5774
Opera
  • xBobtailx
    ... update: frissítéssel se jó :D
  • xBobtailx
    elsőre még mindig nem sikerül, de ha ráfrissítek, akkor bejön :D
    hibakonzolra esetleg valami javaslat?!
  • Dzsini
    ha jól sikerült keresni, akkor ez már (elméletileg) javításra került - a menüben nyomj rá a Súgó -> Frissítések keresésére, és még ha azt is mondja, hogy az Opera friss, attól még frissít pár belső dolgot - ezután indítsd újra a böngészőt.

Ha nem friss az opera, akkor legyen az :)
  • xBobtailx
    most hogy írtad megcsináltam, de még mindig nem jó... azt nem mondtam, hogy 10ből 1szer megnyitja.
    a hibakonzol üzenete meg nagyon hosszú, de pl. facebooknál legtöbbjük ez:

[2011.04.17. 11:11:26] CSS - http://zgn.static.zynga.com/snapi/r26776-prod/plugins/dialog/dialog.css
    Timeout thread: delay 3000 ms
    Uncaught exception: TypeError: Cannot convert 'c.parentNode' to object
    Error thrown at line 8, column 1919 in <anonymous function>() in http://static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/v1/yf/r/r5bpwwXlitT.js:
    c.parentNode.removeChild(c);

meg

[2011.04.17. 11:12:53] JavaScript - http://apps.facebook.com/cityville/?ref=bookmarks&count=0
    Timeout thread: delay 3000 ms
    Uncaught exception: TypeError: Cannot convert 'c.parentNode' to object
    Error thrown at line 8, column 1919 in <anonymous function>() in http://static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/v1/yf/r/r5bpwwXlitT.js:
    c.parentNode.removeChild(c);

• Dzsini
    Nem tudom, a gmail nálam tökéletesen működik - helyben tárolt tartalmak / cookiek törlése megvolt?

A hibakonzol meg hibaüzenet nélkül szintén nehéz feladat.
  • xBobtailx
    ... enyémre nem tudtok megoldást!? :(
  • Solt
    Köszönöm. Megpróbálom!
  • Dzsini
    már két-három alkalommal megjavították ezt, mégis előfordul alkalmanként, nem tudom miért :(
    itt egy cikk, hogy honnan lehet letölteni, berakni a szótárat (kicsit munkás, de működik)
  • Solt
    Urak! Frissen telepített opera, és egyszerűen üres a szótárak hozzáadása fül... :S
  • xBobtailx
    Sziasztok!
    Ma, amikor indítottam az Operát, egyből telepítette a frissítést, azóta viszont nem tudom megnyitni a gmail-t, illetve (ez már egy régebbi problémám, ami mai napig fenn áll) bizonyos alkalmazásoknál felugrik egy "Hibakonzol", hogy tudnám kiiktatni?!

Előre is köszönöm!
  • ba32107
    Hát ez könnyebb volt mint vártam, kösz :D
  • Dzsini
    sima balklikk a képre (az kapcsolja ki/be a képernyőre kicsinyítést)
  • ba32107
    Ha nem egyértelmű, akkor az ilyen lapokra gondolok (nem a kép a lényeg, hanem a zoomolás):
    Katt
  • ba32107
    Hmm, most vettem észre, hogy ha egy kép van megnyitva, akkor hiába zoomolok rá ctrl + görgővel, addig felnagyítja amíg ki nem fér teljesen a képernyőre, és onnantól nem nagyít, hanem nagyon kis mértékben kicsinyít......... tehát a képet nem tudom rendesen kinagyítani. Ez nekem nagyon fontos, hogy lehet beállítani? (11.10 óta van)
  • jhetedikj
    valamiért nem tudom lájkolni youtubeon a videókat -.-
  • Dzsini
    Írd át a skint.
  • ba32107
    Nem szeretnék :D
  • Penge4
    Válts skint. Van sokezer...
  • ba32107
    Olyan ronda ez az új gyorshívó. Vissza lehet állítani valahogy a régi verziót? Fehér hátteret szeretnék, és nem ezt a szögletes, erős színű választókeretet.
  • Desiderata #4595
    köszi!
  • Dzsini
    Címsor jobb szélén kis fogaskerék ikon
  • Desiderata #4593
    az SG-s Opera Widget milyen linken érhető el? bocs de vaksi vagyok és nem találom :/
  • [HUN]FaTaL
    Nincs mit. Érdekes mert nem ez az alapbeállítás szerintem. :)
  • gyűjtő
    Szia!
    Köszönöm a gyors válaszüzenetet.
    A Tartalom beállításánál kivettem az általad említett pipát.
    Minden OK!
    Mégegyszer köszönöm a segítséget. Az Operával csak most ismerkedek.
  • [HUN]FaTaL
    CTRL+F12->Haladó->Tartalomnál nincs bepipálva hogy beépülők engedélyezése csak szükség esetén?

Esetleg valamilyen flashblock userjs vagy kiegészítő nincs fent?
  • gyűjtő
    Elnézést, de a hiba feloldásáról készült képernyőkép betelepítése nem sikerült.
    Hiba feloldása

• gyűjtő
    Szervusztok!
    Az Opera 11.10 magyar nyelvű portable verziója fut a gépemen. A közelmúltban frissült.
    Azt tapasztalom, hogy minden weboldalon hibásan jelennek meg a flash objektumok. Kezdetben egy nyíl ikon látható. Rákkattintva megjelenik az "beépülő aktiválása" felirat és megjelenik pl. egy reklám.

Hiba
    http://img10.indafoto.hu/8/1/104061_9ab33b0ea61bf6155af3e599d105416d/11341347_351576869d85b17798ee9a68cc87c4ee_l.jpg

Az adobe Flash Player és Shockwave Player legfrisebb - Operához tartozó - verzióját telepítettem.
    Valahol talán a böngésző beállítása nem stimmel?
  • Firerock
    valóban:D
  • [HUN]FaTaL
    Nem kellett volna, egyrészt így olyan mintha csak úgy beböfögtem volna ide, másrészt másnak is szüksége lehet még rá.
  • Firerock
    köszönöm szépen,közben rájöttem,azért töröltem ki:D
  • [HUN]FaTaL
    Ha teljes oldalt akarsz és nem akarod hogy zoomolva keressen, akkor jobb klikk a miniatűrön, periodikus frissítés -> egyéni írjál be nagy számot és aztán frissíts rá a gyorshívóképre és jó lesz. Persze így neked kell kézzel frissítgetned.
  • lally
    Persze; mert a "Pengés"-blogon keresztül, Ti fogjátok össze legjobban
    a hazai Operálók közösségeit. -szerintem.
    Gratula is jár érte !

A magam részéről (az ingyenességér' cserébe), kimondottan olyan NB1b-; NB2-; NB3 -as
    bakikat üldöznék, amelyek alapvetően nem döntő minőségűek ugyan, de ha az,
    az Élesben borítja ki a bilit, hááát; Nagyonis megtanítják káromkodni az embert.
    -lásd pl a blogban a: Könyvjelző-, USB mentések szituját. -minden elismerés érte!

Olyan elmék kontrollálják itt a feltárt esetet, akik még a gubanc megoldását is szállítják,
    így segítve kvázi a fejlesztők melóját.
    -ezért is tártam szélesre mindenki előtt a komplett rendszereim kapuját a tesztek során.
    -az már más szitu, hogy Valaki 5percen belül, Korrupttá tette még a víruskergetőimet is.

Az én szememben előny ( és nem szálka), hogy az Opera legalább szakítani próbál(-gat)
    egy zsákutcává vált, egy töketlenül-egyutas linuxi "hagyománnyal".
    -nem is értem, miért kezdik most nyalogatni azon disztrók szŐrcsimbókos popsijait, akik őt
    az első helyre, de 1_ujjal hívják! -pech, hogy az az 1, nem éppen azA középső ujjuk?

Ledöbbentett, hogy pont a németjeim még csak nem is hallották az: Opera-Browser fogalmát.
    Azóta pedig előszeretettel használják azt. -gondolom, csakis az; Első "meglepetésükig".
    (-bízom benne, hogy világosabbá tettem néhány hülyeségem.)
  • Dzsini
    Ha bármit a fejlesztőknek szánsz, azt ne ide, és főleg ne magyarul írd.

Másrészt nem ártana egy teljesen friss telepítés nálad (profiltörléssel mindennel), mert egész egzotikus hibákat produkál csak nálad a rendszer.
  • lally
    -de, képzeljünk csak el egy kissé bonyolultabb szitut: (most volt a napokban)

Németek tulajdonában lévő gépen,
    a magyarok mellett még újabb 2 náció embereit is, ott ahol az egyikük írásmódja minimum "hottentottául" tűnik.-amihez desszertént bejött még persze az orosz is.

Mindenképpen külön fül/ablak kellett még az eredeti mellett.
    így jött tehát még a Hyper-, és a sima Translator is be a képbe.
    -tehát az általad javasolt "easy" így, kapásból ki is esett.
  • lally
    Danke ! -mondták az orosz partizánok.
    Bocsi, de;
    A bejegyzést eredetileg most a fejlesztőknek szántam, csak hát eléggé felforrt az agyvizem, mer'
    amikor már végre rájöttem az RC2 (_2083.) legfőbb bakijára, és mindezt már félig dokumentáltam is,
    hááát, nem a nyakamba zúdult aZa fránya RC3.
  • [HUN]FaTaL
    Második helyett használd az easy translation kieget. Ez az első kieg, ami nem popupban fordít oldalon belüli tartalmat, hanem kicseréli a megfelelő szövegre, nekem nagyon tetszik. :) Ha nincs kijelölve semmi akkor ugyanúgy google translatet nyit.
  • lally
    A Linuxos RC3 (Alias:_2085.) most már átveszi ugyan az összes _1190 Widgets-"bélyegét", de: Nem működnek!

Csakis azok a nyerő befutók, amelyeket már a 2085-ból telepítettem.
    -sajna, hogy az egyik kedvencem, még így sem lesz okay (, eRGó; nemLettAzOroszOké):
    "google-translate-1.0.4-1.oex"
  • [HUN]FaTaL
    NoAdshoz csak az element hiding helper listát van értelme hozzáadni mivel diveket rejt és scripteket blokkol, a többit a beépített tartalomszűrő listájához kell hozzáadni (urlfilter.ini) némi módosítással mert az opera nem kezel regexpet.

Egyébként kimásolod az egész listát és beilleszted a noads global fülén lévő css szabályokhoz.
  • Máté94
    ajnasz listát, hogyan adjunk hozzá NoAds-hoz?
  • Dzsini
    Anélkül sem frissít, teljesen jól működik.

Friss telepítés, stb.