5774
Opera
  • Tetsuo
    És azt hogyan lehet használni?
  • kamionosjoe
    Az új verzióban beépített ingyenes VPN is van már.
  • Anonymusxx
    megvan..
  • Anonymusxx
    Hogy lehet ebbe importálni a könyvjelzőket? Már youtube videókat is nézek, de így se találom, fasza program hogy tutorial kell egy ilyen alap művelethez
  • kamionosjoe
    Új verzió beépített adblocker és videónézős modul.
  • kamionosjoe
    Jobb gombbal előjött, hogy be van állítva, de mikor benéztem a beállításokba ott érdekes, de nem volt semmi. Beállítottam most a magyar nyelvre és megy is. Egyébként nekem is ez az új verzió van: 33.0.1990.58.
  • modellmaker
    Ezt nálam is eljátszotta, a legutóbbi frissítésnél nálam megjavult.
    Version: 33.0.1990.58
  • kamionosjoe
    Vajon miért nem működik a helyesírás ellenőrző ha be van kapcsolva?
  • Airbus A380
    hello, miért nem tudok a a facebookon játszani pl a zynga pókerrel, meg még egy két játékkal játszani, operában??:

köszi
  • Dzsini
    Akkor esetleg próbáld 1-re átkapcsolni, hátha :)
  • perko
    Közben visszatértem, és nem akarom elkiabálni, de mintha megjavult volna.
  • perko
    Köszönöm a segítséget. A beállítás 0 volt. A helyzet változatlan.
    Korábban már frissítettem, de nem voltam megelégedve ezért tértem vissza a 12 verzióra.
    Ez a villogás kicsit idegesít, de majd megoldódik valahogy. Nagyon megszoktam ezt a böngészőt, nem szívesen változtatnék.
  • Dzsini
    Nem a turbóra gondolok, hanem erre:
    opera:config#UserPrefs|EnableHardwareAcceleration
    Ezt a sort másold be egy fülön a címsorba, és az 1-es értéket tedd át 0-ra, majd indítsd újra az Operát.

Hogy mire érdemes frissíteni? Attól függ, hogy mire használod, milyen funkciók vannak, amik kellenének, mi fájna, ha nem lenne... nehéz feladvány.
  • perko
    12.17 van fent. Az Opera turbóra gondolsz, az ki van kapcsolva. Szerinted melyikre érdemes frissíteni az Operát?
  • Dzsini
    Melyik Opera? (12 vagy az új, ami gyakorlatilag Chrome pepitában) Esetleg meg lehet próbálkozni a hardveres gyorsítás kikapcsolásával...
  • perko
    Elég kihalt a topik, de azért megpróbálkozom.
    Pár napja az unokám felrakott egy Steames játékot a gépemre és azóta (ezzel hozom összefüggésbe mert más változás nem volt) az Opera böngésző használatánál az egérkurzor néha eltűnik majd vissza jön, villog. Bal klikkre, vagy az egér mozgatására előjön. A Chrome van fent még a gépemen és ott nem csinálja. Keresgéltem a neten, de nem találok megoldást a megszüntetésre. Tud-e valaki megoldást ajánlani a hiba megszüntetésére, előre is köszönöm.
  • perko
    Köszönöm a segítséget.
  • Dzsini
    A normál weboldal nagyítás-kicsinyítést használhatod (ctrl + egérgörgő vagy numerikus billentyűzeten + és - )
  • perko
    Az Opera 12.17 van telepítve a gépemen amit rendszeresen használtam. Ma, indításnál felajánlotta a 25.0 telepítését amit fel is raktam. Tesztelgetem is, egyenlőre nincs vele gondom, csak a gyorshívóban a panelek méretét nem tudom benne megváltoztatni. A 12.17-ben volt egy beállítás gomb a gyorshívó oldalon a jobb felsősarokban és ott egy csúszkával lehetett a nagyítás szintjét állítani.
    Ebben a verzióban nem találok beállítási lehetőséget a gyorshívó ablakok méretének megváltoztatására.
    Kérdezném tisztelettel, ha esetleg valaki tudja, hogy nem is lehet, vagy csak én nem találom?
  • Penge4
    Nem ilyen jellegű a probléma. Egyébként a Chrome sem ajánlja fel.

A sorok kijelölése nagyon régóta olyan, mivel ez Webkit/Blink sajátosság.
  • PacsutaTibi
    Beállítások (ALT+P) Adatvédelem és biztonság fül. Ott van egy jelszavas rész, ahol ki-be pipálhatod hogy egyáltalán mentse-e, illetve Mentett jelszavak kezelése alatt látod mik vannak elmentve, illetve hogy melyik lapon ne is ajánlja fel a mentést.

Dzsini!

A múltkor panaszkodtam a 24-eről. Ma néztem volna meg valamit az új böngészőben, hát ez már 25ös :D (Azóta szerintem nem is inditottam el)
    Nézegettem, de nem találtam hogy hol lehetne kikapcsolni az automatikus frissitést. Ötlet?
    (Amúgy meg valami nem is jó benne(a 25be), mert pl ha kijelölök több sort itt az sg-n, akkor teljesen a képenyő széléig megy a jelölés, nem csak a szöveg határáig)
  • Penge4
    Másnál sem ajánlja fel az Opera 26 (x64 Linux alatt ha ez számít) a email-jelszó páros megjegyzését itt az sg.hu-n? Régebben megjegyezte (még a 12), aztán átimportálta az új, fel is ajánlja, csak már nem névvel, hanem email címmel kell bejelentkezni, így a régi páros nem jó, az újat meg nem akarja megjegyezni.

edit: Most nézem mennyit fejlődött az oldal. Már hozzászólás szerkesztés is van.
    Utoljára szerkesztette: Penge4, 2014.10.29. 22:57:50
  • PacsutaTibi
    Kösz
  • Dzsini
    12.17 a régi világ utolsó változata.
  • PacsutaTibi
    "Teljesen más, a neve maradt ugyanaz."

Csalódottan veszem tudomásul én is....

Eddig a 11.11-est használtam, de az újabb lapok kezdenek lassan "futni", a google képkeresője se úgy működik mint ezelőtt (nem ajánja fel hogy a képet vagy az oldalt hozza be, hanem rögtön nyitja az oldalt.. :S )

Mondom megnézem milyen a legfrissebb (24) . Gyorsnak gyors, csak nem nagyon lehet egyénire szabni...
    A megjelenítés kimerül abban hogy hátteret állítok be a gyorshivóba, meg felkapcsolok egy könyvjelzősávot.....
    Nekem nagyon furcsa hogy annyira felfelé kell nézni a fülekre. (Eddig mindig volt felette fejléc meg a menüsor, a 6os verzió óta (2002 óta) Operát használok legtöbbször)

A letöltések ablak teljesen Firefox-szerü, egyszerre csak 4 fájlt látok, görgetni kell lefele... A régi fajtában meg vagy 20-30 látszott.
    Minek a megnyitásra és mappamegnyitásra egy-egy külön bazi nagy gomb fájlonként??? Átlag usernek lehet jó (aki csak a bal kattintást ismeri :D ), de nem ártana a régi jó dolgokat is benne hagyni.

Letöltéseknél nem találtam lehetőséget arra hogy rákérdezzen hogy megnyitom (ideiglenes helyre menti majdtörli), vagy mentem.
    Vagy menti az alap helyre, vagy felugrik hogy hova mentsem....

Nem privát bongészést inditottam, és mégsem tudom visszanézni melyik lapokon jártam. Hová tünt a nyilacska a cimsor bal oldaláról???
    Mindig üssek be egy betüt? És ha nem emlékszem a címre? Valahonnan kaptam a linket beírtam enter, akkor az ott maradt, eddig.

Ha ezekre tudtok valami megoldást akkor szóljatok.

Egyenlőre maradok a régi verziónál, mert ez az új nem jött be.

Jól láttam hogy a 12-es a legfrissebb régi rendszerű? És a 15östől jöttek be ezek az újítások? Vagy a 20astól?
  • ManoNegra
    Köszönöm.
  • Dzsini
    Teljesen más, a neve maradt ugyanaz.

Chromium alapokra helyezték a rendszert, ezzel rengeteg funkció eltűnt és/vagy átalakult.
    Cserébe viszont minden oldal könnyedén lekezeli, nincs kompatibilitási gond, be tudja húzni a Chrome bővítményeket is.
  • ManoNegra
    Érdemes az új verzióra váltani, vagy jobb a régi?
  • sanyicks
    Mi baja van ennek a szerencsétlen böngészőnek? Újraindítottam a gépet, és bazinagyra nőtt minden betű az operában, de csak ott.
  • modellmaker
    Okés, köszi!
  • Dzsini
    Ott említsd meg, azt szerintem egy mozdulat lesz megoldani a bővítményben, ilyen apróságok bőven beleférnek, és nem kell egy plusz bővítménynek futnia csak emiatt.
  • modellmaker
    Okés, köszi!

Nem követek semmi ehhez kapcsolódó topikot, csak az SG+ bővítményt, de ott nem igazán volt mostanában érdemi beszélgetés erről a témáról. A villogó utolsó olvasatlan üzenet irritál nagyon, amivel nem tudok mit kezdeni. :D
  • Dzsini
    Van a régi és az új Operához is user javascript vagy userscript bővítmény, de én várnék egy kicsit, amíg a helyzet nem válik véglegessé (még mindig folyamatosan alakul az oldal), valamint az SG+ nem készül el az új felületre, ahova egy csomó olyasmi bekerülhet, ami esetleg nem jön össze másképp.

A lazyload kilövését például (ami mostanában sok helyen felmerül) nem lesz gond beépíteni az SG+-ba, akár topic-szinten.
  • modellmaker
    Van lehetőség saját javasricptek futtatására? Van pár dolog itt a fórumon, ami zavar, de css-el nem lehet kilőni.
  • gyűjtő
    Szia Dzsini!
    Köszönöm az információkat.
    Jelenleg a Firefox és a Chrome böngésző között pendlizek (a böngészés tárgyától függően),csak mint újdonsággal szerettem volna megismerkedni az Opera 22 - vel.
    Az információidat is megismerve egyenlőre maradok a jelenleg használt böngészők mellett.
  • Dzsini
    Hát, sok jó hírem nem lesz...

1) Nincs klasszikus menüsor, és nem is hiszem, hogy lesz. Egyre kevésbé várható bárhol, igazából túlhaladt rajta a felület-tervezés, kevesen igénylik, főleg hogy rengeteg függőleges helyet foglal, amiből sosincs elég.
    2) Klasszikusnak mondható könyvjelzőkezelés még nincs, ha jól olvasgattam a fejlesztői blogon 1-2 verzión belül várható. Igazából ha nincs sok könyvjelző, akkor az a gyorsindítón mappákba rendezve elfér (a címsávba vagy a gyorsindítón található sávba gépelve azonnal szűri azokat), ha sok van, akkor viszont legyél türelemmel és addig válassz egy másik böngészőt.
  • gyűjtő
    Szia!
    Opera 22.0.1471.50 verziót telepítettem próbaként.
    Két dolog miatt bírkózóm a használata kezdetén.
    1./ A böngészök menürendszerében megszoktam a Menüsor használatát.
    Ezidáig úgy látom, hogy ezt a hagyományos elrendezést nem lehet elővarázsolni.
    2./ Ennél is jobban zavar, hogy a Kedvencek könyvtárstruktúráját sem tudom importálni a korábbi verziókból.
    Van valami ötletetek a fenti két témával kapcsolatban?
  • reynaud #5697
    Köszi!
  • modellmaker
    Nem, fel tudod tenni mellé is.
  • reynaud #5695
    Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Opera 12-es verzióját használom!
    Arra lennék kiváncsi ha telepíteném az Opera 22 stabil verzióját,akkor automatikusan frissiti a 12-es verziót a stabil 22-esre?
    Ragaszkodom a 12-es verzióhoz,de kiváncsi volnék milyen a stabil 22-es!