Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Csütörtökre ígérték a 12-es Opera hardveres gyorsítást kihasználó alfáját. Megújul emellett a témák kezelése, a tab stacking, és még sok minden.

Emellett Androidos telefonokra mától elérhetõ az Opera Mobile 11.5 és Mini 6.5

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok!
Futtatom a Cerberus FTP szervert. Ezzel csinaltam tanusítványokat és kulcsokat. *.pem kiterjesztéssel hozza õket létre.
Ezeket a tanusítványokat szeretné iportálni az Operába. Tools --> Preferences --> Advanced --> Sevcurity --> Manage Certificates.
Rákattintok az Import gobra, ehjelenik egy új ablak. Alul a File típusoknál alapból az X509(*.usr) típust ajánlja fel. Kiválaszthatom a pem kiterjesztést is. Ám ha így teszek nem iportál be semit. Hiába jelölöm ki a kívánt fájlt, nem viszi be az Operába.
Hogy lehet pem fájlt importálni, illetve hogy lehet különbözõ kiterjesztésû tanusítványokat egymásba átkonvertálni? Köszönöm!
Ezt már sokszor akartam kérdezni: nektek nem szórakozik néha a szövegmezõkben az opera? A kurzor pl. a betûkön villog, néha nem tudom hol áll egyáltalán, a szóközök túl nagyok... nem igazán tudom hogy lehet reprodukálni. Google és youtube keresõben jött elõ eddig.

Szia Bojti!
Köszönöm a segítséget. Minden rendben.

Üdvözlettel: gy?jt?

bojti
Windowsban állítsd be , hogy az Opera legyen az alapértelmezett böngészõ .Win 7 nél a start menû keresõjébe beírod . alpértelmezett böngészõ . XP-n : Rendszergazdai oldal/Startmenû/Vezérlõpult/Programok telepitése, törlése, Windows, Nem Windows, Egyéb. Utóbbi kettõnél állíthatod be, mi legyen az alapértelmezett. Ha többet is engedélyezel, akkor a jobb oldali kockákba tedd be a pipákat.

Szervusztok!
Az Opera 11.51.1087 böngészõt használom.
Kérdésem: hogyan lehet beállítani, hogy az Opera alapértelmezett legyen?
Az Eszközök>Beállítások>Haladó>Alkalmazások "Alapértelmezett böngészõ ellenõrzése indításkor"opció ki van pipálva.
Ennek ellenére pl. az IE alapértelmezettre beállított böngészõbõl ellenõrzõ kérdés nélkül lép be az Opera, és nem alapértelmezett böngészõként viselkedik.Ha a "Részletek" gombra kattintok, nem nyílik fel beállító ablak. Korábban - frissítése elõtt - ez megtörtént.

Üdvözlettel: gy?jt?

Dzsini
Szinte biztos, hogy ilyesmire alap körülmények között nincs lehetõség - mármint törölt elõzmények visszaállítására, stb.

Ha kémkedni szeretnél valaki más után (az alapján amit írsz, ez az elsõ gondolatom), akkor ahhoz kémprogramok kellenek, nem egy sima böngészõ, amelyiknek az a feladata, hogy védje a személyes biztonságodat, a privát szférádat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

kastil
Hali!

Igen kényes dologról lenne szó... Elõrményeket le lehet védeni jelszóval? Vagy esetleg a törölt elõzményt visszahozni? Esetleg beállítani, hogy automatikusan mentse azokat egy külön helyre IS, ahonnan nem törlõdik, amikor operából törlöm?

A lényeg az lenne, hogy a törölt elõzményeket meg tudjam nézni!

Esetleg bármi egyéb progi, ami google be vagy fejlécbe írt url eket menti? valami kis titkos háttérben futó spy progi?😄 Na kicsit elkanyarodtam, azért köszi elõre is!

Dzsini
Könyvjelzõ eszköztárat nem használom, van egy könyvjelzõk lenyíló gombom, 16 gyorshívóm és a fontosabb oldalaknak pár betûs azonosítója, azokkal bõségesen elvagyok.
Kiegészítõk:

AutoPatchWork lapozásra
Linkify / MakeLinks szöveg linkesítésre (több módszerrel)
Web of Trust van (bár ha problémás az oldal úgyis van beépített jelzõ Netcraft és Phishtank, meg nem vagyok hülye + Operának túl kevés az ismert sebezhetõsége, majd én minõsítem az oldalt, nem kell nekem megmondani 😊 )
Rádiólejátszó is van ezer, válogass kedvedre (kiegészítõben és minialkalmazásban is), de ha ilyen igényeim vannak, ott a VLC.

[HUN]FaTaL
1. Jobb klikk valamelyik eszköztáron -> Testreszabás -> Megjelenés -> Könyvjelzõsáv

Fastest Chromera: Szövegeket linkké alakító userjs van, lapozást passzolom mindig utáltam, a tetszõleges motor pedig beépített funkció a jobb klikkes menüben, illetve bármilyen keresõmezõn jobb clickkel kattintva keresõt tudsz készíteni és ez után ugyanúgy mint chromeban kulcsszóval lehet keresni címsorból.

RadioPlayerre nem hiszem hogy van bármi, az operás kiegek nem tudnak annyit.

Linkextend passz, nem használok ilyesmit.

Flag sincs, ha jól tudom.

http://goo.gl/gd6Zi5

Narxis
Üdv!

Krómos vagyok már egy ideje, de néha ránézek a több böngészõre, hogy hogyan halad.

Feltettem az aktuális stabil Operát és van pár dolog ami zavar.

Könyvjelzõkezelés:

-1 klikkre elérhetõ könyvjelzõk, ha az oldalsó panelt bekapcsolom akkor megvan, de valamelyik felsõ sávba nem lehet kirakni?

- könyvjelzõ eszköztár. Miért a mappát dobja ki felülre és nem azt ami benne van? Nem tudom a mappából kihúzni se.

Köv. addonok vagy funkciók pótlása?

FastestChrome

Van Firefox-os verziója is, operásat nem találtam. Az tetszik benne, hogy linkké alakítja a szövegeket amik linkek lennének, a lapozható oldalakat görgethetõvé teszi és szavakat, mondatokat kijelölve megjelenik egy buborék amivel tetszõleges motorral kereshetünk(wiki, youtube, google, stb.)

RadioPlayer Live

Igényesebb fajta internetes rádió lejátszó, nagyon sok mûködõ csatornával, exportálható csatornalistával.

LinkExtend

Webhelyminõsítõ több féle antivírus cég adataival.

Ultimate Chrome Flag

Magáért beszél.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

[HUN]FaTaL
Kiiktattam inibõl.

(Ebben egyetértünk) 😊

Dzsini
Lehet, hogy van 😊 Ez mûködik, az biztos.

(mondjuk az egész beállítások-kinézet részlegre ráférne egy nagyon komoly rendrakás, annyira összevissza vannak a dolgok...)

[HUN]FaTaL
Köszi, azt hittem guiból vagy opera:configból is van rá valami módszer. 😊

Dzsini
Elméletileg ha egyszer lapozol a következõ lapra szóközzel, akkor többször nem dobja fel ötletként 😊

Egyébként a profilmappádban (opera:about) van egy tips.ini, ott a tippeket sorban ki lehet kapcsolni.

[HUN]FaTaL
Néha alul felugrik egy sárga csík, hogy szóközzel ugorhatok a következõ lapra. Ezt hol lehet kikapcsolni?

Dzsini
Ha kikapcsoljátok a smooth scrollt (finom görgetés), akkor nem akadozik - sajnos ez egy meglevõ problémája az Operának, nem bírja jól a fix helyen megjelenített dolgokat görgetés közben (Penge pontosan tudja, hogy mi ennek a hivatalos neve)

gabi89
Nagyon nagy királyság 😊

Igen - igen nálam is szaggat tõle picit.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

dikk mekkora ez a kieg. Bár kicsit szaggatós lett tõle a görgetés

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

B@ldrick
<#eljen> köszi. (névjegy nem frissült nálam)

&#9612;Lost &#9632; Dexter &#9632; 24 &#9632; Spartacus &#9632; NFL&#9616;

Dzsini
felkerült az Opera kiegészítõi közé az SG Plus bõvítmény 😊

Dzsini
Elméletileg a menüt is át lehet szerkeszteni: http://my.opera.com/Tamil/blog/edit-menu-setup - ugyanígy ki lehet cserélni gondolom a parancsot.

Még egy dolog. Ugyanez a helyzet a Fájl > Új ablak parancs esetén is - üres lap nyílik és nem az alapértelmezett...
Köszönöm, én is rátaláltam, de én az szeretném elérni, hogy a Fájl > +Új parancsra is az alapértelmezett lap nyíljon meg. (Most üres lappal indul.)

Nem szükséges egyébként külön gombot létrehozni, mert ha a listáról beilleszted a gombsorba a Kezdõlap gombot, akkor elég arra kattintani és az alapértelmezett lap nyílik meg.
Dzsini
szintén Tamilnál találtam egy ilyet - lényegében a gomb(ok)at és a billentyûkódokat bõvíti ki egy "új lap + nyisd meg a honlapot" parancsra.

Az elsõ felét megoldottam (http://my.opera.com/Tamil/blog/opera-faq#57), de a második még kérdéses...
Kedves Fórumozók!

Csak nemrégen kezdtem használni az Operat.

Sokan biztosan kedvelik, de az én "konzervatív" ízlésemet idegesíti a Gyorshívó.

Talán volt már róla szó, de a kérdésem, hogyan lehet véglegesen kikapcsolni?

Hiába jelöltem be a Gyorshívó gomb elrejtése parancsot, ha új fület nyitok (Fájl > Új fül), akkor mindig ezzel nyit. Én azt szeretném, hogy az új fülön is az alapértelmezett böngészõ nyíljon meg (pl. Google). A rendszer W7.

Köszönettel és üdvözlettel

Atty
Nekem néha elõ-elõjön a hiba. Volt egy idõszak amikor megállás nélkül elõjött, mostanában ritkán. Valószínûleg a gmail oldalán van a hiba.

Sziasztok.Pár hete nem müködik rendesen a gmailom opera alatt, se otthoni gépen, se munkahelyen. Többször kell frissitgetni, mire hajlandó bejelentkezni. Mi lehet a megoldás erre? Mert igazából ha már bejelentkezett se müködik minden rendesen, pl a chat.
[HUN]FaTaL
Akkor lehet hogy a nextben már javítva lett. Automatán van nekem is és nem logok, hanem a régi fajta. 😊 Ha kézzel állítom a zoomot akkor jó.

A nextben más bugok vannak (ETR pl.) így egyelõre a 11.51et használom

Dzsini
Nálam amikor állítom a zoomot (vagy automatán van és átméretezem az ablakot/panelt nyitok, stb.), akkor egy villanásra halvány marad, de utána újrarajzolja élesen - gondolom az eltárolt nagy felbontású kép alapján.

... persze nálam nincs beállítva automata frissítés egyik oldalra sem, és a legfrissebb Nextet használom.

[HUN]FaTaL
A soha opcióval ugyanúgy zoomol 😄

Engem inkább az érdekelne hogy a rohadt homályosodást mikor fogják kijavítani. Ha kisebbre veszed az ablakot / kinyitod az oldalsó panelt, aztán visszanagyítod/összecsukod a panelt, akkor homályosak maradnak a gyorshívóképek. És ez ilyen a 11.51 RCben is.

És tényleg 😊 Köszi!

Dzsini
csak hirtelen 4 hozzászólást olvass vissza, pont errõl volt szó 😊

A gyorshívóval kapcsolatban lenne egy kérdésem. Azt hogyan lehet megoldani hogy az adott oldalból többet mutasson? Jelenleg 12 bejegyzés van abból 9-nél rendesen mutatja az oldalt (mintha meg lenne nyitva), a másik 2-nél viszont csak a felsõ sáv látható.

Hát én nagy naivan azt hittem, hogy a "soha" opció mûködni fog 😄

Penge4
Az csak 6 nap. Inkább 9999999, ami 19 év. 19 év múlva pedig valószínûleg az emberiség is kipusztul, így a gyorshívó lesz a legkisebb probléma. <#idiota>

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

[HUN]FaTaL
És miért ne lehetne ezt beállítani? Egyéni frissítési idõközt adsz meg, mondjuk 9999 percet.

Nem igaz hogy nem lehet kikapcsolni ezt a gyorshívós nagyítós dolgot. Én azt akarom elérni, hogy a gyorshívó az egész oldalt mutassa kicsiben, és sosem frissüljön, csak ha én külön frissítem. Tényleg olyan nehéz ezt megcsinálni? 😄

Dzsini
Lapméretet oldalanként nem, csak központilag tud megjegyezni egyszerûen: beállítások - weblapok - lap nagyítása.

Másik lehetõség, hogy az operációs rendszerben állítasz a DPI-n, hogy az alap betûméretek nagyobbak legyenek (ez talán a legelegánsabb megoldás).

A harmadik lehetõség összetettebb, userjs-el megoldható.

helo
kerestem, de nem találtam, h holt tom beállítani, h az oldalak beállításait õrizze meg a program bezárása után is. Ez fõleg a betüméret miatt kéne, mert minden megnyitásnál ujra fel kel tekernem(ctrl+ görgö) a betüméretet minden oldalon, mert a monitorom felbontásnál minden túl apró.köszi
Egy samsung B7722-n simán szinkronizálta a jelszavakat is. A gyorshívó-n is egybõl az volt ami az asztali gépemen. Itt meg csak az Opera mini mappát szinkronizálta... :S

www.smart-bus.hu

Dzsini
Igen (talán a tartalomszûrõt nem)

[HUN]FaTaL
A mobile egyébként mindent szinkronizál? Ha minden jól megy pár hónapon belül lesz egy androidos készülékem, azért érdeklõdöm. 😊

Dzsini
A Mini (ha jól tudom, én sem használom) csak az Opera Mini nevû könyvjelzõmappát és a gyorshívókat szinkronizálja, nem mindent...

[HUN]FaTaL
nincs

1047 es build-nél nincs még újabb?

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Urak!

Használ valaki opera minit-t? Hiába állítom be az opera linket, nem hajlandó szinkronizálni... 😞 ( iPhone4 )

www.smart-bus.hu

Dzsini
Õ fogalom, és legalább lehet érteni (értelmezni), hogy mit szeretne 😊

[HUN]FaTaL
Neduddki nem használ _-t 😊 Meg õ direkt ír így (hogy pontosan miért azt nem tudom).