5774
Opera
  • Zeller01
    Köszönöm!
  • Dzsini
    Az elsőre: bármelyik szövegdobozon (pl. ezen itt) nyomj jobbgombot, és ott a lista alján megtalálod a helyesírás-ellenőrző beállításait, tudsz hozzáadni szótárakat, stb.

A másodikról nem tudok, hogy lehetne ilyesmit csinálni, a jelszavaidat védheted egy mesterjelszó beállításával (beállítások - haladó - biztonság), de böngészéstől szerintem nem tudsz így elzárni senkit. Esetleg egy külső programmal, ami a program futása előtt kér ilyesmit - kérdezz rá a programot keresek topicban.
  • f3lhasznaloinev
    Opera 11.62 magyar
  • Zeller01
    Segítsetek! Hol tudom beállítani a helyesírás ellenőrzőt, hogy magyar legyen?
    És hogyan tudom beállítani azt, hogy minden indításkor jelszót kérjen az Opera. Csak akkor jöjjön be a kezdőlap, ha megadtam a helyes jelszót.

Köszönöm!
  • Dzsini
    Arról senki nem beszélt, hogy neked tetszik-e vagy sem, te írtad, hogy népszerűek, de az még - ahogy a vicc is mondja - nem garancia semmire sem.
  • Airbus A380
    Attol még tetszhetnek nekem mert neki nem, nem?!

A kérdés nyitott, hogy vegyem rá az operát, hogy megtegye azt amit minden más böngésző , nevezetesen, hogy jácchatok fészen .:D és nem érdekel hogy te játszol e.
  • Dzsini
    Ahogy a vicc mondja, tízmilliárd légy nem tévedhet...
  • Airbus A380
    Ahhoz képest elég népszerűek :)
  • [HUN]FaTaL
    Nincs, nem játszom azokkal a szarokkal :D
  • Airbus A380
    A link működik, köszi :) FB játékokra nincs tipped, ?
  • Airbus A380
    Köszi. Más böngésző fb-n csak berakom a linket és csinálja amit kell.
  • [HUN]FaTaL
    Frissít mindent a market / play. Turbót mobilnethez érdemes bekapcsolni csak, én nem használom, mert csak wifizek.

A mini mobilnethez való megjelenítőmotor, az opera mobile pedig egy teljes értékű böngésző. Minit utoljára mobilnet híján még javas telefonon használtam, nem volt itthon netem és bizony nagyon jól jött :D

Az asztali operánál a facebookon ha linket illesztesz be üss egy entert, akkor megcsinálja a képet aztán töröld vissza. Nem próbáltam másik böngészőben, hogy működik, valószínű fb bug.

A görgetés nekem nem akad. Illetve a lebegő elemeknél igen, ezért is utálom, hogy 1-2 topicot telenyomnak skinnel it az sg-n, ez a lebegő elemes probléma csak a finomgörgetést érinti és jelen van pl. a chrome esetében is (bár az alapból nem tud finomgörgetést csak a flagsnél lehet bekapcsolni). Szerintem a legidegesítőbb hibája az Operának, javíthatnák már.
  • Airbus A380
    Nem jó a fészbuk se. Ha linket teszek be csak a linket illeszti be, tehát nem ad mellé képet- továbbá a játékok se indulnak el . a hivatalos opera oldalrol töltöttem le ami fenn van.
  • Airbus A380
    Igen a maxthon puff behozza az oldalt az opera sokszor látványosan többet tököl.
  • Dzsini
    Az akadozós görgetés, ha olyan oldalon jársz, ahol "lebegő" elemek vannak (tehát görgetés közben ugyanott marad a képernyőn), az sajnos ismert és jelenleg nem nagyon javított hiba. Máshol nem kellene ilyesmit csinálnia, de ha kikapcsolod a (a megadott linken vagy Beállításokban a Haladó - Böngészés - Finom görgetés mellől a pipát kiszedve), akkor sokkal kevésbé feltűnő a jelenség.

Más szempontból is lassú?
  • Airbus A380
    Ahha, köszi :) Nyilván arra való amit írtatok előkapod a buszon a mobilt és megnézed a moziműsort estébé..... kérdeznék még. A gép operám piszkosul lassú. Újra tettem, előzmények rögzítése kikapcsolva, és még mindig, plussz akadozva görget sok oldalt. Maxthon simán gyots. Van ötleted ? köszi
  • Dzsini
    A Mini nem arra való, amire használtad :)
    (igazából nem is böngésző, csak egy megjelenítő (ezért jutott be az Apple AppStore-ba) - a Mininél nem csak tömörítik az adatokat, hanem fel is dolgozzák kiküldés előtt, emiatt nagyon korlátozott a tudása)
  • Airbus A380
    Akkor ezért tetszik nekem jobban a rendes opera, mert nem turbózik mint a mini és látványosan gyorsabb.
  • Airbus A380
    köszi, igen ezt ki is jelzi hogy wifin nem kell turbó. Azt hiszem a gugliból telepítettem, tehát akkor gondolom majd sikít ha van új.
  • Dzsini
    Ha a Play marketből / Android marketből tetted fel, akkor biztosan frissíti magát. A Turbo wifin nem szükséges, tömöríti a képanyagot meg ilyesmit, hogy kevesebb forgalmat csináljon - forgalomkorlátos hálózaton lehet haszna, otthoni használatnál és 2-3 megabit fölött már lassabb is lehet, hogy minden adat keresztülmegy Izlandon is.
  • Airbus A380
    igen már fenn van , és tetszik is, meg is köszöntem a tippet. (én csak a minit ismertem, de az nekem kevés volt)a turbót telefonon ugye érdemes bekapcsolnom? Ez is frissíti magát mint az asztali?
  • [HUN]FaTaL
    Tud magyarul, wifihez tedd fel a mobilet.
  • Airbus A380
    Androidos, annyira nem értek hozzá, csak azért kértem amit már lejjebb is írtam :)
  • Dzsini
    Gondolom nem régi asztali Windows fut a telefonodon - az ilyen beidegződéseket azokkal együtt kellene elfelejteni.
  • Airbus A380
    Jó de teleszemeteli az op rencert nem , Amúgy feltettem és ez aranyosabb mint a mini :) köszi :D
  • Dzsini
    2 klikk feltelepíteni, maximum fél perc a Linket bekapcsolni és szinkronizálni, és ha nem tetszik 2 klikk eltávolítani.
  • Airbus A380
    előbb még utánna nézek :P :D
  • Dzsini
    Valószínűleg tud, de egy böngészőnél mi kell magyarul? A visszagomb angolul is ugyanúgy néz ki...

A Mobile egy teljes értékű böngésző (az asztali Opera motorjával), ennyi zümmögés alatt már feltehetted és kipróbálhattad volna, 20 perce ajánlottam.
  • Airbus A380
    Nekem okos telefonom van (nem menőzésként írom) direkt azért kértem, hogy az otthoni wifin, tudjak netezni a telefonon és ne kelljen minden szrért a gépet bekapcsolni, hanem olvasgatni stb a telefonon is tudjak. Akkor tegyem fel ezzt a mobilt? Tud magyarul?
  • Dzsini
    A Mobile egy böngésző okostelefonokra, tabletekre, a Mini egy megjelenítő gyakorlatilag bármire.

Teljesen más a két program, ha te videókat nézegetnél és komoly böngészésre használod az eszközt, akkor oda a Mobile kell. Nekem a Mini mappám úgy néz ki, hogy Elvira, menetrendek.hu, gmail mobilfelület, és ilyesmik - a telefon pedig 176x220 pixeles képernyővel rendelkezik, és feltöltőkártyás SIM van benne - ide való igazából a Mini, bármi fontosat megúszok 1 MB alatti adatmennyiségből.
  • Airbus A380
    az opera mobil jobb mint a mini? (nekem kicsit szegényes volt a mini)
  • Airbus A380
    Nem de a kedvenc videóim stb a könyvjelzőkbe vannak és azokat mobilon is nézhetem :)
  • Dzsini
    Ha az összes könyvjelző kell, arra ott az Opera Mobile, az böngésző. Az Opera Mini csak egy megjelenítőeszköz, ott a feldolgozást az izlandi szerverek végzik, egy-egy oldal megnézésére való, alacsony adatforgalommal - gondolom ott nincs szükséged 100+ könyvjelzőre.
  • Airbus A380
    köszi akkor martad a maxthon. Ez itt off de a maxthon ha 1 szinkronizált fiókba léppek be teleszemeteli a telefont ? (tehát van 1 fiókom emaillel meg jelszóval)
  • [HUN]FaTaL
    Köszi, nem nyitottam ki a linket, de akkor megnézem. :)

Szerk.: Szinkronizálja az egészet. Kár érte, akkor hanyagolom, nem akarom teleszemetelni.
  • Dzsini
    A linkelt oldalon van egy "How Opera Link works" táblázat.
  • [HUN]FaTaL
    Mobilenál hogy működik a szinkron? Ott letölti az összeset?
  • Dzsini
    A lényeg az, hogy az Opera Linket bekapcsolva az asztali gépen és a mobil eszközön is a normál Operás könyvjelzőid között lesz egy olyan mappa, hogy "Opera Mini" - amilyen könyvjelzőket ebbe beleraksz, azok fognak megjelenni az Opera Miniben, nem tölti be oda az összes (akár sok száz vagy ezernyi) bejegyzést.
  • Airbus A380
    Nem tudok angolul. kifejtenéd a számomra a lén yeget?
  • Dzsini
    Az Opera Link a minivel csak egy "Opera Mini" nevű kedvencek mappát szinkronizál.