5774
Opera
  • Airbus A380
    Hi, az opera mini-be hogyan tehetem be az asztali opera kedvenceit? Maxthon mobilnál csak be kell lépnem a fiókomba és voálá. Operában? köszi
  • commissioner
    Gyakran előfordul, hogy kiteszem fullscreen-re a youtube videót, és ezt látom, nem tudom, h van-e erre megoldás (refresh nem segít, és a legújabb Flash player és Opera (stabil változat) van feltéve):

• gyűjtő
    Szia!
    Minden OK! Köszönöm a segítséget.
  • commissioner
    ehhez hozzátenném, hogy a középső egérgomb működését a "shift+középső kattintás"-sal lehet beállítani
  • Dzsini
    Középső egérgombbal nyomj rá, vagy ctrl+klikk.
  • gyűjtő
    Szia!
    Nem. Csak azt szeretném, ha pl.: egy weboldalon megnyitok egy linket, akkor az új oldalon. új fülön jelenjen meg.
  • commissioner
    csoportokba akarod rendezni a füleket?
  • gyűjtő
    Szia!
    Figyelmetlen voltam. Én arra gondoltam, hogy böngészés közben a weblapok új füleken jelennek meg és az egyes fülek közötti vándorlással lehet egy szerre 8-10 lapon oda-vissza lépkedni. Nálam a jobbra - balra nyilakkal lehet a korábban egymást követően megnyitott weblapokon visszalépkedni.
  • [HUN]FaTaL
    Nálam a 11.62 is csinálta, de az utolsó buildben javították. Gondolom a következő wahoo snapshotban javítani fogják.
  • Dzsini
    Nekem soha nem dobott ilyet, szintén bekapcsolt gyorsítással - ezért írtam, hogy néha furcsán működik, de nálam stabil.
  • [HUN]FaTaL
    Hm? Alapból többlapos böngészés van, nem értem a kérdést.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    Többlapos böngészést szeretnék beállítani az Operában (hasonlóan, mint az IE böngészőben). Lehetséges?
    Milyen opciókat kell választanom a beállításokban?
  • [HUN]FaTaL
    Bekapcsolt hardveres gyorsításnál kilépés után error (pure virtual call). Azért nem nevezném stabilnak, bár menet közben legalább nem szokása összeomlani. :)
  • Dzsini
    Nem lehet tudni, rengeteg minden kerül folyamatosan még bele a 12.00-ba, ősszel még az volt a terv, hogy újévre megjelennek vele - aztán inkább egy adagot az újdonságokból belepakolta a 11.60-ba, ezt meg kalapálják tovább... ha felteszed a legutóbbi snapshotot (a fenti Magyar Opera oldalon megtalálod), kipróbálhatod már a csiszolt címsorkezelést, de vigyázz az előzetesekkel, néha egészen furcsán is tudnak műkdöni... bár ez most nekem egész stabil.
  • Jaffa 2843
    Valahogy éreztem :)
    Manapság mindenhol jellemző ez a "When it's done" hozzáállás :)
  • Dzsini
    Amikor elkészülnek vele.
  • Jaffa 2843
    mikor várható ez a kis frissítés? :)
  • Dzsini
    Most alakítják a címsorban felugró dolgokat, a következő verzióban már ilyen szempontból "okosabb" lesz, látogatásszámot és ilyesmiket is figyelembe vesz.
  • Jaffa 2843
    Sziasztok!

létezik olyan kiterjesztés, vagy beállítási lehetőség, hogy az opera ugyanúgy kezelje az előzményeket mint a firefox?
    Úgyértem, ha elkezdek írni valami a címsorba, akkor realtime kidobja azokat az oldalakat amikben szerepel az éppen gépelt szöveg, és látogatás gyakorisága szerint rendezi sorba (felül a legtöbbször nézettel)
  • Shortstop
    Ismét hello!

Az edzesonline.hu nevű oldalon az opera már pár napja állandóan feldob egy hibaüzenetet, és pár dolgot nem is nyit meg.
    Java script. Load jquery first. Felajánlja hogy a scripteket leállítja az oldalon de akkor meg egyáltalán nem frissít semmit. Kérdem én nálam van a hiba vagy azon az oldalon fejlesztettek valamit ami az Operának nem tetszik? Firefoxszal minden ok.
  • MauroN
    Translator. Én ezt használom.
  • baaka
    Sziasztok!
    Tudnátok nekem valami jó angol-magyar szótárat ajánlani 11.6-hoz?
  • repvez
    És az oldalak nem tárolják el a bejelentkezési nevem+jelszavat, hiába mentetem el .Az Sg is valamikor ugy kiléptet hogy az oldalon vagyok .
  • Dzsini
    Akkor nem :) Sajnos jobb ötletem nincs, nem használok facebookot.
  • repvez
    nem tudom,de nincs feltelepitve flashplayer sem a gépre még vagyis operához biztos nem , ezt a videoknál ki is irja ,meg az oldal tetelyénél hogy a tökéletes megjelenitéshez flashplayer kell.
    De turbó nélkül jó a chat a facebookon turbóval meg nem jeleniti meg.
  • Dzsini
    A turbo alapból letilt minden flash alapú tartalmat, nem lehet, hogy a chat valamilyen flash modult használ?
  • repvez
    Köszi és a facebookon ha be van kapcsolva a turbó mod akkor miért nem tölti be a chat ablakot ? van valami beállitás erre ?
  • commissioner
    globálisan érvényes: "Ctrl + F12" - Weblapok fül - Képek

lokálisan, csak egy lapra érvényes: alaphelyzetben a jobb alsó kis háromszög gombra előjövő menüben lehet beállítani
  • repvez
    hogy tudom azt a menüt előhozni amivel azt állitom be , hogy milyen képeket jelenitsen meg ?

Mert korlátos nethez használnám a turbó moddal,de valahol bekapcoltam hogy csak a cachelt képeket jelenitse meg és igy a friss képek nem látszanak.

esetleg még milyen beállitást vagy plugint ajánlanátok, hogy az adatforgalom csökkenjen, viszont az oldal kinézete megmaradjon a teljes értékü oldaléval.

videokat nem akarok nézegetni,de a tumbnail képét lássam a youtubon vagy ahol linkelik FB-n stb...
  • Shortstop

Köszi!
  • Dzsini
    A HTML drag and drop képességek nemsokára bekerülnek az Opera 12 előzetesekbe, onnantól lehet ilyesmikre számítani, az ad lehetőséget rá.
  • Dzsini
    Nem hallottam még ilyesmiről - linkekkel lehet művelni dolgokat az egérmozdulatoknál, plusz a jobbgombos menübe lehet rakosgatni dolgokat, de ilyennel még nem találkoztam.
  • Shortstop
    Olyan addon létezik mint a firefoxhoz az easy drag to go?
    Azt csinálja, hogy mondjuk kijelölök egy szöveget vagy "ráfogok" egy képre és ha különböző irányba húzom az egeret akkor ezekhez különböző parancsokat tudok adni. Mondjuk kijelölök egy szöveget és azt elhúzom jobbra és rákeres a google-lal. Vagy ha egy képet elhúzok fölfelé akkor automatikusan menti.
    Létezik ilyen? Előre is köszönöm.
  • Dzsini
    Próbálj letölteni egy friss Operát, és egy USB/hordozható telepítéssel (állítsd át a mappát valamilyen nem-rendszer helyre) próbáld ki - ha azzal nincs gond, akkor valami a profilodnál lehet gondban...
  • immposible
    Flash player legfrissebb[for other browsersre és for internet exproler is];semmi bővítményt nem használok;többi videomegosztó oldal rendesen és gyorsan megy,nem kapcsolódtam be a html5 változat használatába.
  • Dzsini
    Legfrissebb flash fel van telepítve? Használsz valami olyan bővítményt, ami a youtube-al kapcsolatos? Más videos oldalakon tapasztalsz hasonlót? (pl. vimeo, indavideo) A youtube-nál esetleg bekapcsolódtál a html5 változat használatába?
  • immposible
    Sziasztok,valami tanácsot szeretnék kérni,120megás internetem van,operát használok,az elmúlt fél évben youtubon 1080p-s;720p-s, videokat nem tudok nézni,több 10perc,mire egy videót rendesen betölt és elindít,míg mindez exprolerrel egyből működik,valakinek ötlete a probléma javítására?
  • Shortstop
    Hoppá! Ez milyen egyszerű, és eszembe sem jutott :)
    Köszönöm szépen! :)
  • Dzsini
    Akkor a dátum szerinti rendezés még mindig segítségedre lehet, ott látszik, hogy mi a legújabb.
  • Shortstop
    Megpróbáltam úgy de a CTRL+J parancsra előugró menüben nem találtam így sem. Firefoxban volt valami statusbar addon ott is csak azért működött.

Rendet rakni nem tudok, pont ez a lényege hogy sok ezer kép legyen ott.

Értem. Tegnap rászántam az időt és elvégeztem manuálisan. Most már majdnem végleg ejtettem a firefoxot. :)

Azért köszönöm a segítő szándékot!