapcsolod a könyvjelzősávot... oda már azt dobálsz a könyvjelzők közül, amit nem szégyellsz.
  • Airbus A380
    Könyvjelző sávot szeretnék az operába is mint ahogy az összes többi böngészőmben EGYSZERŰEN mappa kihúzással megtudtam oldani de itt nem megy. hogyan ?
  • Airbus A380
    Arra kiváncsi leszek mennyit dobnak az extension-ok a népszerűségen.
  • Airbus A380
    Félórája néztem a barátokköztöt a legújabb operával tökkélestesen ment.
  • ba32107

Meg is találtam a scriptet. HA valakinek szintén van ilyen igénye, módosítsa a 18. sort az extension javascript fájljában erre:
    reqAltKey=1, // run script only when alt key is pressed
  • Dzsini
    tudom, én is olvasom a magyaropera blogot :)
  • [HUN]FaTaL
    Silverlight még mindig merevre fagyasztja nekem az egész tabot több gépen is, de lehet csak az rtl oldala egy kókány szar.
  • Dzsini
    ~\Appdata\Local\Opera\Opera\widgets

.oex kiterjesztéssel, de egyébként zip tömörítésű, és userCSS-ek meg userJS-ek vannak összegyúrva benne.
  • ba32107
    Hol találom meg őket? UserJS mappában nincs. Amúgy javascriptben vannak megírva?
  • Dzsini
    ha valaki átírja, van :) ha te átírod, akkor is van.
  • ba32107
    Á zsír köszi. Eszembe se jutott hogy ezt megnézzem :) A beépülők volt beállítva, üresen, nem csoda hogy semmi nem történt.

Más: marhajók ezek az extension-ök! Gyorsan települ, gyorsan eltávolítódik, nagyon tetszenek. Még csak párat néztem meg, de máris megfogott. Feltettem a Snap Links nevű nagyon hasznos cuccot (téglalap kijelöléssel megnyithatók a linkek). Viszont szerintem sokkal jobb lenne, ha lenne valami hotkey, hogy ne jelenjen meg mindig a téglalap (pl. shift). Ilyen extension van?
  • Dzsini
    rátelepítheted, és az exe-ket meg kell nézni a beállításokban, hogy milyen módon kezelje:
    beállítások - haladó - letöltések - Opera által kezelt fileok pipa kikapcs - felül gyorskeresőbe 'exe', és nézd meg, hogy hogy kezeli, állítsd át értelemszerűen.
  • Dzsini
    akkor csak kezdd el beírni, hogy 145ezret :)
  • ba32107
    Azért az durva hogy operában nem tudom letölteni az opera telepítőjét :D Amúgy ez sokszor előfordul más oldalakon. Install fájlokat (exe) nem enged letölteni (hiába kattintok a linkre, nem történik semmi). FF-ban ok. Mi lehet a gond? Ja, és ugye simán rátelepíthetem a 11-et a mostanira?
  • Airbus A380
    Remélem ezzel nem lesz megint ugyan az... bár tegnap este óta csak ezt nyomkorászom még nem omlott össze.
  • Dzsini
    mindenben vannak bugok - a nagy oldalak jól működnek vele, a tab stackok használható állapotban vannak, átlag napi használatnál már nincs olyan zűr vele, mint a hírhedt 10.50-el.
  • [HUN]FaTaL
    Stabilnak stabil de attól még vannak bugok..
  • Penge4
    Mondom én, hogy a Jingle Bells ritmusára törölgettek a BTS-ből, az tartott ennyi ideig.

Mindegy, olli szerint 4x stabilabb volt a béta, mint a 10.50 végleges, szóval akkor úgy van (vagy nem).
  • [HUN]FaTaL
    Kiadták a finalt sajnos, gondolom az RC3 lett az.
  • Penge4
    A skin.ini-ben normál körülmények között minden állítható (ez is), csak jelenleg bugos az egész. Szóval pár dolgot hiába állítasz, akkor sem történik semmi.

Ezen kívül még a opera:config#Colors|SelectedBackgroundUnfocused is bugos, tehát az egyetlen, amivel látható kijelölést tudsz varázsolni a szövegdobozokba és a forráskódnézetbe az az Omelion skin, ahol még nem jöttem rá, hogy mi okozza.

Viszont ez már sajnos nem showstopper. De az FTP-re még mindig nem került fel, szóval legalább RC4 lesz. Vagy csak tanácskoznak.

Elképzelem, ahogy Jingle Bells ritmusára nyomogatják a Delete billentyűt a BTS-ben.