5774
Opera
  • janihunk
    Mostanában folyamatosan összeomlik az Opera Next-em. Mikor lépegetek visszafelé egy oldalról álltalában. Másnál nincs ilyen hiba?
  • msstz
    letöröltem, de nem lett sokkal jobb.
    most problémásak viszont a betűk, mert a ha a normal 14, az email 14, akkor jó az rss olvasó. a net meg nem, mert oda a normalból 16-os kéne. de ha felveszem csak a normalt, akkor az rss olvasóban is változik. :(
    ötlet?
  • ba32107
    A régen említett gmail-es és youtube-os gondom látszólag magától megoldódott. Gmail betöltés bugot nem tapasztaltam, videókat is viszi gond nélkül. Valószínűleg a google frissített.
  • perko
    Nem először fordul elő (Opera 11.10, Win7 64), hogy a gyorshívóba elmentett beállítások nem jelennek meg az Operában.
    Ha megnyitom az My Opera-t, ott vannak az elmentett linkek, de a böngészőmben nem jelennek meg. A szinkronizálás sem oldja meg a problémát.
    Volt-e másnál is ilyen gond, vagy csak nálam fordul elő? Korábbi Operákkal XP-n nem volt ilyen bajom.
  • Penge4
    Első lehetőség: AppData\Local\Opera\Opera\thumbnails\
    Lekicsinyíted a képeket képszerkesztővel bezárt Opera mellett. Ez elég körülményes és ha frissítgeted a gyorshívóelemeket, akkor nem járható út.

Második lehetőség: Veszel egy SSD-t.

Harmadik lehetőség: http://operawiki.info/PackedExecutables
  • msstz
    köszi :)
  • Dzsini
    A gyorshívó képeket elég nagy méretben tárolja, és mivel dinamikusan kicsinyíti aktuális méretre, így első indításkor várni kell rá egy kicsit. Viszont ha változtatod a gyorshívók méretét (skinnel, zoommal), nem töltögeti le újra és újra az oldalt.

A gyorshívókat ettől függetlenül lehet már akkor is használni, mikor még nem hajtotta végre a kicsinyítéseket. A lassú indulás lehet koszos profil eredménye is, a lejjebb említett operaprefs.ini újrakészíttetést esetleg kipróbálhatod, többeknek jó hatással volt az indulási sebességre (is).
  • msstz
    mert nálam a frissítés óta lassabban indul el, illetve a speed dialt minden alkalommal betölti -- régebben nem csinált ilyet, olyan, mintha dinamikusan akarná tárolni, vagy nem tudom, pedig nekem nem kéne.
  • xBobtailx
    nekem is ugyanazok a problémáim, mint neked @ba32107, és egyre jobban idegesít... remélem minél hamarabb javítják, vagy találtok megoldást!!
  • janihunk
    Na mi a helyzet? Nem jönnek az új buildok?
  • ba32107
    Sajnos csak egy van :(
  • Dzsini
    rengetegminden :) de ötletem most így hirtelen nincs, remélem valami szakértőbb személy erre jár, aki hozzá tud szólni a dologhoz...

ja, mégis: nézd meg az opera:plugins címen, hogy nincs-e véletlenül többszörös flash plugin (nem illene, hogy legyen), és pucold el (tiltsd le) a windows/system32(64?)/macromed/flash/npswf32(64?).dll-en kívül mindet. Nem tudom, hogy 64 bites rendszeren mi hol van, de flashből bárhogy is csak egynek kellene lennie.
  • ba32107
    Haladunk :) operaprefs.ini mozgatásával IS rossz a telepített változatnál a youtube. Tehát valami más lesz. Mi különbözhet még a portable verzióban?
  • Dzsini
    sok minden lehet, próbáld meg azt, hogy a feltelepített változatnál átnevezed/elmozgatod az operaprefs.ini-t (újra fogja gyártani következő indításnál, ezzel együtt elvész pár skin meg ilyesmi beállításod, de semmi tragikus - ha van rengeteg megnyitott füled, azt mentsd el egy folyamatba), hogy ott hogy viseli magát.

a gmailes dolgot továbbra sem értem, többen panaszkodnak, sokaknak nincs vele gondja egyszer sem, nálad meg szédeleg...
  • ba32107
    Hát a youtube gond nélkül megy a portable verzióban (nem is kell rányomni a playre, csak elindul) a gmail bug a normál verzióban se jön mindig, a portable-ben eddig egyszer jött, kétszer nem. Az operaprefs.ini brutálisan különbözik, gyorsan átnéztem, de eddig nem tudom mi lehet a különbség, ami a youtube-ra vonatkozik.
  • ba32107
    Közben megtaláltam. Meg kell változtatni a mappát, és akkor ki lehet választani.
  • ba32107
    És hogy tudom így feltenni? A telepítőben nem tudom kiválasztani az USB módot:
  • Dzsini
    próbálj meg egy külön mappába egy USB-s telepítést csinálni (hogy ne használja a meglevő profilodat) - ha ott működnek a dolgok, akkor lehet próbálkozni a fő verzióban egy operaprefs.ini elmozgatással (meg cookie-törléssel, ilyesmikkel), hátha a profilban van valami, ami bezavar - mind a Gmailbe, mind a Youtube-ba...
  • ba32107
    Nincs fent egy bővítmény sem, skin sem, userjs is csak egy linkify van. Reklámszűrőnek egy urlfilter.ini-t használok, amit kivettem tesztelésre, de úgy sem indul a youtube videó.

Más: régebben mondtam, hogy nálam problémázik a gmail......... hát még mindig. Néha a töltőcsík végén megáll, és nem hajlandó betölteni a hagyományos nézetet. Az alap html mód működik. Próbáltam úgy, hogy bekapcsolom a dragonfly-t a hibakonzol miatt, de ha így töltöm be, akkor minden alkalommal hiba nélkül betölt. Van erre ötletetek? Talán ha aktív a dragonfly, akkor nem használ semmi cache-t a böngésző és azért jó a betöltés? Ha egyszer betölt, akkor már semmi probléma nincs vele.
  • Dzsini
    kapcsold le a reklámszűrőt, bővítményeket - aztán ha akkor működik, akkor sorban visszakapcsolgatva meg lehet találni a problémás részt.
  • ba32107
    Nem neked szólt, hanem bárkinek aki tud rá válaszolni :)

Van valami ötletetek, hogy nekem miért nem játssza le?
  • gyűjtő
    Szia Dzsini!
    Köszönöm a választ. Úgy látszik a stop.hu oldalon levő videóknak bonyolult lelkük van. Nem indulnak csak úgy bárki kedvéért.
    Egyébként az IE, Firefox, Chrome alatt simán futnak.
  • gyűjtő
    Szia!
    Nem tudom, hogy a kérdés nekem szól-e, de a belinkelt youtube videó (katt)
    egyetlen kattintásra indul a gépemen.
  • Dzsini
    nekem rendben betölt és működik (nincs hardveres gyorsításra lehetőségem sem, nem tudom számít-e)

gyűjtő: stop.hu-t elpasszolom, a WMP Firefox plugin (elméletileg) jó az ilyen tartalmakhoz (máshol működik is), de ezen az oldalon nekem sem tölt be.
  • ba32107
    Az új youtube videókat csak nekem nem játssza le? Pl. ezt:
    katt
    Hardveres flash gyorsítást kikapcsoltam. FF gond nélkül viszi. Rányomok a playre, és csak tölt.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    A stop.hu oldal videóit nem tudom lejátszani.
    Windows XP SP3 op. rendszert használok. Az Opera v11.10-es (portable) verziója van fennt. A Beépülők között a Windows Media Player Plugin Firefox plugin jelenik meg.
    Az Operával együttműködő WMP plugint hol találom és melyik könyvtárba kell telepíteni?
  • xBobtailx
    ... most már a youtube videókat sem tölti be :@
  • sanyicks
    jó lenne már új 11.50 preview
  • msstz
    :(
  • Penge4
    Nem.
  • msstz
    sziasztok,

nálatok is lassabban indul az új opera?
  • Penge4
    Automatikus képméretezés letiltásának 3 módja
  • Dzsini
    Igazából attól is függ, hogy mennyi helye van terjeszkedni - ha sok az üres memória a gépben, akkor vidáman elterpeszkedik rajta, még ha a beállításokból le is korlátozod... ürítsd ki a kukát, a cache-t, akkor sok felszabadul.
  • Pethy23
    Sajnos ez be van kapcsolva és semmit nem használ, böngésző indít 20 lappal majd mindet bezárva is marad az 1gb fogyasztás:(
  • Dzsini
    Általában a flash (bannerek) szokták megborítani, kapcsold be a beállítások-haladó-tartalom-beépülők engedélyezését, hogy csak azok a flashek jöjjenek be, amiket engedélyezel. Hátha akkor rendben lesz.
  • Pethy23
    Opera, linux 64 bit alatt normális hogy 6 megnyitott lappal 644mb-ot eszik? Ha csak 1 van nyitva akkor is ennyit hosszú idő után, ahogy észrevettem nem üríti magát:@ Elég bosszantó, amikor egy nap után 1 lappal több mint 1gb a ram használat:/
  • [HUN]FaTaL
    Kapcsold ki a Turbot, ha bekapcsolta volna (alul látszik). Sokszor előfordul sajnos.
  • xBobtailx
    .. én nem tudom mi van ezzel az új Operával, de újabban nagyon lassan lehet vele böngészni :S
  • Solt
    Semmit nem csináltam vele, és most meg jó... :)
  • Dzsini
    akkor nem tudom :( remélem jön valaki hozzáértő, aki tud tanácsot adni