Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantasztikus, köszönöm!

Ability
Finderben a felsõ menünél a Go menüpontra mész, nyomva tartod az Option (Alt) billentyût és megjelenik a Library mappa. Forkliftben pedig felsõ menüben View -> Show invisible items. Amúgy van Dashboard Widget is amivel állandó jelleggel tudod globális szinten állítani a rejtett elemek láthatóságát.
Mac alatt hogy érem el ezt?

/Users/nevem/Library/Opera/

Mert mintha rejtett lenne. (Amatõr kérdés)

Dzsini
Senki nem tart vissza senkit attól, hogy gyártson új skineket - ha nem találsz kedvedre valót, alakíts át egy meglevõt. Inkább pár havonta legyen egy-egy tényleg új, fantáziadús és hibamentesen megcsinált skin (például normálisan néz ki oldalra rakott tabokkal, Linux, OSX és Windows alatt is, stb.), mint hetente egy olyan, amelyik vagy egy már meglevõben változtat meg két ikont, vagy annyira slendrián módon van összerakva, hogy használhatatlan sok embernél.
Ezeket hozzád hasonló emberek hobbiból gyártják, maximum néhány, a hozzászólások között kapott "köszönöm"-ért. Ahhoz képest pedig, hogy világszinten 2% alatt van a böngészõ részesedése, egész sokféle skin van, többet még karban is tartanak a készítõi.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hát sajna ebben sincs semmi új. Régebben hetente volt legalább 1 új skin.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Dzsini
azok a témák, itt vannak a skinek

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Mivel még csak snapshot...

http://goo.gl/gd6Zi5

Most komolyan csak ennyi téma van ami itt van: Klik

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

JoeFromHun

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Szia Dzsini!
Köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: gy?jt?

[HUN]FaTaL
thx 😊

Dzsini
válogass közöttük kedvedre

(és van még jónéhány, én ezen a kettõn megtaláltam/legyártottam az összes nekem szükséges gombot)

[HUN]FaTaL
Mióta kerestem ezt a gombot, kösz. 😄

Dzsini
Gyorshívó <- erre a feliratra nyomj rá, a felugró kérdésre (gomb hozzáadása) nyomj egy OK-t, majd a felugró ablakból húzd a neked tetszõ helyre az új gyorshívó gombot. Ezután a kezdõlap gombot akár el is távolíthatod (jobbgomb rá - testreszabás - eltávolítás az eszköztárról).

Az alapértelmezett böngészõt az operációs rendszerbõl állítsd, ott van igazából jogosultságod az ilyesmin módosítani (beállításokban alapértelmezett programok vagy hasonló modul).

Szervusztok!
Az Opera 11.52 böngészõ mûködésével van 2 problémám:
1./ Kezdõlapnak a Gyorshívót állítottam be, ahol bélyegképeket telepítettem.
Ha böngészek és különbözõ weblapokon járok, szeretnék a Kezdõlap gonbra kattintva visszatérni a Gyorshívóra, de a Kezdõlap gombra kattintva nem reagál a böngészõ (Nézet>Eszköztár>Fõsáv>Kezdõlap gomb).
Mi lehet a probléma?
2./ Az Opera "Alapértelmezett böngészõ" beállítás opció sem mûködik (Eszközök>Beállítások>Haladó>Alkalmazások> Alapértelmezett böngészõ beállítása pipa bejelölésre nem reagál a böngészõ program. Ha alapértelmezett böngészõt váltok (Firefox), és visszatérek az Operára, nincs ellenõrzõ kérdés és a böngészõ nem mûködik alapértelmezett opcióban.
Mi lehet a gond?

Üdvözlettel: gy?jt?

Dzsini
Ott van a képen, hogy mit hiányol - NetLock Expressz Class C tanúsítványt tedd fel az oldalukról, és rend lesz.

bojti
bojti
Nálam egybõl feldobja a felugró ablakot :

Dzsini
Hol kell a második címen elõhozni a felugrót? Én próbálgattam pár linkre rányomni, de nem találkoztam vele.

bojti
A második 50%-ban hatásos .
Itt például eltünt a felugró :LINK
Itt megmaradt :Link
Még nem is volna baj , ha a késõbbiekben megjegyezné ( a checkbox bejelölve és a beállításokban is megtalálható az elfogadott tanúsítványok között , de legközelebb megint nem veszi figyelembe.

Dzsini
ez esetleg csökkentheti egy kicsit az ilyen felugrókat - sok magyar oldal által használt tanúsítvány alap kezelõje nincs benne az Operában, és akkor is hasonlókat dobál fel.

#5002: opera:config#UserPrefs|WarnInsecureForm - elméletileg ez a beállítás kapcsolja, hogy ilyen üzenetet küldjön-e vagy sem.

bojti
Üdv !
Tanúsítványok ellenõrzését ki lehet valahol kapcsolni ? Nagyon idegesítõ hogy örökké feldobja a lejárt tanúsítvány ablakot , bejelölöm hogy jegyezze meg az elfogadást , de persze nem jegyzi meg . Ez már elég rég óta így van sajnos .

Kicsizoli
Sziasztok

Valaki légyszíves segítsen meg nem boldogulok....:-(

"Biztonsági figyelmeztés. Ez a biztonságos lap információt szeretne küldeni egy nem titkosított lapra.

Fontos információk küldése ezen a módon nem ajánlott."

Ezt hogy lehet kiiktatni?????

Elõre is köszi a választ.

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Üdv! Az miért van, hogy a gyorshívóban a bejegyzések bizonyos idõ után automatán frissülnek? Be van állítva, egyénire meg sohára és mégis...

[HUN]FaTaL
Opera bug, nextben már javítva van.

Dzsini
Azóta utánaolvastam - õk a Foxit plugint pakolják a kiadásokba.

Aquir
vagy Chrome =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Dzsini
Próbálj esetleg másik PDF olvasót, aminek van olvasó pluginje - Sumatra-nak van biztosan, de talán Foxit is létezik.

Sima Acrobat Reader van telepítve... 😞 Na mindegy, végülis kibírom, csak picit zavaró.

Dzsini
Én nem nézegetek pdf-et böngészõben, inkább külsõ programmal nyitom meg (nem szeretem az olyan mûködést, ahol tudom kerülöm a pluginhasználatot - sajnos sok helyen nem lehet).
Jelen esetben lehet, hogy a plugin készítõje is ludas az ilyen mûködésben, ha nem tartja magát rendesen az NPAPI plugin kvázi-szabványhoz. Ez okozhatja azt, hogy más böngészõben ugyanez a plugin problémamentes, Opera alatt pedig (amelyik jobban ragaszkodik a szabvány betûjéhez) zûröket okoz - sajnos ez rajtad nem segít. Mindkét oldalról megoldható lenne a feladvány, ha tényleg ez a probléma.

Már nagyon régóta van ez a bug és nagyon idegesít:
ha egy pdf-et nézek a böngészõben, és bezárom a fület, és átugrik egy normál (nem pdf) fülre, akkor a pdf beragad, ottmarad a képernyõn. Kell váltanom a tabok között, hogy befrissüljön. Ti nem tapasztaltátok ezt?

Aquir
elsõ Androidos telómon (is) a Minit használom, nem csalódok.. 😊

Opera Mini: 92% data savings
Original size: 60.8 MB
Received size: 5.1 MB

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Köszönöm.

Dzsini
Kapcsold le .ini-bõl vagy configbóla hardvergyorsítást, vagy ne használj Nextet, vagy ezt kikapcsolod.

Az automatikus frissítés hogyan tudom letiltani? Mer fagy a gépem a hardvergyorsítós verziótól.

Köszi 😊

Dzsini
Ha a kiegészítõkkel nem sikerül dûlõre jutni (én is ezt tartom legvalószínûbbnek), akkor opera:plugins oldalon nézd meg, hogy a flash legfrissebb-e, és esetleg nincs több változatban innen-onnan betöltve (az jól összezavarhatja), esetleg flashen belül is pucold ki a helyben tárolt tartalmakat, és ha még mindig problémás, próbáld (továbbra is flashen belül) letiltani a hardveres gyorsítást, hogy az megjavítja-e.
Utána jöhet az Opera pucolás (operaprefs.ini elmozgatása valahova, és ha úgy jó, akkor a beállítások újraépítése).

Tesztelem majd, köszi.

bojti
Vagy valamelyik You Tube kiegészítõd a ludas ? Esetleg az Adblock ?

Sziasztok,

Windowson fordul elõ a következõ probléma. Videó betöltésekor (pl. Youtube-on) megfagy a böngészõ, "nem válaszol", majd egy idõ után simán megy minden tovább. A Flash a rossz, az Operát kellene kipucolni, vagy a Win7-nek nem megy valami?

Dzsini
Ez is igaz, és igazából nem is lehet hibáztatni érte, a geekeken kívül senkit nem érdekel a dolog. Az internethasználat pedig lassan olyan, mint mondjuk egy évtizede a mikrohullámú sütõ: van, aki agyonprogramozható, ezer funkcióst vesz, de a többségnek elég rá egy idõzítõ és egy teljesítményállító, az is mindegy, hogy ki gyártja.

Rage47
a csaj azt sem tudta, mi a böngészõ, és ez az emberek nagy részénél így van szerintem
csak elindítja a guglit, és megy az internet.
lck
Mondjuk inkább mint hogy Maxthon 😊
Dzsini
Azért egy 3% körüli elterjedtséget megjátszani egy ilyen mûsorban nem volt teljesen korrekt - bár volt már hasonlóan cifra kérdés máskor is 😊

Rage47
most volt az m1-es lezuhanós mûsorban ez a kérdés:
internetes böngészõ:
.p...

csaj elsõ válasza: google
leesett😄
Köszönöm csak azért kérdeztem mert a magyar blogon írták hogy akár kékhalál is elõfordulhat. És szerintem is gyors volt eddig is.

[HUN]FaTaL
Ugyanolyan stabil mint az elõzõ build.

A konkrét grafikai teszteknél (pl. a halas) sokkal gyorsabb, nekem 1000 hallal is fix 60fps, anélkül meg eddig is elég gyors volt, nem látok már különbséget. Teszteket meg ilyesmiket nem próbáltam, mert nem igazán érdekel. A böngészõ funkciói sokkal jobban érdekelnek mint a sebesség (persze bizonyos korlátok között, ff guija pl. használhatatlan).

Menyire biztonságos? Úgy értem kékhalál meg ilyesmik voltak valakinél? Am gyorsabb mint eddig volt?

Laczyi
Már tölthetõ
Oera Next 12.00 Alpha
MeoH
Varjuk szerettel 😊

fuck mmo's..i.,