5774
Opera
-
Justil #1413 az is fura/zavaró amúgy ff után, hogy a navigációs gombok sem kezelik a középső kattintást :( -
Justil #1412 a másik, amit még nem vágok, hogy az ok, hogy ctrl+b-vel elő lehet hozni a bookmarks panelt, de eltüntetni nem lehet ugyanazzal a kombóval, ha meg van nyitva? nemá :) -
Justil #1411 sziasztok!
nekem a következő kérdésem lenne, végre rávettem magam, hogy ne csak elméleti, de gyakorlati szinten használjam az operát ff helyett.
már szépen berendeztem magamnak a toolbarokat úgy, ahogy az ff-ben volt (hiába, a megszokás az megszokás), és raktam be könyvjelző mappákat.
Namost az a gond, hogy ha csak 1 szimpla bookmarkom van ebben a personal barban, akkor arra rá tudok kattintani középső gombbal, és megnyitja új lapon, ahogy szeretném. De ha egy mappán belül van a bookmark, a középső gomb nem csinál semmit. Erre van esetleg vmi megoldás? Elég kényelmetlen a ctrl+t majd úgy kitallózni és balklikk :) -
#1410 Jó, ha kell valamit változtatni rajta és időm is lesz, akkor megcsinálom :)
Egyébként ezt már többször meg akartam kérdezni, hogy a gmail fiókomba belépve, (de csak opera alatt) kapom az alábbi hiba üzenetet, végül is ott szinte semmit nem tudok csinálni ez miatt:
-
#1409 egyetlen apróság: a háttérben még az előző skin van, a nyilacskás új fül gombbal, a 10 óta már nem így néz ki.
de nagyon tetszik :) (még ha nem is teljesen igaz az állítás, ami rajta van) -
#1408 Kösz mindenkinek! :)
Nem is gondoltam, hogy ilyen jól sikerült.
-
#1407 wow zsír lett az új banner -
#1406 sg-és hivatkozás a bannernak.
-
perko #1405 -
#1404 Csináltam egy bannert unalmamban...
-
Köszönöm, már 10.10, és ez még gyorsabb érezhetően!
A JDownloader-t is kipróbálom, köszi. -
#1402 Ha letöltöd a legfrissebb változatot, az telepítéskor feldobja az upgrade lehetőségét. A frissítés keresése néha nehézkesen működik, esetleg megpróbálhatod ezt bekapcsolni: , ez a kevésbé stabil frissítéseket is feldobja lehetőségnek. De egyszerűbb a 10.10-et letölteni innen
Letöltésekhez a JDownloader-t ajánlom (vágólapról elkapja a letölthető linkeket, akár többet is egyszerre - az Opera panelek közt pedig van linkek panel, ott lehet több linket egyszerre kijelölni és másolni)
Plusz bővíthetőségnek pedig az http://extendopera.org/-ról User Javascripteket ízlés szerint (a User Javascriptek kezeléshez pedig UJS manager alkalmazást Unite-ban) -
#1401 Én hülye, valamiért elkezdtem használni a mozzila-t a beépülők miatt, aztán azon vettem észre magam, hogy már alapból azt nyitom meg mindig, pedig rohadtul tetű lassú, viszont tegnap végképp elegem lett belőle, mikor a laptopomat újra telepítettem, szóval hiába beépülők, az FF egyszerűen szánalmas. Csak a download helper és flashgot miatt használtam, tényleg operára van valami hasonló?
Viszont ezt most nem értem, én tegnap a hivatalos oldalról kaptam le az exe-t, és nekem 10.00, lehet ezt valahogy upgradelni, mert nincs kedvem megint testre szabatni, vagy a frissítéseknél, majd egyszer megjelenik? Mert egyelőre azt írja, hogy ez a legújabb operát használom. A safari is fent van itt a gépemen, és rohadt gyors, bár nem annyira, mint az opera, de szeretem nagyon, viszont az egyfolytában 30%-on pörgeti a procit, aminek az eredménye a folyamatos hűtés, és engem zavar a venti hangja, az operánál, 1-2 % között ugrál LOL. The best browser! :D
Annyit azonban meg kell jegyeznem, hogy az FF tetűsége csak windows alatt jellemző, mert osx alatt szakít, mint a villám, tehát itt az oprendszer is lúdas, hogy windows alatt nem tudják normálisan optimalizálni.
-
#1400 akkor nem szokta megjegyezni, ha változó a beléptetőoldal (pl. reklámfelületek, stb.)
1)próbáld meg az oldal helyi tartalmainál (jobbgomb az oldalon - oldalbeállítások szerkesztése - sütik) mindent kitörölni, és újra belépni az oldalra.
2)esetleg a menü - eszközök - haladó - jelszókezelőben nézd meg, hogy elmentett-e az adott oldalra valamit. innen is meg lehet próbálni kitörölni a meglevő adatokat.
hátha ezek közül valamelyik segít. -
krisz073 #1399 Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy 10.10 verzió néhány oldalnál megjegyzi a jelszót, néhánynál pedig nem.
Hogy tudom beállítani, hogy mindenhol jegyezze meg? Pedig mikor kérdezi rányomtam, hogy IGEN szeretném menteni az oldalhoz a jelszót. -
#1398 Kiváló kérdés. Többen már verik az asztalt miatta :) -
#1397 Igen ezeket én is tudom, a "mikor" inkább időrendileg érdekelne, hogy van erről hír, hogy mikorra tervezik az új presto-t? -
#1396 Amikor végre lesz egy build a Presto 2.4-el (a 10-es Opera Mobile-ban már benne van), és az új Carakan JS motorral (meg a Vega megjelenítővel). Most, hogy kint van a 10-es Mobile és a 10.10-es asztali, talán végre ezek vannak soron.
(bár én soha nem éreztem a JS motor lassúságát a teszteken kívül :) )
http://www.opera.com/docs/specs/presto23/
http://my.opera.com/core/blog/2009/02/04/carakan
http://my.opera.com/core/blog/2009/02/04/vega -
#1395 css3 funkciók mikor kerülnek végre bele az operába? Ez hihetetlen, hogy az ilyenekben eddig az élen járó böngésző most gyakorlatilag az IE8-cal (+ 7, 6) együtt kullog a FireFox, Safari és Chrome mögött :) Ráadásul a JS sebessége is (az előző 3-hoz képest) hagy némi kívánnivalót maga után. Azaz a JS-sel mozgatott html objektumok renderelésének a sebessége - hogy pntosan fejezzem ki magam :) -
#1394 A 10.10 ma lett publikusan végleges, az 1893-as Windows build (péntek-szombat környékéről) lett véglegesítve. -
feri22 #1393 én spec. a 10.10 használom de ez még csak beta -
#1392 A hivatalos Opera oldalon is ám
(ráadásul 10.10, a sima 10-es már régebbi :) ) -
feri22 #1391 OPERA 10 végleges -
#1390 hozzászólásokban már ott is van, de amíg nincs hivatalos hír róla, addig a blogon szerintem nem lesz kint. -
#1389 Usiteon láttam véglegesként, csak a magyaroperablog nem hírezett. :) Mindegy lefrisítettem akkor ezekszerint ez a végleges. :) -
#1388 az FTP-n az van végleges 10.10-ként - valószínűleg holnap bejelentik. -
#1387 Ja nem, csak egy újabb build. :) (1893) -
#1386 Elvileg megjelent a 10.10. -
#1385 be lehet lőni, hogy ha megnyitok egy képet akkor ne igazítsa középre hanem a bal felső sarokba rakja? -
#1384 Ezek tracing cookie-k, azt mindegyik böngésző ugyanúgy elfogadja, ha engeded és ugyanúgy elutasítja, ha nem, és tudod törölni őket. Mi a probléma velük?
A tracing cookie-kat a reklámozók használják, hogy figyeljék mikor melyik oldalakra jársz, és mit böngészel, ez alapján reklámoznak Doubleclick-ék meg a többiek is. -
lally #1383
Kezdjünk végre már nyitni az Internet felé ! --> kiskapukat is?
(-a felső sorok, "a tüzelő Fox-ié".)
-
#1382 meg adsz a kedvenc könyvjelzőidnek egy 2-3 betűs nevet (f2-vel máris elérhetőek) + berakod a legfontosabb 25-öt (vagy még többet) a gyorsindítóba - és a kezdősávon/személyes sávon csak ikonokkal (felirat nélkül) elfér vagy még 40 - ez csak elég :)
(meg lehet mindkettőt használni - ez már közelít a 80-90 linkhez) -
#1381 Létre tudsz hozni rajta mappákat, fel is lehet tölteni, elvileg csak az ilyen húzigálós módszert nem szereti. -
Justil #1380 az ok, de én könyvjelző-maniac vagyok, többszáz van, de napi szinten is több tucatot használok, és változik h mikor-melyiket :)
szóval a mappák létfontosságúak nekem, de az Ability által javasolt módon jó lesz :)
azért kösz -
ba32107 #1379 Azt nem próbáltam, nekem pont elférnek ott a gyakran használt könyvjelzők + gyorshívó. -
Justil #1378 de ha jól vettem észre mappákat nem tudok ezzel a módszerrel rápakolni.. -
ba32107 #1377 Egy jobb megoldás, ha ugyanabban a menüben a kezdősávot bekapcsolod. Így csak akkor jelenik meg az eszköztár, ha belekattintasz a címsorba, nagyon kényelmes. Shift+drag&drop-al húzhatsz rá könyvjelzőket. -
Justil #1376 fasza köszi :) -
#1375 Tools -> Apprearance -> Toolbars -> Personal bar -
Justil #1374 üdv!
na most az van, hogy nagy lépésre szántam el magam. évek óta ff user vagyok, de mostmár elegem van abból, hogy az annó fürge és iszonyú jól testreszabható kisrókából mostanra 1 nagy lomha f*s lett.
a chrome nekem túl fapados, az ie meg szóba sem jöhet. így aztán az opera felé kacsintgatok...
fel is raktam már, de kapásból volna 1 kérdés: nem lehet a könyvjelzők 1 speciális csoportját feltenni a címsor alá, mappástul, mint a rókában? vagy csak én vagyok béna. nézegettem a beállításokat, de itt ez 1 panel vagy mi, nem eszköztár, és nem lehet csak balra, jobbra, lebegőre meg kikapcsoltra rakni. remélem megoldható a dolog fentre valahogy, mert így nagyon nem jó nekem...