5774
Opera
-
commissioner #5054 plusz a kedvencekbe berakott Magyar foci topik betűinek színe élénkzöldre változott. -
commissioner #5053 Most frissültem 11.60-ra. Kicsit, mintha megváltozott volna az sg design. Nem értek a webdesign-hoz, de picit olyan fakóbb(?) lett az egész, a betűk is. -
gyűjtő #5052 Köszönöm a válaszüzenetet! -
#5051 Beírod, hogy adobe.com és felrakja hozzá.
IEhez az activex verzió van, a többi böngészőhöz pedig egy másik. -
gyűjtő #5050 Szervusztok!
Windows XP SP3 op. rendszert használok.A böngészőm Opera 11.52.
Kérdésem: Milyen verziószámú Adobe Flash Player-t lehet vele társítani?
Honnan tudom letölteni? Az IE 8 böngészőhöz a FlashPlayer 11.102.55 verziót töltöttem le.Itt működik, de az Operával nem sikerült összehozni -
#5049 ctrl a, ctrl c, jegyzetfüzet, ctrl v :) -
msstz #5048 Köszi :) addig próbálok gyorsan olvasni. -
#5047 Ismert probléma - hogy pontosan mi miatt van, az jó kérdés, javítgatják. A 11.6 béta ahogy írják kevesebb oldallal csinálja. Hasonló állandó gondja az Operának a "soha be nem töltődő" oldal, szintén a blog.hu-n lehet belefutni. -
msstz #5046 Sziasztok,
mind az Appleblog (appleblog.blog.hu), mind a Véleményvezér (velemenyvezer.blog.hu) az Operában (11.52 b1000) majdnem 100%-ra terheli a Cori i5-öst Mac OS X alatt.
Ez miért lehetséges? A blog.hu a hibás? Vagy vmilyen betöltődő tartalom? -
janihunk #5045 Új youtub felület. Kérdésem lenne alul azt a vastag sávot Pirossal jelöltem Hogy lehet eltüntetni? -
Solt #5044 Ezt próbáltam legelőször, de ez sem segít sajna... -
#5043 Akkor még egy lehetőség: a weboldal egy üres részén jobbgomb - webhely beállításainak szerkesztése - és innen pucold ki a sütiket. Utána töltsd újra az oldalt, és próbáld ki, hátha feldobja. -
Solt #5042 Az a helyzet, hogy nincs ott... ráadásul több oldalon bejelöltem ezt, és egyiket sem látom ott... :( -
Solt #5041 Köszönöm Uram! :) -
#5040 Beállítások - űrlapok - jelszókezelő, és ott törlöd az adott oldalhoz tartozó bejegyzést (azt is itt tárolja, hogy ne mentsen jelszót azon az oldalon). -
Solt #5039 Urak!
Ha egyszer egy oldalnál bejelöltem, hogy ne mentsen jelszót, akkor miképpen tudom beállítani, hogy mégis mentse el? -
msstz #5038 Amúgy Macre nem tervezik a multitouch gesztusok támogatását? Chrome-ban tudok előre-hátra menni két ujjal jobb-balra húzva. -
sanyicks #5037 lassan végre halódik a flash video, de az operának ez nagy gond lesz mert azt a retek vp8 dekódert az operában azóta nem frissítették amióta megcsinálták a html5 videot... 4 magot 30%-ra terhel 720p-ben, és még kicsit ugrál is a kép... ez szánalom. -
#5036 Akkor én félreértelmeztem a kérdést, sorry :) -
ba32107 #5035 Az állapotmezőre gondoltam, nem az egész panelra, köszi, sikerült. -
#5034 Ha az egész panel tűnt el, akkor amit Fatal ír (megjelenés - eszköztárak - állapotsáv)
Jobbgomb a helyére - testreszabás - eszköztár visszaállítása (ez akkor egyszerű, ha nem változtattál rajta semmit)
Vagy a jobbgomb - testreszabás - gombok - állapot - állapotmező sort húzd be oda, ahova szeretnéd. -
#5033 Jobb click valahol (pl. a kedvencek sávon) -> Megjelenés -> Status bart tedd vissza (nem jut eszembe a magyar fordítás és most angol az opera, talán állapotsáv). -
ba32107 #5032 Véletlenül eltávolítottam a bal alsó sarokból a "link" panelt (ha ráviszem egy linkre az egeret, itt jelent meg hogy hova mutat), és nem találom hogy kell visszatenni. Tudtok segíteni? -
#5031 Megoldva :)
Opera saját tartalomszűrője kavart be, volt benne egy olyan elem amit az új design "nem csipázott" . -
#5030 Van már akinek a google felajánlotta az új gmail -es felületet és a következőt produkálja ?
kep1 || kep2
Ez a szokásos google féle opera kirekesztés vagy valami nálam nem oké ? (11.52 -es verzió) -
msstz #5029 Rendben, köszi! -
#5028 Hát ugye OSX-en nincs hagyományos telepítő. Nincs next, next, next, finish. Itt csak megfogod az ikont és behúzod az Applications mappába, ezzel le is van tudva, ezután már kidobhatod a DMG-t. De ugyan így ráhúzhatod az asztalra is. A lényeg hogy amikor te behúzod valahova, akkor átmásolja a DMG tartalmár a célhelyre és ennyi kellett csak. A programok nincsenek bedrótozva, nem rögzülnek egy helyre, nincsenek függőségei. Már a DMG-n is a futtatható program van, olyan mint egy portable verzió. Ahova teszed, onnan fut.
Másikat nem tudom, Safarit használok. -
msstz #5027 Igen, most nézem, meghajtóként használja. Tehát ha én leválasztom és letörlöm, akkor nincs többet Opera, vagy mivel már ott van az Applicationsben, nincs gáz?
Amúgy még egy Maces dolog: ha bezárom az utolsó tabot az Operában, hogyan kapom vissza a Speed Dialt? Mert most olyan, mint a Chrome, ha bezárom az utolsó tabot, akkor az Asztalra dob vissza. -
#5026 A DMG egy képfile, olyan mint az ISO. OSX-en kicsit máshogy mennek a dolgok, a programoknak nem kell a hagyományos úton települniük, nem használnak Registry és egyéb dolgokat. Magán a DMG-n a program van futtatható változatban. Amikor telepíted, gyakorlatilag csak átmásolod az Applications mappába. Nem kell neki Registry és társai hogy menjen. OSX-en olyan mintha minden portable verzióban lenne, nyugodtan át lehet helyezni máshova, nincsenek függőségei, menni fog minden elsőre, szóval futtatható a DMG-ből is. Ez az előnye ennek, úgy tudsz programot futtatni, hogy fel sem telepíted, aztán ha mégsem kell, kidobod a kukába és kész, a rendszert nem szemeteli össze.
Szóval ha azt írja hogy valami használja, akkor lehet hogy véletlen a DMG-ből futtatod. Vagy Lion-t használsz, ott már találkoztam ilyennel. Ez a Lion nem sikerült a legjobbra, ilyen hibák nem szoktak előfordulni, ezért is váltottam Windowsról OSX-re. Majd idővel kinövi magát, bár én visszasírom a Snow Leo-s időket, nem tetszik a Lion annyira. Jut eszembe, egyik problémaforrás lehet, hogy a DMG-ket felcsatolja a rendszer mint egy virtuális meghajtó, lehet előtte le kellene választani és csak utána tudod törölni. De mondom újra: ilyen nem szokott előfordulni, a Lion faszsága. Idővel biztos javítják, annyira nem zavaró, sokat nem fog találkozni vele. Ez nem Windows ahol minden második állománynál felkiált hogy valami használja. :D -
msstz #5025 Amúgy az Opera .dmg-jét nem tudom kitörölni a Trashből, mert használja vmi. De mi? Vagy mikor futtatom az Operát, akkor az erről fut? -
msstz #5024 Fantasztikus, köszönöm! -
#5023 Finderben a felső menünél a Go menüpontra mész, nyomva tartod az Option (Alt) billentyűt és megjelenik a Library mappa. Forkliftben pedig felső menüben View -> Show invisible items. Amúgy van Dashboard Widget is amivel állandó jelleggel tudod globális szinten állítani a rejtett elemek láthatóságát. -
msstz #5022 Mac alatt hogy érem el ezt?
/Users/nevem/Library/Opera/
Mert mintha rejtett lenne. (Amatőr kérdés) -
#5021 Senki nem tart vissza senkit attól, hogy gyártson új skineket - ha nem találsz kedvedre valót, alakíts át egy meglevőt. Inkább pár havonta legyen egy-egy tényleg új, fantáziadús és hibamentesen megcsinált skin (például normálisan néz ki oldalra rakott tabokkal, Linux, OSX és Windows alatt is, stb.), mint hetente egy olyan, amelyik vagy egy már meglevőben változtat meg két ikont, vagy annyira slendrián módon van összerakva, hogy használhatatlan sok embernél.
Ezeket hozzád hasonló emberek hobbiból gyártják, maximum néhány, a hozzászólások között kapott "köszönöm"-ért. Ahhoz képest pedig, hogy világszinten 2% alatt van a böngésző részesedése, egész sokféle skin van, többet még karban is tartanak a készítői. -
janihunk #5020 Hát sajna ebben sincs semmi új. Régebben hetente volt legalább 1 új skin. -
#5019 azok a témák, itt vannak a skinek -
#5018 Mivel még csak snapshot... -
janihunk #5017 Most komolyan csak ennyi téma van ami itt van: Klik -
#5016 Együttműködés a Linux Mint és az Opera között -
gyűjtő #5015 Szia Dzsini!
Köszönöm a segítséget!