5774
Opera
  • donbig
    12.10 volt fent, Freemail biztonságos beléptetésnél vettem észre, most már 12.11 van, de változatlan a helyzet. Köszi, akkor még bogarászok egy kicsit. Már az operablogon is jelezték a gondot.
  • modellmaker
    Azért bejelentettem, hátha.
  • modellmaker
    Nálam nincs baja. (Win7 x64, Opera 12.10)
  • donbig
    Üdv!
    HTTPS problémát tapasztalt valaki? Gyakorlatilag sehol nem működik.
  • modellmaker
    Csak azért se fogok másik böngészőt használni, hogy rohadjanak meg. :D
  • modellmaker
    Akkor meg átdob alap HTML-re...
  • sanyicks
    a guglis bugok része csinált :) én firefoxra maszkolom az operát, és csodák csodájára minden működik ami addig nem működött :D
  • modellmaker
    Újabb gmail-es bug... Miért nem tudom az e-mail szövegét kijelölni?
  • sanyicks
    hogy lehet lebeszélni az operát arról, hogy ha egy egész popupos weboldal blokkolva van akkor ne jelenítse már meg az ablakot egy nagy web address blocked felirattal, hanem akkor már meg se nyissa?
  • modellmaker
    Remek... =/
  • Dzsini
    Az új levélírási felület egyelőre elég problémás Opera alatt, a szövegbeíró mezővel is küzdeni kell néha, hogy a kurzor megjelenjen benne - előbb-utóbb valószínűleg az Opera utána fog állni, a Google már több éve kijelentette, hogy Operára nem fejleszt (bár ettől függetlenül szoktak javítani dolgokat).
  • modellmaker
    Az új gmailes levélírási felületen, amitől egyébként a falnak lehet menni, csak nálam van probléma a fájl csatolással? Képet tudnék csatolni, csak éppen nem azt akarok. Chrome alól jó, szal gyanítom, megint csak nem akarják szeretni az Operát. Csak remélem nem user error van.
  • [HUN]FaTaL
    LocalStorage probléma, előfordul sajnos, bár nekem más kiegészítővel (extendtube stb.). Lényegében szerintem a kiegészítő beállításai vesztek el. Ezért használom inkább a beépített tartalomszűrőt (az adblock is azon keresztül szűr).
  • Reg5
    Találkozott már valaki olyan problémával, hogy az adblock elfelejtett normálisan működni? Ma reggel mikor elindítottam az Operát gyakorlatilag újra le kellett tiltani az összes a reklámot, holott a beállítások nem változtak.
    Legújabb Opera van fent, de az egyel korábbi verzióval is ugyan ezt csinálja.
  • [HUN]FaTaL
    Csak nálad. Valószínű valamelyik addon kavarhat be.
  • perko
    Ma, amikor elindítottam az Operát a rögtön felajánlotta a 12.10 új verzió telepítését.
    Fel is települt, csak az új verzióban nem működött a copypaste. Amikor kijelöltem egy weboldalon a szöveget, ahogy elengedtem a bal egérgombot rögtön megszünt a kijelölés és nem lehetett beilleszteni.
    A transalator sem látta a kijelölést.
    A probléma a gép újra indításával sem szünt meg.
    Gyorsan visszaraktam a v12.01-et mert azzal jó.
    Csak azért írok, mert kiváncsi vagyok, hogy csak nálam ez a helyzet, vagy másnál is?
  • Dzsini
    Ha hordozható változatot tettél fel, az saját profilmappát használ, ezért is ajánlottam, mert ez nem kavar be az előző telepítésnek. Elvileg ha azt le is szedted, megtalálod a Users\morcosqtya\Appdata\Roaming\Opera\ -ban, onnan áttelepülhetsz a hordozhatóba, az a telepített mappa\Profile -ban tárolja ezeket a dolgokat.
  • morcosqtya
    Köszönöm Dzsini!
    Rákerestem más fórumokon a problémára, felraktam az angol nyelvű x64 verziót (nem is értem miért nem ez volt fent eleve), ezzel úgy tűnik megy.
    Nyelvi pack-et nem tudom fel merjem-e rakni (nem mintha az angollal nem boldogulnék, csak megszoktam már az előzőnél a magyar menüt).. ha az kavar be...
    Kiterjesztések (add-on/extensions?) eltűntek az uninstallal, pedig a személyes adatokat nem kértem törölni.. :(
  • Dzsini
    És esetleg még próbál ki-be kapcsolni a - ehhez újra kell indítani az Operát mentés után.
  • Dzsini
    Tegyél fel egy átmeneti mappába egy usb (hordozható) változatot - az Opera telepítőnél ha átállítod a célmappát, akkor lehet változtatni rajta. Ha azzal nincs gond, akkor a feltelepített változatban van valami zűrzavar...
    Esetleg próbáld ki ugyanezt a legfrissebb builddel - innen.
  • morcosqtya
    11,4,402,287 van fent
    64bites win7
    opera a legfrissebb elvileg.
    Ennek ellenére a YT videók 90%-ánál süket.. :((
  • Dzsini
    Flash a legfrissebb? Az opera:plugins oldalon nézz körül, hogy esetleg nincs-e valami zűrzavar vele...

Ráadásképpen a youtube néha rapszodikusan nekiáll html5 változatokat indítani egy-egy videóból, azoknál lehetnek még gondok...
  • morcosqtya
    Valami gond lehet nálam az Operával, linkekből megnyitva YT videókat nem játsza le, kezelőfelület teljesen fekete (nincs play gomb, állapotsáv stb.) Nem töltöget, nem pufferel, egyszerűen fekete, vak és süket a videoablak.
    Más böngészőben megy, ugyanakkor Opera alatt nem jelzi semmilyen bővítmény vagy flash player hiányát...
    Mi lehet a gond?
  • kamionosjoe
    Köszi.
  • [HUN]FaTaL
    Engem se különösen érdekel, csak, ha már szóbakerült megnéztem, hogy mit csinál, de nagyjából semmit. :D
  • Dzsini
    És tényleg nem? :) Amúgy ezért írtam múlt időben és offban a dolgot, mert nem tudom jelenleg mi a helyzet ezzel a css history olvasós dologgal - őszintén szólva nem is foglalkozom vele, annyira nem titok, hogy merre böngészek :)
  • [HUN]FaTaL
    Ez már nem működik, legalábbis az aktuális opera nextre mindegyikre azt mondja, hogy nem látogattam meg :)
  • Dzsini
    Elvileg nem lehet kiolvasni a historyt szerver oldalról.

gyakorlatilag pár éve már lehetett találkozni olyan oldallal, ami kilistázta neked, hogy a híresebb, nagyobb oldalak közül melyiken jártál, de az sem tudta megmondani, hogy tegnap vagy múlt héten, csak hogy a böngésző még emlékszik rá - azt használta ki, hogy a látogatott linkeket általában más színnel jelzi a böngésző, ezt pedig ki lehet olvasni

...tehát ha paranoiás vagy, használj privát füleket a böngészőben.
  • kamionosjoe
    Ha egy oldalról átmegyek a másikra, akkor azok tudják, hogy én honnan hova mentem. Tegyük fel itt vagyok az SG-n, de beírom a címsorba a facebook címét és átlépek oda akkor hagy valami értesítést a böngésző, hogy hova mentem, illetve a facebook tudni fogja, hogy honnan jöttem?(bármelyik másik weboldalt be lehet helyettesíteni, ezeket csak példaként mondtam)
  • morcosqtya
    Köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    Ha már tanúsítványok, a t oldalán nem lehet kilistázni a telefonokat, mert:

Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (1578)

Nem sikerült ellenőrizni a webhely tanúsítvány visszahívási információnak aláírásait.

Ez ellen lehet valamit tenni, vagy ehhez az egy oldalhoz használjak másik böngészőt?

Azért a T is odafigyelhetne, hogy normális tanúsítványa legyen...
  • Dzsini
    ez esetleg, ha magyar oldalakról van szó - az Operában nincs benne alapból a netlock / e-szignó részleg

#5341: ha a jelszókezelőből és a sütikből is törölted az oldalra vonatkozó dolgokat (és újraindítottad a böngészőt), és még mindig nem megy, akkor passz - esetleg a magyaroperán a segítségkérő postnál dobd fel, azt többen, okosabbak is olvassák...
  • morcosqtya
    Egyes oldal(ak)nál ezt jelzi az opera (míg más böngésző nem) ám hiába fogadom el a tanusítványt, nem jegyzi meg, a biztonsági beállításoknál sem jelenik meg, folyton feldobja az ablakot:
    (mi lehet a gond és az esetleges megoldás?)

• pepeditta
    Kipróbáltam, semmi nem történt. Újabb ötlet?
  • Dzsini
    Az oldalon nyomj egy jobbgombot, webhely beállításainak szerkesztése -> sütik -> és itt alul minden, az oldalhoz tartozó sütit és egyebet törölj ki. Elvileg itt (is) tárol valamit a jelszókezelővel kapcsolatban, máskor volt már, hogy segített.
  • pepeditta
    Segítsetek, pls.
    Van néhány oldalam, ahol használom a jelszóvarázslót. Az egyik oldalon jelszót módosítottam és azóta nem ajánlja fel, hogy szeretném-e megjegyeztetni vagy sem. A jelszókezelőből kitöröltem az oldalt, de még gyanítom valahol jegyzi. Valaki említette nekem a wand.dat-ot, de szerintem ott ugyanaz van, mintha az operán keresztül nyitom meg.
    Van rá ötlet?
    Kösz
  • morcosqtya
    Tálca az nálam is bal oldalon van, el sem tudom képzelni azelőtt hogy lehetett élni lenti tálcával.. :)
  • Dzsini
    Én ráadásképp nem is használom mióta szélesvásznú a monitorom :) (logikusan oldalt van a tálca és a fülsor is)
  • morcosqtya
    Csúcs! (ment ma is a +)
  • Dzsini
    - ezt az értéket csökkentsd le nullára (esetleg mínusz néhányra), ez "feljebb tolja" a füleket az ablakban, és így a képernyő tetején is érzékel. (a sima ChromeIntegrationDragArea bejegyzés arra vonatkozik, hogy ha nincs maximalizálva az ablak, akkor mennyi helyet hagyjon a fejlécnek)