5774
Opera
  • Dzsini
    Opera Link (11-es verzió): könyvjelzők, könyvjelzősáv tartalma, előzmények, gyorshívó, jegyzetek, keresők, tartalomszűrő.

Tényleg, semmi.
  • sanyicks
    az a baj hogy semmit sem szinkronizál a könyvjelzőkön kívül... pedig jó lenne ha más gépnél egy ugyanúgy beállított operát kapnék mint otthon.
  • [HUN]FaTaL
    Nem.
  • Rage47
    Füleket is szinkronizálja az Opera? Tehát ha másik gépen lépek be a profilommal, akkor ugyanezek a fülek megnyitódnak?
  • sanyicks
    nem pont erre, de ezt is kipróbáltam... mint a másik kettőnél ugyanaz. Kivágódik a lejátszó helye, de csak a desktop hátteret látni benne... akár azt állítom be, hogy vlc pluginnel nyissa meg, akár, ha simán úgy hogy a vlc-t használja a video megnyitására.
  • Penge4
    Újratelepítés, operaprefs.ini törlés. Nem tűnik általános hibának. Flash-es füllel és Gmail-lel kipróbáltam, nálam semmi, de a hosts fájlból hadd ne kelljen már kiszednem a Facebookot.
  • msstz
    tippek erre?
  • Penge4
    "fura mert ez egyébként egy firefox plugin"

Nincs olyan, hogy Firefox plugin. Olyan van, hogy NPAPI (Netscape Plugin Application Programming Interface), ami elvileg egy szabvány lenne, kivéve a Microsoftnak, mert ők ActiveX-el nyomulnak.

Tehát ha Operában nem megy a Firefox beépülője bemásolva sem az vagy Opera bug, vagy sokkal valószínűbb, hogy igénytelenül van megírva. Lásd: Quake Live, Battlefield Heroes és társai.

A defaults\plugin-ignore.ini fájlba nézz bele, nincs-e valami gyárilag feketelistán.

Amúgy ha erre a userJS-re gondolsz, akkor egyből kiszúrtam benne a GM_xmlhttpRequest-et, szóval enélkül nem is fog menni...
  • sanyicks
    Egyébként valami ilyesmi kéne hivatalosan is az operába, tehát külső video dekóderek támogatása, így nem okozna gondot a h264, na meg ez a gstreameres webm is egy fos ami az operában van most.
    úgy mehetne mint linuxnál, ott sem települ mp3 dekóder, mert az fizetős viszont felkínálja hogy egyéb forrásból letölti és már megy is :)
  • Dzsini
    gondolom az az elv mögötte, hogy kiszedi a flash lejátszó kódját, és a helyére berakja a plugint meghívó forráskódrészt, megadva neki az flv címét... egy hozzáértőnek nem tűnik megoldhatatlannak (abból ítélve, hogy a "kilyukad" rész már azt jelenti, hogy ott valamilyen plugin fut - tehát elkezdi rátölteni talán a VLC-t.

Kellene hozzá valaki, aki ért a userJS (át)íráshoz :)
  • sanyicks
    isemerem a plugins felületet, innen tudtam mikor jó és mikor nem.
    fájltípusokkal nem működik. találtam egy ff-s userjs-t azzal megjelenik egy menü, de ha kiválasztom hogy flash nélkül játssza, egyszerűen "kilyukad" a böngésző a video keretben (a desktop hátteret látom), szóval nem működik azzal sem, de ezek szerint egy operára írt userjs-el mehetne.
  • Dzsini
    egyrészt:

másrészt próbáld meg valahogy azt, hogy a filetípusok megnyitásánál (beállítások - haladó - letöltések) kiválasztod azokat a kiterjesztéseket, amiket azzal a pluginnel akarsz megnyitni, és átállítod... a youtube érdekes kérdés, ott a html5 video tag-re az Opera önmaga mozdul rá, amúgy pedig egy flash lejátszó tölti be az flv-t (amit bármi más is lejátszik), így nem hiszem, hogy megoldható. (bár lehet)
  • sanyicks
    sikerült működésre bírni, a probléma az volt, hogy a plugins-ot nem is figyelte. Egyetlen útvonal volt beállítva, a java-é. Most configba benyomtam a plugins mappát, mostmár betölti a plugint (fura mert ez egyébként egy firefox plugin).

Már csak azt kéne megoldani, hogy a youtube videokat flash helyett vlc-vel nyissa meg (mert tud youtubeozni a vlc amúgy csak link másolgatással).
  • sanyicks
    igen én is megtaláltam, kár hogy mind kamu. Ugyanis egyrészt ezek a fájlok nem pluginnek készültek, másrészt nincs az operában olyan hogy plugins, harmadrészt létrehozva és berakva a fájlokat sem történik semmi...
  • Dzsini
    a 'VLC plugin opera' kifejezésekre keresve találtam ilyet:

http://my.opera.com/OmegaJunior/blog/2009/08/21/using-vlc-plug-in-in-opera-10

meg még tucatnyi másik oldalt.
  • sanyicks
    hallottam egy olyan dolgot hogy az operához van vlc player beépülő... na erről csak olvasni tudtam, de semmi konkrét link nem volt sehol.
  • modellmaker
    Ezt köszönöm! :)
  • Dzsini
    teljesértékű RSS / hírcsaatorna olvasó van benne, nem tudom, hogy létezne olyan fajta megjelenítési mód, mint az élő könyvjelző, ami csak címeket ad ki úgy.
  • hppcrts
    Hogyan lehet létrehozni az Operában a Firefox-hoz hasonló élő könyvjelzőket?
  • Dzsini
    a beépített tartalomszűrő szerintem jól megcsípi a flashes tartalmakat is (az oldal üres részén jobbgomb - tartalom letiltása, aztán klikk), valamint van lehetőség a beépülők általános "playgombbá" változtatására.
  • jAsOn VoOrHeEs
    Valami flash blokkoló kiegészítőt keresnék, mint chrome-hoz vagy mozillához a Flashblock. Ilyen flashes reklámokat szeretnék letiltani egy-két oldalon. Létezik már ilyen Opera 11-hez?
  • Dzsini
    azokat érdemes felrakni, amelyikbe belefutsz netezés közben - ha ti Netlock A-t használtok például, akkor azt, satöbbi.
  • Dzsini
    ja, egy restart még utána kellhet - de onnantól meglesz a biztonságos pecsét a cím előtt.
  • ba32107
    Itt felraktam mind a négy nem minősítettet, ez ok, ugye? Amúgy ezer thx!
  • Dzsini
    a Netlock tanúsítványai itt vannak
  • Dzsini
    innen klikk a root hitelesítőre - megnyit, telepít, utána már mennie kell.

Annyi az egész, hogy a hitelesítővel az Operának nincs kapcsolata, így a root tanúsítványok nincsenek előre feltelepítve bele. Ugyanez van a NetLock-al is, amit ezer másik magyar hely használ, ott is fel kell dobni a hitelesítő alapokat hozzá.
  • ba32107
    Nálam se jegyzi meg a tanúsítványokat, rohadtul idegesítő (mivel a munkahelyi emailt sem jegyzi meg, amit az Opera Mail-al nézek, és minden indulásnál megkérdezi :S)
  • KranaZoli #4107
    Ez most csak Nálam bug, de előző verzióval is volt, vagy ez alap bug?!

Internet Bank-os oldalon, pl.: Budapest Bank állandóan megkérdezi, hogy megjegyezze-e a tanúsítványt.
  • Qwerty4
    Szevasztok.

Az új myspace képnézegetőjét miért nem képes az Opera kezelni?Feketeség jelenik meg.A Mozillánál működik a dolog...
  • Penge4
    "a gombot úgy gondoltam, hogy csinálsz mondjuk egy 150% meg egy 200% gombot, és azokat 1-1 nyomással tudod aktiválni - nem kell zümmögni a ctrl+görgővel vagy a felnyílós nagyítómenüvel."

Arra gondoltam egy ma létrejött addon kapcsán (ami konkrétan olyan helyen helyez el linket, ahol még a userJS-ek sem működnek, az Operás belső hibaüzenetes oldalon), hogy nem-e lehetne, hogy egy bizonyos addon bizonyos domain egyezések esetén kiad bizonyos %-nyi nagyítást, mint akár egy Operás sajátgomb manuálian (csak ez automatikus lenne)?
  • Penge4
    "A képek, grafikai elemek annyira nem torzulnak, mint amekkora pluszt és kényelmet jelent a jobb olvashatóság."

Mielőtt félreértenél, CSS-t használok én is néha, például itt az SG-n is szöveget nagyítani, meg ilyen apróságokra.

Ha ágyból olvasok, akkor Ctrl+F11 majd tekerem a zoomot. Jobban is szeretem, hogy ilyenkor nem jegyzi meg, mivel szar lenne visszaállítgatni.

"A Windows Sidebar és egyéb cuccok oldalra pakolása, vagy bármi azért sem nyerő, mert Windows 7-től nincs sidebar."

De van: http://nes.bplaced.net/sidebar7.html

"mennyire fognak élni majd vele az add-on fejlesztők, mennyire lesz rá igény, s ha igen, akkor mennyiben fogja elveszíteni az Opera pl. "gyorsaságát" és "stabilitását"."

1: Semennyire, mivel kicsi a tábora.
    2: Semennyire, mivel kicsi a tábora.
    3: Semennyire, mivel JavaScript alapúak, lényegében ugyanaz, mint a UserJS+sajátgomb+sajátmenü+userCSS kombók.

Amúgy a stabilitását már 9.0-tól elvesztette. Láttad volna előtte. Volt is egy ilyen mondás, amikor valaki írta fórumon valahol:
    - Mond egy bugmentes szoftvert.
    - Opera

De tényleg. Viszont tegyük hozzá, hogy most sajnos ebben is hasonló lett a többihez (Firefox, Chrome, IE). Azokban sincs kevesebb bug.

"Penge: Most nem tudom, hogy a fikázást szót azt kinek szántad?!"

A mindenhol ügyeletes trollnak, ezüstcsillagnak. :-)
  • KranaZoli #4103
    Ja, hogy azzal a gombbal lehet váltani. Ezt nem tudtam. :) Nagyon sirály!
  • [HUN]FaTaL
    Nem de miért akarod kikapcsolni? Felül ott a gomb akkor csak a gadgeteket mutatja az első lapon és kész.
  • KranaZoli #4101
    Szuper! De ez a preview nézetet ki is lehet kapcsolni?! Én nem lelem.
  • Dzsini
    ott legalább már normális betűmérettel megy az Opera ;)
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem teljesen jó megoldás :D

Még a futó programok ablakait is oda lehet rakni ha valakinek ez a perverziója. :D
  • KranaZoli #4098
    Hát ez naggyon baba!
    Gadget-ben a gadget-ek.
  • KranaZoli #4097
    Köszi! Tőttöm is lefelé.
  • [HUN]FaTaL
    Link
  • KranaZoli #4095
    Fatal: Mijjeza a progi?! Ezt nem ismerem. Tudnál adni egy link-et?! Ugyanis ez Engem is érdekelne. Jobb szerettem a Vista-s sidebar-os megoldást is.

Szerinted! Nekem meg úgy kényelmes. Mivel vezeték nélküli bill + egeret használok a több méter néha csak annyit jelent, hogy hátrébb lököm a fotelt aztán úgy használom. De van, mikor valóban több méterről nézem. Én már csak ilyen perverz jószág vagyok. :)

Dzsini: Azért nem akkora katasztrófa ez, szal azzal főzünk ami adott. ;) Minden megvolt, kivétel a nagyító ikon, de azt meg dobok fel.