5774
Opera
-
#4974 Csütörtökre ígérték a 12-es Opera hardveres gyorsítást kihasználó alfáját. Megújul emellett a témák kezelése, a tab stacking, és még sok minden.
Emellett Androidos telefonokra mától elérhető az Opera Mobile 11.5 és Mini 6.5 -
Debil76 #4973 Sziasztok!
Futtatom a Cerberus FTP szervert. Ezzel csinaltam tanusítványokat és kulcsokat. *.pem kiterjesztéssel hozza őket létre.
Ezeket a tanusítványokat szeretné iportálni az Operába. Tools --> Preferences --> Advanced --> Sevcurity --> Manage Certificates.
Rákattintok az Import gobra, ehjelenik egy új ablak. Alul a File típusoknál alapból az X509(*.usr) típust ajánlja fel. Kiválaszthatom a pem kiterjesztést is. Ám ha így teszek nem iportál be semit. Hiába jelölöm ki a kívánt fájlt, nem viszi be az Operába.
Hogy lehet pem fájlt importálni, illetve hogy lehet különböző kiterjesztésű tanusítványokat egymásba átkonvertálni? Köszönöm! -
ba32107 #4972 Ezt már sokszor akartam kérdezni: nektek nem szórakozik néha a szövegmezőkben az opera? A kurzor pl. a betűkön villog, néha nem tudom hol áll egyáltalán, a szóközök túl nagyok... nem igazán tudom hogy lehet reprodukálni. Google és youtube keresőben jött elő eddig. -
gyűjtő #4971 Szia Bojti!
Köszönöm a segítséget. Minden rendben. -
#4970 Windowsban állítsd be , hogy az Opera legyen az alapértelmezett böngésző .Win 7 nél a start menű keresőjébe beírod . alpértelmezett böngésző . XP-n : Rendszergazdai oldal/Startmenű/Vezérlőpult/Programok telepitése, törlése, Windows, Nem Windows, Egyéb. Utóbbi kettőnél állíthatod be, mi legyen az alapértelmezett. Ha többet is engedélyezel, akkor a jobb oldali kockákba tedd be a pipákat. -
gyűjtő #4969 Szervusztok!
Az Opera 11.51.1087 böngészőt használom.
Kérdésem: hogyan lehet beállítani, hogy az Opera alapértelmezett legyen?
Az Eszközök>Beállítások>Haladó>Alkalmazások "Alapértelmezett böngésző ellenőrzése indításkor"opció ki van pipálva.
Ennek ellenére pl. az IE alapértelmezettre beállított böngészőből ellenőrző kérdés nélkül lép be az Opera, és nem alapértelmezett böngészőként viselkedik.Ha a "Részletek" gombra kattintok, nem nyílik fel beállító ablak. Korábban - frissítése előtt - ez megtörtént. -
#4968 Szinte biztos, hogy ilyesmire alap körülmények között nincs lehetőség - mármint törölt előzmények visszaállítására, stb.
Ha kémkedni szeretnél valaki más után (az alapján amit írsz, ez az első gondolatom), akkor ahhoz kémprogramok kellenek, nem egy sima böngésző, amelyiknek az a feladata, hogy védje a személyes biztonságodat, a privát szférádat. -
#4967 Hali!
Igen kényes dologról lenne szó... Előrményeket le lehet védeni jelszóval? Vagy esetleg a törölt előzményt visszahozni? Esetleg beállítani, hogy automatikusan mentse azokat egy külön helyre IS, ahonnan nem törlődik, amikor operából törlöm?
A lényeg az lenne, hogy a törölt előzményeket meg tudjam nézni!
Esetleg bármi egyéb progi, ami google be vagy fejlécbe írt url eket menti? valami kis titkos háttérben futó spy progi?:D Na kicsit elkanyarodtam, azért köszi előre is! -
#4966 Könyvjelző eszköztárat nem használom, van egy könyvjelzők lenyíló gombom, 16 gyorshívóm és a fontosabb oldalaknak pár betűs azonosítója, azokkal bőségesen elvagyok.
Kiegészítők:
AutoPatchWork lapozásra
Linkify / MakeLinks szöveg linkesítésre (több módszerrel)
Web of Trust van (bár ha problémás az oldal úgyis van beépített jelző Netcraft és Phishtank, meg nem vagyok hülye + Operának túl kevés az ismert sebezhetősége, majd én minősítem az oldalt, nem kell nekem megmondani :) )
Rádiólejátszó is van ezer, válogass kedvedre (kiegészítőben és minialkalmazásban is), de ha ilyen igényeim vannak, ott a VLC. -
#4965 1. Jobb klikk valamelyik eszköztáron -> Testreszabás -> Megjelenés -> Könyvjelzősáv
Fastest Chromera: Szövegeket linkké alakító userjs van, lapozást passzolom mindig utáltam, a tetszőleges motor pedig beépített funkció a jobb klikkes menüben, illetve bármilyen keresőmezőn jobb clickkel kattintva keresőt tudsz készíteni és ez után ugyanúgy mint chromeban kulcsszóval lehet keresni címsorból.
RadioPlayerre nem hiszem hogy van bármi, az operás kiegek nem tudnak annyit.
Linkextend passz, nem használok ilyesmit.
Flag sincs, ha jól tudom. -
#4964 Üdv!
Krómos vagyok már egy ideje, de néha ránézek a több böngészőre, hogy hogyan halad.
Feltettem az aktuális stabil Operát és van pár dolog ami zavar.
Könyvjelzőkezelés:
-1 klikkre elérhető könyvjelzők, ha az oldalsó panelt bekapcsolom akkor megvan, de valamelyik felső sávba nem lehet kirakni?
- könyvjelző eszköztár. Miért a mappát dobja ki felülre és nem azt ami benne van? Nem tudom a mappából kihúzni se.
Köv. addonok vagy funkciók pótlása?
FastestChrome
Van Firefox-os verziója is, operásat nem találtam. Az tetszik benne, hogy linkké alakítja a szövegeket amik linkek lennének, a lapozható oldalakat görgethetővé teszi és szavakat, mondatokat kijelölve megjelenik egy buborék amivel tetszőleges motorral kereshetünk(wiki, youtube, google, stb.)
RadioPlayer Live
Igényesebb fajta internetes rádió lejátszó, nagyon sok működő csatornával, exportálható csatornalistával.
LinkExtend
Webhelyminősítő több féle antivírus cég adataival.
Ultimate Chrome Flag
Magáért beszél.
-
#4963 Kiiktattam iniből.
(Ebben egyetértünk) :) -
#4962 Lehet, hogy van :) Ez működik, az biztos.
(mondjuk az egész beállítások-kinézet részlegre ráférne egy nagyon komoly rendrakás, annyira összevissza vannak a dolgok...) -
#4961 Köszi, azt hittem guiból vagy opera:configból is van rá valami módszer. :) -
#4960 Elméletileg ha egyszer lapozol a következő lapra szóközzel, akkor többször nem dobja fel ötletként :)
Egyébként a profilmappádban (opera:about) van egy tips.ini, ott a tippeket sorban ki lehet kapcsolni. -
#4959 Néha alul felugrik egy sárga csík, hogy szóközzel ugorhatok a következő lapra. Ezt hol lehet kikapcsolni? -
#4958 Ha kikapcsoljátok a smooth scrollt (finom görgetés), akkor nem akadozik - sajnos ez egy meglevő problémája az Operának, nem bírja jól a fix helyen megjelenített dolgokat görgetés közben (Penge pontosan tudja, hogy mi ennek a hivatalos neve) -
#4957 Nagyon nagy királyság :)
Igen - igen nálam is szaggat tőle picit. -
sanyicks #4956 dikk mekkora ez a kieg. Bár kicsit szaggatós lett tőle a görgetés -
#4955 köszi. (névjegy nem frissült nálam) -
#4954 felkerült az Opera kiegészítői közé az SG Plus bővítmény :) -
#4953 Elméletileg a menüt is át lehet szerkeszteni: http://my.opera.com/Tamil/blog/edit-menu-setup - ugyanígy ki lehet cserélni gondolom a parancsot. -
attyvin #4952 Még egy dolog. Ugyanez a helyzet a Fájl > Új ablak parancs esetén is - üres lap nyílik és nem az alapértelmezett... -
attyvin #4951 Köszönöm, én is rátaláltam, de én az szeretném elérni, hogy a Fájl > +Új parancsra is az alapértelmezett lap nyíljon meg. (Most üres lappal indul.)
Nem szükséges egyébként külön gombot létrehozni, mert ha a listáról beilleszted a gombsorba a Kezdőlap gombot, akkor elég arra kattintani és az alapértelmezett lap nyílik meg.
-
#4950 szintén Tamilnál találtam egy ilyet - lényegében a gomb(ok)at és a billentyűkódokat bővíti ki egy "új lap + nyisd meg a honlapot" parancsra. -
attyvin #4949 Az első felét megoldottam (http://my.opera.com/Tamil/blog/opera-faq#57), de a második még kérdéses... -
attyvin #4948 Kedves Fórumozók!
Csak nemrégen kezdtem használni az Operat.
Sokan biztosan kedvelik, de az én "konzervatív" ízlésemet idegesíti a Gyorshívó.
Talán volt már róla szó, de a kérdésem, hogyan lehet véglegesen kikapcsolni?
Hiába jelöltem be a Gyorshívó gomb elrejtése parancsot, ha új fület nyitok (Fájl > Új fül), akkor mindig ezzel nyit. Én azt szeretném, hogy az új fülön is az alapértelmezett böngésző nyíljon meg (pl. Google). A rendszer W7.
Köszönettel és üdvözlettel
Atty -
ba32107 #4947 Nekem néha elő-előjön a hiba. Volt egy időszak amikor megállás nélkül előjött, mostanában ritkán. Valószínűleg a gmail oldalán van a hiba. -
nyecsi #4946 Sziasztok.Pár hete nem müködik rendesen a gmailom opera alatt, se otthoni gépen, se munkahelyen. Többször kell frissitgetni, mire hajlandó bejelentkezni. Mi lehet a megoldás erre? Mert igazából ha már bejelentkezett se müködik minden rendesen, pl a chat. -
#4945 Akkor lehet hogy a nextben már javítva lett. Automatán van nekem is és nem logok, hanem a régi fajta. :) Ha kézzel állítom a zoomot akkor jó.
A nextben más bugok vannak (ETR pl.) így egyelőre a 11.51et használom -
#4944 Nálam amikor állítom a zoomot (vagy automatán van és átméretezem az ablakot/panelt nyitok, stb.), akkor egy villanásra halvány marad, de utána újrarajzolja élesen - gondolom az eltárolt nagy felbontású kép alapján.
... persze nálam nincs beállítva automata frissítés egyik oldalra sem, és a legfrissebb Nextet használom. -
#4943 A soha opcióval ugyanúgy zoomol :D
Engem inkább az érdekelne hogy a rohadt homályosodást mikor fogják kijavítani. Ha kisebbre veszed az ablakot / kinyitod az oldalsó panelt, aztán visszanagyítod/összecsukod a panelt, akkor homályosak maradnak a gyorshívóképek. És ez ilyen a 11.51 RCben is. -
Reg5 #4942 És tényleg :) Köszi! -
#4941 csak hirtelen 4 hozzászólást olvass vissza, pont erről volt szó :) -
Reg5 #4940 A gyorshívóval kapcsolatban lenne egy kérdésem. Azt hogyan lehet megoldani hogy az adott oldalból többet mutasson? Jelenleg 12 bejegyzés van abból 9-nél rendesen mutatja az oldalt (mintha meg lenne nyitva), a másik 2-nél viszont csak a felső sáv látható. -
ba32107 #4939 Hát én nagy naivan azt hittem, hogy a "soha" opció működni fog :D -
#4938 Az csak 6 nap. Inkább 9999999, ami 19 év. 19 év múlva pedig valószínűleg az emberiség is kipusztul, így a gyorshívó lesz a legkisebb probléma. -
#4937 És miért ne lehetne ezt beállítani? Egyéni frissítési időközt adsz meg, mondjuk 9999 percet. -
ba32107 #4936 Nem igaz hogy nem lehet kikapcsolni ezt a gyorshívós nagyítós dolgot. Én azt akarom elérni, hogy a gyorshívó az egész oldalt mutassa kicsiben, és sosem frissüljön, csak ha én külön frissítem. Tényleg olyan nehéz ezt megcsinálni? :D -
#4935 Lapméretet oldalanként nem, csak központilag tud megjegyezni egyszerűen: beállítások - weblapok - lap nagyítása.
Másik lehetőség, hogy az operációs rendszerben állítasz a DPI-n, hogy az alap betűméretek nagyobbak legyenek (ez talán a legelegánsabb megoldás).
A harmadik lehetőség összetettebb, userjs-el megoldható.