Opera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nincsmit
Amúgy nincs Vistám, de mi a gond az Opera 9.01-gyel alatta? Hátha az Opera fórumain van róla valami info.
Amúgy nincs Vistám, de mi a gond az Opera 9.01-gyel alatta? Hátha az Opera fórumain van róla valami info.
Opera 9.xx valamelyik verziója megy jól Vista alatt legalább annyira, mint az FF2 béta?
Pbes köszi ezt a hasznos linket!!!
Pbes köszi ezt a hasznos linket!!!
Sztaki szótár a középsõ ujjban
Kiválasztod, hogy melyik nyelveket szeretnéd és telepíted. Sajnos nálam nem rakta fel automatikusan, de ha az ini fájlt bemásolod a profilodba a menu könyvtárba és az Eszközök/Beállítások/Haladó/Eszköztárak/Menübeállítások részben kiválasztod, akkor is mûködik.
Kiválasztod, hogy melyik nyelveket szeretnéd és telepíted. Sajnos nálam nem rakta fel automatikusan, de ha az ini fájlt bemásolod a profilodba a menu könyvtárba és az Eszközök/Beállítások/Haladó/Eszköztárak/Menübeállítások részben kiválasztod, akkor is mûködik.
Hello!
Nekem is van egy kérdésem😮pera 9.0-t használok, van neki a Top 10-e, de nem úgy mûködik ahogyan azt én szeretném, szóval alapbeállításba nem úgy méri a látogatott oldalakot hogy minden külön oldalt néz, hanem oldalon belül is számolja.Hogy tudnám ezt beállítani hogy úgy számolja mint az Opera korábbi verzióinál?
Nekem is van egy kérdésem😮pera 9.0-t használok, van neki a Top 10-e, de nem úgy mûködik ahogyan azt én szeretném, szóval alapbeállításba nem úgy méri a látogatott oldalakot hogy minden külön oldalt néz, hanem oldalon belül is számolja.Hogy tudnám ezt beállítani hogy úgy számolja mint az Opera korábbi verzióinál?
Qwerty4
Eszközök/Beállítások/Haladó/Hálózat és az Automatikus átirányítás engedélyezése elé tegyél pipát
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy az operában hogyan kell bekapcsolni az automatikus átirányítást? Azt írja, hogy a beállításokban, de én ott nem találtam.
Azt szeretném kérdezni, hogy az operában hogyan kell bekapcsolni az automatikus átirányítást? Azt írja, hogy a beállításokban, de én ott nem találtam.
Hali. Opera 9.01-ben hogy lehet kilõni a torrent cuccot? Ki lehet valahogy? Nekem olyan kéne, hogy ahogy rákattanok a linkre egybõl utorrent jöjjön be, mint a régi verzióknál amik még nem ismerték a torrent cuccot... Elõre is köszi.
Opera 9.00 for Windows
De a letöltési oldalról a Show other versions linkre kattintva is elérheted vagy torrenten is letöltheted.
De a letöltési oldalról a Show other versions linkre kattintva is elérheted vagy torrenten is letöltheted.
Hello!
Már nagyon elegem van a 9.01-es operából. Valaki tudna linket adni, hogy honnan lehet letölteni a 9.00-t? Google-n kerestem, de mindenhol csak a 9.01-es van fent.
Már nagyon elegem van a 9.01-es operából. Valaki tudna linket adni, hogy honnan lehet letölteni a 9.00-t? Google-n kerestem, de mindenhol csak a 9.01-es van fent.
Írd be a címsorba: opera:config#BitTorrent|Enable, üss egy entert és töröld a pipát az Enable mellõl, ne felejts el a Mentésre kattintani a BitTorrent szakasz alján.
Vagy: Eszközök/Beállítások/Haladó/Letöltések, vedd ki a pipát az Operához rendelt fájltípusok elrejtése elõl, keresd meg a torrentet és módosítsd a hozzá rendelt feladatot.
Amúgy ha értesz angolul, akkor ez az Opera tudásbázisában is benne van (ahogy a felmerülõ problémák kb 90%-a). A címsorba írd be, hogy: o bittorrent (mint a google keresésnél: g kulcsszó) és nyomj entert vagy a Google keresõmezõben a legördülõ menübõl válaszd ki az Opera támogatást és ott keress rá.
Vagy: Eszközök/Beállítások/Haladó/Letöltések, vedd ki a pipát az Operához rendelt fájltípusok elrejtése elõl, keresd meg a torrentet és módosítsd a hozzá rendelt feladatot.
Amúgy ha értesz angolul, akkor ez az Opera tudásbázisában is benne van (ahogy a felmerülõ problémák kb 90%-a). A címsorba írd be, hogy: o bittorrent (mint a google keresésnél: g kulcsszó) és nyomj entert vagy a Google keresõmezõben a legördülõ menübõl válaszd ki az Opera támogatást és ott keress rá.
Sziasztok!
Azt meg tudom valahogy oldani, hogy a torrenteket az opera ne a saját kliensével nyissa meg?
Azt meg tudom valahogy oldani, hogy a torrenteket az opera ne a saját kliensével nyissa meg?
Köszi a segítséget.
Egyenlõre leszedtem a DAP-ot, nem olyan fontos, hogy fent legyen, de majd visszarakom és megpróbálom amit mondtál.
Egyenlõre leszedtem a DAP-ot, nem olyan fontos, hogy fent legyen, de majd visszarakom és megpróbálom amit mondtál.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Nem ismerem a DA-t, soha nem használtam letöltésvezérlõt, amióta Operát használok, de ha kikapcsolod/uninstallálod/kikapcsolod az Opera figyelését benne akkor valószínûleg nem fogja azt használni. A régebbi verzióknál a pluginek közé kellett másolni a dapop.dll-t (forrás, címsorba: o download accelerator, általában az Opera tudásbázisában van megoldás a problémákra), próbáld meg, hogy kitörlöd onnan és indítsd újra az Operát. Ha mégis azzal töltené le a fájlokat, akkor Eszközök/Beállítások/Haladó/Letöltések részben szerkeszd át azoknak a fájltípusoknak a tulajdonságait, amit nem szeretnél, hogy a DA töltsön le.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudom visszaállítani, hogy az Opera a saját letöltõjét használja.
Az a helyzet, hogy letöltésnél önkényesen /most raktam fel/ a Download Accelerátor-t indítja el és az, az adott oldalnál jelszót kér. Megadom azt a jelszót amit az adott oldalnál használok de nem jó neki. Ha letörlöm a Download Accelerátor-t akkor visszaáll az Opera saját letöltõje és az mûködik jelszó nélkül.
Próbáltam megkeresni, hogy beállítsam a letöltéstvezérlést de nem találom az opciót.
9.01-es verziót használok.
Még annyit, hogy ezt a jelszavas dolgot eddig csak egy oldalnál (AVSIM) tapasztaltam.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudom visszaállítani, hogy az Opera a saját letöltõjét használja.
Az a helyzet, hogy letöltésnél önkényesen /most raktam fel/ a Download Accelerátor-t indítja el és az, az adott oldalnál jelszót kér. Megadom azt a jelszót amit az adott oldalnál használok de nem jó neki. Ha letörlöm a Download Accelerátor-t akkor visszaáll az Opera saját letöltõje és az mûködik jelszó nélkül.
Próbáltam megkeresni, hogy beállítsam a letöltéstvezérlést de nem találom az opciót.
9.01-es verziót használok.
Még annyit, hogy ezt a jelszavas dolgot eddig csak egy oldalnál (AVSIM) tapasztaltam.
Retrieve Wand Password
Egyszerûen az egyik gombra kattintasz és hozzáadod, utána az Eszközök/Megjelenés/Gombok/Saját gomboknál megtalálod, oda húzod a kezelõfelületen, ahová szeretnéd.
A használatuk a linkelt oldalon le van írva.
Egyszerûen az egyik gombra kattintasz és hozzáadod, utána az Eszközök/Megjelenés/Gombok/Saját gomboknál megtalálod, oda húzod a kezelõfelületen, ahová szeretnéd.
A használatuk a linkelt oldalon le van írva.
nem tudja valaki, hogyan lehet megnézni 8.5-be a mágusnak a jelszavait? fontos lenne
Kuss!-magyarázta.
szvsz az, hogy visszatérsz a 9.0-ra. nekem is most 9.01 van, de egyszerûen SZAR. ne akarjon má nekem torrentezni, meg varázslózni:/ + ne cserélje már le az ie ikont.. stb stb stb. felejtõs. lehet, hogy foxra való áttérés lesz:c
nem tudja valaki, miért csinálja azt a 8.5ös operám, hogy néha, amior be akarok zárni egy lapot, lefagy az egész? mi lehet a megoldás?
Kuss!-magyarázta.
Sziasztok!
Opera 9.01-et használok és a deviantart.com-eléggé buggosan jön be meg ha az egérrel felfelé scrollozok akkor is lefelé megyek. Az Opera 9.0-val nem volt ilyen problémám. Van valami ötletetek a probléma megoldására?
Opera 9.01-et használok és a deviantart.com-eléggé buggosan jön be meg ha az egérrel felfelé scrollozok akkor is lefelé megyek. Az Opera 9.0-val nem volt ilyen problémám. Van valami ötletetek a probléma megoldására?
És most is felugrik? Eszközök/Beállítások/Haladó/Tartalom/Javascript beállítások -> Konzol megnyitása hiba esetén elõl vedd ki a pipát ha ott van. Ha ez sem segít, akkor készíts egy biztonsági másolatot a profilodban lévõ opera6.ini-rõl, zárd be az Operát és töröld le ezt a fájlt. Ha nem találja a profilodban, akkor újra létrehozza, a benne tárolt beállításokat majd újra el kell végezned vagy a biztonsági mentésbõl kézzel szerkesztheted át az adatokat. Az Opera elõzetesei, bétái és a végleges változat közt többször is változtattak a szerkezetén, így érthetõen nem is ajánlják a bétákra való frissítést, a JS hibakonzolos bug is ilyenkor jön elõ.
Ha ez sem segít, végsõ megoldásként marad a teljes újratelepítés, üres könyvtárba, a könyvjelzõket a régibõl exportálva és ebbe importálva, a beállításokat pedig kézzel újra elvégezve, stb.
Ha ez sem segít, végsõ megoldásként marad a teljes újratelepítés, üres könyvtárba, a könyvjelzõket a régibõl exportálva és ebbe importálva, a beállításokat pedig kézzel újra elvégezve, stb.
nah szóval 9.01-em volt és ott nem voltak ezek az opciók. most feltettem a 9.0-t, ahol már megtalálom a popup console on errort és a console filtert is, csak nincs pipa a checkboxban, vmint üres a mezõ<#confused>#confused><#szomoru1>#szomoru1>
<#help>#help>
<#help>#help>
Ha rákattintasz a két linkre (Popup Console On Error és Console Filter), akkor elvileg behozza az opera:config oldalt és odaugrik az említett mezõkhöz, az elsõnél vedd ki a pipát a checkboxból, a másodiknál töröld a mezõt és alul kattints a mentésre. Ha nálad nem hozza be az opera:config-ot, akkor nyiss egy új lapot és írd be a címsorba, hogy opera:config és nyomj entert. Nyisd le a User Prefs szakaszt és keresd meg a két említett beállítást.
#243: A W3 validator szerint a startlap nyitóoldalán 965 hiba van, azt hiszem ez mindent elmond róla, valószínûleg Operában nem ellenõrizték, vagy ha mégis, akkor sem javították a hibát. A startlapon, de sok más oldalnál is, segít ha bekapcsolod az Illeszkedést (Nézet/Illeszkedés vagy Ctrl + F11).
#243: A W3 validator szerint a startlap nyitóoldalán 965 hiba van, azt hiszem ez mindent elmond róla, valószínûleg Operában nem ellenõrizték, vagy ha mégis, akkor sem javították a hibát. A startlapon, de sok más oldalnál is, segít ha bekapcsolod az Illeszkedést (Nézet/Illeszkedés vagy Ctrl + F11).
*helpet
kösz a heépet, de nem találok semmit amit mondtál.. hanyadik sor? vagy vmi pontosabb infot pls kösz
Ez a probléma akkor jön elõ, ha az Operát egy régebbi betára telepítetted rá. Kapcsold ki a Popup Console On Error beállítást, és töröld a Console Filter mezõt.
További gyakori hibák és megoldások a MagyarOpera blogon.
További gyakori hibák és megoldások a MagyarOpera blogon.
hi
a hibakonzolt hogy lehet kiiktatni az opera 9.0-ban? plz help thx.
a hibakonzolt hogy lehet kiiktatni az opera 9.0-ban? plz help thx.
Opera 9.01 telepítését megoldottam. <#vigyor2>#vigyor2>
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni mert nem tudom a Opera 9.01-es verzióját feltelepíteni.
Lefut a telepítés, a taskinfóban látom, hogy fut, de nem jelenik meg.
Próbáltam a fórumban visszaolvasni de nem talátam ezzel kapcsolatos beírást.
Uninstall után sem mûködik.
Tudna valaki segíteni mert nem tudom a Opera 9.01-es verzióját feltelepíteni.
Lefut a telepítés, a taskinfóban látom, hogy fut, de nem jelenik meg.
Próbáltam a fórumban visszaolvasni de nem talátam ezzel kapcsolatos beírást.
Uninstall után sem mûködik.
Mindenkinek, akit érdekel: Megjelent az Opera 9.01 (b8552). 😊
oSync
A leírás angol, de nyugodtan kérdezz itt vagy a my.opera.com magyar fórumában, ha elakadtál.
A leírás angol, de nyugodtan kérdezz itt vagy a my.opera.com magyar fórumában, ha elakadtál.
pbes!
Ezt az "oSync" amit a hírtopicban említettél hogyan lehet pontosan használni? Már rákerestem az opera.com on meg a widgetek között is, de nem dobott ki találatot...
Ezt az "oSync" amit a hírtopicban említettél hogyan lehet pontosan használni? Már rákerestem az opera.com on meg a widgetek között is, de nem dobott ki találatot...
http://www.freestreamtv.com/
http://onlinemedia.uw.hu/tv/tv.php
http://www.partytv.hu
http://sex-szex.extra.hu/ (1-es csatorna)
Ezeken az oldalakon szoktam próbálgatni.
Viszont lehet az a baj, hogy sok helyen mms protokollos a stream. A Beállítások lapon az alkalmazásoknál az mms protokollhoz beállítottam a C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe-t, de semmi.
A partytv.hu-n kiírja hogy Beépülõ tartalom, rákkatintok és az Opera pluginos oldalára visz, http://www.opera.com/support/service/plugins/
Itt azt írja alul:
Go to Opera's Preferences menu and choose Plugins
Press the "Find plugins" button or close Opera and open it again to automatically find the plug-in"
Ez gondolom az Eszközök menü lehet, vagy azon belül a Beállítások...
De sehol nem találok ilyet hogy Pluginok keresése vagy hasonló.
A beállítások/haladó/letöltések a video/x-ms-wmv -nél a Beépülõ használata mezõn most már kettõ választható Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library. Nem tudom mi lehet a baj.
http://onlinemedia.uw.hu/tv/tv.php
http://www.partytv.hu
http://sex-szex.extra.hu/ (1-es csatorna)
Ezeken az oldalakon szoktam próbálgatni.
Viszont lehet az a baj, hogy sok helyen mms protokollos a stream. A Beállítások lapon az alkalmazásoknál az mms protokollhoz beállítottam a C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe-t, de semmi.
A partytv.hu-n kiírja hogy Beépülõ tartalom, rákkatintok és az Opera pluginos oldalára visz, http://www.opera.com/support/service/plugins/
Itt azt írja alul:
Go to Opera's Preferences menu and choose Plugins
Press the "Find plugins" button or close Opera and open it again to automatically find the plug-in"
Ez gondolom az Eszközök menü lehet, vagy azon belül a Beállítások...
De sehol nem találok ilyet hogy Pluginok keresése vagy hasonló.
A beállítások/haladó/letöltések a video/x-ms-wmv -nél a Beépülõ használata mezõn most már kettõ választható Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library. Nem tudom mi lehet a baj.
Sorry, elnéztem, a flash plugin tényleg mûködik úgy, ha átmásolod a Firefox mappájából, de az Ff a Windows Media plugineket a Media Player könyvtárából használja.
Másold át onnan a npds.zip, npdsplay.dll, npwmsdrm.dll fájlokat az Opera plugin könyvtárába, ahogy itt írják és indítsd újra az Operát vagy megpróbálkozhatsz a Windows Media Player plugin telepítõvel is.
Tudsz mondani egy olyan oldalt, ahol ez elõjön?
Az Opera fórumán eddig csak egyszer merült fel ez a gond és akkor is csak a német fórumban, ott azt tanácsolták, hogy installálja újra a Media Playert.
Másold át onnan a npds.zip, npdsplay.dll, npwmsdrm.dll fájlokat az Opera plugin könyvtárába, ahogy itt írják és indítsd újra az Operát vagy megpróbálkozhatsz a Windows Media Player plugin telepítõvel is.
Tudsz mondani egy olyan oldalt, ahol ez elõjön?
Az Opera fórumán eddig csak egyszer merült fel ez a gond és akkor is csak a német fórumban, ott azt tanácsolták, hogy installálja újra a Media Playert.
Viszont a C:\Program Files\Mozilla Firefox\Plugins mappában nem találtam az npdsplay.dll nevû fájl, az Opera plugins mappájában megvan.
Quicktimenál nálam is letölti a plugint, wmv-nél ne, csak egy szürke téglalapot rak ki, de van ahol még azt sem.
Quicktimenál nálam is letölti a plugint, wmv-nél ne, csak egy szürke téglalapot rak ki, de van ahol még azt sem.
Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library
application/asx -
video/x-ms-asf-plugin -
application/x-mplayer2 -
video/x-ms-wm wm
audio/x-ms-wma wma
audio/x-ms-wax wax
video/x-ms-wvx wvx
video/x-ms-wmv wmv
video/x-ms-asf asf,asx
C:\Program Files\Opera9\Program\Plugins\npdsplay.dll
Ezt találtam a opera:plugin-nál. Feltettem a legújabb Media Playert, a beépülõk mindenhol engedélyezve vannak. De a probléma továbbra is fenáll.
Egyébként FF-ban és IE-ben az oldalakon a legújabb Media Player világos-kékes színû kezelõfelülete jelenik meg, Operában viszont (ahol megjelenik) ott az a régi stílusú szürkés (pff ezt jól megmondtam.... remélem érthetõ)
application/asx -
video/x-ms-asf-plugin -
application/x-mplayer2 -
video/x-ms-wm wm
audio/x-ms-wma wma
audio/x-ms-wax wax
video/x-ms-wvx wvx
video/x-ms-wmv wmv
video/x-ms-asf asf,asx
C:\Program Files\Opera9\Program\Plugins\npdsplay.dll
Ezt találtam a opera:plugin-nál. Feltettem a legújabb Media Playert, a beépülõk mindenhol engedélyezve vannak. De a probléma továbbra is fenáll.
Egyébként FF-ban és IE-ben az oldalakon a legújabb Media Player világos-kékes színû kezelõfelülete jelenik meg, Operában viszont (ahol megjelenik) ott az a régi stílusú szürkés (pff ezt jól megmondtam.... remélem érthetõ)
A beépülõk engedélyezve vannak? (F12 és legyen elõtte pipa)
Ha nincs fent hozzá plugin, de engedélyezve van, akkor nálam egy üres téglalapot rak ki, amire kattintva letölti a plugint, legalábbis a QuickTimenál ezt tette.
Írd be a címsorba, hogy opera:plugins és nyomj entert, van Windows Mediara utaló bejegyzés? (video/x-ms-wmv, audio/x-ms-wma, stb)
Ha nincs és Firefoxban mennek ezek a videók, akkor az Ff mappájában vagy a profilodban (nem tudom, hol tárolja a pluginokat, nem a kiterjesztéseket) keresd meg a npdsplay.dll fájlt és egyszerûen másold be a c:\Program Files\Opera\Program\Plugins könyvtárba (ha az alapértelmezett könyvtárba telepítetted).
Ha nincs fent hozzá plugin, de engedélyezve van, akkor nálam egy üres téglalapot rak ki, amire kattintva letölti a plugint, legalábbis a QuickTimenál ezt tette.
Írd be a címsorba, hogy opera:plugins és nyomj entert, van Windows Mediara utaló bejegyzés? (video/x-ms-wmv, audio/x-ms-wma, stb)
Ha nincs és Firefoxban mennek ezek a videók, akkor az Ff mappájában vagy a profilodban (nem tudom, hol tárolja a pluginokat, nem a kiterjesztéseket) keresd meg a npdsplay.dll fájlt és egyszerûen másold be a c:\Program Files\Opera\Program\Plugins könyvtárba (ha az alapértelmezett könyvtárba telepítetted).
Sziasztok! az lenne a problémám, hogy az Opera 9 nem jeleníti meg a weblapokon a wmv videókat, FF és IE simán. Flash plugint felraktad. Mi lehet a baj?
Köszönöm a válaszod!
Nem szabványos az XML fájl. Mivel az Opera XML fájloknál megköveteli a szabványosságot ezért nem tudja értelmezni. Írhatsz az Operának, amikor azon a lapon vagy: Súgó -> Lap problémáinak jelentése... vagy az oldal készítõjének (T-Mobile), hogy csináljanak valamit. Ha szerencséd van, akkor egyikük megoldja a problémát (quirks mód xml fájlokra is vagy a T kijavítja az oldalakat), de úgy tûnik a legegyszerûbb, ha visszarakod a régi verziót a wapoldalaknak. Fent lehet és futhat egyszerre több is, csak külön profilt használjanak (ez egy 8.xx és 9 párosnál nem gond, ha más könyvtárba telepíted õket és a 8-asnál beállítod, hogy pl csak egy profilt használjon)
http://wp.hu/chat2/chat/ec&r:p=CHAT&a:7=1
pl ezt.
Az elõzõ verzióval ez jó volt.
pl ezt.
Az elõzõ verzióval ez jó volt.