Opera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na nem találtam az Opera Mini topicját, szóval akkor itt kérdeznék. Miket kell beállítani a telón ahhoz, hogy bejöjjenek az oldalak? Nameg, hogy GPRS-en... 😊
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
Sziasztok! Segitségeteket kérném,mégpedig abban ,hogy hol találok az operához magyar nyelvi file-t?
hm, ha már átvettem a topikot, a belassulásos problémákon talán segít: eszközök -> beállítások -> haladó fül, elõzmények -> gyorsítótár a memóriában, ez ne automatikus legyen, hanem állíts be valamit, nekem bejött, pedig csak 192 MB memóriám van, ha ezen nem lassul be 20-30 ablaknál, akkor nem az Opera a hibás, márpedig ez a helyzet
ha kilógna, akkor a panelon nézet (nem a menüsoron) -> kis képernyõ
ahogy olvastam páran hiányolják az idõjárás plugint az Operából, van erre is megoldás: Könyvjelzõk -> Könyvjelzõk karbantartása -> Új
a név, azonosító, leírás, létrehozás itt mindenki saját szájíze szerint
a cím legyen pl: http://weather.msn.com/region.aspx?wealocations=Hungary
alul ki kell pipálni, hogy mutassa panelként, Ok és ezzel kész
F4 és a panelon máris ott van
a név, azonosító, leírás, létrehozás itt mindenki saját szájíze szerint
a cím legyen pl: http://weather.msn.com/region.aspx?wealocations=Hungary
alul ki kell pipálni, hogy mutassa panelként, Ok és ezzel kész
F4 és a panelon máris ott van
#48: Skineket, kiegészítõket itt találhatsz hozzá:
http://my.opera.com/community/customize/
#82: reklámszûrõk:
OperaTools reklámblokkoló, ua.ini (user-agent) szerkesztõ, web developer menü
OperaAdFilter
OperaAdFilter hivatalos oldal
Le lehet tölteni kész blokklistát is, képes frissíteni a saját listáját a legújabb szûrõkkel, így nem kell mindent kézzel tiltani, nagyon sokat alapból is tilt.
C++ AdBlock
a többirõl itt olvashatsz: The Proxomitron, Ad Muncher, saját CSS, saját JavaScript fájlok, a filter.init kézzel is létrehozhatod, bár az sokkal macerásabb, mint az AdFilter, kész HOSTS fájlok, ez utóbbival minden böngészõben letilthatod a reklámokat
#73: nekem tökéletesen mûködik Opera 8.5-tel, csak Operaként azonosítsa magát a böngészõ, vagy a profilodban lévõ ua.ini fájl végére odaírhatod hogy gmail.com=5 és google.com=5 (az Operának nem szabad futnia, amikor szerkeszted, elmented, mert kilépéskor felülírja) vagy OperaToolsban lévõ UA.ini editort felrakod, elmész a Gmail oldalára, és átállítod, hogy ott IEként azonosítsa magát, teljesen elrejtve az Opera-t, de elvileg 8.5-tel, ha Operaként azonosítja magát, mennie kell.
#81: ha a fájl menüben importáltad az IE kedvenceket, akkor könyvjelzõk menü -> könyvjelzõk karbantartása (Ctrl+Alt+😎, megkeresed a bal oldalon a mappákban, és áthelyezed oda, ahová csak szeretnéd, ha a zokat szeretnéd látni, amik nincsenek mappában, akkor a kuka alatti fehér területre kattints
Opera belassulásos problémák: ezek valószínûleg op. rendszer vagy gép gondok, az Opera jóval kevesebb memóriát használ, mint FF vagy IE, 20-25 lapnál az Opera vígan szaladgál 500as celeronon 192 MB RAMmal (WinXP), FFnél kb 10et még gond nélkül visz, IEnél pedig elmehetek kávézni, mire visszaérek talán sikerült betöltenie az oldalakat
http://my.opera.com/community/customize/
#82: reklámszûrõk:
OperaTools reklámblokkoló, ua.ini (user-agent) szerkesztõ, web developer menü
OperaAdFilter
OperaAdFilter hivatalos oldal
Le lehet tölteni kész blokklistát is, képes frissíteni a saját listáját a legújabb szûrõkkel, így nem kell mindent kézzel tiltani, nagyon sokat alapból is tilt.
C++ AdBlock
a többirõl itt olvashatsz: The Proxomitron, Ad Muncher, saját CSS, saját JavaScript fájlok, a filter.init kézzel is létrehozhatod, bár az sokkal macerásabb, mint az AdFilter, kész HOSTS fájlok, ez utóbbival minden böngészõben letilthatod a reklámokat
#73: nekem tökéletesen mûködik Opera 8.5-tel, csak Operaként azonosítsa magát a böngészõ, vagy a profilodban lévõ ua.ini fájl végére odaírhatod hogy gmail.com=5 és google.com=5 (az Operának nem szabad futnia, amikor szerkeszted, elmented, mert kilépéskor felülírja) vagy OperaToolsban lévõ UA.ini editort felrakod, elmész a Gmail oldalára, és átállítod, hogy ott IEként azonosítsa magát, teljesen elrejtve az Opera-t, de elvileg 8.5-tel, ha Operaként azonosítja magát, mennie kell.
#81: ha a fájl menüben importáltad az IE kedvenceket, akkor könyvjelzõk menü -> könyvjelzõk karbantartása (Ctrl+Alt+😎, megkeresed a bal oldalon a mappákban, és áthelyezed oda, ahová csak szeretnéd, ha a zokat szeretnéd látni, amik nincsenek mappában, akkor a kuka alatti fehér területre kattints
Opera belassulásos problémák: ezek valószínûleg op. rendszer vagy gép gondok, az Opera jóval kevesebb memóriát használ, mint FF vagy IE, 20-25 lapnál az Opera vígan szaladgál 500as celeronon 192 MB RAMmal (WinXP), FFnél kb 10et még gond nélkül visz, IEnél pedig elmehetek kávézni, mire visszaérek talán sikerült betöltenie az oldalakat
nem használom
nemtom mibaja de kurva dühítõ....ha görgetek 1 oldalt bejön a kibaszott homokóra én meg malmozhatok amíg leteker 1 negyed oldalt 2 perc alatt
nemtom mibaja de kurva dühítõ....ha görgetek 1 oldalt bejön a kibaszott homokóra én meg malmozhatok amíg leteker 1 negyed oldalt 2 perc alatt
Kuss!-magyarázta.
Használod a levelezõjét?
Mert ha igen akkor lehet hogy egy nagyob filet küldtek attachmenként. Nálam legalábbis ezért lassult be 1 hete kb, kb 5-6 pecig laggolt, aztán megjelent a levél az inboxban és ismét gyors lett.
Mert ha igen akkor lehet hogy egy nagyob filet küldtek attachmenként. Nálam legalábbis ezért lassult be 1 hete kb, kb 5-6 pecig laggolt, aztán megjelent a levél az inboxban és ismét gyors lett.
segítsetek, plz AZ A SZÁJBABASZOTT OPERA 8 MIAFASZOMÉ LASSUL BE?
opera 7, 8 is ezt csinálja
miatökömé van?
percekig belassul ha írok 1 szöveget vagy hsz-t az sg-n
miért?
segítsetek lécci me minnyá kidobom az ablakon a monitort thx
opera 7, 8 is ezt csinálja
miatökömé van?
percekig belassul ha írok 1 szöveget vagy hsz-t az sg-n
miért?
segítsetek lécci me minnyá kidobom az ablakon a monitort thx
Kuss!-magyarázta.
nekem 7.52-s van
akkor más verziójú az Operád, mert nekem advanced->Shortcuts.... menüpontok nincsenek
meg persze azt, hogy a @ jelre, ne azt az oldalt hozza be
meg persze azt, hogy a @ jelre, ne azt az oldalt hozza be
ezt a billentyûparancsok menüpontot hol találom meg pontosan?
Azóta megoldódott. Bekapcsolva hagytam egy ideig, és kb 5 perc múlva (elõtte 1-2 percig használtam csak annyira idegesítõen lassú volt) abbamaradt a laggolás, és megjelent egy új levél az Inboxban: az egyik haverom egy 7 megás filet küldött mailben (gmailre, csak az opera levelezõjét használom). Úgy látszik ez terhelte le ennyire...
Ma reggel óta szarakodik az Opera nálam. Kb 5 perc használat után használhatatlanul lelassul, a Task Managgerben a CPU használat felmegy 100%-ra.
Az IE és FF tökéletesen megy, (ma reggelig az operaval sem volt semmi baj), ugyhogy asszem nem a gépemben van a hiba...
Az IE és FF tökéletesen megy, (ma reggelig az operaval sem volt semmi baj), ugyhogy asszem nem a gépemben van a hiba...
ok, kössz
egy ilyen oldalt hoz be: http://validator.w3.org/check#
hi!
az miért van, ha az Opera böngészõmben egy honlapon leütök egy @ jelet, nem írja ki, hanem nyit egy új oldalt, vmi hülyeséget?
az miért van, ha az Opera böngészõmben egy honlapon leütök egy @ jelet, nem írja ki, hanem nyit egy új oldalt, vmi hülyeséget?
Sziasztok az Operában hogy lehet a felvett hangfájlokat hozzárendelni egy laphoz?
vagy azt hogy ha bemondok vmit akkor rámenjen egy oldalra?
köszi
vagy azt hogy ha bemondok vmit akkor rámenjen egy oldalra?
köszi
leszarom a konfigod...
Próbáld ki és szedd le innen, nekem tetszik csak a már lejjebb említett gondom van.
nemtom 😞
de azt megkérdezném, hogy a buzi opera miafaszomé lassul be fél percre néha?
ilyenkor eccerûen megáll homokórázik, ha kattolok akkor meg nem válaszol....
idegesít a régi operám is ezt csinálta
de azt megkérdezném, hogy a buzi opera miafaszomé lassul be fél percre néha?
ilyenkor eccerûen megáll homokórázik, ha kattolok akkor meg nem válaszol....
idegesít a régi operám is ezt csinálta
Kuss!-magyarázta.
#86: jobb gomb a szürke sávon -> testreszabás -> eszköztárak fül (nem panel, mert alapból azt hozza fel) és itt kapcsold ki
Tudom nem a témához kapcsolódi de megköszönném ha valaki segítene nekem a Maxthonnal kapcsolatban. Az van hogy proxyn kereszül kapcsolódok a netre, ez eddig nem lenne gond de a szerverhez van jelszó de ezt sehova sem tudom beírni, ha valaki megmondaná......<#zavart2>#zavart2><#help>#help><#help>#help><#confused>#confused>
ha már betévedtem ide, akkor megkérdem:
adott 1 oldal(pmobil.hu) és ott lennie kéne 1 menünek...csakhogy az opera nem hozza be...IE se...havernál meg simán megy....ez mitõl van? vmi java frissítés kell neki vagy elszaródott vmi?
kicsit idegesít hogy nem tok megnézni 1 csomó mindent
kösz elõre is
adott 1 oldal(pmobil.hu) és ott lennie kéne 1 menünek...csakhogy az opera nem hozza be...IE se...havernál meg simán megy....ez mitõl van? vmi java frissítés kell neki vagy elszaródott vmi?
kicsit idegesít hogy nem tok megnézni 1 csomó mindent
kösz elõre is
Kuss!-magyarázta.
nekem valahogy sikerült asszem rákattolsz jobb gombal bemész vmi tulajdonságokba és ott off-ra teszed...nekem vmi ilyesmivel megoldotta bár lehet a tied más verzió ha jól látom
Kuss!-magyarázta.
Sziasztok... a kérdésem az alábbi képen szerepel...
Akármivel próbálkoztam eddig, a nyûves szürke sáv mindig ott maradt. Vagy vele együtt a könyvjelzõk is eltûntek.
Köszi 😊
Akármivel próbálkoztam eddig, a nyûves szürke sáv mindig ott maradt. Vagy vele együtt a könyvjelzõk is eltûntek.
Köszi 😊
inkább használom az avant browser-t azzal semmi gond és sokkal jobban testre lehet szabni
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
Az nincs benne, de van azért lehetõség reklámblokkolásra Operában is (ha nem is olyan egyszerûen, mint Firefoxban vagy Maxthonban). A kulcsszó: filter.ini (keress rá, szerintem magyar oldalakon is kell lennie róla leírásnak).
These are my friends, see how they glisten...
már meg van
még egy kérdés :reklámképszürö nics benne?
még egy kérdés :reklámképszürö nics benne?
hogy lehet ebbe beállitani a kedvenceket mert már beinportálltam az exproler-böl?
én múltkor felraktam és volt benne
lehet h azér mer free verziót tettem fel és nem crackkeltet de akkor is maradok az msn explorernél! benne van a messenger meg az e-mail is csak egy kattintás és még sok más is az a király!!!!
lehet h azér mer free verziót tettem fel és nem crackkeltet de akkor is maradok az msn explorernél! benne van a messenger meg az e-mail is csak egy kattintás és még sok más is az a király!!!!
sziasztok!
én nem használom se az internet explorert sem az operát és társait mer elegem van a buzi reklámokból amik benne vannak.
sztem msn explorer a király!!!!!!!
én nem használom se az internet explorert sem az operát és társait mer elegem van a buzi reklámokból amik benne vannak.
sztem msn explorer a király!!!!!!!
Ez nem ugyanaz a kilistázás mint amikor loginnévhez írsz be valamit, és régebbrõl megjegyzett loginnevet felajánl. Ez a gmail egyik fícsörje, semi köze a böngészõkhöz. Opera alatt valamiért nem mûködik (legalábbis nekem).
Csak akkor írja ki, ha beírtad a Személyes adatokhoz, vagy hova... Ez nem olyan mint az IE, hogy kilistáz mindent.