5774
Opera
  • Qwerty4
    Tulajdonképpen még mindig az, amit #1267-ben írtam.
    Úgy megcsináltam, ahogy mondtátok, de most sem jó.
  • Dzsini
    próbálj meg egy clean installt csinálni a 10.00-val, az szerintem helyrerázza (általánosnak meg használd az iso 8859-2-t, az a középeurópai készlet, ha az automatikus nem kapja el jól)
  • mflex #1291
    Érdekes, érdekes. Idáig is alapból az iso 8859-1-en volt és karakterhibás volt, majd átállítottam utf8-ra, de nem javult meg, most vissza a fent írt iso-ra, erre most normálisan megjelennek a karakterek és nem kérdőjel van a helyükön.

Mac-en meg majd kisöpröm az egészet a kukába és újra rakom, egyébként régen kapcsoltam be az asztali mac pro-mat és ahogy lejött a frissítés az operára, azóta csinálja ezeket a hülyeségeket.

Előtte ilyen nem volt.
  • Dzsini
    Az utolsó ablak beállítás kérdése, a karakterhiba kódolási lehet, azt a weboldalon kellene helyesre állítani / átállítani, hogy a kódolás nélkülieket hogyan kezelje, a Macnél nem tudom mi lehet a gond, ott inkább oprendszer/user oldalról lehet probléma, ilyen hibával nem adnák ki.
  • mflex #1289
    Sajnos mac alatt sem müxik rendesen, minden alkalommal megkérdezi a hülyéje, hogy az opera először lesz megnyitva, és hogy biztos akarom-e.

Ha az utolsó ablakot is bezárom, akkor nem a speed dial-ra áll vissza, hanem bezárja az egész szart.

Win alatt meg karakterhibás

• Dzsini
    mi nem működik benne?
  • Qwerty4
    Én megbántam, hogy 10-esre váltottam, most sem műkdik úgy ahogy kellene.
    Régi verzióra viszont nem lehet visszaváltani, csak ha újra telepítem, de a beállításokkal újból nincs kedvem bíbelődni, úgyhogy marad ez...
  • Penge4
    Opera Unite Stress Test - segíts te is a tesztelésben!
  • eZo
    ez nekem is jól jött, amúgy milyen java scripteket érdemes használni ?
  • eZo
    köszönöm !
  • bojti

Vagy így :)

Kép
  • bojti

Ha úgy döntes nem használsz saját javascript-eket ,töröld az útvonalat !
  • GonzaloGerardo
    lenne egy kérésem:
    valaki készítene egy képet a beállítások/tartalom/javascript beállítások ablakról, mert valamit nagyon elállítottam és baromi lassú, most a java, és nem emlékszem az eredeti beállításra :(
    előre is köszi !
  • GonzaloGerardo
  • Penge4
    Jobbklikk a háttérképen->Use Image as Speed Dial Background
  • GonzaloGerardo
    sziasztok !
    hogy lehet a gyorshívóhoz saját hátteret berakni ?
    megcsináltam, hogy 4x5 azaz 20 weblapot lehessen beállítani, de háttérképnek is szeretnék valami jó képet betenni ...
  • Penge4
    Az a véglegesbe nem került bele, mert még nem elég stabil. Csak a 10.10-ben lesz benne.
  • pyrohun #1276
    ...meg az Opera Unite, ami szerintem mindennél nagyobb újdonság, de mindegy :)
  • Angyalifény
    Egy hét alatt tízmillió Opera 10
    |
    2009.09.09. 08:54 - ITcafé

A kiadása óta eltelt egy hétben 10 millióan töltötték le az Opera 10-es verzióját – közölte a programot fejlesztő Opera Software. A norvég vállalat szerint a magas szám egyértelműen bizonyítja: egyre több felhasználó ismeri fel, hogy a böngészők piacán is léteznek alternatívák.

„Bár minden új kiadásnál javultak a letöltési statisztikáink, az Opera 10 messze felülmúlta az eddigi rekordjainkat” – idézi a közlemény Jon von Tetzchner vezérigazgatót. A kivételesen sok új telepítés azt mutatja,hogy azaz sok olyan internetező installálta az új verziót, aki korábban nem használta az Operát.

Összehasonlításképpen: a Firefox 3-as kiadását tavaly nyáron a rajongók mozgósításának köszönhetően egyetlen nap alatt nyolcmillióan töltötték le – ezzel a program a Guinness-rekordot állított fel, míg az Safari idén június elején kiadott 4-es verzióját a kiadását követő három napban 11 millióan telepítették.

Az Opera 10 legfontosabb újdonságai a gyorsabb Presto motor, az áttervezett grafikus felület, a lapok előnézeti képét mutató Visual tabs funkció, valamint a böngészés sebességét gyorsító, de cserébe a grafikus elemek megjelenítésének minőségét rontó Opera Turbo.
  • Angyalifény
    Nektek megy az index levelezője ?
  • Qwerty4
    Kösz az infót, most már értem.
  • Dzsini
    ott is, de a címsorba írd be, hogy opera:config - ott lehet találni.
    vagy klikk ezekre:

állítsd át őket 1-re, és mentsd el.
  • Qwerty4
    Én sem találom.De nem véletlenül ez magyarul?:"gyorstárazott lapok ellenőrzése, hogy frissítve vannak-e a kiszolgálón"
    Ott csak "Mindig"-et lehet választani illetve minimum 5 perc.
  • [HUN]FaTaL
    Azt is át kell állítani, de nem elég. Van ilyen, használd a keresőjét. Cache rész alatt van.
  • zyppy
    Beállítások/Haladó/Előzmények Weblapok, Képek ellenőrzése nem ugyanaz?
    >opera:config alatt nem is találtam ilyet
  • [HUN]FaTaL
    Címsorba Opera:Config

Check expiry history-t és check expiry load-ot tedd 1-re, indítsd újra az Operát.
  • Qwerty4
    Ami még negyon zavar, hogy ha egy weboldalt (leginkább fórumot) megnézek rövid időközönként, nem mindig a frisset tölti be, hanem a korábbit, még akkor is ha változás történt azon az adott címen.
    Ezzel mit lehet kezdeni?Korábbi Opera-ban nem tapasztaltam ilyet...
  • Qwerty4
    OK, lehet. Ki is kapcsoltam.
    De végül a magyar helyesírás-ellenőrző sem marad, nem szeretem ha más nyelvű szavakat aláhúz, inkább semmit se húzogasson. :)
  • zserrbo
    A képek homályossága szerintem a bal alsó sarokban megjelenő Opera Turbó funkció miatt volt. Ha bekapcsolod gyorsabban töltenek be az oldalak, de a képeket nem egészben tölti le a böngésző ezáltal gyorsítva az oldalak megnyitását. Vagy a jobb alsó sarokban lévő nagyító eszköz. Én IE-vel szoptam, mert véletlen 105%-on volt és picit homályos lett minden. Aztán mire rájöttem :D
  • Qwerty4
    Kösz, végül felraktam a magyar helyesírás ellenőrzőt, így már jobb a helyzet...
    A bannerek és a homályosság magától megoldódott. Mivel régebbi Operáról frissítettem 10-esre benne voltak a flash-playerek, de valami gubanc miatt nem ismerte fel vagy fene tudja.
  • Dzsini
    képek homályosak = Opera Turbo, alsó sorban - kikapcsolható
    bannerek = flash-t először fel kell telepíteni, utána már működik (ha valami más is van, akkor felraktál valami flashblokkolót)
    aláhúzott szavak = helyesírás-ellenőrzés, jobbgombbal klikk egy szövegbeviteli mezőbe (pl. itt a hozzászólás mezőbe), és lent vannak az ellenőrző beállításai - kikapcsolhatod vagy feltehetsz magyar szótárat igény szerint.
  • etele34
    Szia! Jobb klikk a szövegbe >> Szótárak/Szótárak hozzáadása és törlése ... Klikk
  • msstz
    Igen, az az. :) De ha felteszel egy magyar szótárt, akkor nem fogja aláhúzni, csak, ha hibázol. Vagy az is zavarna?
  • Qwerty4
    Én is feltettem az Opera 10-et, hát nekem kezdetben nagyon nem volt szimpatikus, a mozgó bannerek nem jelentek meg, helyette egy másik figura, majd kattintani kellett rá, hogy megjelenjenek.
    A videók sem indultak.És a képek is homályosan jelentek meg.
    Most már rendbe van...remélem fog is.

Ami még zavar a pirossal aláhúzott szavak, mikor írok, de ez gondolom valami helyesírásellenörző, amit hamarosan megtalálok és kikapcsolok.
  • lck
    Így már tökéletes THX !
  • Ability
    Arra van valakinek ötlete, hogy ha új címet írok be, akkor az Opera gondolkozik vagy 20mp-ig, nem történik semmi, aztán hirtelen bedobja az oldalt. Viszont ha egy oldal már betöltött, és azon navigálok a linkekkel, akkor általában nincs hiba. A dolgot bonyolítja, hogy ez linuxos Opera, win alatt nincs ilyen hibám. Viszont linux alatt minden más böngésző gond nélkül megy, tehát Opera centrikus hiba, ugyanakkor nem "hiba", másoknál nem jelentkezik, csak nálam. Valamilyen beállításról lehet szó talán.
  • bojti
    Hali !
    Ezzel megy :
    http://files.myopera.com/jebediah/files/linkify-url9.js
  • lck
    Nem megy - pedig más ( pl.: youtube script ) ugyan abban a mappában működik.
  • msstz
    dejó, köszi!
  • Ability
    Felveszel legalább egy RSS csatornát, utána menüben Feeds -> Manage Feeds -> kiválasztod amelyiket akarod -> Edit -> Update alatt választasz egy opciót.