5774
Opera
  • Penge4
    Csak bizonyos oldalakon lassú, vagy mindenhol?
  • Dzsini
    Azt, nem tudtam milyen nyelvre van állítva a böngésződ :) (nálam az egyik első dolog, amit friss telepítéskor kikapcsolok)
  • franc0
    Mármint a smooth scrollingot? Már próbáltam, másrészt anélkül nem böngésző a böngésző :)
  • Dzsini
    Kapcsold ki esetleg a finomgörgetést, lassabb gépeken sokat jelent érzésre: beállítások - haladó - böngészés - finomgörgetés.
  • [HUN]FaTaL
    Lassan?

Ugyanúgy scrolloz, mint a többi (görgővel). Az autoscroll meg a leggyorsabb az összes böngésző közül. Szerintem nem lehet állítani, de majd penge kijavít, ha tévedek. :)
  • franc0
    Srácok, új vagyok Opera fronton, számomra idegesítő, hogy milyen lassan scrolloz.
    Nem lehet ezt valahogy átállítani?
  • lally
    Gondolhatod, hogy legalább 10_disztróban tesztel(-get-)tem, mielőtt ide írtam!
    -az Opera tesztjeim miatt, eddig még csak 1_helyről röptettek,
    - 1db kitiltást pedig már az UHU_2.2beta bűneiért is én kaptam,
    -itt pedig, 1 karakter begépelése közel 1sec-ig is eltart.

Nem véletlenúl csaptam le tehát (az elsők között pl:) a GoboPuppy-ra!

• Dzsini
    Nem ürügy, tény - az aláhúzásokat az oprendszer generálja (kikapcsolható).

A többit megint nem sikerült magyarul írnod, így azzal nem foglalkozom.
  • lally
    Ürügyet,utólag persze, mindenre lehet kreálni ! -?.
    -néhányNapos pályafutásom alatt sokkal cikibb "aláhúzásokkal" is találkoztam egyazon program, de másik verziójában:
    pl.: Dir, Dump, de a; Delete ..., "D"-je volt az egyik legszebb esetem .
    (az "E"-vel pedig még nagyobbat buktam, de azt már másik progikkal.)

A Word_2, W_6 (gyorsbillentyűs bekavarási-) váltása óta, egyébként sem nagyon preferálom őket.
  • Dzsini
    Nem, azt az operációs rendszer teszi - hogy hibásan, az megintcsak nem az Opera baja :)
  • lally
    Már megbocsáss, de; Nem én húztam alá a kis p-t az adott helyen !
  • Dzsini
    Egyrészt átállíthatod kedvedre, másrészt nem tudok (még linuxos-unixos körökben sem) semmilyen megállapodásról, hogy az alt+p-nek névjegynek kellene lennie. Hol prioritást állít, hol preferences-be lép (a betűnek megfelelően, így Operában is), hol nyomtatási előképet nyit meg (print szó kezdőbetűjének megfelelően).

Továbbra is várom a leírást, hogy az alt+p-nek másképp kellene működnie, mert ezer másik program megegyezik ebben.
  • lally
    Igazatok van; Tényleg célszerűbb lett volna a zárójeles leírás szó helyett
    "a nemzetközi megállapodás szerint" írni!
    Természetesen, az aláhúzott (kis-) "p"-ről van szó.
    -de engem ebben inkább az interruptok "ilyen fölösleges elpocsékolása" zavart.
  • Dzsini
    Továbbra is az a kérdés, hogy hol van neked az leírva, hogy az alt+p-nek az a névjegyet kellene megnyitnia?
  • lally
    Semmi gondom vele, engem eddig sem nagyon zavart.
    -a zárójel miatti Linux szó, véletlenül kerülhette el a figyelmeteket.

Mivel ez 1 tesztpédány(s én bakikat keresek), most még időben szóltam, mert
    Nagy luxus is lehet a 2_interrupthoz ugyanazt a funkciót illeszteni.
    -itt szóltam, hisz` a belső listán 10-11 magyarul csengő nevet is látni.
  • [HUN]FaTaL
    Mióta alt+p a névjegy? 11.5 stabilban is a settingsre ugrik.
  • Dzsini
    Valóban, Windows alatt is, és a billentyűzetbeállítások között megtalálható:
    "Platform Windows-Unix-MCE, p alt - Show preferences"
    Hol írja, hogy az alt+p-nek az opera:about -ot kellene megnyitnia?
  • lally
    Nézzetek utána légyszí`, mert a (Linux) Next_1042-ben az alábbi fonákságot észleltem:

Ctrl_F12 még a beállítások főmenüt adja, a kiírás szerint, de:
    Alt_p (elvileg az Opera névjegye), szintén erre a "Beállítások"-ra ugrik.
  • Ability
    Sziasztok!

Talán már hallottatok róla, Chrome alá készítettem egy SG-re szánt bővítményt. Gőzerővel készül az Opera port, nagyjából már készen is van, apróbb hibák még lehetnek benne. Ebben a topikban találjátok a szükséges instrukciókat. Kérdések, kérések, hibajelentést is ebbe a topikba várom. Remélem hasznát veszitek majd ennek a kis bővítménynek. :)
  • [HUN]FaTaL
    Tényleg csoportok is vannak már és összehúzható. Mondjuk engem az auto group rohadtul idegesített, de, hogy miért nincs rá beállítás az opera:configban azt nem értem.
  • Dzsini
    böngészési szokások kérdése :) én ha tudom, hogy sok fület fogok nyitni, akkor az elsőt megnyitva visszahúzom csoportba, és onnantól csoporton belül nyitja a továbbiakat - ha már nincs automata csoportosítás (pár buildben volt még, kár, hogy azóta sincs legalább választhatóként)
  • [HUN]FaTaL
    Nem tuodm, nem próbáltam. Inkább nyomja össze a füleket vagy tegye több sorba. Bár nagyon ritkán tartok annyi fület nyitva, mert szerintem teljesen felesleges.
  • Dzsini
    esetleg f4-el oldalsáv, ott az ablaklista
  • zserrbo
    A görgővel való bezárás a lenyíló listában nem működik szerintem nálad sem.
  • [HUN]FaTaL
    Pl. rákattintasz görgővel, vagy ctrl+w
  • zserrbo
    Sajnos nem mindig vagyok szélesvásznú monitoron. A több soros nem jön be és a lenyílóssal meg az a gondom, hogy ilyenkor hogyan zárom be azokat a lapokat, amelyek nem látszódnak csak a lenyíló menüben? Billentyűparanccsal biztos be lehet, de azért mégis. Bármennyire is utálom már az FF memóriazabálást kényelmi szempontból nem tudok jobbat.
  • Dzsini
    ...esetleg, ha szélesvásznú a monitorod, tedd oldalra a füleket, kevés az 1024-nél szélesebb oldal, és ott már (ha kikapcsolod az előnézetet) rengeteg tab elfér, és nincs gond a címsorra sem.
  • Dzsini
    görgetős nincs, lenyílós van, tömörítős meg több soros...
  • Dzsini
    A felső rész pedig témafüggő, de az alábbi két címen tudsz rajta változtatni egy kicsit (értelemszerűen normál és maximalizált ablakméretnél):

Minél kisebb az érték, annál kevesebb helyet hagy felül - újraindításra szükség lehet, és lehet negatív számokat is beírni, kísérletezz, hogy melyik illeszkedik jól a választott témádhoz (nekem a 0,0 rendben volt).
  • zserrbo
    Így meg az első 4-5 fület mutatja csak vagy én vagyok béna nemtom. Nincs olyan, hogy tekerek a megnyitott lapok közt?
  • [HUN]FaTaL
    Jobb klikk a füleken -> testreszabás -> megjelenés -> tördelés -> menü kiterjesztése

Vagy több sorba rakod, ami jól esik.
  • zserrbo
    Azt be lehet állítani valahogyan, hogy a fülek mérete ne csökkenjen, ha több lap van megnyitva? Mert nagyon idegesít, hogy nem olyan mint pl FF-ben. Ha több lap van megnyitva, akkor nem egyértelmű hol keressem vmelyiket. A másik, megoldható a füleknél, hogy a böngésző tetejéig érjenek? Témákat néztem rá, de mindnél maradt hely fent :/
  • zserrbo
    Én láttam, hogy van eszközök fül, de ott nem nyomtam rá a képenyrőkép készítésére :D
    Köszi.
  • Dzsini
    Dragonflyban van - jobbgomb, elem vizsgálata / ctrl+shift+I, és ott az eszközök fül.
  • [HUN]FaTaL
    Használd a getcolor nevű programot, az globálisan a képernyő bármely részéről meg mondja milyen színű. :)
  • zserrbo
    Tud valaki pipetta eszközt Operához, amivel egy adott pixelen meg tudom nézni a színkódját? Mint Firefoxra a ColorZilla.
  • precision
    már megleltem, köszi :)
    működik faszán!
  • [HUN]FaTaL
    Link
  • precision
    thx, rákeresek
  • [HUN]FaTaL
    ExtendTubeban be lehet állítani (meg sokminden mást is)