5774
Opera
  • akyyy
    na elkezdtem én is operát használni, mert a chromenál nagyon lassu a gép, akad minden videó, itt annyira még nem:)

a gondom az hogy vannak fent a lapfülek, és egérrel ha a monitor legeslegtetejére megyek, és ugy kattintok, akkor az már nem a fülön van és nem is veszi fgyelembe hogy én a fülre akartam kattintani. :S
  • morcosqtya
    Köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    Az adblocknak semmi köze az ff-es adblock plushoz és nem is érdemes használni, mert egy bugtenger. Inkább kézzel szerkeszd az urlfilter.ini-t, vagy menüből. Emellé noads az üres divek elrejtésére és kész.

De magyaroperablogon is van egy egyszerűbb urlfilter, ami az alap reklámokat kitakarítja az oldalakról.
  • morcosqtya
    Opera +adblock +SG kiegészítő nálam olyat produkál, hogy a képfeltöltésnél, URL beszúrásnál az aktuális oldal "kifagy", a html elemek nem aktívak. F5 után újra jó, de így a fórumot nem tudom használni.
    Azaz vagy adblock vagy SG+ kieg, egyszerre a kettő nem megy.
    Van erre megoldás, vagy csak valamit nem állítottam be? (adblock-ban egyébként sincs sok beállítani való... a ffox-os jobban tetszett amikor a flash-es elemekre jobb gombbal egyenként is letilthattam a tartalmakat, itt csak listakezelést látok...)
  • sanyicks
    semmit nem szinkronizál. Beírom a felhasználónevet és jelszőt, majd "opera szinkronizál" és "homokórázik" 5 perc múlva is ugyanott tart.
  • [HUN]FaTaL
    Egész pontosan mit nem szinkronizalt? Mert a Mini nem szinkronizal le mindent, pl. kedvencekbol (es talán a gyorshivobol) is csak azt, amit a minivel szinkronizaltal fel (külön opera mini mappa lesz a kedvencekben, ez kerül szinkronizalasra). pl. jelszavakat, tartalomletiltó szabályokat egyáltalán nem szinkronizal.
  • sanyicks
    opera linket nem sikerül szinkronizálnia
  • sanyicks
    ennyire hulladék a mini? 5 perc alatt nem sikerült beszinkronizálnia androidon. Már másodszorra próbáltam..
  • Dzsini
    A Mini nagyjából (egy átlag weboldalnál) 50-70%-al kevesebb adatot forgalmaz, viszont pl. a flash és ilyesmi tartalmak le vannak rajta tiltva, és a képek minőségét lerontja - igazából nem is egy böngésző (az Izlandon van egy hideg szerverházban), hanem "csak" egy megjelenítő, így sokkal kisebb a gépigénye - Opera Mini van a régi klasszikus butatelefonokra is, Java változatban, ott kezdődött a pályafutása.

Az adataid pedig amennyire tőlük telik, biztonságban vannak, erre kínosan ügyelnek. (persze ha problémás weboldalra mész, azon ők se tudnak segíteni)
  • Airbus A380
    Hi wifin nekem a mini klasszisokkal szeben gyorsabban műkszik mint a rendes opera, ez érzéki csalódás vagy lehetséges ? Csak mellék információként vodafone 858-asom van a létező leg gyengébb androidos teló ( a netes cikkek szerint, ÉS NEM PANASZKODÁSKÉPP ÍROM, amire kell arra jó teszi a dolgát) 256mb.-al, lehetséges hogy a gyenge hardver miatt fut szebben a mini? Érdemesebb ezt használnom szerintetek? Mivel a mini szervereken küldi át a dolgokat, ha fórum jelszót jegyetztetek meg vele ez attól még biztonságba van? köszi
  • perko
    Nedm tudom, mi lehetett a gubanc, de mára magától megszünt a probléma.
  • perko
    Ma fordult elő először hogy az SG fórumba belinkelt videót az Opera így jeleníti meg. Másik topikban is ilyen. Eddig jó volt. Verzió 12.02

Ha Chrome-al töltöm be ugyanazt, ugyanazon a gépen akkor jó

Másnál is előfordult ilyen, vagy csak nálam?
  • Airbus A380
    senki?
  • Airbus A380
    Hali, olyan segítségét kérném kinek mobilján fenn van az opera "rendes" böngészője tehát nem a mini :) sakkbaratok.hu oldalt 1szerűen nem hajlandó normálisan behozni, idióta módon 1más alá pakol mindent. Akinek módjában áll nézze már meg mit kell beállítani , hogy rendesen jelenítse meg az oldalt, illetve csak nálam bohóckodik e.....

köszi :) (belehet vendégként lépni nem feltétlenül regisztrációval. )
  • SirAlo
    kiprobaltam a bovitmenyt de nem jegyzi meg a nagyitast, az alap meg nem egeszen jo mert az oldaltol fugg hogy mennyit kell nagyitni rajta hogy teljes meretbe legyen
  • [HUN]FaTaL
    Nálad lehet a gond, gond nélkül betölti nekem.

Mondjuk azt se gondoltam volna, hogy van még olyan barom fejlesztő, aki 2012-ben flashben csinál meg egy egész oldalt.
  • Shortstop
    Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.

http://www.sports-tracker.com oldalt nem tudja betölteni az Opera tegnap óta. Flash frissítve lett, más böngésző simán betölti. Mit tudok tenni?

Előre is köszönöm!

-kicsit úgy érzem az Opera is olyan lesz mint a FF, ahogy halad előre egyre szarabb-
  • gombabácsi
    ah, most találtam egy opciót, amivel tiltani lehet a flasht, de úgy hogy ahol flash van ott egy nagy háromszög jelenik meg és egy kattintással indítható

ezerszer gyorsabb lett végre az opera, mint régen :D

prefs: content: enable only on demand
  • Dzsini
    Nem kellett volna sokat visszaolvasni - #5289 -től megtalálod az erről szóló beszélgetést.
  • SirAlo
    Az operat be lehet arra allitni hogy a kinagyitott weboldalakat akkor is kinagyitva hozza be ha kesobbb ujbol ramegyek ? vagyis elmentse minden weboldal meretet? eddig szinte minden bongeszo tudott ilyet de az Opera nem igazan jegyzi meg , meg az IE is tudja, kulonben lehet maradnak Operanal de nekem ez a funkcio kell
  • Shortstop
    Nagyon köszi!
  • [HUN]FaTaL
    ExtendTube
  • Shortstop
    Sziasztok!

12.01-es Operához létezik olyan kiterjesztés amivel youtube-ról videót tudok lementeni? Amik eddig működtek, már feladták. :)

Előre is köszi!
  • lally
    -fájó szívvel mondom, de, nálam pont az ilyen böngészéseim során;
    Ez a "1558." kiadás, egy klasszissal kutyaütőbbre sikeredett, mint a "1555" !
  • lally
    -az Operát "fejlesztő fickóknak" persze még azt is javasolnám, hogy;
    okvetlen Vegyék fel/be (legalább a 32bites-)tesztoldalaik Prímhelyei közé ezt a:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1019331381
    lapot !
  • lally
    http://snapshot.opera.com/12.02-1558_windows.html

http://my.opera.com/desktopteam/blog/
    (Unix/Linux kiadása innen is letölthető)

• lally
    A tudományos igénnyel megírt szakcikkekkel persze, nem is tudnék vitatkozni:
    http://pcworld.hu/magyarorszag-a-19-leggyorsabb-a-vilagon-20100810.html
    http://www.netindex.com/download/2,34/Hungary/

De: Az ismeretségi "környezetemben" élő személyek zöme (45év feletti, és munkanélküli), csak egy P4-es géppel rendelkezik: ~50%;

~60%(70%)-ban pedig még a: 2MiB/sec iNetes sebességnek is örül !
  • lally
    A 12.02-1555. munkaszámú, 32-bites XP esetében valamicskét azért megint javult a helyzet.
    -de:
    az URL-elemek számlálásakor is van valami gond, mert ott 1db, azaz a legutolsó eleme, időnként még, az Istennek sem akar betöltődni
    (homokórázik az idők végtelenségéig? ).
  • lally
    Valami nagy gubanc azért csak van, mert a korábbi verzióknál; 2-3sec alatt, legalább mozoghattam az ilyen oldalakon:

de; ez az ~1-2perces "álló szobrozás", már nekem is túlzottan sok !
  • Mr O
    Sziasztok!

Új Operrás vagyok.A kérdésem az lenne,hogy az oldalak megjelenítését hogyan lehet állítani?Az ok ,hogy:Beállítások -> Haladó -> Betűtípusok...

Szeretnék "erősebb" betüket a weblapokon

THX!!
  • Airbus A380
    köszi
  • lally
    "AirBus_A380" !
    -a legfelsőt, 1_picit nehézkesebbnek tűnik (s töketlenebb is) beállítani;
    (de, én, a jobb "Ctrl"- re szoktam ezt tenni, és annak felengedése pillanatában , a kijelölt szöveg fölött felugró ablakocskában fordít.)

A többi, automatice teljes oldalt, és/vagy kijelölt szöveget szótáraz, fordít:

• commissioner
    12.00-nál megoldódott a régi problem: nem ette meg az összes szabad memóriát. 12.01-nél megint felzabálja mindet... de úgy, hogy használhatatlanná lassítja a gépet...
  • Airbus A380
    Hali valami normális fordítót linkeljetek be operához. köszönöm.
  • lally
    Az Ubuntu_10.10 (11.04.) alatt már nem sikerült ezt a, 32bites_XP -nél már megtapasztalt lap-Nyitási sebességet elérnie (nálam).

-én, az "átkoppintott" Könyvjelzőimnél, mindkét OpRendszernél éreztem több, apróbb gondot.

(örülnék annak; Ha a cikkírók, valami viszonyítási alapot is említenének:
    http://magyaropera.blog.hu/2012/08/10/tovabbi_marlin_12_50_javitasok_b1546#comments
    )
  • lally
    Köszi, hogy szólt "valaki" a fejlesztőknek, mert az új(mai) "Next-1546." munkaszámú kiadással már kezdi le is lépni (csak XP alatt néztem eddig), a 11.64 sebességét.

(Örülnék persze, ha a munkaszámot is hozzátoldanák még az "Opera-Next" mappa nevéhez ! )
  • Dzsini
    Az Opera alap telepítéssel Linuxtól OSX-en át Win98-ig mindenhol ezt csinálja, másik böngésző meg amit akar, azt nem tudom :)
  • Tomy Lee
    Win8 cp,rp,rtm mindegyikkel volt ez a jelenség.Win7 és xp alatt soha!
    Meg sose használtam még operát most tettem fel először
  • Blum
    Koszi szepen!
  • Dzsini
    Egyáltalán nem, csak az Opera sokkal jobban "spórol" az oldalak újratöltésével, így visszalépéskor tényleg visszalép, az előző állapotát dobja ki újra az oldalnak, nem tölti le újra.