5774
Opera
  • [HUN]FaTaL
    thx :)
  • Dzsini
    válogass közöttük kedvedre

(és van még jónéhány, én ezen a kettőn megtaláltam/legyártottam az összes nekem szükséges gombot)
  • [HUN]FaTaL
    Mióta kerestem ezt a gombot, kösz. :D
  • Dzsini
    <- erre a feliratra nyomj rá, a felugró kérdésre (gomb hozzáadása) nyomj egy OK-t, majd a felugró ablakból húzd a neked tetsző helyre az új gyorshívó gombot. Ezután a kezdőlap gombot akár el is távolíthatod (jobbgomb rá - testreszabás - eltávolítás az eszköztárról).

Az alapértelmezett böngészőt az operációs rendszerből állítsd, ott van igazából jogosultságod az ilyesmin módosítani (beállításokban alapértelmezett programok vagy hasonló modul).
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    Az Opera 11.52 böngésző működésével van 2 problémám:
    1./ Kezdőlapnak a Gyorshívót állítottam be, ahol bélyegképeket telepítettem.
    Ha böngészek és különböző weblapokon járok, szeretnék a Kezdőlap gonbra kattintva visszatérni a Gyorshívóra, de a Kezdőlap gombra kattintva nem reagál a böngésző (Nézet>Eszköztár>Fősáv>Kezdőlap gomb).
    Mi lehet a probléma?
    2./ Az Opera "Alapértelmezett böngésző" beállítás opció sem működik (Eszközök>Beállítások>Haladó>Alkalmazások> Alapértelmezett böngésző beállítása pipa bejelölésre nem reagál a böngésző program. Ha alapértelmezett böngészőt váltok (Firefox), és visszatérek az Operára, nincs ellenőrző kérdés és a böngésző nem működik alapértelmezett opcióban.
    Mi lehet a gond?
  • Dzsini
    Ott van a képen, hogy mit hiányol - NetLock Expressz Class C tanúsítványt tedd fel az oldalukról, és rend lesz.
  • bojti
    Link
  • bojti
    Nálam egyből feldobja a felugró ablakot :
  • Dzsini
    Hol kell a második címen előhozni a felugrót? Én próbálgattam pár linkre rányomni, de nem találkoztam vele.
  • bojti
    A második 50%-ban hatásos .
    Itt például eltünt a felugró :LINK
    Itt megmaradt :Link
    Még nem is volna baj , ha a későbbiekben megjegyezné ( a checkbox bejelölve és a beállításokban is megtalálható az elfogadott tanúsítványok között , de legközelebb megint nem veszi figyelembe.
  • Dzsini
    ez esetleg csökkentheti egy kicsit az ilyen felugrókat - sok magyar oldal által használt tanúsítvány alap kezelője nincs benne az Operában, és akkor is hasonlókat dobál fel.

#5002: - elméletileg ez a beállítás kapcsolja, hogy ilyen üzenetet küldjön-e vagy sem.
  • bojti
    Üdv !
    Tanúsítványok ellenőrzését ki lehet valahol kapcsolni ? Nagyon idegesítő hogy örökké feldobja a lejárt tanúsítvány ablakot , bejelölöm hogy jegyezze meg az elfogadást , de persze nem jegyzi meg . Ez már elég rég óta így van sajnos .
  • Kicsizoli
    Sziasztok

Valaki légyszíves segítsen meg nem boldogulok....:-(

"Biztonsági figyelmeztés. Ez a biztonságos lap információt szeretne küldeni egy nem titkosított lapra.

Fontos információk küldése ezen a módon nem ajánlott."

Ezt hogy lehet kiiktatni?????

Előre is köszi a választ.
  • Reg5
    Üdv! Az miért van, hogy a gyorshívóban a bejegyzések bizonyos idő után automatán frissülnek? Be van állítva, egyénire meg sohára és mégis...
  • [HUN]FaTaL
    Opera bug, nextben már javítva van.
  • Dzsini
    Azóta utánaolvastam - ők a Foxit plugint pakolják a kiadásokba.
  • Aquir
    vagy Chrome =)
  • Dzsini
    Próbálj esetleg másik PDF olvasót, aminek van olvasó pluginje - Sumatra-nak van biztosan, de talán Foxit is létezik.
  • ba32107
    Sima Acrobat Reader van telepítve... :( Na mindegy, végülis kibírom, csak picit zavaró.
  • Dzsini
    Én nem nézegetek pdf-et böngészőben, inkább külső programmal nyitom meg (nem szeretem az olyan működést, ahol tudom kerülöm a pluginhasználatot - sajnos sok helyen nem lehet).
    Jelen esetben lehet, hogy a plugin készítője is ludas az ilyen működésben, ha nem tartja magát rendesen az NPAPI plugin kvázi-szabványhoz. Ez okozhatja azt, hogy más böngészőben ugyanez a plugin problémamentes, Opera alatt pedig (amelyik jobban ragaszkodik a szabvány betűjéhez) zűröket okoz - sajnos ez rajtad nem segít. Mindkét oldalról megoldható lenne a feladvány, ha tényleg ez a probléma.
  • ba32107
    Már nagyon régóta van ez a bug és nagyon idegesít:
    ha egy pdf-et nézek a böngészőben, és bezárom a fület, és átugrik egy normál (nem pdf) fülre, akkor a pdf beragad, ottmarad a képernyőn. Kell váltanom a tabok között, hogy befrissüljön. Ti nem tapasztaltátok ezt?
  • Aquir
    első Androidos telómon (is) a Minit használom, nem csalódok.. :)

Opera Mini: 92% data savings
    Original size: 60.8 MB
    Received size: 5.1 MB
  • janihunk
    Köszönöm.
  • Dzsini
    Kapcsold le .ini-ből vagy a hardvergyorsítást, vagy ne használj Nextet, vagy kikapcsolod.
  • janihunk
    Az automatikus frissítés hogyan tudom letiltani? Mer fagy a gépem a hardvergyorsítós verziótól.
  • msstz
    Köszi :)
  • Dzsini
    Ha a kiegészítőkkel nem sikerül dűlőre jutni (én is ezt tartom legvalószínűbbnek), akkor opera:plugins oldalon nézd meg, hogy a flash legfrissebb-e, és esetleg nincs több változatban innen-onnan betöltve (az jól összezavarhatja), esetleg flashen belül is pucold ki a helyben tárolt tartalmakat, és ha még mindig problémás, próbáld (továbbra is flashen belül) letiltani a hardveres gyorsítást, hogy az megjavítja-e.
    Utána jöhet az Opera pucolás (operaprefs.ini elmozgatása valahova, és ha úgy jó, akkor a beállítások újraépítése).
  • msstz
    Tesztelem majd, köszi.
  • bojti
    Vagy valamelyik You Tube kiegészítőd a ludas ? Esetleg az Adblock ?
  • msstz
    Sziasztok,

Windowson fordul elő a következő probléma. Videó betöltésekor (pl. Youtube-on) megfagy a böngésző, "nem válaszol", majd egy idő után simán megy minden tovább. A Flash a rossz, az Operát kellene kipucolni, vagy a Win7-nek nem megy valami?

• Dzsini
    Ez is igaz, és igazából nem is lehet hibáztatni érte, a geekeken kívül senkit nem érdekel a dolog. Az internethasználat pedig lassan olyan, mint mondjuk egy évtizede a mikrohullámú sütő: van, aki agyonprogramozható, ezer funkcióst vesz, de a többségnek elég rá egy időzítő és egy teljesítményállító, az is mindegy, hogy ki gyártja.
  • Rage47
    a csaj azt sem tudta, mi a böngésző, és ez az emberek nagy részénél így van szerintem
    csak elindítja a guglit, és megy az internet.
  • lck
    Mondjuk inkább mint hogy Maxthon :)
  • Dzsini
    Azért egy 3% körüli elterjedtséget megjátszani egy ilyen műsorban nem volt teljesen korrekt - bár volt már hasonlóan cifra kérdés máskor is :)
  • Rage47
    most volt az m1-es lezuhanós műsorban ez a kérdés:
    internetes böngésző:
    .p...

csaj első válasza: google
    leesett:D
  • janihunk
    Köszönöm csak azért kérdeztem mert a magyar blogon írták hogy akár kékhalál is előfordulhat. És szerintem is gyors volt eddig is.
  • [HUN]FaTaL
    Ugyanolyan stabil mint az előző build.

A konkrét grafikai teszteknél (pl. a halas) sokkal gyorsabb, nekem 1000 hallal is fix 60fps, anélkül meg eddig is elég gyors volt, nem látok már különbséget. Teszteket meg ilyesmiket nem próbáltam, mert nem igazán érdekel. A böngésző funkciói sokkal jobban érdekelnek mint a sebesség (persze bizonyos korlátok között, ff guija pl. használhatatlan).
  • janihunk
    Menyire biztonságos? Úgy értem kékhalál meg ilyesmik voltak valakinél? Am gyorsabb mint eddig volt?
  • Laczyi
    Már tölthető
    Oera Next 12.00 Alpha
  • MeoH #4975
    Varjuk szerettel :)