5774
Opera
  • phoenix1
    Eset Smart Security-m van, valószínűleg ez húzza a gépet, na de ennyire?
  • kav5
    Köszi a segítséget, de egyik sem oldotta meg a problémát. :( Sőt már akkor elkezd akadni, ha csak üresen megnyitom a letöltések fület. Valami gond ott lehet. A következőképp oldottam meg:
    Opera 10-et feltelepítettem és utána rá a 9-et. Így most kaptam egy 9 kinézetű operát 10-es funkciókkal, és nem akad a letöltés. Hát nem valami hivatalos megoldás, de jobb mint a semmi. Remélem kijavítják.
  • Dzsini
    nem lehet, hogy egy vírusirtó program fut a háttérben, ami a letöltés alatt levő file-t folyamatosan újra-újraellenőrzi?
  • phoenix1
    Helló Nálam ugyanezt csinálja az opera de talán csak ha USB kulcsra mentek, de akkor bizony rosszabb mint egy 500 MHz pedig elég jó kis proci ez Intel Core 2 Duo E7300. fura
  • Dzsini
    a legegyszerűbb: F12 - oldalbeállítások szerkesztése - tartalom - tartalom letiltásának engedélyezése - ezt kapcsold ki. ez az adott oldalra kikapcsolja a reklámszűrőt.
  • madfist
    Sziasztok!

Van egy olyan általam gyakran látogatott oldal ami a blokkolt reklámok miatt rinyál. A forrásában ilyet találtam:

<script type="text/javascript">
    if( window.isLoaded ) {} else { document.write('<div id="noscript-warning">Sankaku Complex\'s JavaScript is blocked. Parts of the site will not function. You may need to whitelist *.sankakucomplex.com.</div>'); }
    </script>

Nem értek a js-hez, de van rá valami mód, hogy ezt kikerüljem?
  • Penge4
    Néhány javaslat:
    1: Tilts le a beépülőket (nyomj F12-t majd Beépülők letiltása mellől pipa ki). Ha ezek után nem eszi a procit, akkor az alatt nézd meg milyen beépülőid vannak. Ha továbbra is eszi a procit, akkor ugorj tovább.
    2: Töröld a az operaprefs.ini fájlt, majd indítsd újra a böngészőt.
    3: Ha ez sem oldja meg, akkor uninstalláld le az egész böngészőt, töröld a profilodat, csak a legszükségesebb fájlokat mentsd el előtte, majd telepítsd újra az Operát.
  • kav5
    Sziasztok!

Az opera végleges (10)-es verzióját használom windows xp alatt. A problémám az, hogy letöltésnél 30-40%-on eszi a CPU-t és érezhetően belassul ha a letöltések fülre megyek. Az Xp frissen telepített. Processzorom e8400.

Windows 7 alatt nem csinált ilyet. És ahogy emlékszem xp-n sem korábban.

Várom a segítséget!
    köszi
  • Dzsini
    be lehet állítani szűrőfeltételnek, hogy pl. adott email-címre jöttek, innentől egyértelmű. a kimenő leveleket is szűri, ha az megfelel a feltételeknek - tehát egy accounthoz csinálsz egy olyan szűrőt, hogy a feladó legyen a [email protected] VAGY a címzett legyen a [email protected], és akkor minden oda érkező vagy onnan küldött leveled megjelenik abban nézetben.

nagyon kezes kis eszköz, ha ráérzel a szűrőhasználatra, még talán kényelmesebb is lehet.
  • pyrohun #1324
    Na de nekem pl külön postafiókom van egy adott dologra és az ahhoz tartozó levelezést csak azon a postafiókon keresztül intézem, ergo minek adjak meg szűrőt erre, ha egyértelműen a postafiókomba csak azok a levelek jönnek. Szűrőknél amúgy látszódnak a kimenő levelek is?

Nem tudom nekem ez most nagyon nem szimpi.
  • Angyalifény
    köszi
  • Penge4
    Miért, hány postafiókod van? Egyébként lehet, hogy a levelezőfiókokat is ABC sorrendbe rakja, próbáld meg, hogy átnevezed a fióknevet, aztán újraindítod a böngészőt.
  • Dzsini
    csinálsz felülre szűrőket, és beadod, hogy melyikben milyen leveleket akarsz látni - így nem is kell foglalkoznod, hogy melyik account hanyadik a sorrendben. a szűrőket meg ízlés szerinti sorrendben hozod létre / adsz nekik nevet. Én soha nem nézem az alap levelezőnézeteket, arra vannak a szűrők (nem almappák, úgy működnek, mint egy adatbázis select vagy a cimkék gmail-ben, bármelyik levél része lehet több szűrőnek is)
  • pyrohun #1320
    Hát ez így qrvaszar, már elnézést. 2009-ben nem lehet egy operában megadni, hogy milyen sorrendben legyenek? Baszki, nem fogom törölni és újra hozzáadni, mivel 5000 levelet kell kb. imapon szinkronizálni / postafiók, szóval tököm televan...
  • bojti
    Itt nézz körül !
  • Penge4
    A Feedeket ABC sorrendben jeleníti meg, azon átnevezéssel tudsz változtatni, az account-okat pedig hozzáadási sorrendben, ott ennek megfelelően (törlés/újra hozzáadás) tudsz változtatni.

Esetleg próbálj ráhúzni egy View lenyíló gombot a Mail panelre, hátha azzal sorba tudod rendezni.
  • msstz
    From-ra kattintva sem jó?
  • pyrohun #1316
    Opera 10-ben a MAIL oldalsávon hogy a bánatban lehet rendezni, hogy a sok mail accountom / az rss feedek milyen sorrendben legyenek egymás alatt? Mert most hozzáadási sorrendben jeleníti meg, de ez gáz, és nem találtam opciót, ahol át lehetne rendezni.
  • Angyalifény
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/139

ilyesmi nincs operához ?

(bocs friss regesként nem enged linket betenni)
  • lally
    Programozói baki; Vírus ? - avagy: mindkettő, egyszerre ?!
  • msstz
    :) már nálam is megy, csak addig nem ment, míg nem töltött be teljesen (33 perces videó volt).
  • Penge4
    Nálam működik ugyanebben a buildben. A nehezebb az volt, hogy találjak olyan videót, amiben le lehet kapcsolni a "villanyt". Szóval be is linkelek egyet: http://www.youtube.com/watch?v=lUR2E8l3bi8
  • msstz
    Nálatok működik a youtube-on a turn off the lightS funkció? 10.10 b1778
  • kav5
    köszi a manuális backup jó lesz.
  • Dzsini
    próbáld ki ezt, talán tud Opera10-ül... én kézzel szoktam backupolni, úgyhogy nem tudom.
  • kav5
    Sziasztok!

10-es Opárához létezik backup progi? Vagy van valami módszer, hogy elmentsem a beállításaim? 9.0-hoz volt egy, de az nem megy a 10-essel.

köszönöm
  • ba32107
    Király, kösz :D
  • Dzsini
    alt+shift - a windowst állítsd át, hogy ne kapcsoljon át tőle :)
  • ba32107
    Miert van az, hogy neha atvalt a bill. kiosztas angolra? Gondolom valami hotkeyt megnyomhattam, es sunyiban atvaltott az opera (nem a windows, mert csak operaban angol). Nem tudom, hogy kell visszaallitani (ujraindithatnam a bongeszot de arra most lusta voltam). Neha az msnnel is elofordul, akkor is csak az msn valt at, a tobbi program nem.
  • pyrohun #1304
    Az első probléma megoldva. :)
  • pyrohun #1303
    Régebbi Mac-en 10.3.9-es OSX Panther alatt van pár hiba, ezekre esetleg tudtok megoldást?

- Sok weboldalnál mintha szar lenne a karakterkódolás, sokszor megjelenít: az oldal tartalmában html nyitó és zárótag-eket, pl div, form, h1, stb. meg fura karaktereket. A kódolás automatikusra van állítva.

- Gmail IMAP-nál miért jeleníti meg a Mail for XYZ mappára kattintva a bejövő leveleket 2 példányban?

Illetve ami nem hiba csak nem találtuk (mondjuk engem is érdekelne windows-on):

- Hogyan lehet eltüntetni a Mail oldalsávról a Maililg Lists-et? Tehát, hogy egyáltalán ne is jelenjen meg, ne kategorizáljon eszerint.
  • krisz073
    Sziasztok.

Kis segítséget szeretnék kérni.

Opera alatt szeretném logmeint használni,bejelentkezem az accountomba látom a hozzárendelt gépet. De amikor elindítom a kapcsolódást akkor egy fehér képernyőt kapok és ott áll a gép. Ha fél napot hagyom akkor fél napig nem csatlakozik a másik géphez. Más böngészővel tökéletesen megy a logmein.
    Valakinek valami ötlete, hogy mi hiányozhat?
  • zyppy
    tenksz
  • Dzsini
    igen, de csak úgy, hogy "visszatöltéskor" először átállítod az előző mennyiségre (ha 12-t mentettél akkor 12-re) és utána kapcsolod be a Linket - én is küzdöttem vele, aztán elárulták :) Ha 9-en van a böngésző, akkor csak az első 9-et hozza vissza.
  • zyppy
    ha átállítom a gyorshívóban az elemek számát, akkor már tudja szinkronizálja a 9-től többet is?
  • Angyalifény
    Nekem gyorsabban indul mint az aktuális FF
  • Dzsini
    a lassú indulást 2 dolog okozza leginkább: a túlméretezett reklámszűrő, és ha nagyon nagyra van állítva a cache (a merevlemezes és/vagy a megjegyzett címek száma)
  • phoenix1
    Már win 3.1 alatt is operát használtam (akkor még net nélkül, csak html-t tanulni), de ez már régen volt. A mostani 10-el nem vagyok nagyon megelégedve, az ezelőtti 9.x sokkal gyorsabban indult mint ez, pedig ez 2.6GHz-n, 2,6GB rammal szerintm nem lenne akadáj.
  • lck
    Nem tudom - én most kezdtem - kb. 5 év után - újra használni. Elégedett vagyok vele. Főleg a sebessége tetszik - a programé és a böngészésé is. Persze azért FF is fenn van.
  • Dzsini
    a 1272-ben a 2 linket állítsd be 1-re, és mentsd el (külön külön mindkettőt), és újraindítva mennie kellene, nálam is így van és teljesen jól frissül visszagombra.