5774
Opera
  • Dzsini
    Ha a "mentés a letöltések mappába" gombot használod, akkor bekerül a letöltések közé - igaz ez csak akkor jelenik meg, ha link van a képre.

Esetleg rakj rendet a letöltés mappában, hogy ne legyen ott 2000 file, vagy rakd dátum szerinti sorrendbe, és a legfrissebbek között ott lesz. :)

A könyvjelző importnál pedig a sorrend áthozása szerintem kizárt, felejtős. Sima könyvjelző import van, ha Firefoxban html típusú mentést készítesz - de ebben biztosan nincs sorrend eltárolva.
  • Shortstop
    Jó akkor kérdezek mást :)
    Letöltök egy képet amolyan mentés másként módszerrel azonban nem jelenik meg a letöltések panelon. Pedig szeretném egy kattintással elérni mivel egy mappában van 2000 file és nem akarom kimazsolázni, hogy melyik az.
  • Shortstop
    Hali!

Hogyan tudom FF-ból úgy importálni az összes könyvjelzőmet, hogy a könyvjelző eszköztárban ugyanabban a sorrendben jelenjen meg mint ahogy a FF-ban tette?
    -próbálnám menteni FF-ból de valami json kiterjesztésű file-t sikerül amivel az Opera nem tud mit kezdeni.
  • jhetedikj
    ez jó lesz, köszönöm :)
  • Dzsini
    ctrl+tab, ha a beállítások-haladó-billentyűparancsok részen engedélyezed az egygombos billentyűparancsokat, akkor (ha nincs aktív beírómező) 1-2

Vagy amit beállítasz a billentyűzetbeállításnál szerkesztéssel - Cycle to next / previous page a parancs neve.
  • jhetedikj
    melyik billentyű paranccsal tudom a füleket váltogatni?
  • Tuvok #5088
    Üdv

Volt egy Win újratelepítésem, utána visszaraktam ugyanazt az Operát ami volt, meg az Appdatából a mappáját is, hogy maradjon minden beállítás a régi . Mindig így szoktam .
    Most viszont olyan bajom van vele, hogy ha több Tab nyitva van és valamelyikkel történik a háttérben valami, nem "highlight"-olja, azaz nem villog a Tab . Ez mitől lehet, hol lehet ezt állítani ?
  • ManoNegra
    Így már rendben van, köszönöm!
  • ManoNegra
    Az ip-m azt hiszem ugyan az régóta (upc), megnézem a sütiket. Köszi!
  • Dzsini
    Pucold ki a sütiket (akár csak az sg-hez tartozókat, akár az összeset), és nézd meg, hogy megtartja-e azokat (jobbgomb itt az oldalon - webhely beállításainak szerkesztése - sütik) - nekem nem csinál ilyesmit, nem kellene, hogy gondja legyen.

Esetleg az IP címed nem változik meg valami miatt? Vagy nem jelentkezel be máshonnan (mobilról) is?
  • ManoNegra
    Érdeklődnék, másnál is csinál olyat az opera, hogy nem marad bejelentkezve itt az sg-n? Egy hétig minden rendben, aztán gondol egyet és kijelenkezve nyitja meg. Ha bejelentkezek, és belépek egy topikba, akkor is kilép.
  • [HUN]FaTaL
    Valamelyik addon csinálta ezt nekem, de már nem emlékszem melyik volt.
  • Mardel
    Ezt miért csinálja az opera?
    Írok valamit kereső mezőjébe vagy címsorba vagy kommentet valahova és olyan mintha mellé kattintanék mert egyből kimegy a fókuszból és újra vissza kell kattintani a szövegdobozba. És nem kavar be a touchpad mert ez pc.
  • janihunk
    Köszi.
  • Dzsini
    Használd a 11.61-et, jelenleg úgyis előrébb jár stabilitásban és egyebekben.

• janihunk
    Hol tudom kikapcsolni a hardveres gyorsírást?
  • morcosqtya
    Mindkettőtöknek köszönöm!
    Próbálkozom..
    Plugin on demand: valóban, az u.n. "turbo mód" bekapcsolása okozta.

(ilyen esetekre tartok a párom laptopján a nálam futó programok egy részéből egy telepített klónt, ha gebasz van össze tudom hasonlítani a beállításokat/verziószámokat/plugineket.. csak el kell hitetni valahogyan vele, hogy szüksége van neki is rá.. :-) )
  • Dzsini
    egy operaprefs.ini pucolás lehet, hogy segít... az opera:about oldalt betöltve megtalálod, hogy hol van, mozgasd el valahova zárt Opera mellett, és indítsd el - pár beállítás eltűnhet, de egész jól helyre szokta rázni az ilyesmiket.
  • sanyicks
    nagy szürke play gomb a plugin on demand... elvileg te kapcsoltad be.

Nekem is szenved mindennel minden böngészővel. most ettől a sopás tiltakozástól lassul be a net vagy nemtudom. más baj nincs
  • morcosqtya
    Halott a topic?
    Tud valaki segíteni?
    Kb. egy hete teljesen behülyült az operám, valószínűleg a 11.60 frissítés miatt, de visszatérve a 11.57-hez is rossz.
    Alábbiak a gondjaim:

- A beágyazott videók helyén üres hely és egy nagy szürke play gomb, rákattintva nagy nehezen előjön a video.
    - YT-on ugyanez feketében.
    - lassan tölt be oldalakat (IMDB, SG egyes topicjai) szenved a képekkel
    - oldalbetöltéskor egér görgőre érzéketlen, csak a görgetősáv használható
    - egyes html elemek (vagy nem?) nem jelennek meg rendesen:

eredeti (chrome)

operában:

• MauroN
    Sziasztok. Imádom az Operát, de amióta kijött a 11.60, a youtube érdekes lett. Ha nézek egy videót, és a youtube-on benyomom a teljes képernyőt, akkor nem rakja teljes képernyőre, hanem a felső címsor és a tálca, plusz a videó alatti kis sáv állandóan ottvan, ráadásul sokkal lassabban tölti a videókat, full hd-be meg szinte be sem tölti. Másnak van ilyen gondja? Eddig jó volt minden. Mit lehet ellene tenni?
  • Airbus A380
    Tárgytalan, töröltem a böngészési cuccait és észhez tért.
  • Airbus A380
    üdv, hosszu idő után gondoltam kicsit nyomkodom az operát mikor jött a meglepi. Nem tudok youtube-zni , van ötletetek miért ? A video helye fekete , és már mindennek próbáltam álcázni.
  • [HUN]FaTaL
    Meg azt, hogy mekkora legyen, nekem 20 megára van állítva.
  • janihunk
    Hát akkor marad. Köszi.
  • Robert24
    Van-e valakinek olyan tapasztalata az Opera böngészővel kapcsolatba, hogy ha a freemairől átkonvertáltan szeretnék elküldeni egy levelet vagy bármit nem küldi el. Sima verzióba elküldi. Van e rá valamiféle megoldás, hogy a probléma megoldodjon?
  • modellmaker
    Illetve még azt tudod beállítani, hogy törölje, mikor kilépsz a böngészőből.
  • modellmaker
    Ezek azok a tartalmak, amiket böngészés közben lementett a böngésző a gépedre, hogy ha legközelebb is azon az oldalon jársz, akkor már ne kelljen újra letöltenie, hanem meglegyen a gépeden, így gyorsabban betöltődjön az oldal, és örülj neki, hogy nem kell negyed órákat várni egy-egy oldalbetöltésre. Törölheted, de ezeket újra le fogja tölteni, ha nem tiltod le a cache használatát a böngészőben, ez mondjuk annyira nem ajánlott, bizonyos tartalmakat csak így tudsz megnézni.

Szal ha most nagyon kell 600mega hely, akkor töröld le, amúgy meg maradhat.
  • janihunk
    Miért van az hogy a C:\Users\nevem\AppData\Local\Opera\Opera Next\cache helyről a cache mappa majdnem 600mb ot foglal el? Fontos a tartalma vagy törölhető?
  • msstz
    A Rubber band meg már a non plus ultra lenne.
  • Ability
    Trackpad-nél is tudod állítani hogy melyik kombináció mit csináljon. A Better Touch Tool meg mégtöbbet tud, ott bármit lehet bindelni bármilyen gesture-re. Be lehet állítani hogy bizonyos gesture egy bizonyos bill. shortcutot futtasson, szóval azzal lehet menni fog Opera alatt is, ha támogatja az OS X "back" parancsát.

Jelenleg azonban csak a Safari és a Chrome támogatja ezeket natívan. Operába szerintem ne is várj támogatást, eddig is szartak rá, tele van csomó hibával. Windows alatt nem rossz, OSX és Linux alatt mindig is voltak bajai. Firefox ugyan ez, ott legalább figyelnek az OS X port minőségére, de ezek a multitouch gesture-ök már nagyon régóta vannak és azóta sem támogatja.
  • msstz
    Trackpadet használok csak, szóval magában a rendszerben nem lesz rá megoldás.
  • Ability
    System Preferences -> Mouse. Ha ennél is több kell, akkor szedd le a Better Touch Tool-t. De Opera alatt nem hiszem hogy menni fog, nem támogatják.
  • msstz
    Hol tudom beállítani a Lion-ös multi-touch dolgokat teljes mivoltukban? Mert találtam ezt-azt a Keyboard shortcutsnál, de azt, hogy két ujjal jobbra húzva menjen vissza nem sikerült.
  • [HUN]FaTaL
    Ezért ne használj ilyen korai snapshotokat, bizonyára bug. Használd a legutolsó stabilt, ezt meg majd javítják.
  • janihunk
    Be írom ide is mert a blog ról törölve lett. Tehát nekem balra van igazítva a könyvjelző, eddig egy kis nyil segítségével be is tudtam zárni meg akármikor könnyen megnyitni. Az új 12,00 (1191)-ben ne tudom ezt megtenni. Hiába nyomkodom a nyilat nem történik semmi.
  • commissioner
    Nincsen forum plus kieg.-em. De mindegy is. Ez az átszínezés legyen a legnagyobb problémám... :D
  • [HUN]FaTaL
    Nincs fent az SG Forum Plus kieg? Mert az átszínezett nekem is 1-2-t.

Vagy mint most kiderült lehet, hogy valamelyik verziófrissítés okozta. :D
  • commissioner
    a dizájn valószínű, h placebo, viszont az a topikcím nekem eddig piros volt
  • [HUN]FaTaL
    Az élénkzöld is volt a régivel is. A színek nekem nem változtak, picit mintha világosabb lenne de ez szerintem placebó.