Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Valamelyikõtök lenne olyan kedves és küldene PÜ-ben urlfilter.ini fájlt ami jó (komaptibilis) a 10.62-es verzióval?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Dzsini
nehéz az élete a reklámmentes netezõnek :D Az ideális eset az, hogy saját szûrõket hozol létre, mert te tudod, hogy milyen oldalakon jársz. Az elõre összeállítottak (még a híres nagyok is) többször kiszûrnek szükséges dolgokat is, csak esetleg nem veszed észre elsõre. Arról nem is beszélve, hogy a szûrõ végigfutása (pl. az én 5+ éves lassú laptopomon) lassít is (fõleg megjelenítésnél), ezért vigyázni kell arra, hogy mekkora szûrõállományt tartok (jelenleg 32 sor).

amúgy szerintem azt az egy sort kiszedve sokat javul a helyzet - ahogy néztem az nekem sincs benne, az egyetlen zûr a /ad/ -al van a blog.hu oldalain, mert ott a belsõ mappázás kétbetûs linkekkel van, így a lent említett adrenalin blog dolgai a /ad/adrenalin/... -ban vannak :) és a css-ek ott nem töltõdnek be. De azt meg egy gombnyomás kikapcsolni azon az egy oldalon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KranaZoli
Én is így gondoltam. Fasza! És most azért nézegessek egy ini-t, mert nem mûködnek az "ad"-os link-ek, aztán meg a többit?! (mikor mire talál rá az ini-ben?! <#ijedt>

Notin még Opera van. :)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Dzsini
nem egy oldalon nem mûködne, hanem bármilyen ad*-al rendelkezõ oldalon, pl. /adohatosag , /adrenalin ... :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KranaZoli
Tudom, de SG csak 7 napig tárolta. Másik notin van, ami most nincs a "közelemben".

Penge: Persze, hogy az AutoUpdater-t használom, ha 1x azt tettem fel.

Egyelõre azt mondom szerkesztgessen akinek két anyja van. <#worship>

Nézegetni egy pöcs ini fájlt, mert egy link nem mûködik egy oldalon?! A tököm!

[HUN]FaTaL
Az adblock talán azért nem jön le, mert a minimálszûrõ rászûr az ad*-ra amibe az adBLOCK is bele tartozik, de ha egy fájlt ada.jpgnek fognak hívni akkor azt is kifogja szûrni. Szerkessz bele kézzel :)

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Egyszer már elküldtem az urlfilter.ini-met ami szinte mindent kiszûr nem értem a problémát. :)

Penge4
Ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy megint nem olvastad el a postot, hanem csak átfutottad és ebbõl szoktak lenni a problémák. Általában a szakmai postokban nem írok regényeket, ami viszont ott van az lényeges.

Itt például az, hogy ha az Autoupdater-t használod, akkor a manuálisan hozzáadott címeket egy urlfilter_local.ini fájlba kell szerkeszteni és ez alapján fogja hozzácsapni a progi a gyárihoz. Ha a gyáriba belenyúlsz, akkor elbarmolódik az egész.

10.70-tõl pedig már nem kell mentened az AppDatából, mert az urlfilter.ini-t is szinkronizálja. Egyszer megcsinálod a listát és utána több gondod nem lesz rá.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

KranaZoli
Én értem amiket írtok. El is fogadom, hogy Én vagyok a balfasz és a jó édes anyámat (Én mondhatom :), hogy miért nem jó úgy ahogy van, miért nem fogadom el, hogy az oldalakat a reklámok tartják fenn, sötöbö.

De! A Magyar Opera Blog oldalon lévõ urlfilter.ini az halottnak a csók. Szintén nem a szomszédos közértbõl kértem az AdBlock és AdBlock Update nevet viselõ alkalmazást az Operához, hanem a Magyar Opera Blog oldalon találtam. Faszányos! Végre eltûntek azok a zavaró reklámok, amiket az AdBlock Plus a Firefox alatt elsõ blikk-re kiszûr. Erre visszamegyek az Opera Blog oldalra, mert nem szedtem le az AdBlock gombocskát az eszköztárba, erre az AdBlock-os URL-ekre hiába kattintok nem történik semmi. Kitörlöm az urlfilter.ini fájlt a Roaming profilból és mûködik. Honnan jött az urlfilter.ini?! Nem a közértbõl, hanem a frissítõ alkalmazással!

Namost ezek után remélem érezhetõ a kontraszt, hogy az Opera tartalom szûrõje az hagy némi kívánnivalót Maga után. FF-ban amit nem szûr, azt ugyanúgy lehet manuálisan tiltani.

Nekem a böngészõ nem arra kell, hogy hetekig testreszabjam, hanem arra, hogy használjam. Aztán ha újra kell húzni és nem mentettem el a Local és Roaming profilból a beállításokat, session fájlokat, akkor lehet újrakreálni. :(

Egyelõre Nekem most ebbõl elegem lett. Feltettem a 3.6.10-es Firefox + a megszokott add-on-okat és használom.

Ennyi a történet.

Köszönöm a sok-sok segítséget, amiket adtatok és a legjobb tudásom szerint igyekeztem használni is Õket, de ez az Opera még nem az a böngészõ, amire Nekem szükségem van.

<#worship><#worship><#worship>

Penge4
Na ja, a boltok is tele vannak bunkó, köcsög biztonsági õrökkel, akik nem segítenek bepakolni a lopott árut a ballonkabátom alá. Felháborító! <#idiota>

Tudom, nem ugyanaz a kettõ, de azért remélem érzõdik a kontraszt. Az oldalak abból élnek, hogy reklámokat helyeznek el a saját oldalaikon. Az egy dolog, hogy ez bizonyos esetekben (például nagyobb portálok) komoly pénzeket eredményez, más esetekben (például kisebb blogok, hobbioldalak) maximum zsebpénzt, továbbá lehet rajta vitatkozni, hogy ha eleve nem klikkelsz a reklámokra és nem is vásárolsz, akkor melyik a jobb a hirdetõnek (és így közvetetten az oldalnak), ha a potenciális látogatók száma kevesebb, de a konverzió nagyobb, vagy ha a potenciális látogatók száma annyi, amennyi, de a konverzió kisebb.

Sõt, bele lehet menni az egész gazdasági kérdéskörbe is, én is utálom a kapitalizmust, de sajnos amíg ebben élünk, addig örüljünk, hogy a levegõ ingyen van.

Tehát azt azért érdemes megjegyezni, hogy ha már kvázi ingyen jutsz hozzá a tartalomhoz, amiért reklámok útján "fizetsz", akkor örülj neki, hogy egyáltalán van rá lehetõséged, illetve nem büntetnek érte, mint a warezolásért, de ne várd már el, hogy a segged alá tolják a megoldást.

Én is blokkolom a reklámokat, mert nagyon utálom õket, de nem elégedetlenkedek, hogy nem két kattintás, hanem néha forrást is kell bányászni (például a facebook-os Like gombok esetében) és userCSS-vel takarítani utána.

Különben nem az reklámblokkolás a bunkóság, hanem mikor írsz egy oldal webmesterének, hogy nevezze már át a banner.png-t header.png-re, mert fennakad a tartalomszûrõdön.<#nyes>

Dzsini
nekem az a szinte semmi az általam látogatott oldalakon megjelenõ zavaró dolgok legnagyobb részét eltüntette, ezért mertem ajánlani. (azt a párat meg amit nem, azt 2-3 klikkel eltüntettem)

ha pedig sok urlfiltert összevegyítesz, abból gondok adódhatnak, ráadásul ha a 10.70-es verziókat használod, akkor nem is lehet csak úgy hipphopp bemásolni, mert a szinkronizált urlfilterben már érdekes dolgok vannak. amiket írtál oldalak jelen vannak, mûködnek is, úgyhogy valahol valami nálad lett elállítva sajnos :/

nekem nem volt "pöcsörészés", a legutóbbi újratelepítéskor (végleges 10.5 környékén csináltam nagytakarítást) beledobtam a magyaroperás minimálszûrõt, ahogy most néztem azóta belekerült 6 (hat) új bejegyzés. ízlések és...

KranaZoli
Faxxxom tele van már az Opera tartalom szûrésével. Ezt a Magyar Opera Blog oldalon található urlfilter.ini fájlt már rég megtaláltam, de abban szinte nincs semmi.

Most letöltöttem több urlfilter.ini fájlt innen:

my.opera.com/Tamil/blog/ad-block
www.fanboy.co.nz/adblock/opera/

Erre mi történik?! Hiába kattintok rá a Magyar Opera Blog oldalon ITT... a következõ hivatkozásokra:

"
Adblock Updater Operához
Adblock Plus az Operában
"

Nem tölti be az oldalakat. Egyre jobban kezdi felkúrni az agyam az Opera.

Nincs idõm azzal pöcsörészni, hogy Magam matyizgassam ezek a fájlokat...

Ja, és dettó ugyanez a helyzet ha felrakom az AdBlock-ot ill. az Update-ert.

Érik, hogy kukázom a gcibe ezt a böngészõt. <#boxer>

Biztos Én vagyok a balfasz, de Nekem nincs idõm azzal pöcsörészni, hogy találjak egy normális urlfilter.ini fájlt, nemhogy bõvítgetni, matyizgatni....

Penge4
Itt az SG-n a hozzászólások területe fölött a piros vonal alatt másnál sem mûködik az autoscroll?

Dzsini
Magyar Opera blog - oldalt a tagek között "reklámtiltás" - és a listában nem nehéz megtalálni... egy kis önállóság néha nem árt :)

http://magyaropera.blog.hu/2009/07/17/tartalomszuro_fajl_operahoz

KranaZoli
Melyik az a "Magyaroperás"?!

<#worship>

Dzsini
nekem az Magyaroperás bõségesen elég, ahhoz alkalmanként hozzácsaptam 1-2 dolgot.

vagy ebbõl válogass: http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block?startidx=200

KranaZoli
Sziasztok!

10.62-es verzióhoz hol lehet találni olyan urlfilter.ini fájlt a net-en, ami megbízható; korrekt; frissítenek; ... ?!

Ha egyáltalán van ilyen?!

Opera Blog-on találni, ill. gúgli is ad találatot, de nem tudom melyiket lenne célszerû használni. Régebben Fatal-tól kaptam egyet PÜ-ben, de SG csak 7 napig tárolja a csatolmányokat. :(

Újrahúztam a gépet és nem mentettem le. <#rinya>

Dzsini

Jaa köszi

[HUN]FaTaL
Operaprefs.ininek hívják

Hol van az opera.ini? Hogy lehet hogy nálam nincs? Néztem a Roaming-ban és az Opera könyvtárban is, és a teljes C meghajtón rákerestem, de nincs.

Szia!
Egyetértek veled. Korábban a Firefoxnál - amelyet néha használok - én sem tömtem tele a böngészõt kiterjesztésekkel.Valóban csak a ténylegesen használtakat érdemes telepíteni.

Üdvözlettel: gy?jt?

Dzsini
szívesen, bár szerintem a "minden beépülõ"re nincs szükség, csak azokra, amiket konkrétan használsz is - mint például a WMP plugin - realplayer meg quicktime meg ilyesmik csak akkor, ha tényleg gyakran látogatsz olyan oldalakat, amelyeknél használod. nálam pl. csak a flash, java és wmp aktív, az elég.

Szia Dzsini!
Köszönöm a segítséget. A windows media player plugin hiányzott.
A "http://magyaropera.blog.hu/2007/07/31/megvan_minden_beepulod_operahoz"
linket külön is köszönöm. Nagyon hasznos így a kezdeteknél.

Dzsini
talán a windows media player plugin kell neki?

http://www.opera.com/support/kb/view/434/
vagy magyarul:
http://magyaropera.blog.hu/2007/07/31/megvan_minden_beepulod_operahoz
(régi a cikk, de lehet rajta ellenõrizni pár beépülõt - nincs szükséged mindegyikre, a media playerest próbáld ki, a kezelõfelületnek kell megjelennie)

Szervusztok!
Kezdõ vagyok az Opera böngészõ használatában.
Egyes weblapokon elérhetõ videók lejátszásával van gondom (Pl. Hír TV, STOP.hu). Az indítás után egy üres ablak jelenik meg a videó helyett. Hibajelzést vagy valamiféle hivatkozást nem látok.
Ugyanakkor egyes tv csatornák archivált vagy élõ videóit elindítja a böngészõ (TV2, ATV,RTL Klub stb.).
6-8 médialejátszó progran van a gépen telepítve.
Windows XP SP3 operációs rendszert használok.
Mi lehet a hiba oka? Milyen kiegészítõ hiányozhat?

shaba23
helló!

miért lehet az, hogy az opera nem jeleníti meg a skineket? Bármit töltök le hozzá, vagy akár az alapból benne lévõket alkalmaznám, max a háttér és a keret színe változik pár árnyalatnyit, de semmilyen minta nem jelenik meg.
Dzsini
akkor talán majd valaki hozzáértõ tud valami okosat mondani :)

Hmm, nekem nem jelent meg rajta a levélke. Na mindegy, amúgy is zavar az opera ikon ott, szóval nem is baj.

Dzsini
jobb alul a hangerõ meg egyéb ikonok mellett van az Opera ikonja, azon jelenik meg egy kis levélke a sarkában.

Ha nincs, lehet, hogy ezt be kell kapcsolni:
opera:config#UserPrefs|ShowTrayIcon

Hmm, hol jelenik meg az a levélke? Most én is kikapcsoltam egy teszt erejéig, de nálam nincs semmi. Engem nem zavar a beúszó értesítés, az viszont igen, hogy ha jött levelem, és mondjuk nem veszem észre, akkor nem látok semmit ami utalna rá, muszáj ránéznem a postafiókra. Van valami ikon vagy ilyesmi amit ki lehet rakni?

Dzsini
nem hiszem, hacsak nem rögtön olvasottnak jelölöd, de akkor késõbb se tûnik fel... (én kikapcsoltam az egész beúszó értesítõsdit, lent a sarokban úgyis kis levélke jelenik meg, ha jött valami)

Be lehet állítani valahol, hogy amelyik levél egy bizonyos szûrõ alá érkezik, azt ne jelezze az Opera Mail a kis felbukkanó ablakban?

Penge4
Már igen. Baromság az egész. Olyan oldal, ahol nincs RSS eleve komolytalannak tartok. Én már csak ilyen régimódi vagyok. Ahol nincs RSS arra max ránézek, aztán bármennyire színvonalas is az oldal felépítése és a tartalma, valahogy megunom, hogy állandóan látogatni kell.

Dzsini

Penge4
"Egy lead szerûségben kiírja a cikk; letöltés tartalmát is, frissíthetõ a tartalma, kényelmes, praktikus. Usite-osok és összedobhatnának egy ilyet."

A DirtyWindows-osok inkább egy RSS-t dobhatnának össze.

Hát lehetséges. Na mindegy ezentúl ezt fogom használni amit linkeltél. Köszi!

Dzsini
ezt elpasszolom :) nem lehet, hogy sikerült pont egy elõzõ verzióra frissíteni még?

Ja, akkor félreértettem. A tököm se használ ie-t :D FF meg Opera alá kell. Akkor viszont tényleg nem értem. Letöltöttem FF alá a legújabb flasht az Adobe honlapjáról. Ezután operában futattam az általad linkelt cuccost, és jelezte hogy nem friss. Ezután azt telepítettem, és most minden ok.

Dzsini
ja, és a Chrome meg beépítette, úgyhogy ahhoz le se kell tölteni, õk belsõ rendszerként automatikusan frissítik, ahogy a böngészõt.

Dzsini
de, de az IE másfajta beépülõt fogad el, és az Adobe már jó ideje szétválasztotta a kétféle beépülõ telepítõjét.
http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
Select version to download…
Flash Player 10.1 for Windows Internet Explorer
Flash Player 10.1 for Windows - Other Browsers

KranaZoli

KranaZoli
Én sem használom azt a progit, mert ugyanígy vagyok vele Én is. Nálam sem futnak ilyen-olyan alkalmazások az óra mellett. Csak a példa kedvéért írtam. <#vigyor5>

Külön flash kell? :O Ezt nem is tudtam. Ennek nem az a lényege hogy egy különálló program ami minden böngészõbe beépül?

KranaZoli
Ez jó. <#vigyor>

DirtyWindows-ok készítettek egy gadget-et. (Hírek; Cikkek; Letöltések) Egy lead szerûségben kiírja a cikk; letöltés tartalmát is, frissíthetõ a tartalma, kényelmes, praktikus. Usite-osok és összedobhatnának egy ilyet. :) Én is be-benézek, de inkább csak 7vgén, hátha jelent meg vmi olyan progi, amit érdekesnek tartok.

Dzsini
külön flasht kell telepíteni IE alá és a többi böngészõ alá - ha te csak az egyiket frissítetted (ha IE alatt töltötted le, akkor azt, ha Opera alatt, akkor a többit), akkor a másikra még bejelez a Secuniás keresõ :)

Dzsini
8:59 CET on the 22nd September 2010
Yesterday Adobe released a patch for the most recent 0-day in Adobe Flash Player.
Applying the patched version in a timely manner is very important because the vulnerability currently is being exploited by malicious people.

tehát tegnap(elõtt) jelent meg a javítás

Aham, tényleg kidobta csak vak voltam (0 Errors Detected, csak ezt néztem). Amúgy hihetetlen, adobe oldaláról letöltöttem a flasht, és nem is a legújabb volt kint, mert ez az applet megtalálta, hogy régi... -.-

Dzsini
alap kereséskor is jeleznie kellene - tudomása szerint a 10.1.85.3 a jelenlegi változat, nekem feldobta

Nem rossz, de nekem nem jelezte ki a frissítést a flash-re. Bár nem az alapos keresést csináltam :)